Leer Sevilla kennen tijdens groepsspel “Inbraak in Casa de la Moneda”

Plan je met een groep een stedentrip naar Sevilla en wil je deze levendige stad in Andalusië op een originele manier leren kennen? Dan is het groepsspel “Inbraak in Casa de la Moneda” van Sevilla Sights allicht iets voor jullie! Een spannend spel, dat geïnspireerd is op de bekende Spaanse Netflix-serie “La Casa de Papel”. 

LET OP: Spanje begint vanaf 1 juli weer toeristen toe te laten. Net als in Nedderland en België gelden er dan nog extra hygiëne- en afstandsmaatregelen. Lees meer>>

Op deze pagina leg ik kort uit hoe dit groepsspel in Sevilla werkt. 

Wat is de missie het spel?

Bij het groepsspel “Inbraak in Casa de la Moneda” hebben jullie als missie om in te breken in de Casa de la Moneda, de goudsmederij van Sevilla waar in Spanje’s Gouden Eeuw de munten werden geslagen. Het team dat als eerste de kluis van de Casa de la Moneda weet te kraken, is de winnaar van dit spannende groepsspel van Sevilla Sights.

Hoe werkt het spel?

Het startpunt van dit groepsspel in Sevilla is op het plein voor de deur bij Bodeguita Casa Blanca, tegenover het Archivo de Indias. Hier wordt de groep opgesplitst in teams van zes tot acht personen. Vervolgens krijgt ieder team een rugzak met spullen die je nodig hebt om onderweg de verschillende opdrachten te voltooien.

Rugzakken groepsspel Inbraak in Casa de Moneda
Professor in groepsspel Sevilla
Leer Sevilla op speelse manier kennen tijdens groepsspel Sevilla Sights

En dan gaat het spel beginnen en is het zaak om binnen twee uur een veilige communicatie met de professor tot stand te brengen, de professor te vinden, de rugzak te openen, de roof voor te bereiden, de oude muntenfabriek te vinden, de fabriek binnen weten te komen en de kluis te kraken.

Het spannende stadsspel door Sevilla wordt afgesloten met een leuke prijsuitreiking op de eindlocatie.

NB. De deelnemers hebben hun eigen opgeladen Smartphone nodig om de game App op te downloaden; en om viaWhatsApp contact te zoeken met de professor.

Speelse manier om Sevilla te leren kennen

Zeker voor jongeren vind ik dit groepsspel van Sevilla Sights een leuke manier om deze oude Moorse stad in Zuid-Spanje te leren kennen.

In plaats van stil achter een gids aan te lopen, leer je de stad nu spelenderwijs kennen.

Meer weten over dit groepsspel in Sevilla?

Lijkt het je wat om dit groepsspel in Sevilla een keer te spelen? Vul dan onderstaand contactformulier in. Dan neemt de Nederlandstalige Dolores van Sevilla Sights zo snel mogelijk contact met je op.

Alle velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullenNieuwe pagina's

 1. Op vakantie naar Asturië: Costa Verde en achterliggend berglandschap

  May 29, 20 05:43 AM

  Kom in de stemming voor een vakantie naar Asturië in Noord-Spanje met mijn tips over bezienswaardigheden, sfeervolle accommodaties en georganiseerde reizen.

  Lees meer

 2. Charmante hotels aan de Costa Verde in Asturië (Noord-Spanje)

  May 27, 20 10:47 AM

  Mijn favoriete hotels aan kust en in binnenland van Asturië (Noord-Spanje): kleinschalige hotels, luxe hotels, kinderhotels en hotels waar honden welkom zijn.

  Lees meer

 3. Spanje’s heropening voor toeristen na de Corona-lockdown

  May 26, 20 10:45 AM

  Hoe weet je of de plek waar jij naar op vakantie wilt in Spanje weer toeristen toelaat na de Coronalockdown? En welke coronamaatregelen er gelden? Lees meer...

  Lees meer