Vakantiehuizen in Noord-Spanje: sfeervol en mooi gelegen

Zoek je een sfeervol en mooi gelegen vakantiehuis in Noord-Spanje? Ik heb prachtige vakantiehuizen in Galicië, Asturië, Cantabrië en Baskenland gevonden die je in zijn geheel of gedeeltelijk als appartement huurt en die gelegen zijn aan zee, in de natuur, in middeleeuwse dorpjes of in gezellige stadjes.

Op deze pagina kun je genieten van een paar van mijn favorieten. Wil je al mijn favoriete vakantiehuizen aan zee, vakantiehuizen met zwembad, luxe vakantiehuizen plus natuurhuizen in het Groene Spanje zien? Klik dan in bovenstaand kaartje óf hier beneden op de regio van je interesse:

Een paar van mijn favorieten...

Natuurhuis Cabañas Alcobas do Sil Ecoturismo (Galicië)

Tiny houses Cabañas Alcobas do Sil Ecoturismo (Ribeira Sacra)

Een van mijn absolute favoriete vakantiehuizen in Noord-Spanje vind ik deze 3 luxe natuurhuizen op poten, die zich bevinden in klovengebied Ribeira Sacra en uitkijken op de Cañon del Sil kloofplus de Sil rivier!

Deze 2-persoons tiny houses in Galicië hebben een moderne, ontzettend comfortabele inrichting plus een klein overdekt terras. 

Bovendien beschikken zij over gratis mountainbikes, mag je hond mee op vakantie komen en kun je in de omgeving ook wandelen, vissen en kajakken. 

O ja, het is ook mogelijk om een babybedje of extra bed voor kinderen t/m 12 jaar in de hut op te zetten.

Vakantiehuizen Ecocabans Rias Baixas (Galicië)

vakantiehuizen-vakantiepark-ecocabans_rias_baixas-galicie-800.jpeg

Andere fantastische vakantiehuizen in Noord-Spanje vind ik de moderne 2-persoons houten bungalows van Ecocabans Rías Baixas bij Pobra do Caramiña in het uitmondingsgebied van de Arosa rivier, dat deel uitmaakt van het Rías Baixas gebied.

Dit kleine vakantiepark aan de kust van Galicië bestaat uit 6 comfortabele bungalows met overdekt privé terras plus uitzicht op zee. 

Er is een zwembad en je kunt er fietsen huren. 

Bovendien zijn honden er welkom en kan het personeel helpen bij het organiseren van activiteiten als mossels zoeken, een bezoek aan de Ilas Atlanticas, een duikcursus of een wandeling naar natuurzwembaden. Geweldig!

Vakantiehuizen Cabañas de Fisterra (Galicië)

vakantiehuizen-bungalows-cabanas_fisterra-galicie-800.jpeg

En al net zo mooi vind ik de moderne 2-persoons houten bungalows van Cabañas Fisterra bij Fisterra, eveneens aan de kust van Galicië.

De 9 bungalows, die samen een klein vakantiepark vormen, hebben ieder een bubbelbad, klein terras plus uitzicht op zee.

En delen samen een mooi klein zwembad, restaurant plus bar.

Bovendien liggen deze luxe vakantiehuizen in Noord-Spanje op maar 10 minuten lopen van het strand. 

Een fantastische afsluiting voor wandelaars van de Camino de Santiago, maar ook een heerlijke bestemming voor een verwenvakantie voor 2 in Spanje...

Natuurhuizen Casas da Lexa (Asturië)

Een van mijn favoriete vakantiehuizen in Asturië zijn het 2-persoons en 4-persoons vakantiehuis van Casas da Lexa in het gehucht Vega de Zarza, dichtbij de grens met Galicië.

Deze twee natuurhuizen in Noord-Spanje hebben beiden natuurstenen buiten- en binnenmuren plus een comfortabele doch rustieke inrichting. Ze zijn gelegen aan een beek, in een prachtig groen glooiend berglandschap dat een en al rust uitstraalt en waarin je eindeloos kunt wandelen, fietsen of vissen.

