Een busvakantie Spanje: onbezorgd en naar vele bestemmingen

Heb je er al eens aan gedacht om een busvakantie naar Spanje te maken? Ga mee met een georganiseerde busreis door Spanje. Waarbij je eerst naar Spanje vliegt óf met de bus vanuit Nederland vertrekt. Of maak op eigen houtje een busreis door Spanje.

Er wordt momenteel ten strengste afgeraden om op vakantie naar Spanje te gaan. Dit geldt zowel voor het Spaanse vasteland, de Balearen en de Canarische eilanden. Lees meer>>

Op deze pagina vind je de mooiste georganiseerde busreizen door Spanje. En vertel ik hoe je gemakkelijk zelf busreizen naar en/of door Spanje kunt vinden en boeken:

Georganiseerde busvakanties Spanje

Er worden busreizen door Noord, Midden of Zuid Spanje aangeboden. Bij de meeste van deze groepsreizen vlieg je eerst naar Spanje en maak je vervolgens een busreis door Spanje of excursies per luxe touringcar vanuit een vaste plek. 

Maar ik heb ook een paar busreizen gevonden waarbij je met de bus vanuit Nederland vertrekt. Voor als je niet wilt of kunt vliegen.

De mooiste georganiseerde busvakanties door Spanje heb ik hier voor je bij elkaar gezet.

Om het overzichtelijk te houden, heb ik de busreizen opgesplitst in:

Busvakantie Noord-Spanje (incl. Catalonië)

8-daagse groepsreis Baskenland & La Rioja

Wil je het Baskenland en wijnstreek La Rioja leren kennen tijdens een groepsreis met Nederlandstalige reisbegeleiding? Kijk dan eens naar de vlieg-excursiereis "Baskenland & La Rioja" van TUI. Bij deze groepseis naar Noord Spanje vlieg je naar Bilbao en verblijf je in een hotel buiten Bilbao. En maak je per touringcar excursies naar o.a. BilbaoSan Sebastian, Guernica en wijngebied La Rioja

8-daagse groepsreis Asturië & Cantabrië

Een mooie groepsreis naar Noord Spanje met Nederlandstalige reisleider vind ik ook de 8-daagse vlieg-busrondreis "Asturië en Cantabrië" van SRC-reizen. Waarbij je vliegt op Bilbao. En van hieruit een busrondreis maakt naar o.a. Santander, de Picos de Europa, het meer van Covadonga, Santillana del Mar en Oviedo

SRC-reizen biedt overigens ook nog een 4-daagse groepsreis Bilbao & San Sebastian aan. 

Busvakantie Midden- en Oost-Spanje

8-daagse groepsreis Madrid en omgeving

Wil je niet alleen Madrid, maar ook de prachtige Werelderfgoedsteden rondom Spanje's hoofdstad leren kennen? Dan is de 8-daagse vlieg-busreis "Madrid en Castillië" van SRC reizen iets voor jou. Bij deze Midden Spanje groepsreis vlieg je op Madrid en slaap je 5 nachten in het centrum van Madrid. Van waaruit je busexcursies maakt naar Toledo, Segovia en El Escorial. Om vervolgens via Ávila verder te reizen naar Salamanca. Waar je de laatste nachten verblijft.

9-daagse groepsreis Midden- en Oost-Spanje

Een absolute aanrader vind ik ook de 9-daagse vlieg-busreis "Midden en Oost Spanje" van SRC reizen. Bij deze groepsreis door Midden Spanje vlieg je op Madrid. En maak je na een kort verblijf in Madrid per bus een rondreis naar o.a. Cuenca, Valencia, Teruel, Zaragoza en Calatayud. Een prachtige reis door een veel minder bekend stuk van Spanje! Langs dorpen en steden die zo verschillend van elkaar zijn. En prachtige natuurlandschappen.

12-daagse busreis Klassiek Spanje

Zoek je een busreis die vertrekt vanuit Nederland en waarin je veel van Spanje te zien krijgt? Kijk dan eens naar de 12-daagse busreis "Klassiek Spanje" van Kras. Een behoorlijk intensieve groepsreis door Midden Spanje én langs de oostkust van Spanje. Waarbij je een bezoek brengt aan San Sebastián, Burgos, Salamanca, Avila, Madrid, Toledo, Valencia, Tarragona en Barcelona. Je slaapt in middenklassehotels.

Busvakantie Zuid-Spanje

5-daagse groepsreis Sevilla

Wil je in de winter graag een groepsreis naar de stad Sevilla in Andalusië maken? Dan is de 5-daagse groepsreis "Winter in Sevilla" van SRC reizen. Je vliegt rechtstreeks op Sevilla.

Samen met een Nederlandse reisbegeleider bekijk je op je gemak deze temperamentvolle stad in Zuid-Spanje. En bezoek je o.a. Sevilla's koninklijke paleis Real Alcázar en zijn prachtige paleistuinen.

8-daagse groepsreis Granada, Córdoba en Sevilla

Zoek je een groepsreis naar Spanje's bekendste Moorse steden Granada, Córdoba en Sevilla in Andalusië? Kijk dan eens naar de 8-daagse groepsreis "Prachtig Andalusië" van SRC reizen.

Naast deze prachtige historische steden breng je tijdens deze vakantie in Andalusië ook een bezoek aan Ronda en de voormalige Romeinse nederzetting Itálica.

NB. SRC-reizen organiseert ook een speciale kerstgroepsreis naar Córdoba, Sevilla en Granada...

