Georganiseerde paardrijvakanties in Spanje met Nederlands contactpersoon

Als je van paardrijden houdt, dan is een paardrijvakantie een fantastische manier om Spanje te ervaren! Via het Nederlandse bedrijf Paardrijvakanties in Spanje boek je paardrijvakanties voor beginners, kinderen of gevorderden in Catalonië en Andalusië. En heb je vóór en tijdens de vakantie een Nederlandse contactpersoon.

LET OP: Je mag weer op vakantie naar Spanje! Net als in Nederland en België gelden er echter nog extra hygiëne- en afstandsmaatregelen zolang er geen vaccin tegen COVID-19 gevonden is. Lees meer>>

Op deze pagina leg ik uit hoe de Nederlandse reisorganisatie Paardrijvakanties in Spanje werkt. En vertel ik wat ik de mooiste georganiseerde paardrijvakanties in Spanje vindt.

Gezicht achter Paardrijvakanties in Spanje

Het bedrijf Paardrijvakanties in Spanje is opgericht door de Nederlandse Marion Aerts. Die sinds 2006 samen met haar man op vakantieboerderij Cortijo La Balsa in de Sierra Nevada in Andalusië woont. Waar zij paardrijles krijgt van de ervaren Spaanse ruiter en gids Manolo.

Opdat andere Nederlanders ook kunnen paardrijden in de fascinerende Spaanse natuur, richt ze Paardrijvakanties in Spanje op. Ze begint met paardrijvakanties in de Sierra Nevada, die begeleid worden door Manolo. En breidt het aanbod van georganiseerde paardrijvakanties in Spanje steeds uit.

Tegenwoordig biedt ze paardrijvakanties in grote delen van Andalusië én in Catalonië (Costa Brava en Spaanse Pyreneeën) aan.

Nederlands contactpersoon

De paardrijvakanties die Marion aanbiedt via Paardrijvakanties in Spanje worden georganiseerd door verschillende maneges in Noord en Zuid Spanje. De meeste maneges zijn Spaanse maneges. Maar er is ook een Nederlandse, Duitse en Engelse manege bij. Alle maneges hebben grote ervaring met les geven en gidsen. En alle instructeurs / gidsen spreken Engels

Marion weet precies welke maneges wat voor soort paardrijvakanties aanbieden. En kan je helpen bij het vinden van een paardrijvakantie in Spanje die het beste bij je past. Vervolgens boek je de paardrijvakantie ook bij Marion. En heb je tenslotte tijdens de vakantie hulp nodig, dan kun je altijd bij haar terecht.

Marion is dus de Nederlandstalige contactpersoon vóór en tijdens je vakantie in Spanje.

Voor ieder wat wils

Wat ik zo leuk vind aan het aanbod van Paardrijvakanties in Spanje, is de diversiteit. Zo zijn er paardrijvakanties voor beginners, kinderen en gevorderden.

En kan een paardrijvakantie in Spanje bestaan uit het verzorgen van paarden, rijlessen, dagtochten, trektochten of een combinatie ervan. Op sommige maneges kunnen kinderen zelfs hun eigen verzorgpony hebben.

Zo is er voor ieder niveau en ieders interesse wel een georganiseerde paardrijvakantie in Spanje te vinden. Het hele jaar door.

Paardrijden in Cabo de Gata in zuidoost Andalusië
Paardrijden in Spanje over kilometers lange zandstranden
Paardrijden in de Sierra Nevada
Paardrijvakantie in de Spaanse Pyreneeën
Paardrijles bij Alfredo bij krottendorp Guadix in de provincie Granada
Paardrijles op de manege van Nicole in de provincie Málaga

Verblijf tijdens paardrijvakantie in Spanje

Afhankelijk van het soort paardrijvakantie dat je boekt, verblijf je:

 • op de manege
 • in een kleinschalig hotel/vakantiehuis in de buurt van de manege
 • in verschillende accommodaties (bij trektocht)

Marion kan je hier alles over vertellen. 

Aanbod georganiseerde paardrijvakanties

Het aanbod van Paardrijvakanties in Spanje is te groot om hier helemaal te vermelden. Daarom heb ik de mooiste georganiseerde paardrijvakanties in Spanje hier op een rijtje gezet. Hierbij heb ik de vakanties opgesplitst in:

 1. Paardrijvakanties voor kinderen en beginners
 2. Dag- en trektochten voor gevorderden in Catalonië
 3. Trektochten voor gevorderden in Andalusië

1. Paardrijvakanties voor kinderen en beginners

1.1 Nederlandse paardrijvakantie voor kinderen in Sevilla

Een leuke paardrijvakantie voor kinderen vind ik die op de manege van de Amsterdamse Ankie. Die in 2011 een paardenopvang voor verwaarloosde paarden is begonnen in de provincie Sevilla, op een uur rijden van Flamenco stad Sevilla. Tijdens deze Nederlandstalige paardrijvakantie in Zuid Spanje kun je meehelpen de paarden te verzorgen, paardrijles krijgen en tochten maken door de Sierra Norte de Sevilla. En kinderen krijgen de hele vakantie een eigen verzorgpony!

