Sfeervolle campings in Midden-Spanje waar je hond mee op vakantie mag

Zoek jij een camping in Midden-Spanje waar je met je hond terecht kunt? Dan zit je goed op deze pagina! Hier heb ik namelijk mijn favoriete campings in de regio's Madrid, Extremadura, Castilië en Leon, Castilië La Mancha, La Rioja, Aragón plus Navarra verzameld die honden toestaan.

Het zijn niet al te grote campings die prachtig gelegen zijn in bijvoorbeeld de bergen of langs een rivier of die dichtbij mooie Spaanse steden liggen. Kijk je met me mee welke gezellige hondvriendelijke campings ik in Midden-Spanje gevonden heb?

Om het je gemakkelijker te maken, heb ik de campings opgedeeld per autonome regio, te weten:

*Tips*

Campings met hond in Aragón

Camping Bungalows Armalygal

Een heerlijke camping in de Aragón om met je hond naartoe te gaan is Camping Armalygal, een kleine ecologische camping in Murillo de Gállego die gelegen is aan de Gállego rivier.

Deze hondvriendelijke natuurcamping met zwembad en diverse aaneengeschakelde bungalows/ appartementen in Midden-Spanje kijkt uit op het Mallos de Riglos gebergte. En is ideaal is voor een actieve vakantie in de zomer, ook met kinderen. Want in de omgeving van de camping kun je onder andere wandelen, fietsen, klimmen en kajakken. 

Camping Peña Montañesa

Zoek je een camping met hond in het noorden van Aragón voor het verkennen van natuurpark Ordesa y Monte Perdido? Dan vind ik de aan een rivier gelegen Camping Peña Montañesa in de buurt van Aínsa een aanrader.

Deze vrij grote natuurcamping in de Spaanse Pyreneeën (460 plaatsen) is bovendien ook een heerlijke kindercamping plus een fantastische bestemming voor een actieve vakantie. Want er is een zwembad, speeltuin, sportterrein plus Nederlandstalige animatie in het hoogseizoen. Én de camping organiseert activiteiten als rafting, kanoën en MTB-tochten.

O ja, ga je er in de zomer op vakantie, dan kun je ook zonnebaden op het strandje bij de rivier...

Camping Lago Barasona

Zoek je een camping in het zuiden van de Pyreneeën van Aragón waar honden welkom zijn? Kijk dan zeker eens naar Camping Lago Barasona in La Puebla de Castro.

Deze vrij kleine camping (250 plaatsen) is prachtig gelegen aan het Barasona meer, waar je kunt zwemmen, kajakken, waterfietsen of zonnebaden op het strand; en in een omgeving waarin je heerlijk kunt wandelen of fietsen. 

Bovendien heeft de camping twee buitenzwembaden, een speeltuin plus verschillende sportvelden. En is er animatie in het hoogseizoen. Ik kan deze hondvriendelijke camping in de Spaanse Pyreneeën dan ook zeker aanraden voor een kindervakantie (met kleine kinderen én met tieners)..

Camping Isábena

Camping Isábena in La Puebla de Roda is een vrij kleine camping aan de rand van de Spaanse Pyreneeën die ligt bij de Isábena rivier in het Isábena dal in de provincie Huesca (Aragón).

De hond- en kindvriendelijke camping heeft 85 staanplaatsen, een buitenzwembad, een restaurant plus diverse bungalows, hutten en stacaravans. En is ideaal voor een ontspannende of actieve natuurvakantie in Spanje.

Camping Lake Caspe

Camping Lake Caspe is een vrij kleine camping aan het stuwmeer van Mequinenza aan de Ebro rivier in de provincie Zaragoza, in het zuiden van Aragón.

De rustig en mooi gelegen huisdier- en kindvriendelijke natuurcamping in Midden-Spanje met 100 kampeerplaatsen, bungalows, buitenzwembad en haven wordt omgeven door water en natuur.

En is een paradijs voor watersportliefhebbers. Want in de directe omgeving van de camping kun je o.a. zeilen, windsurfen en vissen.

