Mooie Canarische eilanden rondreizen om het hele jaar door te maken

Maak een rondreis naar de Canarische eilanden Gran Canaria, Tenerife, La Palma, Lanzarote, Fuerteventura, La Gomera en/of El Hierro. En ontdek de verborgen natuurschatten plus authentieke dorpjes van deze populaire bestemmingen voor een zonvakantie, waar het ook in de winter heerlij vertoeven is.

Ik heb voor je uitgezocht welke rondreizen naar de Canarische Eilanden er worden aangeboden. Hier noem ik de mooiste rondreizen, die ik heb opgesplitst in:

Wil je zelf een rondreis samenstellen? Lees dan wat je kunt zien en doen op de Spaanse eilanden in de Atlantische Oceaan. En welke sfeervolle slaapplekken ik er heb gevonden.

Individuele rondreizen

Bij een individuele rondreis worden vervoermiddel, accommodatie, route en eventueel vliegtuig en aanvullende activiteiten voor je geregeld. Maar reis je in je eigen groepje en op je eigen tempo. Deze rondreizen worden ook wel Fly Drive vakanties of autovakanties genoemd.

Hier lees je wat mijn favoriete Canarische eilanden rondreizen zijn:

Actieve individuele rondreis Gran Canaria (8 dagen)

Wil je de cultuur en afwisselende natuur van het Canarische eiland Gran Canaria leren kennen? Dan vind ik de 8-daagse actieve rondreis Gran Canaria van SNP Natuurreizen een topper.

Je verblijft in kleine sfeerhotels en verkent per huurauto het noordelijke deel van het Spaanse eiland. Je bezoekt dorpjes en stadjes, maar maakt ook wandelingen naar onder andere de Roque Nublo.

Vaak kun je kiezen uit een korte of lange wandeling. Of cultuur of natuur.

Individuele rondreis La Palma (8 dagen)

Zoek je een individuele rondreis om het Canarische eiland La Palma te verkennen? Kijk dan eens naar de 8-daagse rondreis Slapende Vulkanen van TUI.

Tijdens deze autovakantie maak je kennis met de afwisselende natuur van dit Spaanse eiland in de Atlantische oceaan (o.a. de grootste erosiekrater ter wereld in het nationale park Caldera de Taburiente) en bezoek je plaatsen als Santa Cruz en Puerto de Tazacorte.

Je verblijft in 3-/4-sterren hotels.

Individuele rondreis Tenerife (8 dagen)

Wil je op ontdekkingsreis op het Canarische eiland Tenerife? Kijk dan zeker eens naar de 8-daagse individuele rondreis "Natuur en strand Tenerife", die vroeger door Kras aangeboden is en tegenwoordig door TUI.

Tijdens deze Fly-drive autovakantie verken je onder meer sfeervolle dorpjes, de huidige hoofdstad Santa Cruz de Tenerife, de voormalige hoofdstad La Laguna, plus de El Teide vulkaan.

Bovendien overnacht je in charmante kleine hotels.

Individuele rondreis Tenerife & La Palma (8 dagen)

Zoek je een individuele rondreis om de Canarische eilanden Tenerife en La Palma te leren kennen? Dan vind ik deze reis van Riksjatravel een aanrader.

Tijdens deze 8-daagse rondreis ontdek je per huurauto én wandelend vulkanen, nevelwouden en lavastranden, plus gezellige dorpen waar je heerlijk kunt eten. En overnacht je in kleinschalige accommodaties.

Wat ik bovendien leuk vind aan deze reis, is dat je er makkelijk nog leuke excursies als dolfijnen- en walvisspotten aan toe kunt voegen!

Individuele rondreis Tenerife, La Gomera & La Palma (15 dagen)

Een prachtige manier om tijdens één vakantie drie verschillende Canarische eilanden te ontdekken, is met de individuele rondreis "Eilandhoppen Canarische eilanden" die Riksjatravel heeft samengesteld.

Tijdens deze 15-daagse rondreis, die je overigens naar eigen smaak kunt aanpassen, bezoek je de eilanden Tenerife, La Gomera en La Palma.

Je vliegt direct naar Tenerife, waar je met een huurauto het Spaanse eilanden verkent. Vervolgens neem je de boot naar La Gomera en La Palma, waar er bij aankomst weer een huurauto op je staat te wachten. En aan het einde van je rondreis door de Canarische eilanden neem je op La Palma weer het vliegtuig terug.

Groepsreizen Canarische eilanden

Bij een groepsreis maak je samen met anderen en onder begeleiding van een reisleider een rondreis door Spanje. Veelal zijn dit busreizen. Maar ik heb ook een paar mooie cruise vakanties naar de Canarische eilanden gevonden.

Groepsreis Tenerife (8 dagen)

Zoek je een groepsreis naar het Canarische eiland Tenerife? Kijk dan eens naar de Tenerife rondreis van SRC Reizen.

Tijdens deze cultuur- en natuurreis bezoek je de plaatsen Candelaria, Garachico, Icod de los Vinos, La Orotava, La Laguna en Santa Cruz de Tenerife. Bovendien verken je het Parque Nacional del Teide per bus en te voet.

Je verblijft in een hotel in Puerto de la Cruz, op 300 meter van het strand.

Cruise-reis Canarische eilanden en Madeira

Een ander soort groepsreis is een rondreis per cruiseschip. Een cruise-vakantie waarbij je veel Canarische eilanden bezoekt is de 8-daagse Cruise Canarische eilanden en Madeira van TUI (voorheen Kras).

Je vliegt eerst naar Tenerife. Van hieruit vaar je vervolgens naar de Spaanse eilanden Gran Canaria, Lanzarote en La Palma plus het eiland Madeira.

Je slaapt en eet aan boord van het cruiseschip en excursies boek je bij terwijl je aan het varen bent.

Zelf rondreis samenstellen

Wil je zelf je rondreis samenstellen? Lees dan wat je kunt zien en doen op de Canarische eilanden:

En welke sfeervolle en mooi gelegen hotels en vakantiehuizen ik op de Spaanse eilanden voor de kust van Marokko heb gevonden.

TIP! Wil je een auto in Spanje huren? Ga dan voor een all-inclusive auto, zodat je goed gedekt bent en niet voor verrassingen komt te staan!

Meer Spanje Rondreizen

Meer Spanje rondreizen vind je op de website van de afzonderlijke reisorganisaties (let hierbij op wat inclusief is in de prijs, soort accommodatie en service):

Ambiance Travel

Luxe individuele rondreizen en culinaire reizen door Spanje

Tejeda Travel

Autovakanties en trein/busreizen Andalusië & M-Spanje

SRC Reizen

Groeps-& individuele cultuurreizen, kunstreizen & kerstreizen 

Riksja Travel

Individuele rondreizen op maat Andalusië of Canarische eilanden

TUI

Groeps-& individuele rondreizen door Andalusië, La Palma, Mallorca

ANWB Vakanties

Individuele autovakanties door Catalonië, Noord-Spanje en Andalusië

SNP Natuurreizen

Wandel-/fiets-/multi-actieve vakanties (groep/privé) Spanje & Spaanse eilanden

Eigen-Wijze Reizen

Wandel/fietsreizen La Palma, Andalusië, Alicante, N-Spanje, Costa Brava

En mijn favoriete rondreizen door andere streken in Spanje vind je op: