Bezoek monumenten Sevilla & Andalusië met officiële Nederlandse gids

Zou jij Sevilla’s kathedraal of het Alcázar van Sevilla graag samen met een Nederlandstalige lokale gids willen bezichtigen? Dan moet je bij Merijn van Mijn Gids in Sevilla zijn!

Archivo de Indias op de Plaza del Triunfo in Sevilla

Merijn woont namelijk al ruim 20 jaar in Sevilla.

En is officiële gids voor Andalusië.

Daarom mag hij ook in kerken, musea en andere monumenten in Sevilla en de rest van Andalusië rondleidingen geven.

Je kunt bij Merijn niet alleen terecht voor Nederlandstalige rondleidingen door Sevilla en omgeving. 

Maar ook voor een rondreis met Nederlandstalige gecertificeerde gids door Andalusië.

Rondleiding door Sevilla’s bekendste monumenten

Kathedraal van Sevilla met Moorse Giralda toren

Omdat Merijn gecertificeerde gids in Andalusië is, is hij één van de weinige Nederlandstalige stadsgidsen in Sevilla waarmee je bezienswaardigheden als het Alcázar van Sevilla ook van binnen kunt bezichtigen.

Tijdens de ongeveer 3,5 uur durende Monumentale rondleiding van Mijn Gids in Sevilla bezoek je samen met Merijn de zogenaamde UNESCO-driehoek van Sevilla op het Plaza de Triunfo plein.

Die bestaat uit de Kathedraal met zijn Moorse toren (=Giralda), het Koninklijk Paleis(=Alcázar) en de het oude archief (=Archivo de Indias; dit laatste gebouw bewonder je alleen van de buitenkant).

Daarnaast maak je nog een wandeling door de oude Joodse wijk, dat het hart van de oude stad Sevilla is.

Terug naar boven>>

Thematische rondleidingen door Sevilla

Brug op de Plaza de España in Sevilla (Zuid-Spanje)

Daarnaast kun je met Merijn nog andere thematische rondleidingen door Sevilla maken. Mooie rondleidingen vind ik bijvoorbeeld:

  • Rondleiding langs Sevilla’s paleizen – Hou je van paleizen? Maak dan samen met de Nederlandse stadsgids Merijn een wandeltour langs de vele prachtige paleizen in de oude binnenstad van Sevilla. Onder andere langs het huis van Pontius Pilatus (La Casa de Pilatos), dat nog steeds privé-eigendom is, maar tegenwoordig voor het publiek opengesteld is.
  • Kunstrondleiding – Kunstliefhebber kunnen tijdens een stedentrip naar Sevilla meer te weten komen over en genieten van werken van Velázquez en Murillo. Deze twee belangrijke Spaanse schilders zijn namelijk beiden in de zeventiende eeuw, de Spaanse Gouden Eeuw, geboren in Sevilla. Het Schone Kunstenmuseum van Sevilla, dat gevestigd is in een voormalig klooster, herbergt een uitgebreide collectie van Murillo’s schilderijen.
  • Sevilla in de filmwereld – Of wat zeg je ervan om samen met de Nederlandse stadsgids Merijn op zoek te gaan naar plekken in Sevilla waar scenes uit beroemde films opgenomen zijn? Zo zijn in het Koninklijke Paleis van Sevilla scenes voor de serie Game of Thrones opgenomen. En op de Plaza de España scenes uit onder meer Lawrence of Arabia en Star Wars (Episode II-Attack of the Clones).
  • Sevilla en Cervantes – En wist je dat Spanje’s bekendste schrijver Cervantes ruim 10 jaar in Sevilla gewoond heeft? Hij is hier zelfs begonnen met het schrijven van zijn wereldberoemde boek Don Quijote de la Mancha. In het boek noemt hij meerdere plekken in de stad, die je samen met de Nederlandse stadsgids Merijn gaat bezoeken.

Neem voor uitgebreidere informatie over deze thematische rondleidingen in Sevilla contact op met Merijn. Met veel plezier vertelt hij je dan meer over deze rondleidingen met Nederlandse lokale gids:

Terug naar boven>>

Excursies in de omgeving van Sevilla

Het stadje Carmona bij Sevilla (Andalusië)

Als officiële gids voor Andalusië kan Merijn je ook als geen ander de omgeving van Sevilla laten zien! Zo kun je met deze Nederlandssprekende gids een excursie maken naar:

  • Carmona - een van de oudste plaatsen in Andalusië, die ligt op een heuveltop ruim 30 kilometer buiten Sevilla en een geschiedenis van bijna 3.000 jaar heeft. Deze kleine historische stad wordt beschouwd als een van de mooiste plaatsen in de provincie Sevilla. Het historische centrum van Carmona is een soort openluchtmuseum en staat vol met kerken, kloosters en voormalige paleizen…
  • Een traditionele olijfolieperserij - Aangezien de streek rond Sevilla bekend is vanwege de olijfboomgaarden, kan een bezoek aan Carmona goed gecombineerd worden met een bezoek aan een traditionele olijfolie-fabriek (Basilippo). Tijdens een rondleiding met een van de eigenaren en Merijn krijg je meer te weten over hoe de olijfolie er op traditionele wijze wordt geperst. En na afloop krijg je verschillende soorten olijfolie te proeven.
  • Itálica – de eerste Romeinse nederzetting op Iberisch Schiereiland, die ligt boven op een van de heuvels rond de stad Sevilla, 14 kilometer ten noorden van Sevilla. Een aantal beroemde Romeinse keizers zijn er geboren. Hieronder keizer Trajanus en Adrianus. De ruïnes van Italica bestaan onder andere uit badhuizen, woningen én een amfitheater, dat één van de grootste Romeinse amfitheaters van het gehele Romeinse Rijk is geweest…

Terug naar boven>>

Rondreizen met Nederlandse officiële gids door Andalusië

Bezoek Alcazar van Cordoba met een Nederlandse gids als je rondreis met Merijn maakt

En tenslotte kan Merijn ook een rondreis door deze fascinerende regio in Zuid-Spanje voor je verzorgen, waarbij hij zelf meegaat als gids en reisbegeleider.

Samen met Merijn stippel je dan een route door Andalusië uit, waarbij je vliegt op Sevilla of Malaga.

De klassieke rondreis duurt normaal een week (8-daagse rondreis) en daarbij worden de volgende plaatsen bezocht: Málaga-Ronda-Jerez-Sevilla-Córdoba-Granada.

Maar je kunt tijdens deze rondreis met Nederlandstalige gids ook plaatsen als Cádiz, Úbeda, Baeza of Carmona bezoeken.

Zeker als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van plaatsen kan ik een groepsrondreis met Merijn warm aanbevelen.

Want hij weet echt ontzettend veel over alle plaatsen en monumenten in dit deel van Spanje! En als officiële gids in Andalusië mag hij dus ook in alle monumenten rondleidingen geven…

Kortom….

Als je Sevilla’s monumenten samen met een Nederlandstalige gids wilt bezoeken, dan moet je bij Merijn van Mijn Gids in Sevilla zijn! Want als officiële gids mag Merijn ook in kerken, musea en andere monumenten rondleidingen geven.

In Sevilla én in de rest van Andalusië. Daarom kan hij je ook mee op verkenning nemen in de omgeving van Sevilla.

En wil je ook monumenten in andere plaatsen in Andalusië samen met een Nederlandse gids bezoeken, dan kan Merijn ook meegaan als gids en reisleider tijdens een rondreis door deze prachtige autonome regio in Zuid-Spanje.

Terug naar boven>>