Sevilla Sights – beleef Sevilla met een Nederlandstalige Sevillaanse

Wil jij het échte Sevilla leren kennen? Ga dan mee met Dolores van Sevilla Sights. De Nederlandstalige Sevillaanse Dolores neemt je te voet of per fiets mee langs bekende én onbekende bezienswaardigheden van Sevilla. En kan je veel leuke details over deze fascinerende stad in Andalusië vertellen.

Op stap met Nederlandse gids

Dolores, de Nederlandstalige gids van Sevilla Sights

Dolores Rubio Jiménez is in Nederland geboren als kind van twee Sevillaanse ouders. Zij groeit op in Helmond. Maar iedere schoolvakantie gaat zij met haar vader en moeder terug naar de geboortestad van haar ouders. En als haar moeder op latere leeftijd teruggaat naar Sevilla, besluiten Dolores en haar gezin mee te gaan.

Dolores voelt zich al snel helemaal thuis in deze mooie stad in Zuid Spanje. Met veel liefde laat zij vrienden en kennissen haar stad zien, die iedere keer laaiend enthousiast zijn over haar rondleidingen.

Dit doet haar besluiten om van haar hobby haar beroep te maken. Dolores richt Sevilla Sights op en wordt Nederlandse gids in Sevilla.

Wandeltour of fietstour door Sevilla

Fietstour Sevilla Sights met Nederlandstalige gids

Dolores neemt je in een kleine groep van maximaal 12 personen te voet of op de fiets mee op avontuur door haar zo geliefde stad in Andalusië. Langs de hoogtepunten van Sevilla, maar ook naar onbekende pleintjes, patio’s en cafeetjes waar je normaal niet zou komen. En weet werkelijk over alles op wat te vertellen!

Zelf heb ik een fantastische wandeltour door Sevilla van ongeveer 3 uur met Dolores gemaakt. Waarbij ik heb genoten van alle plekken die ze ons liet zien en verhalen die ze ons vertelde.

Een wandeltour door Sevilla met deze Nederlandse gids duurt ongeveer 2,5 uur. En een fietstour ca. 3 uur.

TIP! In de zomer kun je via Sevilla Sights 's ochtends én 's avonds (om 20 uur) een wandeltour of fietstour met Nederlandse gids door Sevilla maken! De ergste hitte is dan weggetrokken. En straten en gebouwen zijn dan prachtig verlicht in deze betoverende stad in Zuid Spanje!

Tapastour met Sevilla Sights

Nederlandstalige Tapastour door Sevilla met Sevilla Sights

Maar Dolores kan je ook meenemen op tapas tour door Sevilla! In het centrum van Sevilla of in de oude Triana wijk. In een kleine groep van maximaal 8 personen maak je dan een wandeltour langs echte Spaanse barretjes. En proef je de lekkerste tapas van Sevilla.

Of je kunt s' avonds eerst een betoverende stadswandeling met Sevilla Sights maken. En afsluiten in een gezellige bar. Waar de Nederlandse gids je trakteert op drie overheerlijke tapas met drankje: Sevilla by night + tapas!

Hamtour naar Aracena

Iberische zwartvoetvarkens onder kurkeiken

Wil je meer weten over de overheerlijke Iberische Bellota ham waar Spanje zo bekend om staat? Dan kan Sevilla Sights je mee op hamtour nemen naar Aracena, dat 90 km ten noordwesten van Sevilla ligt.

Je begint deze excursie in de omgeving van Sevilla met een wandeling door een uitgestrekt landschap van kurkeiken, waar de varkens vredig rondlopen en smullen van eikels (=bellotas).

Vervolgens neemt de Nederlandse gids je mee naar een kleine familiehamdrogerij in Aracena. Waar je het hele proces te zien krijgt dat deze overheerlijke Spaanse hammen doorlopen.

En tenslotte mag je de delicatesse natuurlijk ook zelf proeven. Een afwisselend, leerzaam én lekker uitstapje in de omgeving van Sevilla!!

Meer weten?

Wil je meer weten over deze wandel- en fietstours door Sevilla met Nederlandse gids? Of over de hamtour van Sevilla Sights naar Aracena? Vul dan onderstaand contactformulier in. Dan neemt Dolores zo snel mogelijk contact met je op.

NB. Sevilla Sights organiseert ook een spannend groepsspel, waarbij je de stad op een speelse manier leert kennen. Vooral leuk voor jongeren.

Alle velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen