Mooie Canarische eilanden rondreizen om het hele jaar door te maken

Maak een rondreis naar de Canarische eilanden Gran Canaria, Tenerife, La Palma, Lanzarote, Fuerteventura, La Gomera en/of El Hierro! En ontdek de verborgen natuurschatten en authentieke dorpjes van deze populaire bestemmingen voor een zonvakantie, waar het ook in de winter heerlijk vertoeven is.

Een door opgedroogde lava gevormd natuurlijk zwembad op Canarisch eiland Tenerife

Je kunt een individuele Fly&Drive vakantie naar een van de Canarische eilanden boeken of een individuele rondreis waarbij je in één vakantie verschillende Canarische eilanden verkent.

Bij een groepsreis maak je samen met anderen en onder begeleiding van een reisleider een rondreis op een of meerdere van deze Spaanse eilanden voor de kust van Marokko.

Dit kan een vlieg-/busreis zijn waarbij je naar een van de eilanden vliegt en vervolgens bij luxe touringcar het eiland/ de eilanden verkent. Maar het kan ook een paar cruise reis zijn waarbij je per cruiseschip deze eilandengroep in de Atlantische Oceaan bezoekt. Op deze pagina deel ik mijn favoriete Canarische eilanden rondreizen met je, die ik heb opgesplitst in:

En aan de hand van mijn tips over wat je kunt zien en doen en waar je kunt overnachten op ieder eiland kun je natuurlijk ook zelf een rondreis naar de Canarische eilanden samenstellen.

Individuele Canarische eilanden rondreizen

Bij een individuele rondreis worden vervoermiddel, accommodatie, route en eventueel vliegtuig en aanvullende activiteiten voor je geregeld, maar reis je in je eigen groepje en op je eigen tempo.

Deze rondreizen worden ook wel Fly Drive vakanties of autovakanties genoemd. Dit zijn mijn favoriete individuele Canarische eilanden rondreizen:

Actieve individuele rondreis Gran Canaria (8 dagen)

Wil je de cultuur en afwisselende natuur van het Canarische eiland Gran Canaria leren kennen? Dan vind ik de 8-daagse actieve rondreis Gran Canaria van SNP Natuurreizen een topper.

Je verblijft in kleine sfeerhotels en verkent per huurauto het noordelijke deel van het Spaanse eiland. Je bezoekt dorpjes en stadjes, maar maakt ook wandelingen naar onder andere de Roque Nublo.

Vaak kun je kiezen uit een korte of lange wandeling. Of cultuur of natuur.

Individuele rondreis Tenerife (8 dagen)

Wil je op ontdekkingsreis op het Canarische eiland Tenerife? Kijk dan zeker eens naar de 8-daagse individuele rondreis "Natuur en strand Tenerife", die vroeger door Kras aangeboden is en tegenwoordig door TUI.

Tijdens deze Fly-drive autovakantie verken je onder meer sfeervolle dorpjes, de huidige hoofdstad Santa Cruz de Tenerife, de voormalige hoofdstad La Laguna, plus de El Teide vulkaan.

Bovendien overnacht je in charmante kleine hotels.

Individuele rondreis La Palma (8 dagen)

Zoek je een individuele rondreis om het Canarische eiland La Palma te verkennen? Kijk dan eens naar de 8-daagse rondreis Slapende Vulkanen van TUI.

Tijdens deze autovakantie maak je kennis met de afwisselende natuur van dit Spaanse eiland in de Atlantische oceaan (o.a. de grootste erosiekrater ter wereld in het nationale park Caldera de Taburiente) en bezoek je plaatsen als Santa Cruz en Puerto de Tazacorte.

Je verblijft in 3-/4-sterren hotels.

Individuele rondreis Tenerife & La Palma (8 dagen)

Zoek je een individuele rondreis om de Canarische eilanden Tenerife en La Palma te leren kennen? Dan vind ik deze reis van Riksjatravel een aanrader.

Tijdens deze 8-daagse rondreis ontdek je per huurauto én wandelend vulkanen, nevelwouden en lavastranden, plus gezellige dorpen waar je heerlijk kunt eten. En overnacht je in kleinschalige accommodaties.

Wat ik bovendien leuk vind aan deze reis, is dat je er makkelijk nog leuke excursies als dolfijnen- en walvisspotten aan toe kunt voegen!

Individuele rondreis Tenerife, La Gomera & La Palma (15 dagen)

Een prachtige manier om tijdens één vakantie drie verschillende Canarische eilanden te ontdekken, is met de individuele rondreis "Eilandhoppen Canarische eilanden" die Riksjatravel heeft samengesteld.

Tijdens deze 15-daagse rondreis, die je overigens naar eigen smaak kunt aanpassen, bezoek je de eilanden Tenerife, La Gomera en La Palma.

Je vliegt direct naar Tenerife, waar je met een huurauto het Spaanse eilanden verkent. Vervolgens neem je de boot naar La Gomera en La Palma, waar er bij aankomst weer een huurauto op je staat te wachten. En aan het einde van je rondreis door de Canarische eilanden neem je op La Palma weer het vliegtuig terug.

Terug naar boven>>

Groepsreizen naar de Canarische eilanden

Bij een groepsreis maak je samen met anderen en onder begeleiding van een reisleider een rondreis door Spanje. Veelal zijn dit busreizen. Maar ik heb ook een paar mooie cruise vakanties naar de Canarische eilanden gevonden.

