Ga op vakantie naar La Gomera en ontdek het Eiland van Columbus!

Geniet van een rustgevende vakantie op La Gomera. Een Spaans eiland in de Atlantische Oceaan. Dat deel uitmaakt van de Canarische Eilanden. En dat ook wel het eiland van Columbus genoemd wordt.

Bewonder dolfijnen tijdens een vakantie op La Gomera

Verken er het unieke eeuwenoude natuurlandschap van kloven, ravijnen, terrasvormige akkers tegen steile berghellingen, palmbomen en laurierbomen.

Proef er de eeuwenoude eilandcultuur. Ontdek de levendige havenstad San Sebastián.

En geniet van de kustlijn met zwarte stranden, baaien, kliffen en rustig zeewater dat het thuis is van onder meer dolfijnen en walvissen.

Ontdek wat je kunt zien en doen tijdens een vakantie op La Gomera. En lees mijn vakantietips over sfeervolle accommodaties op plus mooie georganiseerde reizen naar dit kleine Spaanse eiland.

Zien en doen op La Gomera

Verken Nationaal Park Garajonay

Pico de Garajonay op Canarische Eiland La Gomera

Verken tijdens je vakantie op La Gomera het Nationaal Park Garajonay, in de binnenlanden van het kleine ronde Canarische eiland!

In het fascinerende park bevindt zich de Pico de Garajonay berg, die majesteitelijk boven het hele eiland uittorent. En diepe ravijnen die vanuit de Garajonay berg richting zee lopen.

Verder vind je op dit Spaanse eiland de oeroude bossen van El Cedro en Mériga. Met boomtoppen die verdwijnen in de wolken. En met vele laurierbomen.

Hou je van wandelen, fietsen of bergbeklimmen in een unieke natuurlijke omgeving tijdens een actieve vakantie op La Gomera? Dan mag je Nationaal Park Garajonay niet overslaan!

Walvissen en dolfijnen spotten

Excursie dolfijnen kijken op La Gomera (Canarische Eilanden)

Het is nog steeds mijn droom om een keer dolfijnen vrij in zee te zien zwemmen. Op het Canarische eiland La Gomera is dit mogelijk!

Vanuit de haven van het eens geïsoleerde vissersdorp Valle Gran Rey (in het westen van La Gomera) worden excursies georganiseerd voor het observeren van walvissen en dolfijnen.

Een geweldig uitje voor je vakantie op La Gomera.

Bewonder natuurmonument Los Órganos

Los Órganos op La Gomera (Canarische Eilanden)

Een absolute aanrader tijdens je vakantie op La Gomera vind ik ook het indrukwekkende natuurmonument Los Órganos, aan de noordwestkust van het kleine Canarische eiland.

Het is een klif waarop gigantische stenen orgelpijpen te zien zijn, die gemaakt zijn door moeder natuur.

Het natuurwonder is alleen vanaf het water te bewonderen. Vanuit de haven van Playa Santiago en Valle Gran Rey worden boottochten naar Los Órganos georganiseerd.

Proef eilandcultuur met eeuwenoude tradities 

Een dorpje op La Gomera (Canarische Eilanden)

Als je op vakantie op La Gomera bent, proef je eigenlijk overal om je heen een eilandcultuur met eeuwenoude tradities. In de bouwstijl, in de vele paden kriskras over het eiland, in de keuken, maar ook in de lokale feesten en evenementen.

Wist je bijvoorbeeld dat mensen op La Gomera al eeuwenlang al fluitend berichten aan elkaar doorgeven?

Voel het rustige eilandleven als je door de straten van Agulo, Hermigua of Vellehermoso (in het noorden) loopt. Of als je een kijkje neemt in de haven van Valle Gran Rey (in het westen) of Playa Santiago (in het zuiden).

Bedrijvige havenstad San Sebastián

Kerk in San Sebastian op La Gomera (Canarische Eilanden)

In scherp contrast met het rustige eilandleven staat de bedrijvige havenstad San Sebastián, aan de beschutte baai van San Sebastián.

De haven van de hoofdstad van die Spaanse eiland in de Atlantische Oceaan is lange tijd een van de belangrijkste doorvoerhavens naar de Nieuwe Wereld geweest. Vandaar ook dat dit Canarische eiland ook wel het eiland van Columbus wordt genoemd.

Geniet als je op vakantie op La Gomera bent van de bedrijvigheid in de haven en straten van San Sebastián. En bezoek de Torre del Conde en de kerk van Nuestra Señora de la Asunción.

Ontdek de stranden op La Gomera

Het strand van Alojera, een idyllisch dorpje in het noordwesten van Canarisch eiland La Gomera

Ontdek tijdens je vakantie op La Gomera ook de vele stranden. Het zijn stranden met donkere kiezelsteentjes, die omgeven worden door kristalhelder water.

Bijvoorbeeld het rustige Santa Catalina strand in Hermigua (in het groene noorden van La Gomera).

Of de drukkere stranden van vissersdorp Playa de Santiago (in het zonnige zuiden van La Gomera), het eens geïsoleerde vissersdorp Valle Gran Rey en havenstad San Sebastián.

Mijn La Gomera vakantietips

Ook op het dit Canarische eiland ben ik voor je op zoek gegaan naar sfeervolle hotels, appartementen en vakantiehuizen. In plaatsen als San Sebastián de la Gomera, Valle Gran Rey en Playa de Santiago. Maar ook op het platteland, midden in de natuur.

Daarnaast heb ik een paar georganiseerde wandelvakanties naar het eiland van Columbus voor je gevonden.

*La Gomera in de winter*

In de winter zijn de temperaturen het zachtste in het zuiden en westen van het Spaanse eiland, rond Playa de Santiago en Valle Gran Rey. Maar ook in de hoofdstad San Sebastián zijn de temperaturen dan erg aangenaam, om te genieten van strand, zon en andere leuke dingen die en kleine stad te bieden heeft...

Sfeervolle accommodaties op La Gomera

Georganiseerde reizen naar La Gomera

Wandelvakantie Tenerife en La Gomera

Een prachtige bestemming voor een wandelvakantie op de Canarische eilanden vind ik het kleine en authentieke eiland La Gomera. Djoser organiseert een 8-daagse wandelreis met lokale Nederlandssprekende reisbegeleiding naar Tenerife en La Gomera, waar je onder andere wandelt door het Nationaal Park Garajonay.

Wat me aanspreekt aan deze reis is het losse karakter. Zo maak je vanuit twee vaste standplaatsen dagwandelingen van 2 tot maximaal 5 uur. En is er een rustdag ingepland die je kunt gebruiken om te relaxen of om nog meer te wandelen.

Je kunt deze wandelreis overigens boeken in de winter (januari t/m maart en november).

Wandelvakantie La Gomera

Trekken jullie er liever alleen op uit, dan vind ik de 8-daagse individuele wandelvakantie naar La Gomera van SNP Natuurreizen een absolute aanrader.

Je maakt een pittige wandeltochten van 4 tot 6 uur per dag over dit onbedorven vulkanisch Canarisch eiland, waarbij je gedeeltelijk langs de kust, maar ook over de hoogste kratertoppen en door typerende laurierbossen wandelt.