Een ontspannende paardrijvakantie in Andalusië (Zuid-Spanje)

Wat is Andalusië een mooie bestemming voor een paardrijvakantie! Je kunt er korte tochten, dagtochten of trektochten maken door ongeschonden berglandschappen, dorre woestijnlandschappen en langs uitgestrekte stranden. En voor een paardrijvakantie met kinderen zijn er leuke maneges waar je kunt meehelpen met het verzorgen van paarden!

Een ontspannen paardrijvakantie in berggebied Las Alpujarras in Andalusië

Ik ben op zoek gegaan naar de mooiste paardrijvakanties in Andalusië voor kinderen, beginners én ervaren ruiters, die je meenemen naar prachtige natuurgebieden als Cabo de Gata of de Alpujarras.

Om het overzichtelijker te maken, heb ik de vakanties opgesplitst in Paardrijvakanties voor kinderen en beginners en Trektochten voor ervaren ruiters.

De meeste paardrijvakanties kunnen geboekt worden via de Nederlandse Marion Aerts, die  woont in de Sierra Nevada en eigenaresse is van het bedrijf Paardrijvakanties in Spanje.

Zij kan je precies vertellen wanneer welke paardrijvakantie georganiseerd wordt en kan je helpen bij het vinden van een geschikte paardrijvakantie in Spanje. En heb je eenmaal jouw favoriete vakantie gevonden, dan kun je de vakantie in het Nederlands bij haar boeken. Bovendien is Marion ook tijdens de vakantie je Nederlandstalige contactpersoon.

Tip: Ervaren ruiters kunnen vanuit de maneges die paardrijvakanties voor kinderen en beginners aanbieden ook mooie dagtochten maken!

Paardrijvakanties in Andalusië voor kinderen en beginners

Paardrijvakantie aan de Costa del Sol

Paardrijden op de zandstranden van de Costa del Sol en Costa de la Luz (Andalusië)

Een heerlijke paardrijvakantie in Andalusië voor kinderen en volwassenen (beginners en gevorderden) vind ik een paardrijvakantie op de manege van de Duitse Nicole.

Tijdens deze vakantie wordt je de hele dag omringd door paarden aangezien je verblijft in een van de 27 gezellige appartementen op de manege.

Je kunt er paardrijles krijgen plus tochten van een paar uur, dagtochten en twee 8-daagse trektochten maken (een trektocht naar de Feria del Caballo in Jerez de la Frontera plus een trektocht door natuurpark Los  Alcornocales en over de stranden van de Costa de la Luz).

En wil je even niet bij de paarden zijn, dan kun je zwemmen in het buitenzwembad van de manege, naar het strand of naar Málaga gaan. Want de grote manege van Nicole ligt op maar 20 minuten rijden van Málaga en 10 minuten rijden van de Costa de Sol stranden...

Taal: Duits en Engels

Paardrijvakantie in de Alpujarras

Paardrijden in de Alpujarras (Andalusië)

Een andere geweldige paardrijvakantie in Andalusië voor kinderen en volwassenen vind ik de paardrijvakantie op de manege van de Engelse Sara.

De manege bevindt zich in het prachtige natuurgebied de Alpujarras in de provincie Granada, aan de voet van de Sierra Nevada.

Je kunt er paardrijles krijgen plus korte of langere tochten maken. En je verblijft in een gezellig hotelletje in de omgeving van de manege.

Taal: Engels

Paardrijvakantie in natuurpark Cabo de Gata

Paardrijden in Cabo de Gata in zuidoost Andalusië

En wist je dat je ook in natuurpark Cabo de Gata helemaal in het zuidoosten van Andalusië een heerlijke paardrijvakantie in Andalusië kunt beleven? 

De vakantie is bedoeld voor volwassenen en kinderen vanaf 7 jaar die nog (bijna) nooit paard hebben gereden. 

Iedere dag krijg je eerst paardrijles op de manege van de Spaanse Ramón en Anne en maak je aansluitend een korte tocht door de prachtige omgeving. Ook langs het strand...

Je overnacht in een klein charmehotel buiten dorpje Rodalquilar, midden in natuurpark.

Taal: Spaans, Engels en Frans

Paardrijvakantie in de Sierra de Grazalema

Paardrijden in de Sierra de Grazalema

Een paardrijvakantie in Andalusië die níet via de Nederlandse Marion Aerts geboekt kan worden, is de paardrijvakantie bij het kleinschalige hotel Tambor del Llano in berggebied de Sierra de Grazalema, dat ligt op 10 minuten rijden van het witte bergdorp Grazalema, een half uur rijden van het witte stadje Ronda en minder dan 2 uur rijden van het vliegveld van Malaga of Sevilla. 

Deze prachtig verzorgde agriturismo in Zuid-Spanje is heerlijk rustig gelegen op een enorm landgoed en heeft ook een aantal paarden (zie foto). Het zijn rustige, lieve paarden waarop je in het engels paardrijles kunt krijgen of begeleide paardriijtochten kunt maken.

En ervaren ruiters kunnen zelf dagtochten door de Sierra de Grazalema maken.

Samen met het hotel ontwerp je je eigen paardrijvakantie. En wil de tijdens je vakantie ook wandelen, klimmen, aan yoga doen of anders? Ook daar kan het hotel mee helpen...