Taal: Nederlands
Overnachten: in 4-persoons appartement in het dorpje op 900 meter van de manege

Ankie zoekt altijd vrijwilligers! Wie meehelpt met de verzorging van de paarden betaalt €170 per week voor logies en verblijf op deze manege in Zuid Spanje.

1.2 Paardrijvakantie voor kinderen en beginners in Málaga

Of wat zeg je van een paardrijvakantie op de grote manege van de Duitse Nicole, die ligt op 20min rijden van Málaga en 10minuten van de stranden aan de Costa de Sol? Je kunt er tochten van een paar uurdagtochten of een eenvoudige trektocht van 4 dagen maken. Marion vertelt je er graag meer over.

Taal: Duits en Engels
Overnachten: in appartement op manege (27 appartementen + gedeeld buitenzwembad)

1.3 Paardrijvakantie kinderen en beginners in Cabo de Gata

Een fantastische plek voor een georganiseerde paardrijvakantie voor beginners vind ik ook deze paardrijvakantie in natuurpark Cabo de Gata helemaal in het zuidoosten van Andalusië. De vakantie is bedoeld voor volwassenen en kinderen vanaf 7 jaar die nog (bijna) nooit paard hebben gereden. Iedere dag krijg je eerst paardrijles op de manege van Manolo. En maak je aansluitend een korte tocht door de prachtige omgeving. Ook langs het strand...

Taal: Spaans, Engels en Frans
Overnachten: klein charmehotel buiten dorpje Rodalquilar, midden in natuurpark

1.4 Paardrijvakantie voor kinderen in Sierra Nevada

Een andere leuke paardrijvakantie in Spanje voor kinderen vind ik de paardrijvakantie op de manege van Alfredo en zijn familie. De manege bevindt zich bij het grottenstadje Guadix in de provincie Granada, in het binnenland van Andalusië. Je kunt er paardrijles krijgen (Alfredo en zijn zoon zijn beiden gekwalificeerde instructeurs), korte tochten maken en meehelpen met het verzorgen van de paarden.

Taal: Spaans en Engels
Overnachten: in eenvoudig houten huisje op manege; of in accommodatie in omgeving

Ook bij Alfredo betaal je €170 per week voor logies en verblijf als je meehelpt met de verzorging van de paarden.

2. Dag- en trektochten in Catalonië

2.1 Trektocht van Spaanse Pyreneeën naar Costa Brava

Wil je tijdens je paardrijvakantie in Spanje door de bergen én langs het strand kunnen rijden? Dan is deze paardrijvakantie in Catalonië iets voor jou. Waarbij je een tocht van 6 dagen maakt. Vanuit de Spaanse Pyreneeën naar de Costa Brava. Door de dichte bossen van Garrotxa, langs olijf- en wijngaarden in de Alt Empordà en langs de uitgestrekte stranden bij de baai van Roses en Cap de Creus. 

Taal: Spaans en Engels (op aanvraag ook anderstalige gidsen mogelijk)

2.2 Trektocht door de Spaanse Pyreneeën

Maar je kunt ook kiezen voor een 7-daagse paardrijvakantie in de Spaanse Pyreneeën. Waarbij je een tocht van 5 dagen maakt door het meest noordelijke berggebied van Spanje. En overnacht in charmante kleinschalige accommodaties. Let wel: deze route is alleen geschikt voor ervaren ruiters en fitte mensen die gewend zijn door de bergen te rijden.

Taal: Spaans en Engels (op aanvraag ook anderstalige gidsen mogelijk)

2.3 Dag- of trektocht aan de Costa Brava

Heb je zin in een paardrijvakantie in Spanje waarbij je een paar dagen dagtochten maakt vanuit een vaste standplaats? Dan is deze 5-daagse paardrijvakantie aan de Costa Brava in Catalonië iets voor jou! Je gaat 3 dagen paardrijden vanuit een traditioneel achttiende eeuws Catalaans landhuis, dat gelegen is tussen l’Estartit en Pals, op 10 km. van zee. Een dag naar het strand van Pals, een dag naar het Gavarres park en een dag naar verschillende Middeleeuwse dorpen in de Baix Empordà.

Taal: Spaans en Engels (op aanvraag ook anderstalige gidsen mogelijk)

Wil je langer blijven, dan kun je vanuit deze accommodatie ook nog een korte trektocht door de Costa Brava maken. Marion weet hier meer van.

