Een paardrijvakantie in Spanje: unieke belevingen in fantastische natuur

Als je van paardrijden houdt, dan is een paardrijvakantie een fantastische manier om Spanje te ervaren! Je rijdt door prachtige natuurlandschappen, kunt ten volste genieten van de rust om je heen en komt op plekken waar je met de auto vaak niet zou komen.

Voor beginners én ervaren ruiters

Paardrijvakantie in Spanje voor kinderen

Er bestaan paardrijvakanties voor iedereen in Spanje.

Zo kunnen beginners en kinderen paardrijles krijgen, korte tochten te paard maken en eventueel ook helpen bij het verzorgen van de paarden.

En ervaren ruiters kunnen bij een paardrijvakantie in Spanje korte tochten, dagtochten of meerdaagse trektochten maken.

Bij sommige maneges kunnen je tijdens je vakantie zelfs een eigen verzorgpony krijgen, wat extra leuk als je een paardrijvakantie voor kinderen zoekt!

Nederlandse contactpersoon

Verreweg de meeste paardrijvakanties in Spanje die ik op mijn website aanbeveel, kun je boeken via de Nederlandse Marion Aerts.

Marion woont in de Sierra Nevada (Andalusië) en heeft in de tijd dat ze in Spanje woont steeds meer maneges leren kennen die paardrijvakanties in Spanje aanbieden.

Marion is vóór, tijdens en ná je vakantie je Nederlandstalige contactpersoon

Een paar van mijn favoriete paardrijvakanties in Spanje

Een paar van mijn favoriete paardrijvakanties in Spanje, die geschikt leuk zijn voor kinderen, volwassen beginners én ervaren ruiters, vind ik:

Een paardrijvakantie aan de Costa del Sol (Andalusië)

Paardrijden op de zandstranden van de Costa del Sol en Costa de la Luz (Andalusië)

Een heerlijke paardrijvakantie in Andalusië voor kinderen, volwassen beginners én ervaren ruiters vind ik een paardrijvakantie op de manege van de Duitse Nicole.

Tijdens deze vakantie wordt je de hele dag omringd door paarden aangezien je verblijft in een van de 27 gezellige appartementen op de manege.

Je kunt er paardrijles krijgen, tochten van een paar uur of dagtochten maken. En ervaren ruiters kunnen er kiezen uit twee 8-daagse trektochten: een trektocht naar de Feria del Caballo in Jerez de la Frontera plus een trektocht door natuurpark Los Alcornocales en over de stranden van de Costa de la Luz.

En wil je even niet bij de paarden zijn, dan kun je zwemmen in het buitenzwembad van de manege, naar het strand of naar Málaga gaan.

Want de grote manege van Nicole ligt op maar 20 minuten rijden van Málaga en 10 minuten rijden van de Costa de Sol stranden...

Taal: Duits en Engels

Een paardrijvakantie in de Alpujarras (Andalusië)

Paardrijden in de Alpujarras (Andalusië)

Een andere geweldige paardrijvakantie in Andalusië voor kinderen, volwassen beginners én ervaren ruiters vind ik een paardrijvakantie op of vanaf de manege van de Engelse Sara.

De manege bevindt zich in het authentieke berggebied Las Alpujarras met zijn idyllische witte bergdorpen in de provincie Granada, aan de voet van de Sierra Nevada.

Je kunt er paardrijles krijgen plus korte of langere tochten maken terwijl je verblijft in een gezellig hotelletje in de omgeving van de manege.

En daarnaast organiseert Sara voor ervaren ruiters verschillende trektochten door dit ongeschonden berggebied in Zuid-Spanje.

Taal: Engels

Meer mooie paardrijvakanties in Spanje

Dit zijn echter zeker niet de enige paardrijvakanties die ik in Spanje aan kan bevelen!

Zoek je een paardrijvakantie in Zuid-Spanje, overweeg dan zeker ook eens een paardrijvakantie in Andalusië's grootste beschermde kustgebied Cabo de Gata (helemaal in het oosten van Andalusië) of een paardrijvakantie aan de Costa de la Luz (helemaal in het westen van Andalusië)...

En uiteraard kun je ook op vele andere plekken in Spanje fantastisch paardrijden. Onder meer in Catalonië, waar je kunt paardrijden door de bergen én langs de zee: door de Spaanse Pyreneeën, berggebied Alt Empordà of vulkaan- en berggebied La Garrotxa. Plus over de zandstranden van de Costa Brava. 

Of wat zeg je van een paardrijvakantie in de Picos de Europa, een indrukwekkende bergketen in het noorden van Spanje die deel uitmaakt van het Cantabrisch gebergte en die gelegen is in de regio's Cantabrië, Asturië plus Castilië en Leon, plus de aangrenzende Liebana vallei

Op aparte pagina's kun je lezen wat mijn favoriete paardrijvakanties in Catalonië en Andalusië zijn:

*Tip voor paardrijvakantie in de Pyreneeën van Aragón*

Heb je interesse in een paardrijvakantie in de Pyreneeën van Aragón? Neem dan contact op met Jochum en Judith van Chill-Outdoor>>.

Boek een paardrijvakantie in Spanje

Via onderstaand contactformulier kun je ook direct contact opnemen met Marion voor een paardrijvakantie in Spanje met Nederlandstalige contactpersoon.

Geef aan naar welk soort paardrijvakantie je interesse uitgaat, wat je niveau is plus wanneer en in welk gebied je op vakantie wilt, dan kijkt Marion samen met jou wat voor jou de beste opties voor een paardrijvakantie in Spanje zijn:

Alle velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen

Andere vakanties in Spanje