Mooi gelegen campings in Noord-Spanje waar honden welkom zijn

Op veel campings in Noord-Spanje mag je hond mee op vakantie, zodat je samen met je viervoeter kunt genieten van de uitgestrekte stranden en prachtige groene natuur in het glooiende achterland.

Ik ben op zoek gegaan naar gezellige en mooi gelegen campings in de regio's Asturië, Baskenland, Cantabrië en Galicië waar je met je hond terecht kunt.

Geniet op deze pagina van mijn favoriete hondencampings aan de kust en in het glooiende groene binnenland van deze authentieke streek in het Groene Spanje. Waar het in de zomer relatief koel blijft.

Ik heb de campings opgesplitst per regio:

Hondvriendelijke campings in Baskenland

Camping Zumaia (Baskenland)

Een gezellige camping in Baskenland waar je met je hond terecht kunt vind ik Camping Zumaia in het Geopark van Guipuzcoa,op ruim een half uur rijden in westelijke richting vanuit San Sebastian.

Wat me vooral aanspreekt aan deze vrij kleine camping in Noord-Spanje (ruim 100 plaatsen) zijn de talrijke activiteiten op en bij de camping voor volwassenen en kinderen. Zo kun je er rotsklimmen, boogschieten plus SUP-pen op de rivier bij de camping.

Bovendien ligt het dichtstbijzijnde strand 3 kilometer verderop. Daarnaast is er overigens ook een buitenzwembad met apart peuterbad plus een speeltuin op de camping. En in juli en augustus is er animatie

Camping Igueldo (Baskenland)

Zoek je een camping in de buurt van San Sebastian waar honden welkom zijn? Kijk dan eens naar Camping Igueldo. De terrassencamping ligt 5 kilometer buiten San Sebastian en 4 kilometer van het pretpark op Monte Igueldo. En kijkt uit over bergen én zee.

Deze hond-& kindvriendelijke camping in Baskenland beschikt over een zwembad, speeltuin en bungalows. En de bus naar San Sebastian stopt vlakbij de camping.

Terug naar boven>>

Hondvriendelijke campings in Asturië

Camping las Hortensias (Asturië)

Camping Las Hortensias aan Costa Verde in Asturië (Noord-Spanje)

Een van mijn favoriete campings aan de Costa Verde in Noord-Spanje waar je met je hond terecht kunt is Camping las Hortensias aan het La Franca strand in Ribededeva.

Deze vrij kleine camping aan zee (ca. 150 staplaatsen) is niet alleen prachtig gelegen aan een baai met zandstrand en uitzicht op klippen, maar heeft ook modern en verzorgd sanitair. 

De camping heeft geen zwembad, maar er is wel een speeltuin, voetbalveld en tennisbaan. Genoeg dus ook voor kinderen om zich te vermaken. En als je wilt zwemmen, dan ben je zo in de zee...

Camping A Grandella (Asturië)

Camping A Grandella in Asturië (Noord-Spanje)

Een andere sfeervolle kleine camping aan de Costa Verde in Asturië waar je met je hond terecht kunt, is Camping A Grandella in El Franco, die beschikt over 50 staplaatsen plus 9 charmante bungalows.

Deze rustieke, schaduwrijke camping in Noord-Spanje ligt op 5 minuten lopen van een zandstrand. Bovendien kun je er gratis fietsen lenen.

Leuk voor een strandvakantie, watersportvakantie of andere actieve vakantie!

Terug naar boven>>

Hondvriendelijke campings in Cantabrië

Natuurcamping Ramales (Asón vallei, Cantabrië)

Natuurcamping Ramales in de Asón vallei in Cantabrië (Noord-Spanje)

Een prachtige camping in het groene binnenland van Noord-Spanje om met je hond op vakantie te gaan vind ik Camping Ramales in de Asón vallei in Cantabrië.

In de omgeving van deze kleine natuurcamping kun je eindeloos wandelen met je hond. Door de groene vallei, langs de Asón rivier en naar het dichtbijgelegen dorpje Ramales de la Victoria.

Bovendien is er een aparte hondenspeelplaats op de camping! En mag is je hond ook welkom in de 4-persoons knusse appartementen met eigen terras plus de stijlvolle houten zigeunerwagens.

Verder is er een speeltuin, spellenkamer en tafeltennistafel voor kinderen. En heb je vanaf de camping een mooi uitzicht op de groene Asón vallei én de rotsformaties Collados de Asón. Een absolute topper voor een actieve vakantie of een vakantie met hond in Noord-Spanje!!

Camping El Helguero (Cantabrië)

Een andere leuke camping in Cantabrië waar je hond ook welkom is (ook in de bungalows die je er kunt huren), is Camping El Helguero, die minder dan 5 kilometer van het strand van Camillas ligt.

Voor kinderen is er op deze groene en rustig gelegen camping in Noord-Spanje een buitenzwembad, een peuterbad, een speeltuin plus een multisportterrein. En in juli plus augustus is er ook animatie.

In die periode rijdt er bovendien ook een gratis shuttle bus tussen de camping en het strand. 

Terug naar boven>>

Hondvriendelijke campings in Galicië

Camping As Cancelas (Galicië)

Ben je op zoek naar een hondvriendelijke camping in de buurt van Santiago de Compostela in de regio Galicië? Dan vind ik Camping As Cancelas ideaal.

Deze camping in Noord-Spanje ligt 3 kilometer buiten Spanje's bekendste pelgrimsoord, vlakbij een bushalte. De camping beschikt bovendien over een zwembad, speeltuin, restaurant plus verzorgde bungalows.

Een mooie kindercamping dus voor een stedentrip naar Santiago de Compostela, waar je hond ook mee op vakantie mag komen.

Camping Fragadeume (Galicië)

Camping Fragadeume in Galicië (Noord-Spanje)

Camping Fragadeume in Monfero is een gezellige en verzorgde kleine camping bij het prachtige natuurpark Fragas do Eume, een bosgebied rond de Eume rivier in het binnenland van Galicië waar je heerlijk lange wandelingen met je hond kunt maken.

De hondvriendelijke camping in Noord-Spanje beschikt bovendien over een zwembad, speeltuin, bar en verzorgde houten hutten.

Een aanrader dus voor een Spanje vakantie met hond én een vakantie met kinderen.

Terug naar boven>>

Misschien ook interessant

Meer campings met hond in Spanje

Terug naar boven>>