Terug naar boven>>

Trektochten in Andalusië voor ervaren ruiters

Trektocht door de Alpujarras

Ik heb al veel gezien in Spanje, maar ik ben nog steeds erg onder de indruk van het geïsoleerde berggebied de Alpujarras ten zuiden van de Sierra Nevada! 

Een paardrijvakantie in dit prachtige authentieke gebied met idyllische witte bergdorpjes kan ik dan ook meer dan aanbevelen! 

Vanuit de manege van de Engelse Sara kun je prachtige dagtochten door de Alpujarras maken. En daarnaast organiseert Sara verschillende trektochten door dit ongeschonden berggebied in Zuid-Spanje.

Vraag Marion naar de mogelijkheden.  

Taal: Spaans en Engels

Trektocht door de provincie Cádiz

Paardrijden langs de Costa de la Luz in de provincie Cádiz (in het westen van Andalusië)

Een andere prachtige paardrijvakantie in Andalusië voor ervaren ruiters vind ik een trektocht door de provincie Cádiz in het zuidwesten van Andalusië. 

Tijdens deze 8-daagse paardrijvakantie maak je vanaf Zahara de los Atunes aan de Costa de la Luz een trektocht langs de Atlantische Oceaan en door de bergen van Campo de Gibraltar. 

Hierbij kom je door de twee natuurparken Los Alcornocales (bekend voor de vele prachtige kurkeiken) en El Estrecho (waar jaarlijks miljoenen vogels de passeren tijdens hun trektocht tussen Europa en Afrika). 

Bovendien bezoek je tijdens de Zahara Trektocht de Koninklijke Rijschool in Spanje’s sherry- en paardenstad Jerez de la Frontera.

Taal: Spaans en Engels

Trektocht Costa de la Luz - Feria del Caballo

Feria del Caballo in Jerez de la Frontera

Wil je een trektocht combineren met een bezoek aan de Feria del Caballo (=Paardenfeest) in Jerez de la Frontera? Dan vind ik de 8-daagse Feria de Caballo tocht een absolute aanrader. 

Ook deze paardrijvakantie in Andalusië begint in Zahara de los Atunes aan de Costa de la Luz en neemt je mee over stranden langs de Atlantische Oceaan plus door een stukje binnenland van de provincie Cádiz.

De trektocht eindigt op het jaarlijkse paardenfestival Feria del Caballo in Spanje’s sherry- en paardenstad Jerez de la Frontera, waar je je kunt vergapen aan prachtig uitgedoste mensen op sierlijke paarden én zelf te paard rond kunt rijden.

Taal: Spaans, Duits en Engels

Trektocht door natuurpark Cabo de Gata

Paardrijden in Cabo de Gata in zuidoost Andalusië

Een absoluut fantastische paardrijvakantie in Andalusië vind ik ook de 8-daagse paardrijvakantie in natuurpark Cabo de Gata in het zuidoosten van de provincie Almería, dat het grootste beschermde kustgebied van Andalusië is. 

Een week lang trek je er met de ervaren ruiter en gids Manolo op uit,  naar onder meer de idyllische stranden van La Isleta del Moro, Las Negras en San José. En de goudmijnen van Rodalquilar. 

En om deze prachtige vakantie helemaal af te maken, verblijf je tijdens deze trektocht in kleine charme hotels.

Taal: Spaans, Frans en Engels

Trektocht door de Sierra Nevada

Paardrijden in de Sierra Nevada

Maar Manolo kan je ook mee nemen op een 8-daagse paardrijvakantie door de Sierra Nevada, de op de Alpen na hoogste bergketen van Europa.

Je kunt hierbij kiezen voor een tocht waarbij je vaak boven de 2000 meter rijdt óf voor een tocht waarbij je in lager gelegen gebieden blijft rijden, over de uitgestrekte vlaktes waar Sergio Leone zijn beroemde spaghettiwesterns heeft gedraaid.

Ook hier overnacht je weer in sfeervolle kleine hotels.

Taal: Spaans, Frans en Engels

Meer mooie bestemmingen voor een paardrijvakantie in Spanje

Paardrijlessen én tochten tijdens een paardrijvakantie bij Ramon in Catalonië

Andalusië is natuurlijk niet de enige mooie bestemming voor een paardrijvakantie in Spanje. Zo kun je bijvoorbeeld ook prachtig paardrijden in de Spaanse Pyreneeën, in het hart van Spanje of in Catalonië.

Via Marion Aerts van Paardrijvakanties in Spanje kun je in Catalonië tal van paardrijvakanties boeken, waarbij je kunt genieten van prachtige berggebieden of de stranden aan de Costa Brava. 

En lijkt het je wat om een paardrijvakantie in de Spaanse Pyreneeën te maken? Dat kan via het Nederlandse bedrijf Chill-Outdoor, dat gevestigd is in de Pyreneeën van Aragon.

Zowel de paardrijvakanties in Catalonië als de paardrijvakanties in de Pyreneeën van Aragón zijn voor zowel beginners als ervaren ruiters en variëren van korte begeleide tochten tot meerdaagse trektochten.

Terug naar boven>>