Camping Lago Resort

Camping Lago Resort is een schaduwrijke terrassencamping aan het Tranquera stuwmeer bij Nuévalo, in het westen van Aragón, waar honden welkom zijn.

De natuurcamping in Midden-Spanje heeft o.a. een buitenzwembad, speeltuintje en restaurant. Plus verschillende bungalows. En ligt in een bergachtige omgeving, op 5 minuten rijden van het Monasterio de Piedra en 30 minuten rijden van Calatayud.

Leuk voor een actieve, cultuur- of rustige kindervakantie in Spanje! 

Camping El Jabalí blanco

Een mooie, rustige camping in de buurt van natuurpark Ordesa y Monte Perdido plus de Sierra de Guara waar honden toegestaan zijn, vind ik Camping El Jabalí Blanco in Fiscal, in de provincie Huesca (Aragon)

Deze kleine natuurcamping in de Spaanse Pyreneeën beschikt over 50 kampeerplaatsen, losstaande en aaneengeschakelde bungalows plus  een buitenzwembad.

En is ideaal om te wandelen, fietsen, raften of klimmen tijdens een actieve Spanje vakantie.

Terug naar boven>>

Campings met hond in de regio Madrid

Camping Madrid Arco Iris (Madrid)

Zoek je een camping in de buurt van de stad Madrid om met je hond naartoe te gaan? Dan vind ik Camping Madrid Arco Iris ideaal!

De vrij kleine camping (179 staplaatsen) ligt op 25 kilometer ten westen van Madrid, bij het plaatsje Villaviciosa de Odón. En is ook per openbaar vervoer goed bereikbaar.

De hond- en kindvriendelijke natuurcamping in Midden-Spanje heeft o.a. een buitenzwembad, speeltuintje en restaurant. Plus verschillende bungalows (zowel eenvoudige als moderne bungalows met eigen jacuzzi).

Camping Monte Holiday (Sierra Guadarrama)

Een andere camping in de regio Madrid waar je met een hond op vakantie kunt, is Camping Monte Holiday in Gargantilla del Lozoya, die gelegen is in de Lozoya vallei in de Sierra de Guadarrama, op 70 kilometer van Madrid en 60 kilometer van Segovia.

Deze camping in Midden-Spanje is bovendien ook leuk om met kinderen naar toe te gaan plus een heerlijke uitvalsbasis voor een actieve vakantie in Spanje.

Want de camping heeft niet alleen een zwembad, maar ook een avonturenpark plus en kinderboerderij. Daarnaast organiseert de camping begeleide kajaktochten, mountainbiketochten, cayoningtours, een bezoek aan een wildpark en meer.  

Je kunt er het hele jaar door met je eigen caravan of tent terecht, maar je kunt er ook een luxe bungalow of boomhut huren.

Terug naar boven>>

Campings met hond in Castilië en Leon

Camping Valle do Seo (El Bierzo)

Camping Valle do Seo bij San Fiz do Seo in El Bierzo in de provincie Leon is een rustige groene natuurcamping aan een riviertje in de Seo vallei.

Deze kleine camping in Midden-Spanje waar je je hond mee op vakantie kunt nemen ligt aan de Camino de Santiagoin de buurt van Las Médulas plus van de Sierra de los Ancares. En beschikt over 50 staanplaatsen plus een aantal bungalows.

Super voor een natuurvakantie. Met een groep vrienden, met je gezin of met je hond.

Camping Regio (Salamanca)

Zoek je een camping met hond voor je bezoek aan Salamanca stad? Kijk dan eens naar Camping Regio.

Deze verzorgde en schaduwrijke camping in Castilla y León in Midden-Spanje heeft een buitenzwembad, verschillende sportvelden plus mooie houten bungalows.

En ligt op nog geen 10 kilometer ten oosten van UNESCO stad Salamanca.

Camping El Astral (Tordesillas)

Een gezellige camping in Castillië en Leon die honden toestaat vind ik Camping El Astral in Tordesillas.

