Het hele jaar een heerlijke wandelvakantie op de Canarische eilanden

Wist je dat je het hele jaar door een wandelvakantie op de Canarische eilanden kunt maken? Want op deze Spaanse vulkaaneilanden voor de kust van Marokko ligt de gemiddelde dagtemperatuur het gehele jaar tussen de 20°C en 25°C.

De niet-toeristische eilanden La Palma, El Hierro en La Gomera zijn echte wandelparadijzen. Maar ook op het drukkere Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote en Fuerteventura kun je heerlijk wandelen.

LET OP: Je mag weer op vakantie naar Spanje! Net als in Nederland en België gelden er echter nog extra hygiëne- en afstandsmaatregelen zolang er geen vaccin tegen COVID-19 gevonden is. Lees meer>>

Op de afzonderlijke vakantie pagina’s van al deze Canarische eilanden geef ik uitgebreide informatie en tips over wat je kunt zien en doen op ieder eiland.

Op deze pagina lees je wat ik de mooiste wandelgebieden op de Canarische eilanden vind, hoe je wandelroutes vindt en welke georganiseerde groeps- en individuele wandelvakanties op de Canarische eilanden je kunt boeken.

De mooiste wandelgebieden

Nationaal park Caldera de Taburiente (La Palma)

Nationaal park Caldera de Taburiente (Canarisch eiland La Palma)

Een absolute must voor een wandelvakantie op de Canarische eilanden vind ik het nationaal park Caldera de Taburiente op het meest noordwestelijk gelegen Canarisch eiland La Palma.

In dit groene natuurpark bevindt zich de Caldera vulkaan: een oude uitgebluste vulkaan, wiens krater 2000 meter hoog is en een diameter van acht kilometer heeft.

Je kunt prachtige wandelingen maken in, over en door de krater van deze gigantische vulkaan.

Tip: Je kunt op La Palma ook wandelen door jonge vulkaanlandschappen, laurierbossen en meer. Meer hierover lees je op de aparte pagina over een wandelvakantie op La Palma.

Nationaal park Garajonay (La Gomera)

Nationaal park Garajonay (Canarisch eiland La Gomera)

Een andere aanrader voor een wandelvakantie op de Canarische eilanden vind ik nationaal park Garajonay op La Gomera.

Dit natuurgebied bevindt zich in het binnenland van het kleine ronde Spaanse eiland.

Wandel er bijvoorbeeld naar de top van de Pico de Garajonay berg. Of door de diepe ravijnen die vanuit de Garajonay berg richting zee lopen.

Nationaal park El Teide (Tenerife)

Nationaal park El Teide (Canarisch eiland Tenerife)

En ook Nationaal park El Teide op Tenerife vind ik een prachtige bestemming voor een wandelvakantie op de Canarische eilanden.

Het natuurpark in het hart van het grootste Canarische eiland is genoemd naar de Teide vulkaan, die met een hoogte van bijna 4.000 meter de hoogste berg van Spanje is. En de op twee na hoogste vulkaan ter wereld.

Nationaal park Timanfaya (Lanzarote)

Nationaalpark Timanfaya (Canarisch eiland Lanzarote)

En dan is er nog nationaal park Timanfaya op Lanzarote, dat eveneens een prachtige bestemming is voor een wandelvakantie op de Canarische eilanden.

In dit indrukwekkend natuurgebied is nog vrij recentelijk, namelijk in 1824, een grote vulkaanuitbarsting geweest. Wat geresulteerd heeft in een landschap met tientallen kraters en gestolde lavatongen, die alle begroeiing hebben weggevaagd: de zogenaamde vuurbergen van Lanzarote.

Tip: Verken tijdens je vakantie op dit Spaanse eiland ook  wijngebied La Geria en andere fascinerende vulkaanlandschappen van Lanzarote.

Natuurpark Corralejo (Fuerteventura)

Natuurpark Corralejo (Canarisch eiland Fuerteventura)

Hou je van kale woestijnlandschappen en uitgestrekte duinen? Dan vind ik het natuurpark van Corralejo in het noordoosten van het Spaanse eiland Fuerteventura een aanrader voor een wandelvakantie op de Canarische eilanden. 

