Omio: handige zoekmachine voor vlieg-, bus- en treinreizen in Europa

Ik ben lang op zoek geweest naar een zoekmachine voor bus- en treinreizen in Spanje. Waarbij je de reismogelijkheden kunt zien en bus- en treinkaartjes kopen voor je Spanje vakantie. Met Omio (eerst GoEuro) heb ik een goede zoekmachine gevonden! Die in Spanje én Europa reizen per bus, trein en vliegtuig vergelijkt. Ideaal voor een bus- of treinvakantie Spanje!

Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over het reisplatform. Onder andere hoe de zoekmachine werkt. En hoe je vliegtickets, buskaartjes en treinkaartjes voor je vakantie in Spanje vindt en boekt.

Wat is Omio?

Snelle en uitgebreide Nederlandstalige zoekmachine

Omio, - dat tot begin 2019 GoEuro heette -, is een handige en snelle zoekmachine waarmee je de snelste, goedkoopste en beste reismogelijkheden per trein, bus en vliegtuig vindt naar duizenden bestemmingen in Europa.

Je kunt dus voor je vakantie naar Spanje zoeken op reizen per vliegtuig, trein én bus van Nederland naar Spanje. Maar ook op reizen binnen Spanje. Bovendien is de website van de zoekmachine ook in het Nederlands. Wat het gebruik ervan nog makkelijker maakt.

Verhaal achter Omio

GoEuro is in 2013 opgericht door Naren Shaam, nadat hij in 2010 als backpacker door Europa had gereisd. En grote moeite had gehad bij het vinden goede routes en betaalbare tickets. Het ontwikkelen van een zoekmachine voor vlieg-, bus- en treinreizen door heel Europa werd daarom de nieuwe missie van Naren Shaam. Hij verhuisde van New York naar Berlijn en ging aan de slag. 

GoEuro bleek een groot succes en groeide snel. De zoekmachine heeft inmiddels ruim 800 partners, is in 18 talen vertaald en heeft meer dan 25 miljoen bezoekers per maand. En het team van Omio bestaat tegenwoordig uit meer dan 300 medewerkers.

Hoe werkt Omio?

Stap voor stap: ZOEKEN – VERGELIJKEN - BOEKEN

Je kunt op Omio prijzen en reisduur van van reizen per vliegtuig, bus en trein in Europa met elkaar vergelijken. Bijvoorbeeld van Nederland naar Spanje. Of binnen Spanje.

1. Vul gewenst vertrekpunt en plaats van bestemmingdatum en aantal personen in.

Omio's zoekmachine voor reizen per vliegtuig, bus en trein in Europa

2. Je krijgt nu een overzicht van reismogelijkheden per vliegtuig, trein en bus (of combinatie ervan) te zien van de partners van Omio. En wat de snelste en goedkoopste reis is. Als je op de knop “.. overstappen” bij een bepaalde reis klikt, zie je het exacte reisschema.

Via de filterfunctie aan de rechterkant kun je je zoekopdracht nog verfijnen. Bijvoorbeeld door aantal overstappen of maximum prijs aan te geven. 

Zoekopdracht verfijnen op Omio

3. Heb je de gewenste reis gevonden, dan klik je op “kies deze reis”. Je krijgt dan eerst meer info over het soort kaartje (stoelreservering, annuleringsmogelijkheden ed.). 

Route bekijken en reis kiezen op Omio

4. Wanneer je op “doorgaan” klikt, kom je terecht bij het scherm om de persoonlijke gegevens in te vullen.

5. Tenslotte kies je de betaalmethode. Een grote plus vind ik, dat je op Omio op bijna alle mogelijke manieren kunt betalen: met Visa/Maestro kaart, PayPal, iDeal en zelfs Apple-Pay.

Handige App

Je kunt de vlieg-, bus- en treinreizen in Spanje en Europa ook zoeken, vergelijken en boeken via de handige App van Omio. Deze is alleen wel in het Engels. Maar hij is duidelijk en makkelijk in gebruik. 

Bovendien kun je op de App van Omio ook zien welke reizen je geboekt hebt.

Treinreizen in Spanje van Renfe

Een van de partners van Omio is Spanje's nationale spoorwegmaatschappij Renfe. Die binnen Spanje zorgt voor een uitgebreid netwerk aan stoptreinen, sneltreinen en hogesnelheidstreinen. Plus internationale reizen van en naar Frankrijk en Portugal.

Begint je treinvakantie al in Nederland, dan kun via Omio de gehele reis boeken. Want Omio werkt ook samen met de NS en de spoorwegmaatschappijen van Duitsland en Frankrijk.

Omio's zoekmachine is dus ideaal om online en bovendien in het Nederlands treinkaartjes te kopen voor je treinvakantie Spanje! Je ontvangt dan een e-ticket. En via de klantenservice van Omio kun je een treinkaartje veranderen tot 15 minuten voor vertrek.

TIP! Op Omio's website vind je Nederlandse info over treinreizen in Spanje:

  • over regels voor bagage, huisdieren en meer in Spaanse treinen;
  • directe links naar de populairste treinreizen. 

Busreizen in Spanje van Alsa

Busroutes van Alsa door Spanje

Wil je per bus door Spanje reizen? Ook dan kun je deze handige zoekmachine voor vlieg-, bus- en treinreizen gebruiken. Want op de website van Omio vind je ook de busreizen van Spanje’s grootste busmaatschappij Alsa. Die een uitgebreid netwerk van busroutes door heel Spanje heeft (zie onderstaand kaartje). 

Op de website of App van Omio kun je online buskaartjes van Alsa kopen voor je busvakantie door Spanje. Ook in dit geval ontvang je een e-ticket om bij het instappen op je smartphone te laten zien. En veranderen je plannen, dan kun je het buskaartje tot 48 uur voor vertrek gratis annuleren.

TIP! Op de website van Omio vind je directe links naar de populairste Spanje busreizen van Alsa

Vliegtickets naar Spanje

Tenslotte kun je Omio’s zoekmachine voor vlieg-, bus- en treinreizen in Europa ook gebruiken om vliegtickets van en naar Spanje met elkaar te vergelijken en boeken. Je vindt er het aanbod van KLM, Iberia, Lufthansa, Transavia, Vueling, Ryanair en Easyjet.

Wat ik fijn vind aan het zoeken via Omio, is het feit dat je kunt filteren op directe vluchten en dagdeel. Bovendien kun je na het boeken van een vlucht ook alvast een taxi boeken die je vanaf het vliegveld naar je vakantieverblijf brengt.

Conclusie

Ik heb de website en App van Omio uitgebreid getest. En vind deze zoekmachine voor bus-, trein- en vliegreizen in Europa een echte uitkomst voor als je tijdens je vakantie in Spanje wilt reizen met bus of trein. Want de zoekmachine: 

  • Is gebruikersvriendelijk en snel;
  • Is Nederlandstalig;
  • Is transparant (toont prijs, reisduur en naam vervoerder);
  • Heeft goed werkende App voor je smartphone (Engelstalig);
  • Biedt treinkaartjes van Spanje’s nationale spoorwegmaatschappij aan;
  • Biedt buskaartjes van Spanje’s grootste busmaatschappij aan.

Misschien ook interessant

Terug naar boven>>