Mooi gelegen campings in Noord-Spanje waar honden welkom zijn

Op veel campings in Noord-Spanje mag je hond mee op vakantie, zodat je samen met je viervoeter kunt genieten van de uitgestrekte stranden en prachtige groene natuur in het glooiende achterland.

Ik ben op zoek gegaan naar gezellige en mooi gelegen campings in de regio's Asturië, Baskenland, Cantabrië en Galicië waar je met je hond terecht kunt.

Geniet op deze pagina van mijn favoriete hondencampings aan de ruwe kust plus in het glooiende groene binnenland van deze prachtige authentieke streek in het noorden van Spanje, die in de zomer relatief koel blijft. Ik heb de campings opgesplitst per regio:

*Tips* 

Op mijn pagina over een Spanje vakantie met hond vind je:

Doe ook inspiratie op over wat je kunt zien en doen tijdens een vakantie in Noord-Spanje.

Hondvriendelijke campings in Baskenland

Camping Zumaia (Baskenland)

Een gezellige camping in Baskenland waar je met je hond terecht kunt vind ik Camping Zumaia in het Geopark van Guipuzcoa,op ruim een half uur rijden in westelijke richting vanuit San Sebastian.

Wat me vooral aanspreekt aan deze vrij kleine camping in Noord-Spanje (ruim 100 plaatsen) zijn de talrijke activiteiten op en bij de camping voor volwassenen en kinderen. Zo kun je er rotsklimmen, boogschieten plus SUP-pen op de rivier bij de camping.

Bovendien ligt het dichtstbijzijnde strand 3 kilometer verderop. Daarnaast is er overigens ook een buitenzwembad met apart peuterbad plus een speeltuin op de camping. En in juli en augustus is er animatie

Camping Igueldo (Baskenland)

Zoek je een camping in de buurt van San Sebastian waar honden welkom zijn? Kijk dan eens naar Camping Igueldo. De terrassencamping ligt 5 kilometer buiten San Sebastian en 4 kilometer van het pretpark op Monte Igueldo. En kijkt uit over bergen én zee.

Deze hond-& kindvriendelijke camping in Baskenland beschikt over een zwembad, speeltuin en bungalows. En de bus naar San Sebastian stopt vlakbij de camping.

Terug naar boven>>

Hondvriendelijke campings in Asturië

Camping las Hortensias (Asturië)

Een van mijn favoriete campings aan de Costa Verde in Noord-Spanje waar je met je hond terecht kunt is Camping las Hortensias aan het La Franca strand in Ribededeva.

Deze vrij kleine camping aan zee (ca. 150 staplaatsen) is niet alleen prachtig gelegen aan een baai met zandstrand en uitzicht op klippen, maar heeft ook modern en verzorgd sanitair. 

De camping heeft geen zwembad, maar er is wel een speeltuin, voetbalveld en tennisbaan. Genoeg dus ook voor kinderen om zich te vermaken. En als je wilt zwemmen, dan ben je zo in de zee...

Camping A Grandella (Asturië)

Een andere sfeervolle kleine camping aan de Costa Verde in Asturië waar je met je hond terecht kunt, is Camping A Grandella in El Franco, die beschikt over 50 staplaatsen plus 9 charmante bungalows.

Deze rustieke, schaduwrijke camping in Noord-Spanje ligt op 5 minuten lopen van een zandstrand. Bovendien kun je er gratis fietsen lenen.

Leuk voor een strandvakantie, watersportvakantie of andere actieve vakantie!

Terug naar boven>>

Hondvriendelijke campings in Cantabrië

Camping La Barguilla (Cantabrië)

Wil je je hond mee op vakantie naar Cantabrië nemen? Kijk dan zeker eens naar Camping La Barguilla.

Deze gezellige kleine camping op het platteland bevindt zich op het uitgestrekte landgoed van een traditionele boerderij in de Asón vallei. En beschikt over een aantal staplaatsen plus appartementen. 

Kinderen kunnen zich amuseren in de natuur bij de camping, aan de rivier, in de speeltuin of in een overdekte speelruimte.

Camping El Helguero (Cantabrië)

Een andere leuke camping in Cantabrië waar je hond ook welkom is (ook in de bungalows die je er kunt huren), is Camping El Helguero, die minder dan 5 kilometer van het strand van Camillas ligt.

Voor kinderen is er op deze groene en rustig gelegen camping in Noord-Spanje een buitenzwembad, een peuterbad, een speeltuin plus een multisportterrein. En in juli plus augustus is er ook animatie.

In die periode rijdt er bovendien ook een gratis shuttle bus tussen de camping en het strand. 

Terug naar boven>>

Hondvriendelijke campings in Galicië

Camping RinloCosta (Galicië)

Zoek je een sfeervolle kleine camping nabij het Playa de las Catedrales strand in Galicië waar honden welkom zijn? Dan beveel ik Camping RinloCosta bij vissersdorpje Rinlo aan, die 1 kilometer van het strand en 4 kilometer van het Kathedralen strand ligt.

Bovendien heeft deze rustige hond- en kindvriendelijke camping in Noord-Spanje een zwembad plus een binnenspeelruimte. En beschikt zij over mooie stacaravans én glamping tenten.

Camping As Cancelas (Galicië)

Ben je op zoek naar een hondvriendelijke camping in de buurt van Santiago de Compostela in de regio Galicië? Dan vind ik Camping As Cancelas ideaal.

Deze camping in Noord-Spanje ligt 3 kilometer buiten Spanje's bekendste pelgrimsoord, vlakbij een bushalte. De camping beschikt bovendien over een zwembad, speeltuin, restaurant plus verzorgde bungalows.

Een mooie kindercamping dus voor een stedentrip naar Santiago de Compostela, waar je hond ook mee op vakantie mag komen.

Camping Fragadeume (Galicië)

Camping Fragadeume in Monfero is een gezellige en verzorgde kleine camping bij het prachtige natuurpark Fragas do Eume, een bosgebied rond de Eume rivier in het binnenland van Galicië waar je heerlijk lange wandelingen met je hond kunt maken.

De hondvriendelijke camping in Noord-Spanje beschikt bovendien over een zwembad, speeltuin, bar en verzorgde houten hutten.

Een aanrader dus voor een Spanje vakantie met hond én een vakantie met kinderen.

Terug naar boven>>

Meer campings met hond in Spanje

Meer sfeervolle campings in Noord-Spanje

Kijk ook eens naar mijn favoriete:

Andere sfeervolle accommodaties in Noord-Spanje

Terug naar boven>>