De leukste kindvriendelijke musea in Asturië (Noord-Spanje)

Houden jullie er van om met jullie kinderen musea te bezoeken? Dan kunnen jullie je verheugen op een kindervakantie in Asturië.

Want wat heeft deze regio in Noord-Spanje veel musea die ook leuk zijn voor kinderen! Je vindt er niet alleen een spannend dinosaurusmuseum, maar kunt bijvoorbeeld ook een oude mijn bezoeken. Of zien hoe de mensen in dit deel van het Groene Spanje vroeger geleefd hebben.

Foto: museo jurásico de asturias (dinosaurusmuseum in Asturië, Noord Spanje)

Op deze pagina heb ik de leukste kindvriendelijke musea in Asturië bij elkaar gezet:

1. Dinosaurusmuseum

Het Museo Jurásico de Asturias (MUJA) in Colunga is een dinosaurusmuseum dat gebouwd is in de vorm van een dinosaurus-pootafdruk. Dit kindvriendelijk museum in Asturië vertelt spelenderwijs over o.a. het leven in de tijd van de dinosaurus.

In de tuin van dit bijzondere museum in Noord-Spanje vind je bovendien vier nagebouwde dinosaurussen. Plus een speeltuin in dinosaurus-thema. Een hit bij jongere kinderen. 

Prehistorische rotstekeningen

Ook het prehistorisch museum Parque de la Prehistoria (=Park van de Prehistorie) in Taverna is een museum in Asturië dat je duizenden jaren mee terug in de tijd neemt. Het museum is gebouwd rond drie prehistorische grotten, waarin rotstekeningen en druipsteen te zien zijn. Indrukwekkend!

Andere prachtige prehistorische rotstekeningen kun je bewonderen in het informatiecentrum Tito Bustillo Centro de Arte Rupestre in Ribadesella. Dit klein museum in Asturië is gebouwd rond de Tito Bustillo grotten.

3. Mijnmusea

Een ander leuk kindvriendelijk museum in Asturië vind ik Ecomuseo Minero Valle de Samuño in El Cadaviu. Dit bijzonder museum in Noord-Spanje is een mijnmuseum. Dat bestaat uit een mijnwerkers dorpje en steenkolenmijn. Die je met een oude kolentrein verkent. Spannend...

En dit is niet het enige mijnmuseum in deze regio in Groen Spanje! Je kunt je kinderen ook nog meenemen naar Museo de la Minería y de la Industria in El Entrego: een mijnmuseum op een half uur rijden van Oviedo, dat gebouwd is op de plek van de voormalige San Vicente mijn.

4. Etnografische musea

Willen jullie zien hoe mensen in Asturië vroeger geleefd hebben? Neem je kinderen dan mee naar het Museo del Pueblu d’Asturies in La Güelga. Een klein openluchtmuseum in de buurt van Gijón, waarin je traditionele Asturiaanse huizen, hórreos (=opslagplaatsen op poten) en andere Asturiaanse tradities kunt zien.

Of ga met je gezin naar het Museo Etnográfico de Grandas de Salime. Een klein etnografisch museum in de oude pastorie van het dorpje Grandas de Salime, waarin je kunt zien hoe mensen in Asturië vroeger leefden.

5. Molenmuseum

Willen jullie leren hoe mensen in Asturië al eeuwenlang watermolens hebben gebruikt om energie op te wekken. Ga dan naar het Museo de los Molinos de Mazonovo, het grootste molenmuseum van Spanje.

In dit kindvriendelijk museum in Taramundi zie je verschillende soorten watermolens en leren je kinderen hoe watermolens werken.

6. Botanische tuin

Houden jullie van natuur? Ga dan met je kinderen naar de Jardín botánico de Gijón, de botanische tuin van de stad Gijón.

In dit kindvriendelijk museum in Asturië, waarin bomen van meer dan 400 jaar oud en meer dan 150 verschillende soorten planten staan, leren kinderen op een speelse manier meer over de natuur.

7. Aquarium

En dan is er tenslotte nog het Acuario de Gijón, oftewel het aquarium van de stad Gijón. Dat zeker in de smaak zal vallen bij kinderen die van zeedieren houden.

Dit kindvriendelijk museum in Noord-Spanje ligt bovendien naast het Playa de Poniente strand in Gijón. Zodat de kinderen na jullie bezoek aan het museum nog even lekker naar het strand kunnen.

Sfeervolle accommodaties in Asturië

Lees meer over Asturië
Nieuwe pagina's

 1. Oude schepen op het Pasaia Maritiem Festival in Baskenland (N-Spanje)

  May 25, 22 08:15 AM

  Op het Pasaia Maritiem Festival kun je van 26 t/m 29 mei 2022 o.a. oude zeilschepen bewonderen in de haven van de Baskische kustplaats Pasaia (Spanje). Info>>

  Lees meer

 2. Kleine campings op idyllische plekken in Zuid-Spanje

  May 24, 22 09:53 AM

  Kleine campings in Zuid-Spanje liggen vooral verscholen in het binnenland van Andalusië en Murcia, maar sommigen liggen ook aan de kust. Mijn favorieten>>

  Lees meer

 3. Gezellige, rustig gelegen kleine campings in Midden-Spanje

  May 24, 22 02:44 AM

  Kleine campings in Midden-Spanje (10-100 staplaatsen) zijn prachtig gelegen natuurcampings. Mijn favorieten in Madrid, Extremadura, Aragon, Navarra & Castilla.

  Lees meer

Bewaar op Pinterest

Om te bewaren op Pinterest, klik op de button hieronder