Groepswandelreis Tenerife (8 dagen)

Een zorgeloze groepswandelvakantie op Tenerife

Wil je tijdens je vakantie op Tenerife vooral wandelen? Kijk dan zeker eens naar de 8-daagse groepswandelreis 'Tenerife - eiland van de eeuwige lente' van SNP Natuurreizen.

Tijdens deze lichte en comfortabele wandelvakantie maak je samen met je reisleider vanuit een hotel in de kleine historische stad San Cristóbal de La Laguna in het noordoosten van het eiland en een hotel in het gezellige plaatsje Santiago del Teide in het noordwesten van het eiland wandelingen door verschillende vulkaanlandschappen in het nationaal park El Teide, door het groene Teno natuurgebied en door laurierbossen in natuurpark Anaga.

Een aanrader voor de lente, zomer, herfst én winter!

Groepswandelreis La Gomera (8 dagen)

Wandelen in de Valle Gran Rey aan de westkust van Canarisch eiland La Gomera

Je kunt ook een heerlijke groepswandelreis naar Canarisch eiland La Gomera maken. Je vliegt dan op Tenerife, van waaruit je direct de veerboot verder naar buureiland La Gomera neemt (duurt ongeveer een half uur).

Tijdens de vrij pittige 8-daagse groepswandelreis 'La Gomera - het wandelparadijs van de Canarisch Eilanden' van SNP Natuurreizen maak je onder begeleiding vanuit 3 verschillende hotels/pensions stevige wandelingen over goed onderhouden, vaak stenige paden met behoorlijke hoogteverschillen.

Het zijn wandelingen met een lengte van tien tot vijftien kilometer, waar je zo een 5 tot 8 uur over doet. Je hebt dus een goede wandelconditie nodig. En het liefste geen hoogtevrees...

Groepswandelreis La Palma (8 dagen)

Het laurierbos bij Los Tilos tijdens een rondreis op Canarisch eiland LaPalma - Foto: Saul Santos

Of wat zeg je van SNP's 8-daagse groepswandelreis naar Canarisch eiland La Palma, het meest noordoostelijk gelegen eiland van deze Spaanse eilandengroep in de Atlantische Oceaan, dat ook wel La Isla Bonita genoemd wordt?

Doordat dit vulkaaneiland een grote veelzijdigheid aan natuurlandschappen heeft, biedt elke wandeling een ander landschap en een nieuwe beleving.

Vanuit twee hotels maak je onder begeleiding wandelingen door diepe kloven, over de kraterrand van de Cumbre Vieja en en door een aslandschap met jonge vulkaankraters.

Je wandelt ongeveer 4 tot 7 uur per dag met behoorlijk wat hoogteverschillen, wat betekend dat je een goede wandelconditie nodig hebt.

Terug naar boven>>

Cruise reizen naar de Canarische eilanden

Cruise-reis Canarische eilanden en Madeira

Een ander soort groepsreis is een rondreis per cruiseschip.

Een cruise-vakantie waarbij je veel Canarische eilanden bezoekt is de 8-daagse Cruise Canarische eilanden en Madeira van TUI (voorheen Kras).

Je vliegt dan eerst naar Tenerife, van waaruit je vervolgens naar de Spaanse eilanden Gran Canaria, Lanzarote en La Palma plus het eiland Madeira vaart.

Je slaapt en eet aan boord van het cruiseschip en excursies boek je bij terwijl je aan het varen bent.

Cruise-reis Canarische eilanden en Marokko

Een cruise-vakantie naar de Canarische eilanden en Marokko

Je kunt ook een mooie cruise-reis maken waarbij je naast de Canarische eilanden Gran Canaria, Lanzarote, Tenerife en La Gomera ook nog de stad Agadir in Marokko bezoekt.

De 8-daagse cruise-vakantie Cruise Canarische eilanden en Marokko van TUI (voorheen Kras) begint en eindigt op het Canarische eiland Gran Canaria.

Ook hier slaap en eet je aan boord van het cruiseschip en kun je terwijl je aan het varen bent beslissen welke excursies je wilt boeken.

Terug naar boven>>

Zelf Canarische eilanden rondreis samenstellen

Maar je kunt natuurlijk ook zelf een rondreis naar de Canarische eilanden samenstellen. Op aparte pagina's kun je per eiland inspiratie opdoen over wat je er kunt zien en doen en waar je sfeervol kunt overnachten:

TIP! Wil je een auto in Spanje huren? Ga dan voor een all-inclusive auto, zodat je goed gedekt bent en niet voor verrassingen komt te staan!

Meer Spanje Rondreizen

Meer Spanje rondreizen vind je op de website van de afzonderlijke reisorganisaties (let hierbij op wat inclusief is in de prijs, soort accommodatie en service):

Ambiance Travel

Luxe individuele rondreizen en culinaire reizen door Spanje

Tejeda Travel

Autovakanties en trein/busreizen Andalusië & M-Spanje

De Nederlandse Debora van IntoAsturias

IntoAsturias

Individuele rondreizen door Asturië & Noord-Spanje

Wijnproeverij op terras van Bodegas Regina Viarum

Ontdek Galicië

Individuele rondreizen door Galicië & Noord-Spanje

Eigen-Wijze Reizen

Wandel/fietsreizen La Palma, Andalusië, Alicante, N-Spanje, Costa Brava

SNP Natuurreizen

Wandel-/fiets-/multi-actieve vakanties (groep/privé) Spanje & Spaanse eilanden

TUI

Groeps-& individuele rondreizen door Andalusië, La Palma, Mallorca

Riksja Travel

Individuele rondreizen op maat Andalusië of Canarische eilanden

En mijn favoriete rondreizen door andere streken in Spanje vind je op:

Terug naar boven>>