Op vakantie naar Spanje met de autotrein?

Vroeger reden er door heel Europa autotreinen en kon je als je niet zo ver wilde rijden je auto op de autotrein zetten voor een vakantie naar Spanje.

Door NAC via Wikimedia

We mogen weer op vakantie naar de Balearen en de Canarische eilanden zonder bij terugkeer getest te worden of in quarantaine te gaanLees meer over testen, noodzakelijke formulieren, coronapaspoort ed.>>

Met het steeds maar goedkoper worden van vliegtickets, zijn mensen echter steeds meer gaan vliegen. Hierdoor het gebruik van een autotrein zo ver gedaald, dat de meeste autotreinen in Europa inmiddels zijn afgeschaft. Zo ook de autotrein naar Spanje en Frankrijk. 

Maar niet getreurd, het is nog steeds mogelijk om je auto naar Spanje te vervoeren zonder zelf te rijden. Ik heb uitgezocht wat de alternatieven voor de autotrein naar Spanje zijn.

Alternatieven voor autotrein naar Spanje

Wil je tegenwoordig je auto naar en in Spanje laten transporteren, dan kun je gebruik maken van bedrijven die gespecialiseerd zijn in het transport van auto’s. In het Spaans heten deze bedrijven Empresas de transporte de vehículos.

Er zijn verschillende mogelijkheden van transport voor jouw auto:

 1. jouw auto kan per vrachtwagen vervoerd worden (bijvoorbeeld via Shiply);
 2. iemand anders kan jouw auto naar de eindbestemming rijden (bijvoorbeeld via Driiveme).

In beiden gevallen geldt dat je zelf nog je eigen transport moet regelen.

Autovakantie Spanje

Of je kunt dan toch maar zelf rijden en onderweg een paar overnachtingen inplannen. Veel mensen die met de eigen auto op vakantie naar Spanje gaan, rijden in twee of drie dagen naar Spanje.

Op een aparte pagina geef ik uitgebreide informatie en tips over een autovakantie naar/in Spanje.

Treinvakantie Spanje

Maar je kunt natuurlijk ook naar Spanje vliegen en dan een treinrondreis door Spanje maken als je graag met de trein reist.

Of je kunt vanuit Nederland of België de hogesnelheidstrein naar Parijs en vervolgens Barcelona nemen als je je hele vakantie met de trein wilt reizen.

De Nederlandstalige kleinschalige reisorganisatie Tejeda Travel heeft een paar prachtige rondreizen door Midden en Zuid Spanje met het openbaar vervoer samengesteld.

Verder biedt de Treinreiswinkel ook talrijke treinrondreizen door Spanje aan waarbij je vanuit Nederland met de Thalys naar Spanje rijdt en vervolgens in lokale treinen verder reist. Je overnacht dan in kleinschalige hotels die op loopafstand van een station liggen.
Nieuwe pagina's

 1. Een gezinsvakantie naar kindvriendelijk Menorca (Balearen)

  Jul 14, 21 07:37 AM

  Een kindervakantie Menorca staat voor baaien met witte zandstranden en ondiep hemelsblauw water, uitkijktoren en forten, hotels met waterparken en meer...

  Lees meer

 2. All-inclusive hotels op Ibiza (Balearen) om bij weg te dromen

  Jul 02, 21 03:55 AM

  Zoek je een all-inclusive hotel op Ibiza (Balearen) dat je alleen hoeft te verlaten om de prachtige omgeving te verkennen? Dit zijn mijn favorieten!

  Lees meer

 3. Verwen jezelf in een luxe hotel op Ibiza (Balearen)

  Jul 01, 21 11:08 AM

  Zoek je een luxe hotel op Ibiza (Balearen)? Lees welke hotels ik kan aanbevelen in het binnenland, aan de kust en in de hoofdstad van dit Spaanse eiland.

  Lees meer