Een vakantie naar Fuerteventura: meer dan alleen maar stranden

Een vakantie naar Fuerteventura op de Canarische eilanden brengt je naar een woestijnachtig eiland met eindeloze fijne zandstranden, een gigantisch duinengebied en vulkaanlandschappen met ronde heuvels, uitgestrekte droge vlaktes en ravijnen. Waarin af en toe een dorpje ligt.

Het is een paradijs voor fietsliefhebbers. Maar ook als je houdt van wandelen, cultuur, lekker eten of een gezellige gezinsvakantie kom je zeker aan je trekken op dit Spaanse eiland in de Atlantische Oceaan.

Ga je met me mee op verkenning naar het tweede grootste eiland van de Canarische eilanden? En lees dan ook even mijn tips over:

Genieten van eindeloze stranden

Het kindvriendelijke Corralejo strand op Fuerteventura

Ga je op vakantie naar Fuerteventura, dan ga je op vakantie naar een eiland met eindeloze zandstranden met fijn, goudkleurig zand. Die omringd worden door een kristalheldere zee. Bijvoorbeeld de stranden van Corralejo en het La Concha strand bij El Cotillo aan de noordoostkust van het Spaanse eiland, het Morro Jable strand aan de zuidkust of het El Castillo strand in de baai bij Caleta de Fuste aan de oostkust. Het zijn kindvriendelijke, vaak drukke stranden. Die ideaal zijn voor een strandvakantie met kinderen.

Ben je op zoek naar meer verlaten stranden? Ga dan naar het Cofete strand in het zuiden, een van de meest ongerepte stranden op het Canarische eiland.

En hou je van surfen? Dan zijn het Viejo Rey strand of het Esquinzo strand aan de wildere westkust iets voor jou.  Hier begrijp je waarom het Spaanse eiland het Eiland van de Sterke Wind genoemd wordt.

Op avontuur door contrasterende natuur

Het binnenland van Fuerteventura gezien vanaf Mirador de Sicasumbre

Ben je snel uitgekeken op een strand? Ga dan tijdens je vakantie op Fuerteventura op avontuur door de contrasterende natuur van dit Spaanse eiland in de Atlantische Oceaan!

Want achter de uitgestrekte stranden liggen niet alleen de grootste duinen van de Canarische Eilanden, maar ook een vulkaangebied met okerkleurige ronde heuvels, de Montaña Roja vulkaan, de Magische berg van Tindaya en kronkelige ravijnen. Met een kleine groene oase in het Las Peñitas ravijn. En een uitgestrekt gebied met natuurlijke zwembaden.

Tip! Verken het eiland per fiets! Er zijn ruige paden om te mountainbiken en kilometers lange aangelegde fietspaden voor wielrenners. Plus vele fietsverhuur bedrijven.

Cultuur proeven op Fuerteventura

Een vrouw op uitkijk naar de vissersboten in Corralejo Viejo op het Spaanse eiland Fuerteventura

Wil je cultuur proeven tijdens je vakantie op Fuerteventura? Ga dan op zoek naar pittoreske bergdorpen als Antigua of Pájara. Bezoek Betancuria, de voormalige hoofdstad van het eiland. Bewonder het statige kolonelshuis in La Oliva. En geniet van overheerlijke visgerechten in de vissersplaatsen Corralejo en El Cotillo, aan de noordkust van het Canarische eiland.

En dat is nog niet alles! Wat zeg je bijvoorbeeld van de archeologische site Poblado de La Atalayita in de Pozo Negro ravijn? Of het visserijmuseum Museo de la Pesca Tradicional de Fuerteventura in Cotillo, dat de vistraditie het Spaanse eiland in beeld brengt?

Ik weet zeker dat je zult genieten van een verrassende en afwisselende cultuurvakantie naar Fuerteventura!

*Tips*

Dierenplezier in het Oasis Park

Giraffen kijken in Oasis Park tijdens een vakantie op Fuerteventura

Hou je van dieren? Bezoek dan ook het Oasis Park als je op vakantie op Fuerteventura bent.

Het park, dat eerst een botanische tuin was, is tegenwoordig ook een dierentuin (de enige op het eiland). Waar onder meer nijlpaarden, olifanten giraffen, apen en krokodillen te zien zijn in een prachtige natuurlijke omgeving.

En waar iedere dag op grote hoogte een reptielenvoorstelling en een roofvogelshow gegeven wordt. Een ideaal uitje voor als je bijvoorbeeld met je gezin op vakantie op Fuerteventura bent.

Een dagje naar het eiland Lobos

Vissershutten op het bijna ongerepte eilandje Lobos ten noorden van Fuerteventura

Een bijzonder uitstapje tijdens een vakantie op Fuerteventura vind ik een dagje uit naar het bijna ongerepte eiland Lobos. Dat ligt op ongeveer twintig minuten varen vanaf Corralejo in het noorden van het Canarische eiland.

Een absolute aanrader voor als je van rust, natuur en wandelen houdt. Maar ook voor als je houdt van snorkelen. Of voor gezinnen.

Het kleine eiland met een oppervlakte van 4,5 vierkante kilometer heeft niet één enkele geasfalteerde weg. Wat het wél heeft, is een prachtig vulkaanlandschap, dat omringt wordt door doorschijnend blauw water.

Wandel er naar de krater van La Montaña, de vuurtoren van Lobos of de vissershutten en natuurlijke zwembaden bij het dorpje Puertito de Lobos, het enige bewoonde centrum op het verder ongerepte eiland.

Maar geniet er ook van de heerlijke stranden en hemelsblauwe wateren. En proef het heerlijke eten in Puertito's enige restaurant.

Tip! Er zijn diverse wandelroutes uitgestippeld op dit eilandje in de Atlantische Oceaan.

Op vakantie naar andere Canarische eilanden

Kajakken langs de kust van vulkaaneiland Tenerife op de Canarische eilanden

Wil je tenslotte je vakantie op Fuerteventura combineren met een vakantie op een ander Canarisch eiland? Ook dat kan!

Want vanuit het Spaanse eiland vertrekken er een aantal keren per week veerboten naar de buureilanden Lanzarote en Gran Canaria en naar het verder weg gelegen eiland Tenerife.

De overtocht van Fuerteventura naar Lanzarote duurt een half uur, van Fuerteventura naar Gran Canaria 2 uur en van Fuerteventura naar Tenerife 4 uur. Op aparte pagina's kun je meer lezen over wat je kunt zien en doen op:

Tip! Via de website van Direct Ferries kun je thuis al in het Nederlands kaartjes kopen voor veerboten van en naar Fuerteventura>>.

Leuke activiteiten op Fuerteventura

Dolfijnen en walvissen spotten op Fuerteventura

Dolfijnen voor de kust van Tenerife

Wist je dat je voor de kust van Fuerteventura ook walvissen en dolfijnen kunt spotten?

Maak vanuit Morro Jable een 4 uur durende boottocht op een luxe catamaran voor maximaal 12 personen. En geniet ervan hoe deze fascinerende zoogdieren in hun natuurlijke omgeving rondzwemmen.

Onderweg kun je overigens ook nog zwemmen. En je wordt op de boot voorzien van eten en drinken.

Je kunt deze boottocht op Fuerteventura boeken via het Nederlandse bedrijf Club Canary. En kunt tot 24 uur voor vertrek gratis annuleren.

Snorkelen voor de kust van Fuerteventura

Snorkelen voor de kust van Fuerteventura

Een fantastische manier om het onderwaterleven voor de kust van Fuerteventura te ontdekken is via snorkelen!

