Op vakantie naar Spanje met de autotrein

Vind jij het fijn om met je eigen auto op vakantie naar Spanje te gaan? Maar heb je geen zin om het hele stuk naar Spanje te moeten rijden? Dan biedt de autotrein naar Spanje uitkomst! Zodat je kunt uitrusten op weg naar Spanje. Maar in Spanje wel je eigen auto bij je hebt.

Door NAC via Wikimedia

Er wordt momenteel ten strengste afgeraden om op vakantie naar Spanje te gaan. Dit geldt zowel voor het Spaanse vasteland, de Balearen en de Canarische eilanden. Lees meer>>

Autotrein van Nederland naar Spanje

Vanuit Nederland rijdt er helaas geen rechtstreekse autotrein meer naar Spanje. Tot 2015 kon je vanuit Den Bosch de autoslaaptrein naar Avignon of vanuit Düsseldorf de autoslaaptrein naar Narbonne in zuidoost Frankrijk nemen. Maar helaas zijn deze mogelijkheden komen te vervallen.

Wel vertrekken er nog autotreinen vanuit Parijs naar Zuid Frankrijk. Bijvoorbeeld de autotreinen van Parijs naar Perpignan en Avignon, die  interessant zijn voor als je op vakantie naar Catalonië of de Spaanse Pyreneeën gaat.

Vanuit Parijs reis je overdag comfortabel en snel met de TGV. En je auto? Die gaat mee met de autotrein. En die haal je de volgende dag op in een van de genoemde plaatsen in Zuid Frankrijk.

Autotrein Parijs – Perpignan

De autotrein naar Perpignan in zuid Frankrijk brengt je het dichtste bij de grens met Spanje. Vanuit Perpignan is het nog maar een uur rijden naar Figueres, 80minuten rijden naar Gerona (Girona) of Cadaqués, 1.5uur rijden naar Roses of l'Estartit en 2.5uur rijden naar Barcelona.

Deze autotrein is dus vooral een uitstekende optie voor als je op vakantie naar Catalonië of de Spaanse Pyreneeën gaat. 

Meer info over de autotrein Parijs - Perpignan staat op de treinreiswinkel

Autotrein Parijs - Avignon

Een alternatief is de autotrein van Parijs naar Avignon in Zuid Frankrijk. Je bent dan 2 uur langer onderweg dan vanuit Perpignan.

Vanuit Avignon is het 3uur rijden naar Figueres, 3.5uur rijden naar Gerona, Cadaqués, Roses of l'Estartit en 4.5uur rijden naar Barcelona.

Meer info over de autotrein Parijs - Avignon staat op de treinreiswinkel

Autotrein in Spanje

Wil je je auto vervoerd hebben tot je eindbestemming in Spanje, dan zul je moeten kiezen voor een alternatief. Want er rijden tegenwoordig geen autotreinen meer in Spanje.

Wil je nu je auto door Spanje laten transporteren, dan kun je gebruik maken van bedrijven die gespecialiseerd zijn in het transport van auto’s. Zogenaamde empresas de transporte de vehículos.

Hierbij zijn er verschillende mogelijkheden:

 1. de auto per vrachtwagen laten vervoeren;
 2. iemand anders jouw auto naar de eindbestemming laten rijden.

In beiden gevallen geldt dat je zelf nog je eigen transport moet regelen.

Treinrondreizen door Spanje

Maar je kunt natuurlijk ook naar Spanje vliegen en dan een treinrondreis door Spanje maken als je graag met de trein reist.

De Nederlandstalige kleinschalige reisorganisatie Tejeda Travel heeft een paar prachtige rondreizen door Midden en Zuid Spanje met het openbaar vervoer samengesteld.

Verder biedt de Treinreiswinkel ook talrijke treinrondreizen door Spanje. Waarbij je vanuit Nederland met de Thalys naar Spanje rijdt. En vervolgens in lokale treinen verder reist. Je overnacht dan in kleinschalige hotels die op loopafstand van een station liggen.

Én er zijn inmiddels heel wat hoge snelheidstreinen in Spanje, die je razendsnel naar steden als Madrid, Barcelona, Valencia en Sevilla vervoeren.

Zelf vind ik dit een super manier om ontspannen en onbezorgd op vakantie naar Spanje te gaan. 

Meer over vakantie regio's in Spanje

Wil je meer weten over de vakantiebestemmingen die met de autotrein naar Spanje goed te bereiken zijn? Kijk dan op de vakantie pagina's van de afzonderlijke regio's:

Op de startpagina vind je een overzicht van alle vakantiebestemmingen in Spanje.


Keer terug van Autotrein Spanje naar Rondreizen Spanje
Keer terug naar Spanje voor JouNieuwe pagina's

 1. Een stedentrip Zaragoza (Aragón) – geschiedenis, kunst en winkelen

  Apr 14, 21 05:34 AM

  Maak een stedentrip naar Zaragoza in Aragón (M-Spanje)! De stad aan de Ebro heeft een prachtige oude binnenstad, mooie kunstmusea, winkels, restaurants e.m.

  Lees meer

 2. Bekende én onbekende steden die leuk zijn voor een stedentrip Spanje

  Apr 09, 21 02:40 AM

  Madrid, Barcelona, Bilbao, Valencia en Sevilla zijn topsteden voor een stedentrip naar Spanje. Maar wist je dat er nog veel meer prachtige steden zijn...?

  Lees meer

 3. Dierenopvangcentrum Basondo in Urdaibai (Baskenland, Noord-Spanje)

  Apr 08, 21 11:12 AM

  Bezoek het dierenopvangcentrum Basondo als je op vakantie in Baskenland (Noord-Spanje) bent! Lees meer over dieren, openingstijden en bereikbaarheid.

  Lees meer