Gezellige, mooi gelegen campings in Zuid-Spanje die honden toelaten

Wil jij je hond mee op vakantie naar Zuid-Spanje nemen en verblijven op campings? Dan is het handig om van tevoren al te weten waar jullie terecht kunnen.

Ik ben daarom voor je op zoek gegaan naar gezellige en mooi gelegen campings in Andalusië, in Murcia plus aan de Costa Blanca waar honden welkom zijn.

Op deze pagina deel ik van west naar oost mijn favoriete hondvriendelijke campings in het zonnige zuiden van Spanje met je. Hier komen ze:

*Tips*

Camping Huttopia Parque de Doñana (nationaal park Doñana)

Camping Huttopia Parque de Doñana in Andalusië

Wil je voor je vakantie in nationaal park Doñana verblijven op een camping?

Dan kan ik Camping Huttopia Parque de Doñana (voorheen Camping Village Doñarrayan Park) warm aanbevelen!

Deze vrij kleine camping in de provincie Huelva ligt aan de noordkant van het prachtige natuurgebied. In de buurt van het plaatsje Almonte en op 30 minuten rijden van de Costa de la Luz stranden. 

En beschikt over rustieke staplaatsen tussen de pijnbomen én over glamping accommodaties (glamping tenten, woonwagens en chalets).

Deze kindvriendelijke camping in Zuid-Spanje heeft verder twee buitenzwembaden (een zwembad om baantjes te trekken en een prachtig kleuterzwembad met wit zandstrand eromheen), een speeltuin en een restaurant.

Bovendien kun je er fietsen huren. Én mag je hond er na overleg mee op vakantie komen.

Camping Rafting Benameji (Córdoba)

Camping Rafting Benamejí in Benamejí in het zuiden van de provincie Córdoba is prachtig gelegen bij de Genil rivier, op 20 minuten rijden van Antequera. 

Deze hond- en kindvriendelijke natuurcamping in Zuid-Spanje beschikt over 72 kampeerplaatsen en 11 bungalows. En is ideaal voor liefhebbers van een actieve vakantie

Want op de camping is een zwembad, klimmuur plus een klein klimpark. En in de omgeving kun je onder andere raften, kajakken en klimmen.

Camping La Sierrecilla (Málaga)

Een sfeervolle en mooi gelegen camping in de bergen van Málaga waar honden welkom zijn vind ik Camping La Sierrecilla in de buurt van het meer van Fuente de Piedra plus de plaats Antequera, op minder dan een uur rijden van vliegveld  Málaga en de stranden aan de Costa del Sol.

Deze vrij kleine camping met zwembad, speeltuin en klimparkje in Zuid Spanje beschikt over ruim 100 staplaatsen plus een aantal mooie houten bungalows, stacaravans en stenen bungalows.

Camping Presa la Viñuela (Málaga)

Een andere prachtig gelegen camping in het binnenland van de provincie Málaga waar honden welkom zijn vind ik Camping Presa la Viñuela, een rustige camping aan het Presa de Viñuela stuwmeer.

Deze kleine camping in Zuid-Spanje beschikt over ongeveer 40 kampeerplaatsen, 11 bungalows, een zwembad, spellenkamer, buitenspeelgoed plus een restaurant. Een leuke camping dus ook voor een vakantie met kinderen in Andalusië.

Camping Trevélez (Granada)

Een prachtig gelegen camping in Andalusië waar je met je hond op vakantie mag komen, is eveneens Camping Trevélez in het hart van berggebied de Alpujarras, bij het hooggelegen hamdrogerij-dorp Trevélez.

In de omgeving van deze rustig gelegen camping kun je prachtige wandeltochten met je hond maken, in de bergen plus door idyllische witte bergdorpen. Bovendien heeft deze vrij kleine camping in Zuid-Spanje (100 kampeerplaatsen) een zwembad, een restaurant plus een speeltuin voor kinderen.

En ga je niet met je eigen caravan of tent op vakantie, dan kun je er overnachten in diverse soorten bungalows.

Camping Puente de las Herrerías (Jaén)

Een prachtig gelegen camping in Andalusië waar honden welkom zijn vind ik ook de schaduwrijke Camping Puente de las Herrerias bij het dorpje Vadillo Castril, in de Sierra de Cazorla in de provincie Jaén.

In de omgeving van deze aan de Guadalquivir rivier gelegen natuurcamping in Zuid-Spanje kun je niet alleen eindeloos wandelen met je hond, maar ook fietsen, ziplijnen, paardrijden en meer.

Bovendien heeft de camping een zwembad plus een multi-avonturen-park en kun je er verblijven in je eigen tent/caravan, een houten hut, een bungalow of een stacaravan.

Camping los Escullos (Almería)

De dichtbij zee gelegen camping los Escullos in natuurgebied Cabo de Gato

Een andere prachtig gelegen camping in Zuid-Spanje die honden toestaat vind ik Camping Los Escullos in natuurpark Cabo de Gata (provincie Almería).

Deze vrij kleine camping in het oosten van Andalusië ligt 1,5 kilometer van het Los Escullos strand en 5 kilometer van het idyllische vissersdorpje Isleta del Moro.

En heeft een buitenzwembad plus verschillende bungalows en stacaravans. Plus in het hoogseizoen animatie voor kinderen.

Bovendien is deze camping ook in de winter open én kun je er met je eigen caravan overwinteren...

Terug naar boven>>

Meer campings in Spanje waar honden welkom zijn

Hotels en vakantiehuizen in Spanje waar honden toegestaan zijn

Op de Nederlandstalige websites van Natuurhuisje en Interhome vind je talrijke vakantiehuizen en appartementen in Spanje waar honden welkom zijn. 

En op Booking.com kun je zoeken naar vakantiehuizen, hotels en andere soorten vakantiewoningen in Spanje die honden toelaten. Dit doe je door in de linker kolom onder het kopje “voorziening” de optie “huisdieren toegestaan” aan te vinken: