Hotels op de Canarische eilanden: kleinschalige hotels & grote resorts

Hotels op de Canarische eilanden zijn vaak kleinschalige hotels die zich bevinden in oude boerderijen of traditionele huizen: B&B's, boutique hotels, agriturismo's, parador hotels en charme hotels. Op bijvoorbeeld Gran Canaria en Tenerife vind je echter ook resorts met diverse zwembaden, waterglijbanen en ander vermaak. 

Lees hier wat ik de allermooiste kleinschalige hotels op de Canarische eilanden Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura, La Palma, El Hierro en La Gomera vind. Dit zijn echter bij lang niet alle mooie hotels op deze eilanden voor de kust van Marokko.

Op aparte pagina's heb ik per eiland de mooiste boutique hotels, all-inclusive hotels, luxe hotels en dergelijke voor je verzameld. 

Klik hiervoor in het kaartje hiernaast op het Balearen eiland van jouw keuze of op de beschrijving hieronder:

Mooiste kleinschalige hotels Canarische eilanden

Hotel Rural Ohana (Tenerife, Canarische eilanden)

Bijzonder overnachten kun je ook in Hotel Rural Ohana op Tenerife. Dit kleinschalige hotel op de Canarische eilanden is gelegen aan de noordoostgrens van natuurpark Corona Forestal, in een prachtige groene omgeving die uitnodigt om te wandelen en te fietsen (fietsen zijn te huur in het hotel).

Het kindvriendelijke hotel heeft een warme comfortabele inrichting plus een heerlijke tuin met jacuzzi, overdekt terras zonneterras, hangmatten, speeltuintje en buitenspeelgoed. 

Bovendien kun je bij deze agriturismo in het binnenland van Tenerife kookles plus les over de lokale cultuur krijgen! Een absolute topper dus voor een actieve vakantie, romantische vakantie of gezinsvakantie.

B&B Buenavista Lanzarote Country (Lanzarote, Canarische eilanden)

Een fantastisch kleinschalig hotel op Lanzarote vind ik B&B Buenavista Lanzarote Country bij La Asomada.

Dit kleine boutique hotel op Canarisch eiland Lanzarote, dat midden in een fascinerend vulkaanlandschap ligt, bestaat uit moderne bungalows die een lichte, minimalistische inrichting plus grote panorama ramen hebben om ten volste van het vulkaanlandschap om je heen te kunnen genieten. 

Bovendien krijg je in dit design hotel iedere ochtend ontbijt op de kamer...

Hotel Hacienda de Abajo (La Palma, Canarische eilanden)

Of wat zeg je van Hotel Hacienda de Abajo, een kleinschalig hotel in Tazacorte aan de westkust van La Palma dat gevestigd is in een voormalige zeventiende eeuwse suikerplantage?

Deze bijzondere agriturismo op de Canarische eilanden telt 32 kamers  die op stijlvolle, klassieke wijze ingericht. Verder heeft het kleine boutique hotel een verwarmbaar zwembad, een Wellnesscentrum, een prima restaurant dat streekgerechten serveert plus een fantastische exotische tuin. Geweldig!

O ja, het hotel is adults only.

Hotel San Telmo (La Palma, Canarische eilanden)

Een ander geweldig kleinschalig hotel op Canarische Eiland La Palma is voor mij Hotel San Telmo, dat gelegen is midden in hoofdstad Santa Cruz de La Palma.

Het prachtig gerestaureerde boutique hotel, dat ondanks het huidige moderne interieur zijn authenticiteit heeft weten te behouden, is gevestigd in een van de eerste huizen van de stad, die dateren uit de zeventiende eeuw.

Bovendien biedt het kleine hotel een prachtig uitzicht op zee en serveert het een verrukkelijk ontbijt…

Hotel Puntagrande (El Hierro, Canarische eilanden)

En wat een bijzondere hotel is Hotel Puntagrande! Dit kleinschalig hotel op Canarisch eiland El Hierro ligt namelijk op een uitstekend stukje vulkaantong aan de noordwestkust van dit Spaanse eiland en wordt van 3 kanten omgeven door de Atlantische Oceaan!

Het is een geweldige ervaring om overal om je heen de zee te horen ruisen! Het kleine boutique hotel telt 4 kamers met muren van lavasteen, een gemeenschappelijke woonkamer, een restaurant, dakterras én een maritiem museum.

Andere mooie accommodaties Canarische eilanden

Lees meer over de Canarische eilanden

Wil je weten wat je kunt zien en doen op de Canarische eilanden? Voor iedere eiland heb ik een aparte pagina gemaakt vakantietips:

Soorten Canarische eilanden vakanties

Je kunt ook meer informatie vinden over een bepaalde soort vakantie:

Terug naar boven>>
Nieuwe pagina's

 1. Las Médulas (Midden-Spanje): best bewaard mijnbouwgebied Romeinse Rijk

  Oct 04, 22 07:59 AM

  Las Médulas: natuurgebied in Midden-Spanje met vreemd gevormde koperkleurige rotsformaties dat best bewaard mijnbouwgebied uit Romeinse Rijk is. Lees meer>>

  Lees meer

 2. Ponferrada (Midden-Spanje) en het imposante Tempelierskasteel

  Oct 03, 22 03:46 AM

  Ponferrada – gezellig stadje in provincie León (Midden-Spanje) met imposant Tempelierskasteel. Bezienswaardigheden | parkeren | feesten |hotels & appartementen

  Lees meer

 3. Met de auto van Astorga naar Ponferrada over de Camino Francés

  Sep 29, 22 07:45 AM

  Een roadtrip van Astorga naar Ponferrada in de provincie León (Midden-Spanje) over een deel van de Camino Francés. Bezienswaardigheden | hotels | vakantiehuizen

  Lees meer