Je kunt natuurlijk op eigen houtje gaan snorkelen. Maar je kunt ook een snorkel-excursie boeken waarbij je bij het hotel wordt opgehaald en teruggebracht en onder begeleiding ongeveer een uur gaat snorkelen bij het La Lajita strand.

Natuurlijk wordt er ook gezorgd voor een goed snorkelset, een reddingsvest en eventueel een wetsuit. 

Deze activiteit op Fuerteventura is geschikt voor iedereen vanaf 6 jaar die kan zwemmen. Je kunt de snorkeltocht boeken via het Nederlandse bedrijf Club Canary en tot 24 uur voor vertrek gratis annuleren.

Duiken voor beginners op Fuerteventura

Duiken voor de kust van Fuerteventura

Heb je er altijd van gedroomd om een keer te duiken? Dan is Fuerteventura een goede plek om dit uit te proberen! Want het water is er het hele jaar vrij warm en helder en je kunt er allerlei verschillende soorten vissen, dolfijnen en walvissen zien...

Je wordt voor deze duik-excursie bij je hotel opgehaald en naar het La lajita strand gebracht, krijgt een goede duikuitrusting, duikt onder begeleiding naar keuze 20 of 40 minuten en krijgt voordat je gaat duiken een uitgebreide uitleg van ongeveer een half uur.

Deze activiteit op Fuerteventura is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar die kan zwemmen en kan geboekt worden via het Nederlandse bedrijf Club Canary (waarbij je tot 24 uur voor vertrek gratis kunt annuleren).

Kajakken of SUP-pen op Fuerteventura

Kajakken voor de kust van Fuerteventura

Of wat zeg je ervan om te kajakken of SUP-pen voor de kust van Fuerteventura en het vulkaaneiland vanaf het water te bewonderen?

Tijdens de ongeveer 1,5 uur durende kajaktocht, die geschikt is voor iedereen vanaf 6 jaar die kan zwemmen, kun je bovendien ook nog even snorkelen!

Bij de peddelsurf-excursie krijg je eerst uitleg van en wordt je een uur begeleid door een instructeur en kun je vervolgens ook nog een uur zelf peddelen. Deze activiteit op Fuerteventura is geschikt voor iedereen vanaf 10 jaar die kan zwemmen.

Beide activiteiten kunnen geboekt worden via het Nederlandse bedrijf Club Canary en zijn tot 24 uur voor vertrek gratis te annuleren.

Vissen op Fuerteventura

Vissen voor de kust van Canarisch eiland Fuerteventura

Hou je van vissen? Ga dan een dag vissen als je op vakantie op Fuerteventura bent! Vanaf Caleta de Fuste neemt een ervaren bemanning die gespecialiseerd is in diepzeevissen je op een motorboot voor maximaal 10 personen mee op een 4 uur durend vis-avontuur in de Atlantische oceaan.

In die tijd ga je ongeveer 2 uur bodemvissen en 2 uur trollen. Lukt het jouw om een tonijn, een baars, een rode snapper of een blauwe of witte marlijn te vangen...?

De boot heeft uiteraard een goede visuitrusting en aas aan boord. En onderweg krijg je een broodje en een drankje.

Ook deze vistocht op Fuerteventura kun je boeken via het Nederlandse bedrijf Club Canary en tot 24 uur voor vertrek gratis annuleren.

Boot huren op Fuerteventura

Boot huren op Canarisch eiland Fuerteventura

Of wat zeg je ervan om een boot te huren als je op vakantie op Fuerteventura bent? Via het Nederlandse bedrijf Club Canary kun je er verschillende soorten boten huren, variërend van een kleine motorboot tot een luxe zeilboot of een catamaran. 

Er zijn boten met visuitrusting, maar ook boten met bijvoorbeeld een SUP-board of kajak aan boord. Zodat je onderweg ook kunt vissen, kajakken of SUP-pen. En natuurlijk ook zwemmen in beschutte baaien langs de kust van het Canarische eiland....

Terug naar boven>>