De vrij kleine camping ligt op 10 minuten lopen van de gezellige Middeleeuwse plaats Tordesillas (tussen Salamanca en Valladolid), schuin tegenover de Parador van Tordesillas.

En beschikt over ruim 100 staplaatsen plus een tiental eenvoudige bungalows. Je kunt er zwemmen in het zwembad van de camping óf in de Duero rivier nabij de camping.

Camping Riberduero (Peñafiel)

Zoek je een camping in wijngebied Ribera del Duero die honden welkom heet? Kijk dan eens naar Camping Riberduero bij Peñafiel.

Deze kleine camping in Castilië en Leon in Midden-Spanje is een gezellige familiecamping tussen de dennenbomen die bestaat uit ongeveer 50 staanplaatsen, een aantal eenvoudige bungalows, een buitenzwembad, peuterzwembad, speeltuin, tennisbaan en bar/restaurant.

Terug naar boven>>

Campings met hond in La Rioja

Ik heb helaas nog geen sfeervolle en mooi gelegen campings in La Rioja gevonden waar je hond mee op vakantie mag komen. Ken jij een hondvriendelijke camping in deze regio in Midden-Spanje? Neem dan even contact met me op!

Terug naar boven>>

Ik heb helaas ook nog geen gezellige campings in Navarra gevonden waar honden toegelaten zijn. Ken jij een hondvriendelijke camping in déze regio in Midden-Spanje, dan hoor ik het graag (contact)!

Terug naar boven>>

Campings met hond in Extremadura

Bungalows Camping Parque Nacional de Monfragüe

Een heerlijk camping in Extremadura om met je hond op vakantie te gaan vind ik Camping Monfragüe bij natuurpark Monfragüe.

Deze rustige, vrij kleine camping in Midden-Spanje beschikt over 130 schaduwrijke staanplaatsen, 18 bungalows, zwembaden, een spellenkamer plus een speeltuin. 

En is een prima uitvalsbasis voor een vogelkijk- of wandelvakantie in Spanje, ook met kinderen.

Terug naar boven>>

Campings met hond in Castilië la Mancha

Camping Caravaning Cuenca

De prachtig gelegen in de regio Castilla La Mancha waar honden welkom zijn vind ik Camping Caravaning Cuenca 12 kilometer ten noorden van de prachtige Middeleeuwse plaats Cuenca die bekend staat voor zijn hangende huizen.

Deze vrij kleine, door pijnbomen omgeven camping in Midden-Spanje is gelegen aan de Jucar rivier, dichtbij de Serranía de Cuenca plus de Ciudad Encantada.

De camping heeft een mooi buitenzwembad. En in de omgeving van de camping kun je onder meer wandelen, fietsen, paardrijden en kanoën.

Camping Mirador de Cabañeros

Een andere camping in de regio Castilië La Mancha die honden toestaat, is Camping Mirador de Cabañeros bij Horcajo de los Montes in de provincie Ciudad Real.

De vrij kleine camping is gelegen in natuurpark Cabañeros en kijkt prachtig uit op het natuurpark, het dorpje plus de Montes de Toledo.

Deze hond- en kindvriendelijke camping in Midden-Spanje beschikt over kampeerplaatsen, eenvoudige bungalows, een overdekt verwarmd buitenzwembad plus een speeltuin.

Meer campings in Spanje waar honden welkom zijn

Wil je nog meer campings in Spanje bekijken waar honden welkom zijn? Kijk dan verder op de website van Allcamps.

Hotels en vakantiehuizen die honden toestaan

Op de Nederlandstalige websites van Natuurhuisje en Interhome vind je talrijke vakantiehuizen en appartementen in Spanje waar honden welkom zijn. 

En op Booking.com kun je zoeken naar vakantiehuizen, hotels en andere soorten vakantiewoningen in Spanje die honden toelaten. Dit doe je door in de linker kolom onder het kopje “voorziening” de optie “huisdieren toegestaan” aan te vinken:

Terug naar boven>>