De Dinosaurus kust van Asturië in Noord-Spanje

Wist je dat er in Asturië nog dinosaurus sporen te zien zijn? Vooral tussen de kustplaatsen Gijón en Ribadesella zijn talrijke pootafdrukken én botten van dinosaurussen zijn gevonden. Vandaar dat deze kuststrook tegenwoordig de Dinosaurus kust genoemd wordt.

Nagebouwde dinosaurus in tuin van Dinosaurus museum van Asturië (Noord-Spanje)

Zo zijn aan het La Griega strand in de gemeente Colunga enkele van de grootste voetafdrukken van dinosaurussen ter wereld gevonden.

Veel vondsten zijn verzameld in het dinosaurus museum van Asturië. Wil je meer te weten komen over de dinosaurus sporen aan de Dinosauruskust van Asturië én over de periodes waarin dinosaurussen geleefd hebben?

Dan moet je absoluut een bezoek aan dit museum brengen als je op vakantie in Noord-Spanje bent! Ook als je met kinderen op vakantie gaat.

Want in dit kindvriendelijk museum in Noord-Spanje vind je de grootste en meest afwisselende collectie van dinosaurus voetafdrukken in heel Europa!

Het Dinosaurus museum van Asturië

Het Museo del Jurásico de Asturias (afgekort MUJA), oftewel het Dinosaurus museum van Asturië, is prachtig gelegen bovenop een heuvel tussen de dorpen Colunga en Llastres. En is heel toepasselijk gebouwd in de vorm van een voetafdruk van een drietenige dinosaurus.

Bij binnenkomst in dit kindvriendelijke museum in Noord-Spanje word je eerst op een speelse manier door het Trias, Jura en Krijt geleid. En ervaar je hoe dinosaursussen in deze drie geologische periodes geleefd hebben.

En vervolgens kom je terecht in het deel van het museum dat over de dinosaurussen in Asturië gaat. In dit deel kun je ook bijna 200 fossielen bewonderen die aan de Dinosauruskust van Asturië gevonden zijn. Van dinosaurusvoetafdrukken, skeletten van zeereptielen en plantenfossielen.

Het indrukwekkendste vind ik er misschien nog wel de voetafdrukken van stegosauriërs en sauropoden, met huidafdrukken die bestaan uit schubben.

*Leuk voor kinderen*

 • In de tuin van het Dinosaurus museum van Asturië zijn dinosaurussen nagebouwd én vind je een speeltuin in dinosaurus thema.
 • Het museum heeft een speciale audio-tour voor kinderen ontworpen.

Dinosaurus sporen aan de dinosaurus kust van Asturië

Langs de Dinosauruskust van Asturië zijn enkele van de grootste voetafdrukken van dinosaurussen ooit gevonden. Zo kun je aan het Playa La Griega strand voetafdrukken zien die een doorsnee van bijna een meter hebben.

In het Dinosaurus museum van Asturië worden routes langs de kustlijn tussen Gijón en Ribadesella aangegeven waar je zelf dinosaurus sporen kunt traceren.

Het is dus handig om je dinosaurus avontuur in het museum te beginnen voordat je op onderzoek uitgaat langs de Dinosaurus kust.

En wil je er zeker van zijn dat je tijdens je vakantie de mooiste dinosaurus sporen ziet, dan kan ik je warm aaanbevelen om er op stap te gaan met een gids.

Wandeling met Nederlandse gids aan Dinosaurus kust Asturië

Dinosaurusvoetafdruk aan de Costa de Dinosaurios in Asturië

Een van de dingen die me werkelijk fascineren in Asturië, zijn de oude sporen van dinosaurussen die je er vindt!

Tussen de kustplaatsen Gijon en Ribadesella zijn namelijk talrijke voetsporen en botten van dinosaurussen gevonden.

Samen met de Nederlandse Asturië specialist Debora van intoAsturias ga je naar het Dinosaurus museum van Asturië, ga je op zoek naar voetsporen van dinosaurussen aan de Dinosaurus Kust én ga je lunchen in een visrestaurant in een idyllisch vissersdorp.

Dit ga ik zeker doen als ik op vakantie naar Asturië ga!

Kinderexcursie: Terug naar de prehistorie

Een nagebouwde dinosaurus in het dinosaurusmuseum van Asturië (Noord-Spanje)

Ga je met kinderen op vakantie naar Asturië en willen jullie meer over het verre verleden van Asturië te weten komen?

Dan vind ik de kinderexcursie “Terug naar de prehistorie” een absolute topper. Samen met de Nederlandse Debora van intoAsturias ga je een hele dag op stap.

Jullie gaan niet alleen naar het kindvriendelijke interactieve dinosaurusmuseum en op zoek naar de gigantische dinosaurusvoetsporen aan het strand bij de Dinosaurus Kust.

Maar jullie gaan ook prehistorische grotschilderingen bewonderen. Gaaf!

Plekken aan Dinosaurus kust Asturië met dinosaurus sporen

 • Het La Griega strand (gemeente Colunga);
 • De rotswanden / klippen van Luces (gemeente Colunga);
 • De rotswanden / klippen van Lastres (gemeente Colunga);
 • Het Vega strand (gemeente Ribadesella);
 • De rotswanden / klippen van Tereñes (gemeente Ribadesella);
 • Het Ribedasella strand (gemeente Ribadesella);
 • Het Merón strand (gemeente Villaviciosa);
 • De haven van Tazones (gemeente Villaviciosa);
 • De rotsen bij de vuurtoren van Tazones (gemeente Villaviciosa).

Conclusie: meeste en grootste Dinosaurus voetafdrukken Europa

Dus ben jij geïnteresseerd in dinosaurussen? Dan moet je absoluut een keer op vakantie naar Noord-Spanje! Want aan de Dinosaurus kust van Asturië zijn enkele van de grootste voetafdrukken van dinosaurussen ter wereld gevonden. En in het Dinosaurus museum van Asturië vind je de grootste en meest afwisselende collectie van dinosaurus voetafdrukken in heel Europa!

Ik raad je aan om je dinosaurus avontuur in dit kindvriendelijke museum te beginnen voordat je op onderzoek uitgaat langs de Dinosaurus kust. En wil je er zeker van zijn dat je tijdens je vakantie de mooiste dinosaurus sporen ziet, dan kan ik je warm aanbevelen om samen met een gids op stap te gaan.

Sfeervolle accommodaties in Asturië

Terug naar boven>>