Een autovakantie Spanje

Een autovakantie in Spanje geeft je de vrijheid om te gaan en staan waar en wanneer jij wilt. Grote afstanden af te leggenEn te genieten van kleine, afgelegen dorpjes, prachtige stukken natuur en zo veel meer. 

Ga met je eigen auto op vakantie naar Spanje of huur er een auto. En stippel je eigen route uit of boek een georganiseerde autovakantie. 

Met je eigen auto op vakantie

Ga je langere tijd op vakantie naar Spanje? Of ga je op vakantie in Noord Spanje, de Spaanse Pyreneeën of Catalonië? Dan kun je vanuit Nederland met je eigen auto op vakantie naar Spanje! De meeste mensen rijden dan in twee dagen naar Spanje.

Het grote voordeel hiervan vind ik, dat je dan meer mee kunt nemen dan als je met het vliegtuig op vakantie gaat. En natuurlijk hoef je in Spanje geen auto te huren.

Als je in het noordelijke deel van Spanje op vakantie gaat, zou je je auto ook op de autotrein naar Spanje kunnen zetten. En zelf in de hogesnelheidstrein richting Spanje stappen.

Op vakantie met een huurauto

Vind je het te ver of te lang duren om vanuit Nederland met je eigen auto naar Spanje te rijden? Dan kun je natuurlijk ook naar Spanje vliegen. En vervolgens een auto huren voor je autovakantie in Spanje. 

Het grote voordeel hiervan is, dat je veel sneller in Spanje bent. Zodat je langer van je vakantie in Spanje kunt genieten.

Nadeel is echter dat je op het gewicht moet letten en niet te veel mee op vakantie kan nemen.

Vakantiebestemmingen

Spanje is zo ontzettend groot, dat één autovakantie naar Spanje lang niet genoeg is om het hele land te verkennen. Wij zijn er nu al zo veel keren op vakantie geweest. En we hebben nog lang niet alles gezien wat we willen zien.

Wil je ideeën opdoen voor wat je allemaal kunt zien en doen tijdens een autovakantie in Spanje? Klik op het kaartje dan op een vakantiebestemming. En lees wat je er kunt zien en doen. Bovendien vind je er informatie over de accommodatie mogelijkheden in de afzonderlijke gebieden.

Georganiseerde autovakanties Spanje

Er zijn verschillende organisaties die autovakanties naar Spanje organiseren. Vaak worden deze vakanties Fly drive vakanties genoemd. Let er op dat er twee soorten fly-drive vakanties naar Spanje zijn:

 • Een fly-drive vakantie die bestaat uit vlucht, auto én overnachtingen onderweg.
 • Een fly-drive vakantie die bestaat uit vlucht en huurauto.

Hou dit goed in je achterhoofd als je op zoek gaat naar een autovakantie in Spanje. Hier geef ik een overzicht van de organisaties die me zelf het meeste aanspreken:

TUI
Voordelige autovakanties naar Andalusië, Noord Spanje en de oostkust van Spanje. 

Kras
Voordelige autovakanties naar Andalusië, 
Catalonië, Tenerife en de Canarische eilanden.

Tejeda Travel
Kleine Nederlandstalige  Andalusië en Midden Spanje specialist. O.a.Autovakanties.

AmbianceTravel
Luxe autovakanties door heel Spanje. Met verblijf in charme hotels. En bijzondere activiteiten.

SRC reizen
Autovakanties met veel cultuur naar Noord Spanje, 
Madrid, Catalonië, Extremadura en Andalusië.

Pharos reizen
Autovakanties door Andalusië, Catalonië en Noord Spanje die je een goede eerste indruk geven.

Mijn favoriete autovakanties door Spanje

Rondreis langs Werelderfgoedsteden Madrid
In deze luxe 10-daagse autovakantie "Werelderfgoedsteden rond Madrid" van AmbianceTravel ontdek je de UNESCO steden in de omgeving van Madrid: Toledo, Ávila, Salamanca, Cáceres en Segovia. En verblijf je in kleine, karakteristieke hotels.

8-daagse culinaire rondreis door Baskenland
Bij de autovakantie "Ontdek de smaak van Baskenland" van AmbianceTravel maak je een culinaire rondreis door Baskenland. Waarbij je eet in sterrenrestaurants, wordt meegenomen langs de beste pintxos bars in San Sebastian en heerlijke Rioja wijnen proeft.

12-daagse Paradores rondreis Noord Spanje
Hou je van Parador hotels, lekker eten en wat meer diepgang? Kies dan voor de luxe "Paradores rondreis door Noord Spanje" van AmbianceTravel. Een autovakantie langs de adembenemende kust en het groene binnenland van Noord Spanje. Met verblijf in zes prachtige Parador hotels.

9-daagse rondreis Catalonië
Pharos Reizen organiseert een prachtige 9-daagse rondreis Catalonië, die je meeneemt naar de stad Barcelona en de kust en binnenlanden ten noorden van Barcelona. Met eeuwenoude dorpen en stadjes, vulkaangebied La Garrotxa en meer.

10-daagse natuurrondreis Catalonië
De individuele natuurrondreis door Catalonië van SNP Natuurreizen vind ik super als je de binnenlanden van Catalonië intenser wilt beleven. Maak wandel- en fietstochten door de Sierra Montsant en vulkaangebied La Garrotxa. En bezoek het klooster van Poblet of bergplaats Olot.

Rondreis hoogtepunten Andalusië
Wil je tijdens je Zuid Spanje vakantie de hoogtepunten in Andalusië leren kennen? Dan vind ik de 12-daagse autovakantie door Andalusië van Pharos Reizen een topper. Je bezoekt Córdoba, Sevilla en Granada; Europa’s oudste stad Cádiz; de verrassende stad Málaga; en verschillende witte dorpen.

Meer autovakanties door Spanje

Op de vakantie pagina’s van de afzonderlijke gebieden in Spanje noem ik nog meer mooie rondreizen door Spanje:


Keer terug van Autovakantie Spanje naar Rondreis Spanje
Keer terug naar Spanje voor JouNieuwe pagina's

 1. De Balsa - Nederlandse vakantieboerderij in Sierra Nevada (Andalusië)

  Feb 12, 19 02:36 AM

  Vakantieboerderij de Balsa – eenvoudige Nederlandse vakantieboerderij aan de voet van de Sierra Nevada; met appartement en 5 kamers voor 1 tot 5 personen; ideaal voor een wandel-, fiets- of paardrijva…

  Lees meer

 2. De OV-kaart van Madrid – ideaal voor een vakantie in Madrid

  Feb 11, 19 09:12 AM

  Ideaal voor een vakantie in Madrid: de OV-kaart van Madrid! Lees waar de kaart geldig is, hoe je de kaart koopt en oplaadt en hoe je in-en uitcheckt met de kaart.

  Lees meer

 3. Ontdek Madrid vanuit de lucht met de Teleférico

  Feb 11, 19 06:25 AM

  Geniet van prachtige uitzichten vanuit de Teleférico van Madrid! Lees hier meer over ligging, bereikbaarheid, openingstijden, kosten en meer van de kabelbaan van Madrid naar Casa del Campo. En wat je…

  Lees meer