In het noordelijke deel van het natuurgebied vind je de Dunas de Corralejo, die de grootste duinen van de Canarische Eilanden zijn. En in het zuidelijke deel wandel je door een woestijnachtig okerkleurig vulkaangebied, waarin zich onder andere de Montaña Roja vulkaan.

Tip: Beklim de Montaña Roja voor een prachtig uitzicht over Lanzarote; en verken ook de rest van de ruige woestijnlandschappen van Fuerteventura

Terug naar boven>>

Wandelroutes op de Canarische eilanden

Op Wikiloc vind je duizenden wandelroutes op de Canarische eilanden! Een deel van deze routes zijn in het Nederlands beschreven. Je kunt de wandelroutes die je op Wikiloc vindt downloaden op een wandel- en fiets-GPS als Garmon. Maar ook op de App van Wikiloc.

Daarnaast zou ik echter ook altijd een wandelgids en eventueel nog een extra wandelkaart voor je wandelvakantie op de Canarische eilanden kopen. In een reisgids is namelijk al een selectie van goede wandelroutes gemaakt. Én staan nog meer praktische tips voor je wandelvakantie. 

Tip: Op de website van reisspecialist De Zwerver vind je een groot aanbod aan wandelgidsen en wandelkaarten op de Canarische eilanden (zoek in de linker kolom bij “alle steden en streken” op de specifieke eilanden).

Terug naar boven>>

Wandelreizen naar de Canarische eilanden

Er zijn verschillende reisorganisaties die georganiseerde wandelreizen op de Canarische eilanden aanbieden. Te weten:

SNP Natuurreizen

SNP Natuurreizen is dé Nederlandse specialist van wandel- en fietsvakanties en biedt maar liefst zes wandelvakanties naar de Canarische eilanden aan: twee groepsreizen en vier individuele reizen (privéreizen).

Eigen-Wijze Reizen

Via de Nederlandstalige wandel- en fietsspecialist Eigen-Wijze Reizen kun je twee verschillende privé wandelvakanties naar de Canarische eilanden boeken. En wel naar Canarisch eiland La Palma.

KRAS

KRAS biedt wandelvakanties op de Canarische eilanden aan waarbij je vanuit je vaste vakantieverblijf een aantal wandeltochten (met of zonder gids) maakt: twee wandelvakanties op Lanzarote en negen wandelvakanties op La Palma.

Sawadee

Al is Sawadee is gespesialiseerd in verre reizen, de reisorganisatie biedt ook een groepswandelvakantie naar de Canarische eilanden aan. En wel naar het Spaanse eiland Gran Canaria.

Djoser

Ook reisorganisatie Djoser organiseert vooral verre reizen, maar biedt ook twee wandelvakanties op de Canarische eilanden aan: een wandelvakantie op La Palma en een wandelreis naar Tenerife en La Gomera.

Terug naar boven>>
Nieuwe pagina's

 1. Paardrijvakantie in Catalonië: in de Pyreneeën en aan de Costa Brava

  Jul 31, 20 08:12 AM

  Ik ben op zoek gegaan naar de mooiste paardrijvakanties in Catalonië: dagtochten en trektochten in de Pyreneeën en aan de Costa Brava en zijn achterland.

  Lees meer

 2. Een ontspannende paardrijvakantie in Andalusië (Zuid-Spanje)

  Jul 31, 20 08:12 AM

  Inspiratie voor prachtige paardrijvakanties in Andalusië voor kinderen, beginners én ervaren ruiters: korte tochten, dagtochten en trektochten.

  Lees meer

 3. Top 10 voor een vakantie in de provincie Huesca (Aragón)

  Jul 30, 20 08:02 AM

  De Aragonese Chus deelt haar top 10 van wat je kunt zien en doen in de nog onbekende provincie Huesca in de regio Aragón in het noordoosten van Spanje.

  Lees meer

Bewaar op Pinterest

Om te bewaren op Pinterest, klik op de button hieronder