3. Trektochten in Andalusië

3.1 Trektocht door natuurpark Cabo de Gata

Een absoluut fantastische georganiseerde paardrijvakantie in Zuid Spanje vind ik de 8-daagse paardrijvakantie in natuurpark Cabo de Gata in het zuidoosten van de provincie Almería, het grootste beschermde kustgebied van Andalusië. Een week lang trek je er met de ervaren ruiter en gids Manolo op uit. Naar onder meer de idyllische stranden van La Isleta del Moro, Las Negras en San José. En de goudmijnen van Rodalquilar. En verblijf je in kleine charme hotels. Mijn eigen droomvakantie…

Taal: Spaans, Engels en Frans 

3.2 Trektocht door de Sierra Nevada

Maar Manolo kan je ook mee nemen op een 8-daagse trektocht door de beboste valleien en langs de hoge pieken van de Sierra Nevada, de op de Alpen na hoogste bergketen van Europa. Waarbij je landschappen en kleine dorpjes ontdekt waar massatoerisme onbekend is. Je kunt kiezen voor een tocht waarbij je vaak boven de 2000 meter rijdt. Of je kunt in lager gelegen gebied rijden. Over de uitgestrekte vlaktes waar Sergio Leone zijn beroemde spaghettiwesterns heeft gedraaid. Ook hier overnacht je weer in sfeervolle kleine hotels.

Taal: Spaans, Engels en Frans 

3.3 Trektocht door Las Alpujarras

Na zo veel plekken in Spanje gezien te hebben, ben ik nog steeds erg onder de indruk van het geïsoleerde berggebied Las Alpujarras ten zuiden van de Sierra Nevada! Een paardrijvakantie in dit prachtige authentieke gebied met  idyllische witte bergdorpjes in Zuid Spanje kan ik dan ook meer dan aanbevelen! Je kunt verschillende trektochten door Las Alpujarras maken. En zelfs combineren met het woestijngebied in de provincie Almería! Waarbij je ook een bezoek brengt aan een plek waar vele spaghetti westerns zijn opgenomen... Vraag Marion naar de mogelijkheden.  

Taal: Spaans en Engels

3.4 Trektocht door Cádiz

Tijdens de 7-daagse paardrijvakantie in Cádiz in het zuidwesten van Andalusië maak je vanaf Zahara de los Atunes een 5-daagse trektocht langs de Atlantische Oceaan en door de bergen van Campo de Gibraltar. Door de twee natuurparken Los Alcornocales (bekend voor de vele prachtige kurkeiken) en El Estrecho (waar jaarlijks miljoenen vogels de passeren tijdens hun trektocht tussen Europa en Afrika). En bezoek je de Koninklijke Rijschool in Spanje’s sherry- en paardenstad Jerez de la Frontera.

Taal: Duits en Engels

3.5 Trektocht Ronda en Sierra de Grazalema

Bij deze 8-daagse paardrijvakantie in Zuid Spanje met Duits- en Engelstalige gids verken je de prachtige omgeving van Ronda in de provincie Málaga, in in het binnenland van Andalusië. En de Sierra Grazalema ten westen van Ronda. Waarin witte dorpjes als Grazalema, Setenil en Zahara liggen. Mooi!

Taal: Duits en Engels

3.6 Pelgrimstrektocht naar El Rocío

Deze 8-daagse paardrijvakantie in Zuid Spanje is een pelgrimstrektocht! Waarbij je samen met duizenden andere pelgrims naar bedevaartsoord El Rocío rijdt. Over traditionele pelgrimsroutes, die voornamelijk bestaan uit vlakke zandwegen. En hierbij door nationaal park La Doñana komt. Een beschermd natuurgebied, waar duizenden trekvogels ieder jaar overwinteren. Heel bijzonder! De pelgrimstocht vindt ieder jaar rond Pinksteren plaats.

Taal: Duits en Engels
Overnachten: op manege van Nicole en in traditioneel hostel in El Rocío

Data paardrijvakanties

Bovengenoemde paardrijvakanties in Spanje worden talrijke keren per jaar georganiseerd (behalve de trektocht naar El Rocío). Aangezien de exacte data ieder jaar verschillen, heb ik deze hier niet opgenomen.

Maar Marion kan je precies vertellen wanneer de specifieke paardrijvakanties in Spanje georganiseerd worden. Eén ding is zeker: je kunt het hele jaar door een paardrijvakantie in Spanje boeken!

Meer info of boeken?

Heb je interesse in een georganiseerde paardrijvakantie in Spanje met Nederlands contactpersoon? Vul dan onderstaand contactformulier in. Marion neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Alle velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullenNieuwe pagina's

 1. De vele verschillende soorten vakanties die je naar Spanje kunt maken

  Jul 08, 20 09:01 AM

  Beleef Spanje op je eigen manier! Lees meer over de vele verschillende soorten vakanties in Spanje die mogelijk zijn: stedentrips, actieve vakanties en meer.

  Lees meer

 2. Een fietsvakantie in Andalusië: fietsen door afwisselende landschappen

  Jul 08, 20 04:00 AM

  Mijn favoriete fietsgebieden, fietsroutes en fietsreizen in Andalusië (individuele fietsvakanties en groepsreizen).

  Lees meer

 3. Fietsroutes in Spanje: voor ieder wat wils

  Jul 01, 20 11:53 AM

  Informatie en tips over fietsroutes in Spanje: lichte én zware fietsroutes over geasfalteerde wegen of hobbelige natuurpaden.

  Lees meer

Bewaar op Pinterest

Om te bewaren op Pinterest, klik op de button hieronder