Sevilla Sights:
Beleef Sevilla met een Nederlandstalige Sevillaanse

Wil jij het échte Sevilla leren kennen? Ga dan mee met Dolores van Sevilla Sights. De Nederlandstalige Sevillaanse Dolores neemt je te voet of per fiets mee langs bekende én onbekende bezienswaardigheden van Sevilla. En kan je veel leuke details over deze fascinerende stad in Andalusië vertellen.

Mandy (Sevilla by Many) & Dolores (Sevilla Sights) tijdens de Feria de Abril in Sevilla

Dolores Rubio Jiménez is in Nederland geboren als kind van twee Sevillaanse ouders. Zij groeit op in Helmond. Maar iedere schoolvakantie gaat zij met haar vader en moeder terug naar de geboortestad van haar ouders. En als haar moeder op latere leeftijd teruggaat naar Sevilla, besluiten Dolores en haar gezin mee te gaan.

Dolores voelt zich al snel helemaal thuis in deze mooie stad in Zuid-Spanje. Met veel liefde laat zij vrienden en kennissen haar stad zien, die iedere keer laaiend enthousiast zijn over haar rondleidingen. Dus besluit ze om van haar hobby haar beroep te maken. Ze richt Sevilla Sights op en wordt Nederlandstalige gids in Sevilla.

De Nederlandse Sevillaanse kan je meenemen op een wandel-, fiets- of tapastour door Sevilla. En tijdens de Feria de Abríl kun je via Sevilla Sights hét feest van Sevilla samen met een Sevillaanse beleven. Daarnaast verzorgt Dolores voor degenen die meer te weten willen komen over het zwartvoet-varken (van de overheerlijke jamón serrano) ook een excursie naar Aracena.

Wandeltour of fietstour door Sevilla

Fietstour Sevilla Sights met Nederlandstalige gids

Dolores neemt je in een kleine groep van maximaal 12 personen te voet of op de fiets mee op avontuur door haar zo geliefde stad in Andalusië. Langs de hoogtepunten van Sevilla, maar ook naar onbekende pleintjes, patio’s en cafeetjes waar je normaal niet zou komen. En weet werkelijk over alles op wat te vertellen!

Zelf heb ik een fantastische wandeltour door Sevilla van ongeveer 3 uur met Dolores gemaakt. Waarbij ik heb genoten van alle plekken die ze ons liet zien en verhalen die ze ons vertelde.

Een wandeltour door Sevilla met deze Nederlandse gids duurt ongeveer 2,5 uur. En een fietstour ca. 3 uur.

*Tips*

  • Sevilla by night tour - In de zomer kun je via Sevilla Sights ook 's avonds (om 20 uur) een wandeltour of fietstour met Nederlandse gids door Sevilla maken, als de ergste hitte is weggetrokken. Straten en gebouwen zijn dan bovendien prachtig verlicht...
  • Bezoek Sevilla's monumenten met een officiële gids - Dolores mag geen monumenten van binnen laten zien, omdat ze geen beëdigd stadsgids is. De Nederlander Merijn van Mijn Gids in Sevilla is dat wél. Hij woont ook al jarenlang in Sevilla, en is officiële gids voor heel Andalusië. Daarom mag hij rondleidingen geven in alle monumenten die deze uitgestrekte autonome regio in Zuid-Spanje rijk is. Dus wil je gebouwen als het Alcazar Real of de Kathedraal van Sevilla samen met een Nederlandstalige gids bezichtigen, dan is hij de aangewezen persoon hiervoor. Lees meer over Mijn Gids in Sevilla>>

Terug naar boven>>

Tapas tour met Sevilla Sights

Nederlandstalige Tapastour door Sevilla met Sevilla Sights

Maar Dolores kan je ook meenemen op tapas tour door Sevilla!

Dat kan in het centrum van Sevilla of in de Triana wijk, de zigeunerwijk van Sevilla die tegenwoordig populair staat voor zijn vele tapas-& Flamenco bars.

In een kleine groep van maximaal 8 personen maak je dan een wandeltour langs echte Spaanse barretjes en proef je de lekkerste tapas van Sevilla.

Of je kunt s' avonds eerst een betoverende stadswandeling met Sevilla Sights maken. En afsluiten in een gezellige bar. Waar de Nederlandse gids je trakteert op drie overheerlijke tapas met drankje: Sevilla by night + tapas!

Terug naar boven>>

Feria Tour met Dolores en Mandy

Mandy (Sevilla by Many) & Dolores (Sevilla Sights) tijdens de Feria de Abril in Sevilla

Lijkt het je wat om de Feria de Abril in Sevilla (die vaak ook Feria de Sevilla genoemd wordt) een keer van dichtbij mee te maken en te beleven samen met een echte Sevillaanse?

En niet alleen meer te weten te komen over het grootste en populairste feest in deze levendige stad in Zuid-Spanje, maar ook zelf mee te kunnen dansen en te genieten van prachtige parades met paarden een mannen en vrouwen in kleurrijke klederdracht?

Samen met de in Sevilla wonende Nederlandse Mandy van Sevilla by Mandy organiseert Dolores ook onvergetelijke Feria Tours! 

*Tips*

Terug naar boven>>

Hamtour naar Aracena

Iberische zwartvoetvarkens onder kurkeiken

Wil je tenslotte meer weten over de overheerlijke Iberische Bellota ham waar Spanje zo bekend om staat? Dan kan Sevilla Sights je mee op hamtour nemen naar Aracena, dat 90 kilometer ten noordwesten van Sevilla ligt.

Je begint deze excursie in de omgeving van Sevilla met een wandeling door een uitgestrekt landschap van kurkeiken, waar de varkens vredig rondlopen en smullen van eikels (=bellotas).

Vervolgens neemt de Nederlandse gids je mee naar een kleine familiehamdrogerij in Aracena. Waar je het hele proces te zien krijgt dat deze overheerlijke Spaanse hammen doorlopen.

En tenslotte mag je de delicatesse natuurlijk ook zelf proeven. Een afwisselend, leerzaam én lekker uitstapje in de omgeving van Sevilla!!

Terug naar boven>>

Meer weten?

Wil je meer weten over deze wandel- en fietstours door Sevilla met Nederlandse gids? Of over de hamtour van Sevilla Sights naar Aracena? Vul dan onderstaand contactformulier in. Dan neemt Dolores zo snel mogelijk contact met je op.

Alle velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen

Terug naar boven>>