Leer Sevilla kennen tijdens groepsspel “Inbraak in Casa de la Moneda”

Plan je met een groep een stedentrip naar Sevilla en wil je deze levendige stad in Andalusië op een originele manier leren kennen? Dan is het groepsspel “Inbraak in Casa de la Moneda” van Sevilla Sights allicht iets voor jullie! Een spannend spel, dat geïnspireerd is op de bekende Spaanse Netflix-serie “La Casa de Papel”. 

LET OP: Je mag weer op vakantie naar Spanje! Net als in Nederland en België gelden er echter nog extra hygiëne- en afstandsmaatregelen zolang er geen vaccin tegen COVID-19 gevonden is. Lees meer>>

Op deze pagina leg ik kort uit hoe dit groepsspel in Sevilla werkt. 

Wat is de missie het spel?

Bij het groepsspel “Inbraak in Casa de la Moneda” hebben jullie als missie om in te breken in de Casa de la Moneda, de goudsmederij van Sevilla waar in Spanje’s Gouden Eeuw de munten werden geslagen. Het team dat als eerste de kluis van de Casa de la Moneda weet te kraken, is de winnaar van dit spannende groepsspel van Sevilla Sights.

Hoe werkt het spel?

Het startpunt van dit groepsspel in Sevilla is op het plein voor de deur bij Bodeguita Casa Blanca, tegenover het Archivo de Indias. Hier wordt de groep opgesplitst in teams van zes tot acht personen. Vervolgens krijgt ieder team een rugzak met spullen die je nodig hebt om onderweg de verschillende opdrachten te voltooien.

Rugzakken groepsspel Inbraak in Casa de Moneda
Professor in groepsspel Sevilla
Leer Sevilla op speelse manier kennen tijdens groepsspel Sevilla Sights

En dan gaat het spel beginnen en is het zaak om binnen twee uur een veilige communicatie met de professor tot stand te brengen, de professor te vinden, de rugzak te openen, de roof voor te bereiden, de oude muntenfabriek te vinden, de fabriek binnen weten te komen en de kluis te kraken.

Het spannende stadsspel door Sevilla wordt afgesloten met een leuke prijsuitreiking op de eindlocatie.

NB. De deelnemers hebben hun eigen opgeladen Smartphone nodig om de game App op te downloaden; en om viaWhatsApp contact te zoeken met de professor.

Speelse manier om Sevilla te leren kennen

Zeker voor jongeren vind ik dit groepsspel van Sevilla Sights een leuke manier om deze oude Moorse stad in Zuid-Spanje te leren kennen.

In plaats van stil achter een gids aan te lopen, leer je de stad nu spelenderwijs kennen.

Meer weten over dit groepsspel in Sevilla?

Lijkt het je wat om dit groepsspel in Sevilla een keer te spelen? Vul dan onderstaand contactformulier in. Dan neemt de Nederlandstalige Dolores van Sevilla Sights zo snel mogelijk contact met je op.

Alle velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullenNieuwe pagina's

 1. Paardrijvakantie in Catalonië: in de Pyreneeën en aan de Costa Brava

  Jul 31, 20 08:12 AM

  Ik ben op zoek gegaan naar de mooiste paardrijvakanties in Catalonië: dagtochten en trektochten in de Pyreneeën en aan de Costa Brava en zijn achterland.

  Lees meer

 2. Een ontspannende paardrijvakantie in Andalusië (Zuid-Spanje)

  Jul 31, 20 08:12 AM

  Inspiratie voor prachtige paardrijvakanties in Andalusië voor kinderen, beginners én ervaren ruiters: korte tochten, dagtochten en trektochten.

  Lees meer

 3. Top 10 voor een vakantie in de provincie Huesca (Aragón)

  Jul 30, 20 08:02 AM

  De Aragonese Chus deelt haar top 10 van wat je kunt zien en doen in de nog onbekende provincie Huesca in de regio Aragón in het noordoosten van Spanje.

  Lees meer