Op vakantie naar Spanje met de autotrein?

Vroeger reden er door heel Europa autotreinen en kon je als je niet zo ver wilde rijden je auto op de autotrein zetten voor een vakantie naar Spanje. Met het goedkoper worden van vliegtickets zijn mensen echter steeds meer gaan vliegen, waardoor de meeste autotreinen in Europa zijn afgeschaft.

Zo ook de autotrein naar Spanje. Er rijdt tegenwoordig dus geen autotrein mee naar Spanje helaas. Wél kun je de hogesnelheidstrein naar Barcelona nemen. Je kunt je auto dan op een andere manier naar Spanje laten vervoeren of een auto huren in Spanje. Lees hier meer over de verschillende mogelijkheden:

Met de hogesnelheidstrein naar Spanje

AVE-hogesnelheidstrein-spanje-renfe-650x488.jpeg

Vanaf 11 december 2022 kun je vanuit Nederland weer de hogesnelheidstrein naar Spanje nemen!

Je neemt dan eerst vanuit Amsterdam of Rotterdam de hogesnelheidstrein naar Parijs en in Parijs neem je vervolgens de hogesnelheidstrein naar Barcelona.

Dit is een treinreis van ongeveer 11 uur. Op de website van de NS lees je meer over deze treinreis naar Spanje en kun je treinkaartjes kopen.

Vanuit België kun je in Antwerpen, Luik of Brussel de trein naar Parijs nemen en van hieruit vervolgens de trein naar Barcelona.

Bovendien rijden er vanaf de zomer van 2023 ook hogesnelheidstreinen tussen Barcelona en Lyon plus tussen Madrid en Marseille! Treinkaartjes hiervoor kun je onder meer gaan kopen via de website van NS International of Trainline>>.

Terug naar boven>>

Vervoer van eigen auto naar Spanje

Wil je je eigen auto naar Spanje laten transporteren, dan kun je tegenwoordig gebruik maken van bedrijven die gespecialiseerd zijn in het transport van auto’s (in het Spaans heten deze bedrijven Empresas de transporte de vehículos). Deze bedrijven kunnen:

  1. jouw auto per vrachtwagen vervoeren (bijvoorbeeld via Shiply);
  2. jouw auto door iemand anders naar de eindbestemming laten rijden (bijvoorbeeld via Driiveme).

Je kunt je auto dan bijvoorbeeld naar Barcelona laten vervoeren en zelf de hogesnelheidstrein naar Barcelona nemen. Of je kunt je auto tot de eindbestemming laten vervoeren en zelf de trein/bus naar je eindbestemming in Spanje nemen.

Alternatief is dat je zelf rijdt en onderweg een paar overnachtingen inplant. Veel mensen rijden vanuit Nederland of België in twee of drie dagen naar Spanje, afhankelijk van het exacte begin- en eindpunt.

Tip! Je kunt via de website van Trainline in het Nederlands treinroutes vinden én treinkaartjes kopen>>

Terug naar boven>>

Een auto huren in Spanje

Met een huurauto op vakantie in Spanje

Maar je kunt in Barcelona ook een auto huren voor de rest van je Spanje reis.

In dit geval kan ik je sterk aanraden om dan een all-inclusive auto te huren, zodat je niet voor verrassingen komt te staan en zeker weet dat je voor alles gedekt bent.

Bovendien ben je er dan ook van verzekerd dat je ter aller tijde goed geholpen wordt. Op een aparte pagina vertel ik meer over het huren van een all-inclusive auto in Spanje:

Terug naar boven>>