Sevilla Sights – beleef Sevilla met een Nederlandstalige Sevillaanse

Wil jij het échte Sevilla leren kennen? Ga dan mee op ontdekking met Sevilla Sights. Waar de Nederlandstalige Sevillaanse Dolores je te voet of per fiets bekende én onbekende bezienswaardigheden van Sevilla laat zien. En wil je meer weten van de Iberische Ham? Ga dan met haar mee naar Aracena!

Lees snel meer over Dolores en de activiteiten die haar bedrijf aanbiedt!

Op stap met Nederlandstalige Sevillaanse

Dolores, de Nederlandstalige gids van Sevilla Sights

Dolores Rubio Jiménez is in Nederland geboren als kind van twee Sevillaanse ouders. Zij groeit op in Nederland. Maar iedere schoolvakantie gaat zij met haar vader en moeder terug naar de geboortestad van haar ouders.

Als haar zieke moeder op latere leeftijd teruggaat naar Sevilla (haar vader is dan helaas al overleden), besluiten Dolores en haar gezin om ook naar Sevilla te verhuizen.

Terug in deze mooie stad in Zuid Spanje, wil Dolores graag haar stad laten zien aan vakantiegangers. Af en toe neemt ze gasten van een B&B van vrienden mee Sevilla in, die laaiend enthousiast zijn over haar rondleidingen. Dit doet haar besluiten om van haar hobby haar beroep te maken.

Dolores richt Sevilla Sights op. Waarbij ze Nederlandstalige toeristen meeneemt op ontdekkingsreis door deze prachtige stad in Andalusië.

Wandeltour of fietstour door Sevilla

Fietstour Sevilla Sights met Nederlandstalige gids

Dolores neemt je te voet of op de fiets mee op avontuur door haar zo geliefde stad in Andalusië. Langs de hoogtepunten van Sevilla, maar ook naar onbekende pleintjes, patio’s en cafeetjes. Waar je normaal niet zou komen. 

De wandeltour door Sevilla met Nederlandse gids duurt ongeveer 2,5 uur. En de fietstour door Sevilla met Nederlandse gids duurt ongeveer 3 uur. Voor beide groepstours geldt een maximum grootte van 12 personen.

In de zomermaanden kun je bovendien ook 's avonds een wandeltour of fietstour door Sevilla met Nederlandse gids boeken (vertrek 20 uur)! De ergste hitte is dan weggetrokken. En straten en gebouwen zijn dan prachtig verlicht in deze betoverende stad in Zuid Spanje!

Tapastour met Sevilla Sights

Nederlandstalige Tapastour door Sevilla met Sevilla Sights

Maar Dolores kan je ook meenemen op tapas tour door Sevilla! In het centrum van Sevilla of in de oude Triana wijk. Een wandeltour met maximaal 8 personen langs echte Spaanse barretjes. Waarbij je de lekkerste tapas van Sevilla proeft. En hierbij uiteraard in het Nederlands uitleg krijgt. Jammie! 

Een andere mogelijkheid is overigens om s' avonds eerst een betoverende stadswandeling door Sevilla te maken. En vervolgens te eindigen in een gezellige bar. Waar de Nederlandse gids je trakteert op drie overheerlijke tapas met bijbehorend drankje. En hierbij ook weer uitleg geeft: Sevilla by night + tapas!

Iberische ham-tour Aracena

Iberische zwartvoetvarkens onder kurkeiken

Tenslotte organiseert Dolores ook nog een Iberische ham-tour. Voor degenen die benieuwd zijn waar de overheerlijke Iberische Bellota ham vandaan komt.

Voor deze rondleiding ga je Aracena (90 km ten noordwesten van Sevilla). Om vervolgens samen met de Nederlandse gids naar de bellota varkens te gaan (die vrij rondlopen onder de kurkeiken buiten Aracena), een hamdrogerij te bezoeken en uiteraard ter afsluiting de overheerlijke Spaanse ham te proeven.

Offerte aanvragen?

Wil je meer weten over de rondleidingen van de Nederlandstalige Sevillaanse? Vul dan onderstaand contactformulier in. Dan neemt Dolores zo snel mogelijk contact met je op.

Alle velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullenNieuwe pagina's

 1. De mooiste vakantiehuizen in Andalusië van Belvilla

  May 15, 19 09:22 AM

  De mooiste vakantiehuizen in Andalusië van Belvilla op Spanje voor Jou: van grotwoningen en Spaanse huizen in het binnenland tot luxe villa’s aan de kust.

  Lees meer

 2. De mooiste vakantiehuizen aan de Costa Blanca van Belvilla

  May 14, 19 07:37 AM

  Op Spanje voor Jou vind je de mooiste vakantiehuizen aan de Costa Blanca van Belvilla: sfeervolle en mooi gelegen villa's bij Altéa, Calpe, Jávea en Moraira.

  Lees meer

 3. Vakantiehuizen in Spanje van Belvilla – voor ieder wat wils

  May 13, 19 09:12 AM

  Vakantiehuizen in Spanje van Belvilla – groot en gevarieerd aanbod in heel Spanje | goede kwaliteit | door experts gecontroleerd. Meer info op Spanje voor Jou.

  Lees meer