Een ontspannende paardrijvakantie in Andalusië

Wat is Andalusië een mooie bestemming voor een paardrijvakantie! Je kunt er korte tochten, dagtochten of trektochten maken door ongeschonden berglandschappen, dorre woestijnlandschappen en langs uitgestrekte stranden.

En zoek je een paardrijvakantie met kinderen? Dan zijn er leuke maneges waar je kunt meehelpen met het verzorgen van paarden!

Ik ben op zoek gegaan naar de mooiste paardrijvakanties in Andalusië voor kinderen, beginners én ervaren ruiters, die je meenemen naar prachtige natuurgebieden als Cabo de Gata of de Alpujarras.

Alle paardrijvakanties die ik op deze pagina noem, kunnen geboekt worden via de Nederlandse Marion Aerts.

Zij woont zelf in de Sierra Nevada in de provincie Granada (Andalusië) en heeft direct contact met de eigenaren van de maneges die onderstaande paardrijvakanties organiseren.  

Marion is bovendien vóór, tijdens en ná je vakantie je Nederlandstalige contactpersoon

Paardrijvakanties kinderen en beginners

Kinderen vinden het vaak heerlijk om mee te helpen met het verzorgen van de paarden. Dit kan zonder meer bij onderstaande paardrijvakanties in Andalusië, op de maneges van de Nederlandse Ankie, Duitse Nicole en Engelse Sara!

Je kunt er bovendien ook paardrijles krijgen plus korte tochten te paard maken. Deze paardrijvakanties zijn dan ook zeker niet alleen een aanrader voor kinderen, maar ook voor volwassenen.

Let op: Ervaren ruiters kunnen vanuit onderstaande prachtig gelegen maneges heerlijk dagtochten maken.

Nederlandstalige paardrijvakantie (Sevilla)

Nederlandstalige paardrijvakantie bij Ankie in de provincie Sevilla (Andalusië)

Een fantastische paardrijvakantie in Andalusië voor kinderen vind ik de paardrijvakantie op de Nederlandstalige manege van de Amsterdamse Ankie, die in 2011 een paardenopvang voor verwaarloosde paarden in de provincie Sevilla is gestart.

Tijdens deze paardrijvakantie kun je Nederlandstalige paardrijles krijgen, tochten maken door de Sierra Norte de Sevilla (te paard, te voet of op de fiets) plus meehelpen met het verzorgen van de paarden.

En kinderen hebben er de hele vakantie een eigen verzorgpony! Je verblijft overigens in het dorpje, op 900 meter van de manege.

Taal: Nederlands

Paardrijvakantie in achterland Costa del Sol

Paardrijles op de manege van Nicole in de provincie Málaga

Een andere heerlijke paardrijvakantie in Andalusië voor kinderen en volwassenen (beginners en gevorderden) vind ik een paardrijvakantie op de manege van de Duitse Nicole.

Tijdens deze vakantie verblijf je in een van de 27 gezellige appartementen op de manege. Je wordt dus de hele dag omringd door paarden!

Je kunt er tochten van een paar uur, dagtochten of een eenvoudige trektocht van 4 dagen maken.

En wil je even niet bij de paarden zijn? Dan kun je zwemmen in het buitenzwembad van de manege, naar het strand of naar Málaga gaan. Want de grote manege van Nicole ligt op maar 20 minuten rijden van Málaga en 10 minuten rijden van de Costa de Sol stranden...

Taal: Duits en Engels

Paardrijvakantie in de Alpujarras

Paardrijvakantie bij Sara in de Alpujarras (Granada, Andalusië)

Een andere geweldige paardrijvakantie in Andalusië voor kinderen en volwassenen vind ik de paardrijvakantie op de manege van de Engelse Sara.

De manege bevindt zich in het prachtige natuurgebied de Alpujarras in de provincie Granada, aan de voet van de Sierra Nevada.

Je kunt er meehelpen met het verzorgen van de paarden, paardrijles krijgen én korte of langere tochten maken.

En je verblijft in een gezellig hotelletje in de omgeving van de manege.

Taal: Engels

Paardrijvakantie in natuurpark Cabo de Gata

Paardrijden in Cabo de Gata in zuidoost Andalusië

Een fantastische plek voor een paardrijvakantie voor kinderen en beginners in Andalusië vind ik ook deze paardrijvakantie in natuurpark Cabo de Gata helemaal in het zuidoosten van Andalusië. 

De vakantie is bedoeld voor volwassenen en kinderen vanaf 7 jaar die nog (bijna) nooit paard hebben gereden. 

Iedere dag krijg je eerst paardrijles op de manege van de Spaanse Manolo en maak je aansluitend een korte tocht door de prachtige omgeving. Ook langs het strand...

Je overnacht in een klein charmehotel buiten dorpje Rodalquilar, midden in natuurpark.

Taal: Spaans, Engels en Frans

Trektochten voor ervaren ruiters

Trektocht door de Alpujarras

Ik heb al veel gezien in Spanje, maar ik ben nog steeds erg onder de indruk van het geïsoleerde berggebied de Alpujarras ten zuiden van de Sierra Nevada! 

Een paardrijvakantie in dit prachtige authentieke gebied met idyllische witte bergdorpjes kan ik dan ook meer dan aanbevelen! 

Vanuit de manege van de Engelse Sara kun je prachtige dagtochten door de Alpujarras maken. En daarnaast organiseert Sara verschillende trektochten door dit ongeschonden berggebied in Zuid-Spanje.

