Een vakantie naar Lanzarote: een miljoenen jaren oud vulkaaneiland

Een vakantie Lanzarote, het oudste Canarische Eiland, staat voor het ontdekken van indrukwekkende vulkanische landschappen. Het beleven van Europa's eerste onderwatermuseum. En het bewonderen van kunstwerken van kunstenaar César Manrique.

Hou je van natuurvakanties, plattelandstoerisme of actieve vakanties? Dan mag je dit Spaanse eiland voor de Marokkaanse kust niet missen! Ik niet als je met kinderen op vakantie naar Spanje gaat.

Ik neem je mee naar de talloze verborgen schatten op het meest noordelijk gelegen Spaanse eiland in de Atlantische Oceaan. Bovendien geef ik op aparte pagina's tips over:

Fascinerende vulkaanlandschappen

Het nationale park Timanfaya in het westen van Lanzarote

Ga je op vakantie naar Lanzarote, dan is het een absolute must om de fascinerende vulkaanlandschappen van Lanzarote te zien. De bijna onwerkelijke landschappen van het meer dan 180 miljoen jaar oude Spaanse eiland zorgden ervoor dat UNESCO het eiland uitriep tot biosfeerreservaat.

Bezoek natuurlijk het nationale park Timanfayamet meer dan 25 vulkanen, in het westen van het vulkaan eiland. Bewonder het vruchtbare vulkanische wijngebied van La Geria. Dwaal door 's werelds grootste lava tunnel. En ga naar het Charco de los Clicos meer. Dat ontstaan is in de krater van een in de Atlantische Oceaan weggezonken vulkaan.

Europa's eerste onderwatermuseum

Hou je van duiken en van kunst? Dan mag je een duik naar het Museo Atlántico, het allereerste onderwatermuseum van Europa, niet missen tijdens je vakantie op Lanzarote!

Op een diepte van 15 meter kun je genieten van prachtige kunstwerken van de Britse beeldhouwer Jason deClaires Taylor. Die met het onderwater beeldenpark niet alleen een prachtig stukje hedendaagse kunst creeërt, maar ook kunstmatige riffen voor onderwaterplanten, vissen en andere zeedieren.

TIP! Heb je geen duikbrevet? Ga dan op maandag of donderdag mee met een snorkel-excursie (minimaal 3 personen).

Kunst van César Manrique

Het vroegere woonhuis van kunstenaar César Manrique uit Lanzarote

Kunstliefhebbers kunnen tijdens een vakantie op Lanzarote ook genieten van de kunstwerken van César Manrique!

Het zijn natuurlijke kunstwerken als de cactus tuin en de Mirador del Rio waarbij kunst en natuur op een fantastische manier met elkaar versmelten.

Met zijn werken heeft de uit Lanzarote afkomstige kunstenaar uit de twintigste eeuw een belangrijke bijdrage geleverd aan duurzaam toerisme op dit Spaanse eiland én op andere Canarische eilanden.

Cultuur proeven op Lanzarote

Het idyllische dorpje Haría op Lanzarote

Op het oudste Canarische eiland vind je ook traditionele dorpjes. In het binnenland en aan de kust. Waar je tijdens je vakantie op Lanzarote het echte eilandleven kunt proeven.

Bezoek bijvoorbeeld het dorpje Haría in het noorden van het Spaanse eiland; Punta Mujeres in het noordoosten van het eiland; Yaiza in het zuiden; of El Golfo in het westen van het Canarische eiland.

En natuurlijk de oude stad Teguisa in het noordoosten. Die tot 1847 de hoofdstad van Canarisch eiland Lanzarote is geweest. En Arrecife in het oosten. De huidige hoofdstad van het Spaanse eiland.

Tip! Huur een all-inclusive auto op Lanzarote om zorgeloos dit Canarische eiland te verkennen.

Geniet van de kust van Lanzarote

Het Papagayo strand in het zuiden van het Canarische eiland Lanzarote

En dan zijn er natuurlijk nog de stranden en de kust van dit Spaanse eiland, waar je kunt zonnen, spelen, snorkelen of op een andere manier actief kunt zijn als je vakantie op Lanzarote bent.

Eén van de populairste stranden op Lanzarote is bijvoorbeeld het El Papagayo strand dat ligt in een kleine baai met parelwit zand en rustig, smaragdgroen water waarin je fantastisch kunt snorkelen en kinderen veilig kunnen spelen. En in het oosten van het noordelijkste Canarische eiland liggen in de buurt van het gezellige plaatsje Pueblo Marinero de met palmbomen gesierde witte zandstranden van de Costa Teguise.

Bovendien kun je heerlijke boottochten langs de kust van Lanzarote maken. Om bijvoorbeeld het vulkaaneiland vanaf het water te bewonderen, op zoek te gaan naar walvissen en dolfijnen of te diepzeevissen. Via het Nederlandse bedrijf Club Canary kun je verschillende boottochten op Lanzarote boeken of boten huren

Natuurzwembaden op Lanzarote

De natuurzwembaden bij Punta Mujeres op Lanzarote

En lijkt het je niet heerlijk om tijdens je vakantie op Lanzarote te zwemmen in een van de natuurzwembaden die het Noordoostelijke Canarische eiland rijk is?

Dit kan bijvoorbeeld in de natuurzwembaden bij het traditionele vissersdorpje Punta Mujeres, in het noordoosten van het Spaanse eiland.

Maar ook in Los Charcones de Lanzarote, natuurzwembaden in het zuiden van het Canarische eiland.

Een dagje naar het eiland La Graciosa

Playa de la Francesca, op het La Graciosa eiland ten noorden van Lanzarote

Wat zeg je tenslotte van een uitstapje naar La Graciosa tijdens je vakantie Lanzarote? Het kleine eiland ten noordwesten van het Spaanse eiland is het enige bewoonde eiland van de Chinijo eilandengroep. En is in twintig minuten per boot te bereiken (vanaf Órzola op Lanzarote).

Het paradijselijke eiland heeft een kust vol baaien en tropische stranden als het La Francesca strand. Met fijn wit zand en kristalhelder water.

Blijf echter niet alleen op het strand. Maar ga ook naar het rustigee kleine plaatsje Caleta de Sebo, de ‘hoofdstad’ van het eiland. En verken het binnenland met zijn ongeschonden natuur en idyllische kleine dorpjes.

*Tips*

  • Vanuit de haven van Órzola kun je een boottocht per catamaran naar het eiland La Graciosa maken. Onderweg kun je kajakken en zwemmen, lunch en drankjes zijn inbegrepen en je kunt to 48 uur voor vertrek gratis annuleren.
  • Huur op La Graciosa een fiets in Caleta de Sebo om het eiland te verkennen of maak een wandeltocht over het eiland. 
  • Maak vanuit Lanzarote ook een uitstapje naar Fuerteventura! De overtocht per veerboot is slechts een half uur. En via de website van Direct Ferries kun je van tevoren al in het Nederlands een kaartje kopen voor de veerboot tussen Lanzarote en Fuerteventura.

Sfeervolle accommodaties op Lanzarote

Terug naar boven>>