Busreizen Spanje: bus naar Spanje, vlieg-busreizen & excursie-reizen

Busreizen naar Spanje zijn tegenwoordig vooral busrondreizen of excursie-reizen waarbij je eerst naar Spanje vliegt, met uitzondering van een aantal jongerenreizen die goedkope bustickets in combinatie met hotelverblijf aanbieden. Culturele busreizen naar Spanje met vertrek in Nederland en België worden niet of nauwelijks meer aangeboden.

Busreis Spanje

Je kunt echter nog steeds heerlijke busreizen ín Spanje maken waarbij je eerst naar Spanje vliegt.

Vervolgens maak je een busrondreis door Spanje.

Of je maakt een bus-excursies vanuit een vaste standplaats

Geniet hier van mijn favoriete busreizen door Spanje, die ik voor je heb opgesplitst in:

*Tips voor bus naar Spanje*

  1. Jongeren die een goedkope busvakantie naar Spanje zoeken, kunnen terecht bij GoGo of GoFun.
  2. Hou je niet van vliegen, dan zijn er ook bussen die naar Spanje rijden, bijvoorbeeld de FlixBus en de Eurolines (een busreis naar Barcelona duurt circa 20 uur - zoeken & boeken kan via de Nederlandstalige website Omio).
  3. Eenmaal in Spanje kun je je eigen busvakantie door Spanje plannen! Ik heb de populairste busreizen in Spanje voor je bij elkaar gezet...

Busreizen Noord-Spanje (incl. Catalonië)

8-daagse vlieg-busreis Baskenland & La Rioja

Wil je het Baskenland en wijnstreek La Rioja leren kennen tijdens een groepsreis met Nederlandstalige reisbegeleiding? Kijk dan eens naar de vlieg-excursiereis Baskenland & La Rioja van TUI.

Bij deze groepseis naar Noord-Spanje vlieg je naar Bilbao en verblijf je in een hotel buiten Bilbao. Van hieruit maak je per touringcar excursies naar o.a. Bilbao, San Sebastian, Guernica en wijngebied La Rioja. 

8-daagse vlieg-busreis Asturië & Cantabrië

Een mooie groepsreis naar Noord-Spanje met Nederlandstalige reisleider vind ik ook de 8-daagse vlieg-busrondreis Asturië en Cantabrië van SRC-reizen.

Je vliegt op Bilbao en maakt van hieruit vervolgens een busrondreis naar o.a. Santander, de Picos de Europa, het meer van Covadonga, Santillana del Mar plus Oviedo

10-daagse vlieg-busreis Midden- en Noord-Spanje

UNESCO's Werelderfgoed stad Toledo in de buurt van Madrid (Spanje)

Bij de 10-daagse vlieg-busreis 'Noord-Spanje en indrukwekkend Baskenland' van De Jong Intra Vakanties vlieg je op Madrid.

Na een dag in Madrid ga je op de derde dag van je Spanje vakantie samen met de Nederlandse reisleider per bus verder naar Midden- en Noord-Spanje en bezoek je onder meer de plaatsen Santo Domingo de Silos, Burgos, Bilbao, Fuente Dé (in de Picos de Europa), Astorga, Leon, Salamanca, Avila en Toledo.

Je overnacht bijna iedere nacht in een ander hotel en rijdt 200 tot 300 kilometer per dag.

Tip! SRC-reizen biedt overigens ook nog een 4-daagse groepsreis Bilbao & San Sebastian aan. 

Terug naar boven>>

Busreizen Midden- en Oost-Spanje

8-daagse vlieg-busreis Madrid en omgeving

Wil je niet alleen Madrid, maar ook de prachtige Werelderfgoedsteden rondom Spanje's hoofdstad leren kennen? Dan is de 8-daagse vlieg-busreis Madrid en Castilië van SRC reizen of Hart van Spanje van TUI iets voor jou. 

Bij beide groepsreizen door Midden-Spanje vlieg je op Madrid en neemt een Nederlandssprekende reisbegeleider je vervolgens per bus mee naar Toledo, Segovia, El Escorial, Ávila, Salamanca plus Madrid. Alleen de volgorde is anders.

Bovendien slaap je bij de rondreis van SRC 5 nachten in Madrid en 2 nachten in Salamanca, terwijl je bij de rondreis van TUI 2 nachten buiten Toledo, 1 nacht in Salamanca en 4 nachten in Madrid verblijft.

9-daagse vlieg-busreis Midden- en Oost-Spanje

Een absolute aanrader vind ik ook de 9-daagse vlieg-busreis Midden-en Oost-Spanje van SRC reizen.

Bij deze groepsreis door Midden-Spanje vlieg je op Madrid en maak je na een kort verblijf in Madrid per bus een rondreis naar o.a. Cuenca, Valencia, Teruel, Zaragoza en Calatayud.

Dit is een prachtige reis door een veel minder bekend stuk van Spanje, langs dorpen en steden die zo verschillend van elkaar zijn plus door prachtige natuurlandschappen.