Bovendien is er voor kinderen een kleine gezamenlijke speeltuin. En wil je je hond mee op vakantie nemen? Dat kan in deze twee karakteristieke vakantiehuizen!

6-persoons natuurhuis Casa de Cela (Asturië)

Een ander heerlijk vakantiehuis in Asturië waarin je bovendien uitstekend het geïsoleerde Spaanse plattelandsleven kunt proeven vind ik het 6-persoons vakantiehuis La Casa de Cela in het pittoreske gehucht Cela, waarin alle huizen gebouwd zijn van natuursteen.

Dit prachtig verzorgde natuurhuis met rustiek interieur in het binnenland van Noord-Spanje bevindt zich in een van de originele huizen van het idyllische gehucht.  Een droom, die ligt bij een rivier, in een groene bergachtige omgeving!

Terug naar boven>>

4-persoons vakantiehuis bij El Pedroso (Cantabrië)

Een absolute topper van een vakantiehuis in Cantabrië vind ik dit traditionele natuurstenen huis bij het kleine dorpje Pedroso! Dit warm ingerichte 4-persoons natuurhuis in het binnenland van Noord-Spanje, dat gelegen is op 40 minuten rijden van de stad Santander plus 25 minuten rijden van natuur- en safaripark Cabárceno, wordt omgeven door bossen en weilanden.

Bovendien zijn lopen op het landgoed van dit midden in de natuur gelegen vakantiehuis met grote tuin ook 8 ezels rond, wat veel kinderen zeker leuk zullen vinden. Én mag je je hond er mee op vakantie nemen.

Een aanrader voor een actieve vakantie of plattelandsvakantie en een prima uitvalsbasis om Cantabrië te verkennen...

Appartementen el Tío Pablo (Cantabrië)

Ben je op zoek naar een appartement in de Picos de Europa en hou je van rustiek? Dan ben jij allicht net zo weg van de Apartamentos rurales El Tio Pablo als ik!

De drie comfortabele en warm ingerichte appartementen bevinden zich in een prachtig oud huis met natuurstenen buiten- en binnenmuren in het dorpje Tresviso in Cantabrië. En vormen een uitstekende uitvalsbasis voor het verkennen van de Picos de Europa. Hetzij met de auto, hetzij via een actieve zomervakantie in Noord-Spanje.

Terug naar boven>>

Appartementen Izal Landetxea (Baskenland)

Wat een droom zijn de vier appartementen in het prachtig gerenoveerde traditionele vijftiende eeuwse landhuis Izal Landetxea in het glooiende groene binnenland van Baskenland! Deze vakantiehuizen in Noord-Spanje hebben een fantastische modern-landelijke inrichting.

Bovendien heeft deze agriturismo een heerlijke tuin met terrassen (ook overdekt), kun je er genieten van een fantastisch vers ontbijt met talrijke lokale producten, ligt het strand op minder dan 30 minuten rijden en ben je in 50 minuten in de gezellige steden Bilbao plus San Sebastian.

Een fantastische bestemming voor als je van plattelandstoerisme houdt en een ideale uitvalsbasis om Baskenland te verkennen!

Appartementen Caserio Montehermoso (Baskenland)

Prachtige vakantiehuizen in Baskenland vind ik ook de drie 2- en 4-persoons appartementen van Caserio Montehermoso bij het gehucht Astúlez in het zuidwesten van Baskenland, op 1 uur rijden van Bilbao.

De romantische appartementen bevinden zich in de vroegere koeienstallen van een boerderij en worden omgeven door rust en natuur. Zij bevinden zich namelijk in een prachtig groen glooiend berglandschap waarin je kunt wandelen, vissen, kanovaren en meer.

Geniet er van de gastvriendelijkheid, het goddelijk ontbijt plus de heerlijke Spa met sauna plus hot tub in de buitenlucht! En o ja, je hond mag hier mee op vakantie komen...

Terug naar boven>>

Terug naar boven>>

Meer mooie accommodaties in Noord-Spanje

Inspiratie voor een vakantie in Noord-Spanje

Terug naar boven>>