Bouw je eigen Spanje reis bij Riksja Travel

Lijkt het je wat om je eigen Spanje reis samen te stellen waarbij vervoer, accommodaties en activiteiten voor je vakantie door een professionele reisorganisatie geboekt kunnen worden? Dan bij je bij Riksja Travel aan het goede adres!

Bij Riksja Travel kun je met bouwstenen namelijk je eigen rondreis door Andalusië in Zuid-Spanje samenstellen: korte reisprogramma´s van een aantal dagen, waarbij je het Mediterrane land van dichtbij beleeft via routes die zo veel mogelijk van de gebaande paden afgaan, typische activiteiten plus contact met de lokale bevolking. 

Een aantal van deze Spanje bouwstenen heeft Riksja Travel gebundeld in kant-en-klare Andalusië rondreizen die echter ook op maat aan te passen zijn.

Én Riksja Travel biedt twee rondreizen door de Canarische eilanden aan, waarbij je de prachtige natuur eeuwenoude cultuur van een aantal van de Spaanse eilanden Tenerife, La Palma plus La Gomera van dichtbij kunt meemaken:

Bouwstenen voor een Andalusië vakantie

Sevilla: Pasión, Flamenco y Tapas

Proef 4 dagen lang Passie en Flamenco in Sevilla! Krijg uitleg over Flamenco, bezoek een Flamenco show plus een interactief Flamenco museum en krijg Flamenco les.

Maar Sevilla is niet alléén Flamenco. Het is ook een stad met prachtige Joodse wijk plus Plaza de España en heerlijke parken. Je verblijft tijdens deze mini-vakantie van Riksja Travel in een mooi patiohotel.

Tip: Er zijn ook directe vluchten naar het vliegveld van Sevilla.

Malaga: ´n Spaans beginnetje

Begin je vakantie in Zuid-Spanje in een typisch Andalusisch landhuis met zwembad dat zich bevindt in de buurt van het vliegveld, in de heuvels buiten Málaga (3 dagen en 2 nachten)!

En bezoek van hieruit de stad Málaga plus maak een wandeling over het wereldberoemde wandelpad Caminito del Rey. Of doe even helemaal niets...

Costa de la Luz: strandstoelsiësta

Beleef een 4-daagse strandvakantie aan Costa de la Luz, de aan de Atlantische Oceaan grenzende westkust van Andalusië die bij Spanjaarden én bij surfers populair is en geen massatoerisme kent!

Geniet er van zachte zandstranden, authentieke witte dorpen, een surfparadijs plus een echte Spaanse sfeer. Of ga dolfijnen spotten! Je verblijft in een klein strandhotel met zwembad in Zahara de los Atunes.

Ronda: Casa blanca in keitjesdorp

Ontdek Ronda plus andere witte dorpen van Andalusië, leer meer over het stierenverleden, geniet van dansende Andalusische paarden en proef het Spaanse plattelandsleven tijdens deze 4-daagse bouwsteen van Riskja Travel waarbij je verblijft in je eigen dorpshuis in Montejaque, op 15 minuten rijden van Ronda. 

Costa del Sol: tussen strand en heuvelland

Geniet van een 4-daagse strandvakantie in Nerja in het oosten van de Costa del Sol! Deze gezellige authentieke badplaats op een uur rijden van  vliegveld Malaga is niet volgebouwd met hoge hotelcomplexen.

Tijdens deze mini-vakantie in Andalusië van Riksja Travel verblijf je in een strandhotel dat direct aan het strand ligt. En wil je even wat anders? Ga dan naar het Balcón de Europa in Nerja, wit bergdorp Frigiliana of Nerja's druipsteengrotten.

Granada: Alhambra´s Arabische achtertuin 

Bij deze Andalusië bouwsteen van Riksja Travel beleef je de Moorse stad Granada met zijn Alhambra, Albaycín wijk, hammam en Arabische theehuizen.

Hierbij verblijf je 2 nachten in een huis met zwembad, dat ingericht is in Arabische stijl en 25 minuten buiten Granada ligt.

Zuheros: duizend-en-één olijvenroute

Het witte bergdorp is gelegen te midden van een uitgestrekt olijfbomenlandschap. Leer van hieruit meer over het witte goud, de olijfolie!

Je fietst tussen de olijfbomen (over een oude spoorlijn), proeft olijfolie plus bezoekt een olijfboerderij. En als klap op de vuurpijl slaap je 2 nachten in een voormalige olijfmolen net buiten Zuheros.

Cordoba: culturele smeltkroes

De gemoedelijke stad Cordoba staat bekend om zijn indrukwekkende Mezquita met goud-rood-gekleurde bogen, waarin een kerk is gebouwd.