Vraag Marion naar de mogelijkheden.  

Taal: Spaans en Engels

Trektocht door de provincie Cádiz

Paardrijden langs de Costa de la Luz in de provincie Cádiz (in het westen van Andalusië)

Een andere prachtige paardrijvakantie in Andalusië voor ervaren ruiters vind ik een trektocht door de provincie Cádiz in het zuidwesten van Andalusië. 

Tijdens deze 7-daagse paardrijvakantie maak je vanaf Zahara de los Atunes een 5-daagse trektocht langs de Atlantische Oceaan en door de bergen van Campo de Gibraltar. 

Hierbij kom je door de twee natuurparken Los Alcornocales (bekend voor de vele prachtige kurkeiken) en El Estrecho (waar jaarlijks miljoenen vogels de passeren tijdens hun trektocht tussen Europa en Afrika). 

Bovendien bezoek je de Koninklijke Rijschool in Spanje’s sherry- en paardenstad Jerez de la Frontera.

Taal: Spaans, Duits en Engels

Trektocht door natuurpark Cabo de Gata

Paardrijden in Cabo de Gata in zuidoost Andalusië

Een absoluut fantastische paardrijvakantie in Andalusië vind ik ook de 8-daagse paardrijvakantie in natuurpark Cabo de Gata in het zuidoosten van de provincie Almería, dat het grootste beschermde kustgebied van Andalusië is. 

Een week lang trek je er met de ervaren ruiter en gids Manolo op uit,  naar onder meer de idyllische stranden van La Isleta del Moro, Las Negras en San José. En de goudmijnen van Rodalquilar. 

En om deze prachtige vakantie helemaal af te maken, verblijf je tijdens deze trektocht in kleine charme hotels.

Taal: Spaans, Frans en Engels

Trektocht door de Sierra Nevada

Paardrijden in de Sierra Nevada

Maar Manolo kan je ook mee nemen op een 8-daagse paardrijvakantie door de Sierra Nevada, de op de Alpen na hoogste bergketen van Europa.

Je kunt hierbij kiezen voor een tocht waarbij je vaak boven de 2000 meter rijdt óf voor een tocht waarbij je in lager gelegen gebieden blijft rijden, over de uitgestrekte vlaktes waar Sergio Leone zijn beroemde spaghettiwesterns heeft gedraaid.

Ook hier overnacht je weer in sfeervolle kleine hotels.

Taal: Spaans, Frans en Engels

Trektocht Sierra de Grazalema & omgeving Ronda

Wit bergdorp in Sierra de Grazalema (Andalusië)

Bij deze 8-daagse paardrijvakantie in Andalusië met Duits- en Engelstalige gids verken je de prachtige omgeving van Ronda in het binnenland van de provincie Málaga.

Plus de Sierra Grazalema ten westen van Ronda, waarin betoverende witte bergdorpjes als Grazalema, Setenil en Zahara liggen.

Ook deze trektocht vind ik een echte topper.

Taal: Duits en Engels

Pelgrimstrektocht naar El Rocío

Pelgrimstocht naar El Rocío in nationaal park La Doñana (Andalusië)

Een heel bijzondere paardrijvakantie in Andalusië vind ik de trektocht naar El Rocío. Deze 8-daagse paardrijvakantie in Zuid-Spanje is namelijk een pelgrimstrektocht, waarbij je samen met duizenden andere pelgrims naar bedevaartsoord El Rocío trekt! 

Je rijdt over traditionele pelgrimsroutes, die voornamelijk bestaan uit vlakke zandwegen. Hierbij kom je ook door nationaal park La Doñana, een beschermd natuurgebied waar duizenden trekvogels ieder jaar overwinteren. 

Deze unieke paardrijvakantie vindt ieder jaar rond Pinksteren plaats. Je overnacht op de manege van de Duitse Nicole en in een traditioneel hotelletje in El Rocío.

Taal: Duits en Engels

Meer info of boeken?

Heb je interesse in een van deze paardrijvakanties in Andalusië? Neem dan via onderstaand contactformulier contact op met Marion.

Zij kan je precies vertellen wanneer welke paardrijvakantie georganiseerd wordt, kan je meer vertellen over de maneges, kan je helpen bij het vinden van een geschikte paardrijvakantie in Andalusië etcetera.

Alle velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullenNieuwe pagina's

 1. Natuurpark Cadí-Moixeró: berggebied met idyllische dorpen in Catalonië

  Oct 13, 21 03:19 PM

  Natuurpark Cadí-Moixeró (Catalonië) is met z’n vele wandel-, fiets- plus klimmogelijkheden en Middeleeuwse plaatsen ideaal voor een actieve én cultuurvakantie!

  Lees meer

 2. Torre Nova – Luxe appartementen bij wijnstreek Penedès (Catalonië)

  Oct 07, 21 08:20 AM

  Zoek je een landelijk appartement in Catalonië dat niet te ver van Barcelona en de zee ligt? Torre Nova heeft 8 luxe appartementen op 15 minuten van Montserrat.

  Lees meer

 3. Smullen van natuur en geschiedenis bij etappe 4 van de Grand Tour

  Oct 04, 21 08:54 AM

  Spanje voor Jou's ervaringen van etappe 4 van de Grand Tour Catalunya: natuurpark Cadí-Moixeró en vulkaangebied La Garrotxa in Catalonië

  Lees meer

Bewaar op Pinterest

Om te bewaren op Pinterest, klik op de button hieronder