De leukste kindvriendelijke musea in Asturië (Noord Spanje)

Houden jullie er van om met jullie kinderen musea te bezoeken? Dan kunnen jullie je verheugen op een kindervakantie in Asturië. Want wat heeft deze regio in Noord Spanje veel musea die ook leuk zijn voor kinderen! Je vindt er niet alleen een spannend dinosaurusmuseum, maar kunt bijvoorbeeld ook een oude mijn bezoeken. Of zien hoe de mensen in dit deel van het Groene Spanje vroeger geleefd hebben.

Foto: museo jurásico de asturias (dinosaurusmuseum in Asturië, Noord Spanje)

Er wordt momenteel ten strengste afgeraden om op vakantie naar Spanje te gaan. Dit geldt zowel voor het Spaanse vasteland, de Balearen en de Canarische eilanden. Lees meer>>

Op deze pagina heb ik de leukste kindvriendelijke musea in Asturië bij elkaar gezet:

1. Dinosaurusmuseum

Het Museo Jurásico de Asturias (MUJA) in Colunga is een dinosaurusmuseum dat gebouwd is in de vorm van een dinosaurus-pootafdruk. Dit kindvriendelijk museum in Asturië vertelt spelenderwijs over o.a. het leven in de tijd van de dinosaurus.

In de tuin van dit bijzondere museum in Noord Spanje vind je bovendien vier nagebouwde dinosaurussen. Plus een speeltuin in dinosaurus-thema. Een hit bij jongere kinderen. 

2. Musea met prehistorische rotstekeningen

Ook het prehistorisch museum Parque de la Prehistoria (=Park van de Prehistorie) in Taverna is een museum in Asturië dat je duizenden jaren mee terug in de tijd neemt. Het museum is gebouwd rond drie prehistorische grotten, waarin rotstekeningen en druipsteen te zien zijn. Indrukwekkend!

Andere prachtige prehistorische rotstekeningen kun je bewonderen in het informatiecentrum Tito Bustillo Centro de Arte Rupestre in Ribadesella. Dit klein museum in Asturië is gebouwd rond de Tito Bustillo grotten.

3. Mijnmusea

Een ander leuk kindvriendelijk museum in Asturië vind ik Ecomuseo Minero Valle de Samuño in El Cadaviu. Dit bijzonder museum in Noord Spanje is een mijnmuseum. Dat bestaat uit een mijnwerkers dorpje en steenkolenmijn. Die je met een oude kolentrein verkent. Spannend...

En dit is niet het enige mijnmuseum in deze regio in Groen Spanje! Je kunt je kinderen ook nog meenemen naar Museo de la Minería y de la Industria in El Entrego: een mijnmuseum op een half uur rijden van Oviedo, dat gebouwd is op de plek van de voormalige San Vicente mijn.

4. Etnografische musea

Willen jullie zien hoe mensen in Asturië vroeger geleefd hebben? Neem je kinderen dan mee naar het Museo del Pueblu d’Asturies in La Güelga. Een klein openluchtmuseum in de buurt van Gijón, waarin je traditionele Asturiaanse huizen, hórreos (=opslagplaatsen op poten) en andere Asturiaanse tradities kunt zien.

Of ga met je gezin naar het Museo Etnográfico de Grandas de Salime. Een klein etnografisch museum in de oude pastorie van het dorpje Grandas de Salime, waarin je kunt zien hoe mensen in Asturië vroeger leefden.

5. Molenmuseum

Willen jullie leren hoe mensen in Asturië al eeuwenlang watermolens hebben gebruikt om energie op te wekken. Ga dan naar het Museo de los Molinos de Mazonovo, het grootste molenmuseum van Spanje.

In dit kindvriendelijk museum in Taramundi zie je verschillende soorten watermolens en leren je kinderen hoe watermolens werken.

6. Botanische tuin

Houden jullie van natuur? Ga dan met je kinderen naar de Jardín botánico de Gijón, de botanische tuin van de stad Gijón.

In dit kindvriendelijk museum in Asturië, waarin bomen van meer dan 400 jaar oud en meer dan 150 verschillende soorten planten staan, leren kinderen op een speelse manier meer over de natuur.

7. Aquarium

En dan is er tenslotte nog het Acuario de Gijón, oftewel het aquarium van de stad Gijón. Dat zeker in de smaak zal vallen bij kinderen die van zeedieren houden.

Dit kindvriendelijk museum in Noord Spanje ligt bovendien naast het Playa de Poniente strand in Gijón. Zodat de kinderen na jullie bezoek aan het museum nog even lekker naar het strand kunnen.

Sfeervolle accommodaties in Asturië

Lees meer over Asturië
Nieuwe pagina's

 1. Vakantie in Andalusië: Genieten van zon, natuur en cultuur

  Jan 18, 21 09:04 AM

  Op zoek naar onbekende parels voor je vakantie in Andalusië? Ga met me mee en ontdek idyllische dorpjes, bizarre rotsformaties of het enige woestijngebied in Europa.

  Lees meer

 2. Laat je adrenaline pompen op een via ferrata in de Spaanse Pyreneeën!

  Jan 14, 21 08:13 AM

  Vias ferratas in de Spaanse Pyreneeën voor kinderen tot ervaren bergbeklimmers: welke | voor wie | wanneer | waar boeken

  Lees meer

 3. De chocolade kerststal van Rute in de provincie Córdoba (Andalusië)

  Dec 16, 20 05:20 AM

  Van oktober t/m december kun je in de provincie Córdoba (Andalusië) de bijzondere chocolade kerststal van Rute bewonderen! Info over ligging, entree en meer.

  Lees meer

Bewaar op Pinterest

Om te bewaren op Pinterest, klik op de button hieronder