Én om zijn gekleurde patio’s die volhangen met bloemen! Bij deze Andalusië bouwsteen van Riksja Travel overnacht je 2 nachten in een nostalgisch patiohotel in het oude centrum.

*Mijn combinatie tips*

  1. Begin in Málaga, rij vervolgens richting Ronda plus de Costa de la Luz om te genieten van typische Andalusische witte dorpen, geniet van de uitgestrekte zandstranden aan de Costa de la Luz en sluit af met passie en Flamenco in Sevilla (vlieg terug vanaf het vliegveld van Sevilla).
  2. Beleef de Costa del Sol met zijn prachtige achterland: begin in Málaga, rij vervolgens richting Ronda om te genieten van typische Andalusische witte dorpen, geniet van een heerlijk strandvakantie in Nerja (het rustige oostelijke deel van de Costa del Sol) en vlieg terug vanuit vliegveld Málaga.  
  3. Bezoek Andalusië's bekendste steden Granada, Córdoba plus Sevilla én geniet van een strandvakantie aan de Costa de la Luz! Op weg van Granada naar Córdoba kun je eventueel nog de mini-vakantie in Zuheros toevoegen. En vlieg je terug vanuit Malaga, dan kun je na je verblijf aan de Costa de la Luz nog de mini-vakantie in de omgeving van Ronda en/of de mini-vakantie in de omgeving van Málaga toevoegen.

Terug naar boven>>

Andalusië rondreizen van Riksja Travel 

Arabisch theehuis (tetería) in Granada

Aan de hand van bovengenoemde bouwstenen heeft Riksja Travel vier Andalusië rondreizen uitgestippeld. Bij al deze reizen bezoek je Granada, rijd je door olijfbomenlandschappen en geniet je van typisch Andalusische pueblos blancos (=witte dorpen).

Bij de drie 2-weekse autovakanties breng je bovendien ook nog een bezoek aan Flamenco stad Sevilla, ga je fietsen tussen de olijfbomen en sluit je af met een korte strandvakantie aan de Costa del Sol.

Alleen het accent ligt anders bij de 2-weekse individuele reizen: bij de Andalusië rondreis met kinderen ligt het tempo lager plus zijn er leuke activiteiten voor kinderen, bij de Culinaire roadtrip leer je meer over Iberico ham plus olijven en bij de 16-daagse Andalusië rondreis maak je een wandeling over de Caminito del Rey plus kun je genieten van een Flamenco show in Sevilla.

Lees op de website van Riksja Travel meer over:

Terug naar boven>>

Canarische eilanden reizen Riksja Travel

Daarnaast biedt Riksja Travel twee individuele rondreizen naar de Canarische eilanden aan, te weten een 7-daagse rondreis naar Tenerife plus La Palma en een 15-daagse rondreis naar Tenerife, La Palma plus La Gomera.

Bij beide vakanties kun je volop genieten van een zeer afwisselende natuur en eeuwenoude cultuur op deze Spaanse eilanden. Het is een autovakantie waarbij je veel kunt wandelen en met een veerboot van het ene naar het andere eiland gaat. Het zijn heerlijke rondreizen, die ik in de zomer én de winter aan kan raden:

Verblijf in kleinschalige accommodaties

Bij zowel een eigen samengestelde rondreis als een door Riksja Travel samengestelde Spanje rondreis ga je op verkenning in je eigen (huur-)auto en verblijf je onderweg in prachtig gelegen kleinschalige hotels, B&B’s of agriturismo’s.

Boeken van vlucht en huurauto optioneel

Je kunt bij Riksja Travel bovendien kiezen of je zélf de vlucht en huurauto boekt of dat je dit aan de enthousiaste medewerkers van deze Nederlandse reisorganisatie overlaat. Want bij zowel de bouwstenen als de rondreizen kunnen vlucht plus huurauto optioneel bijgeboekt worden. 

Goed advies, altijd hulp en duurzaam

Andere voordelen van boeken via Riksja Travel vind ik dat je bij het plannen van je Spanje vakantie van goed advies verzekerd bent, dat het team van Riksja Travel ook tijdens je vakantie voor je klaar staat mocht je onderweg hulp nodig hebben en dat de reizen duurzame reizen zijn.

Conclusie

Dus ben je op zoek naar een individuele rondreis naar Andalusië of de Canarische eilanden waarbij verblijf, vervoer en activiteiten voor je geregeld kunnen worden? En waarbij je bovendien verzekerd bent van goed advies van tevoren plus hulp tijdens je Spanje vakantie? Dan zit je goed bij Riksja Travel!

Terug naar boven>>