14-daagse groepsreis Andalusië en het onbekende zuiden

Een mooie groepsreis door Zuid-Spanje vind ik ook de 14-daagse vlieg-busreis "Andalusië en het onbekende zuiden" van SRC reizen. 

Deze cultuurreis met Nederlandstalige reisbegeleider neemt je niet alleen mee naar Córdoba, Sevilla en Granada, maar ook naar minder bekende plekken als natuurgebied Doñana, paarden-& sherry stad Jerez de la Frontera, Europa's oudste havenstad Cádiz plus het witte dorp Arcos de la Frontera...

9-daagse groepsreis Semana Santa in Andalusië

Zoek je een groepsreis waarbij je de Semana Santa in Andalusië kunt beleven? Dan vind ik de 9-daagse themareis "Semana Santa in Andalusië" van SRC Reizen een aanrader. Bij deze bijzondere vlieg-busrondreis door Zuid Spanje, waarbij je vliegt op Málaga, beleef je Paasprocessies in Sevilla, Baena en Granada. En breng je een bezoek aan Córdoba, Ronda en Alhama de Granada.

Busvakantie Spaanse eilanden

8-daagse groepsreis Tenerife

Zoek je een groepsreis naar het Canarische eiland Tenerife? Kijk dan eens naar de Tenerife rondreis van SRC Reizen. Tijdens deze cultuur- en natuurreisbezoek je de plaatsen Candelaria, Garachico, Icod de los Vinos, La Orotava, La Laguna en Santa Cruz de Tenerife. En verken je het Parque Nacional del Teide per bus en te voet. Je verblijft in een hotel in Puerto de la Cruz, op 300 meter van het strand.

Plan je eigen busvakantie door Spanje

Sinds ik de handige zoekmachine van de Nederlandstalige website Omio heb ontdekt, kan ik ook met een gerust hart zeggen dat het ook makkelijk is om op eigen houtje een busreis door Spanje te maken. 

Op de website van Omio vind je de busreizen van Spanje’s grootste busmaatschappijen Alsa en Avanza. Die een uitgebreid netwerk van busroutes door heel Spanje heeft. Tussen Spanje’s grootste steden, maar ook naar kleinere steden en dorpen (zie onderstaand kaartje).

Je vindt er informatie over reisduur, vertrektijden, route en prijs van de verschillende transportmogelijkheden (ook voor het reizen per trein en vliegtuig; dus als het goedkoper of sneller is om met de trein ergens naar toe te gaan, zie je dat ook meteen).

Heb je een geschikte busreis in Spanje gevonden, dan kun je het die ook makkelijk kopen via Omio. Je ontvangt dan een e-ticket om bij het instappen op je smartphone te laten zien. En veranderen je plannen, dan kun je het buskaartje tot 48 uur voor vertrek gratis annuleren (neem hiervoor contact op met Omio).

Populaire busreizen in Spanje

De populairste busreizen in Spanje zijn de busreizen van en naar Madrid en Barcelona. Plus de busreizen tussen Andalusië's hoogtepunten Córdoba, Sevilla en Granada.

Vanuit hoofdstad Madrid vertrekken er bussen naar grote Spaanse steden als Barcelona, Bilbao, Sevilla en Valencia. Maar ook naar steden als Salamanca en Toledo. En dorpen in de omliggende omgeving.

En ook vanuit Barcelona zijn er talrijke intercity busreizen en busverbindingen met steden en dorpen in de regio.

De populairste busreizen heb ik hier voor je bij elkaar gezet (met een directe link naar de reismogelijkheden op Omio):

Met de bus van Nederland naar Spanje

Hou je niet van vliegen? En wil je ook niet met de auto naar Spanje rijden? Dan kun je ook de bus naar Spanje nemen! Dagelijks vertrekken er vanuit Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Brussel bussen van Eurolines, Ouibus en FlixBus van Nederland naar Spanje.

Hou er rekening mee, dat je 20 tot 25 uur onderweg bent naar de plaatsen Bilbao, San Sebastian en Barcelona in Noord en Noordoost Spanje (vaak met tussenstop in bijvoorbeeld Parijs). Een busreis van Nederland naar Madrid of Valencia duurt zelfs rond de 30 uur.

De prijs voor een enkele reis met de bus naar Spanje ligt tussen de €60 en €120.

Via de Nederlandse zoekmachine Omio (vroeger GoEuro) kun je busreizen van Nederland of België naar Spanje vinden, met elkaar vergelijken en boeken.

TIP! Op de website van Omio vind je duidelijke informatie over de bussen van Eurolines, Ouibus en FlixBus.

Andere soorten Spanje vakanties
Nieuwe pagina's

 1. Een stedentrip Zaragoza (Aragón) – geschiedenis, kunst en winkelen

  Apr 14, 21 05:34 AM

  Maak een stedentrip naar Zaragoza in Aragón (M-Spanje)! De stad aan de Ebro heeft een prachtige oude binnenstad, mooie kunstmusea, winkels, restaurants e.m.

  Lees meer

 2. Bekende én onbekende steden die leuk zijn voor een stedentrip Spanje

  Apr 09, 21 02:40 AM

  Madrid, Barcelona, Bilbao, Valencia en Sevilla zijn topsteden voor een stedentrip naar Spanje. Maar wist je dat er nog veel meer prachtige steden zijn...?

  Lees meer

 3. Dierenopvangcentrum Basondo in Urdaibai (Baskenland, Noord-Spanje)

  Apr 08, 21 11:12 AM

  Bezoek het dierenopvangcentrum Basondo als je op vakantie in Baskenland (Noord-Spanje) bent! Lees meer over dieren, openingstijden en bereikbaarheid.

  Lees meer