Camping top 5 in Asturië (Noord-Spanje)

Verblijf jij graag op een camping in Asturië als je op vakantie in Noord-Spanje bent? Ik heb heerlijke campings aan de Costa Verde, de kust van deze regio in het noordwesten van Spanje, gevonden!

Camping aan de Costa Verde in Asturië (Noord-Spanje) die ligt in een beschutte baai

De campings liggen dichtbij zee, zodat je uitgebreid kunt genieten van de ruwe kustlijn met zijn vele beschutte baaien en stranden.

Bovendien ben je van hieruit zó in de achterliggende bergen, waardoor je bergen en zee uitstekend met elkaar kunt combineren.

Deze sfeervolle en prachtig gelegen campings in het Groene Spanje zijn veelal rustige, vrij kleine campings met buitenzwembad, speeltuin en restaurant. Waar honden ook welkom zijn.

Dit vind ik de mooiste kleine campings, kindercampings en hondvriendelijke campings in Asturië:

Camping las Hortensias: aan La Franca strand in Ribededeva

Een van mijn favoriete campings aan de Costa Verde in Noord-Spanje is Camping las Hortensias aan het La Franca strand in Ribededeva.

Deze vrij kleine camping aan zee (ca. 150 staplaatsen) is niet alleen prachtig gelegen aan een baai met zandstrand en uitzicht op klippen, maar heeft ook modern en verzorgd sanitair. 

De camping heeft geen zwembad, maar er is wel een speeltuin, voetbalveld en tennisbaan. Genoeg dus ook voor kinderen om zich te vermaken. En als je wilt zwemmen, ben je zo in de zee.

Bovendien mag je je hond mee op vakantie nemen naar deze camping in Asturië.

Kindercamping Playa Sauces bij Ribedesella

Camping Playa Sauces aan Costa Verde in Asturië (Noord-Spanje)

Camping Playa Sauces is een gastvrije kleine camping in Asturië die ligt buiten het gezellige plaatsje Ribadesella (met de prehistorische grot van Tito Bustillo).

Deze camping aan de Costa Verde ligt op minder dan 1 kilometer van een zandstrand, 9.5 kilometer van de Bufones de Pria en 15 kilometer van het Dinosaurusmuseum.

Ze beschikt over staplaatsen, een aantal appartementen met moderne inrichting, een speeltuintje en een restaurant.

Een leuke camping onder meer voor een vakantie met kleine kinderen!

Familiecamping Villaviciosa (Asturië)

Camping Villaviciosa is een gezellige familiecamping in La Rasa Selorio in Asturië.

Deze kleine camping met zwembad aan de Costa Verde heeft prachtig verzorgde bungalows en stacaravans, een speeltuin en fitnessruimte.

De camping ligt 7 kilometer van zee, 10 kilometer van de uitmonding van de Villaviciosa rivier en 10 kilometer van het Dinosaurusmuseum.

Een leuke kindercamping plus een goede uitvalsbasis voor het verkennen van Noord-Spanje.

Camping Las Gaviotas bij Avilés: voor actieve vakantie

Zoek je een gezellige kleine camping in Asturië voor een actieve vakantie in de zomer? Kijk dan eens naar camping Las Gaviotas!

De 40 staplaatsen tellende camping bevindt zich aan een kleine baai, de Ensenada de Santa Maria del Mar, dichtbij de idyllische kustplaats Avilés. 

Zij verhuurt onder meer surfboarden, SUP borden, duikuitrusting en fietsen. Verder kun je op de camping surfles plus duikles krijgen. Én organiseert de camping wandel- plus fietstochten.

Je kunt er verblijven in je eigen tent of caravan, een moderne stacaravan of een glampingtent.

O ja, bij de ingang van de camping bevindt zich de Sidreria Las Gaviotas. Ga hier zeker eten plus cider drinken tijdens je vakantie!

Hondvriendelijke camping A Grandella (Playa de Monellos, San Pelayo)

Camping A Grandella in Asturië (Noord-Spanje)

Camping A Grandella is een sfeervolle kleine camping in El Franco in Asturië die beschikt over 50 staplaatsen plus 9 charmante bungalows.

De schaduwrijke camping aan de Costa Verde ligt op 5 minuten lopen van een beschut zandstrand

En kan ik warm aanraden voor een strandvakantie, watersportvakantie of andere actieve vakantie!

Bovendien kun je er gratis fietsen lenen en zijn honden welkom op deze rustieke camping aan zee in Noord-Spanje.

Andere mooie campings in Noord-Spanje

Andere sfeervolle accommodaties in Asturië

Lees meer over Asturië

Terug naar boven>>