Terug naar boven>>

Busreizen Zuid-Spanje

Busreis Granada, Córdoba en Sevilla (8 dagen)

Zoek je een georganiseerde busvakantie naar Granada, Córdoba en Sevilla in Andalusië? Kijk dan eens naar de 8-daagse vlieg-busreis Prachtig Andalusië van SRC reizen.

Tijdens deze busrondreis door Zuid-Spanje neemt een ervaren Nederlandstalige reisbegeleider neemt je mee naar de mooiste plekken van Spanje's bekendste Moorse steden.

Bovendien bezoek je tijdens deze cultuurreis ook het aan een diepe kloof gelegen witte stadje Ronda plus de voormalige Romeinse nederzetting Itálica.

Tip: SRC Reizen organiseert een speciale kerstreis naar Córdoba, Sevilla en Grandada!

Busrondreis door Andalusië (8/12-dagen)

Wil je de Moorse steden Córdoba, Sevilla en Granada wat sneller bekijken zodat je ook nog de stad Málaga en de minder bekende steden Jerez de la Frontera plus de Renaissance steden Úbeda en Jaén kunt bewonderen?

Dan kan ik de 8-daagse vlieg-busreis Karakteristiek Andalusië of de 12-daagse vlieg-busreis Grand Tour Andalusië van TUI warm aanbevelen.

Bij de 12-daagse busrondreis neemt de Nederlandstalige reisleider je naast bovengenoemde plaatsen ook nog mee naar Europa's oudste havenstad Cádiz, het Britse Gibraltar plus twee andere typisch Andalusische pueblos blancos (=witte dorpen).

Groepsreis Andalusië met bus-excursies vanuit één hotel (15 dagen)

muelle-uno-pier-malaga-andalusie-zuidspanje-spanjevoorjou.jpg

Hou je er niet van om iedere nacht in een ander hotel te slapen? Kijk dan eens naar de 15-daagse vlieg-busreis Schilderachtig Andalusië van TUI. Bij deze groepsreis verblijf je namelijk in een heerlijk hotel in het pittoreske witte bergdorp Mijas.

Van hieruit maak je vervolgens samen met een Nederlandssprekende reisleider bus-excursies naar de Moorse steden Granada, Córdoba en Sevilla, de verrassende stad Málaga, het Britse Gibraltar en meer.

Bovendien heb je 6 dagen vrij om te genieten van het buitenzwembad plus de Spa van het hotel, naar het strand te gaan, te wandelen in de prachtige omgeving of op een andere manier zelf op avontuur te gaan.

Busrondreis Semana Santa in Andalusië (9 dagen)

Zoek je een groepsreis waarbij je de Semana Santa in Andalusië kunt beleven? Dan vind ik de 9-daagse themareis Semana Santa in Andalusië van SRC Reizen een aanrader.

Bij deze bijzondere vlieg-busrondreis door Zuid-Spanje, waarbij je vliegt op Málaga, beleef je Paasprocessies in Sevilla, Baena plus Granada. En breng je een bezoek aan Córdoba, Ronda plus Alhama de Granada.

Terug naar boven>>

Busreizen op de Spaanse eilanden

8-daagse vlieg-busreis Tenerife

Zoek je een georganiseerde busvakantie naar het Canarische eiland Tenerife? Kijk dan eens naar deze 8-daagse Tenerife rondreis van SRC Reizen.

Tijdens deze cultuur- en natuurreis maak je vanuit je hotel in Puerto de la Cruz, dat gelegen is op 300 meter van het strand. bus-excursies naar Candelaria, Garachico, Icod de los Vinos, La Orotava, La Laguna plus Santa Cruz de Tenerife.

Bovendien verken je Tenerife's bekendste natuurpark Parque Nacional del Teide per bus en te voet.

Terug naar boven>>

Plan je eigen busvakantie door Spanje

Sinds ik de handige zoekmachine van de Nederlandstalige website Omio heb ontdekt, kan ik met een gerust hart zeggen dat het makkelijk is om op eigen houtje een busreis door Spanje te maken. 

Op de website van Omio vind je namelijk de busreizen van Spanje’s grootste busmaatschappijen Alsa en Avanza, die een uitgebreid netwerk van busroutes door heel Spanje hebben.

Je vindt er informatie over reisduur, vertrektijden, route plus prijs van een reis. En heb je een geschikte reis gevonden, dan kun je die ook makkelijk kopen via Omio.

Populaire busreizen in Spanje

De populairste busreizen in Spanje zijn de busreizen van en naar Madrid en Barcelona. Plus de busreizen tussen Andalusië's hoogtepunten Córdoba, Sevilla en Granada.

Vanuit hoofdstad Madrid vertrekken er bussen naar grote Spaanse steden als Barcelona, Bilbao, Sevilla en Valencia. Maar ook naar steden als Salamanca en Toledo. En dorpen in de omliggende omgeving.

En ook vanuit Barcelona zijn er talrijke intercity busreizen en busverbindingen met steden en dorpen in de regio.

De populairste busreizen heb ik hier voor je bij elkaar gezet (met een directe link naar de reismogelijkheden op Omio):

Andere soorten Spanje vakanties