Een stedentrip Sevilla met Flamenco en Moorse invloeden 

Maak een stedentrip naar Sevilla en ontdek het rijke culturele verleden van deze levendige stad in Zuid-Spanje. Die bovendien de bakermat is van de Flamenco.

De immense kathedraal van Sevilla met Moorse klokkentoren

Vanuit diverse plekken in Nederland, België en Duitsland zijn er directe vluchten naar het kleine en overzichtelijke vliegveld van Sevilla. En vanuit het vliegveld ben je met een shuttle bus die ieder kwartier rijdt zo in de stad. Ideaal dus voor als je maar een paar dagen op vakantie naar deze Flamenco stad in Zuid-Spanje komt!

Je kunt er genieten van juweeltjes als het Real Alcazar, de gigantische kathedraal met Moorse klokkentoren en de Plaza de España. Of je onderdompelen in de Flamenco sfeer. En hou je van winkelen en terrasjes pikken? Ook dan zit je goed in Sevilla.

Ik garandeer je dat je tijd te kort zult komen in deze fantastische monumentale stad in Andalusië!

Kom hier alvast in de stemming voor een stedentrip Sevilla. En lees mijn tips over:

Sevilla's werelderfgoederen

Archivo de Indias op de Plaza del Triunfo in Sevilla

Een stedentrip Sevilla zou niet compleet zijn zonder een bezoek aan het Plaza del Triunfo plein waarop zich de immense kathedraal en het Alcázar van Sevilla bevinden. Plus het Archivo de Indias.

Niet voor niets heeft UNESCO deze drie prachtige monumenten uitgeroepen tot Werelderfgoederen:

 • het Real Alcázar is het oudste paleis van Europa; en was oorspronkelijk een Moorse vesting;
 • de kathedraal, die gebouwd is op de overblijfselen van een Moorse moskee, is een van ’s werelds grootste kathedralen; en heeft nog een prachtige Moorse klokkentoren: de Giralda;
 • het Archivo de Indias is het handelshuis geweest voor goederen die Spanje vanuit de Nieuwe Wereld meebracht; en is nu een archief met een enorme hoeveelheid aan documenten uit de Spaanse koloniale geschiedenis.

*Tips*

 • Zeker vanaf ongeveer maart t/m eind oktober is het slim om van tevoren al kaartjes voor de kathedraal en kaartjes voor het alcázar te kopen. Via GetYourGuide kun je deze kaartjes makkelijk en snel in het Nederlands kopen.
 • Wil je deze Werelderfgoederen in Sevilla samen met een Nederlandse gids bezichtigen? Dat kan met Merijn van Mijn Gids in Sevilla. Hij is beëdigd stadsgids in Sevilla en mag jou de monumenten ook van binnen laten zien. Meer over Mijn gids in Sevilla>>

De Santa Cruz wijk

Santa Cruz wijk in Sevilla (Andalusië, Spanje)

Struin tijdens je stedentrip Sevilla ook door de smalle en kleurrijke straatjes van de Santa Cruz wijk.

Dit is mijn favoriete wijk van deze levendige stad in Andalusië.

De steegjes, kleurrijke huizen en talrijke pleintjes in de voormalige Joodse wijk van Sevilla zorgen voor een heel gezellige sfeer.

En de vele tapasbarretjes en leuke souvenir winkeltjes maken tenslotte het plaatje af.

*Tips*

 • Verblijf tijdens je stedentrip Sevilla in een sfeervol klein hotel in de Santa Cruz wijk!
 • Ga de Santa Cruz wijk binnen via de Patio de Banderas die deel uit heeft gemaakt van het Alcázar; hier hebben vroeger de paardenstallen van het paleis gelegen. 

De Plaza de España

De Plaza de España in Sevilla (Andalusië, Zuid Spanje)

Vergeet verder niet om tijdens je stedentrip Sevilla langs te gaan bij het Plaza de España plein, dat deel uitmaakt van het schaduwrijke Maria Luisa park.

Het halve-cirkel-vormige plein is in het begin van de twintigste eeuw aangelegd als Spaans paviljoen voor de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling van 1929.

De blikvanger van het plein is de zuilengalerij met bogen die gebouwd zijn van typische Sevillaanse rode bakstenen.

En voor iedere boog een uitbeelding van de in totaal 52 Spaanse provincies. Een meesterwerk!

*Tips*

 • In het midden van de zuilengalerij wordt vaak Flamenco gedanst.
 • Je kunt op de Plaza de España ook bootjes huren; ideaal voor als je met kinderen op vakantie gaat...

Proef de Flamenco sfeer

Een Flamenco optreden in Sevilla (Andalusië, Spanje)

En proef zeker ook de Flamenco sfeer als je een stedentrip naar Sevilla maakt!

In Triana, de oude zigeunerwijk van Sevilla die de geboorteplek is van veel bekende Flamenco sterren, vind je veel tablaos waar vooral 's avonds Flamenco gedanst en gezongen wordt.

Daarnaast worden er vele Flamenco shows in deze fascinerende stad in Andalusië gegeven, is er een Flamenco museum én kun je Flamenco les krijgen.

Op een aparte pagina vertel ik meer over Flamenco in Sevilla.

De Torre de Oro

De Torre de Oro aan de Guadalquivir rivier in Sevilla

Ga ook even naar de Torre de Oro tijdens je vakantie in Sevilla.

Net voordat Sevilla in het begin van de dertiende eeuw werd ingenomen door de Christenen, bouwden de Moren aan de rand van de Guadalquivir rivier twee torens met er tussenin een ketting. Hadden schepen betaald, dan mochten ze verder varen. Anders werd de ketting omhoog getrokken...

Later werd de toren dichtbij de kathedraal en het paleis gebruikt om het goud op te slaan dat vanuit Amerika binnenkwam. Vandaar de naam Torre de Oro: Gouden toren. En tegenwoordig doet de toren dienst als maritiem museum.

*Tips*

 • Wandel vanuit de Torre de Oro via de zogenaamde Muelle de Nueva York aan de Guadalquivir rivier naar het Maria Luisa park. Het standbeeld, de terrasjes en de promenade zijn aangelegd ter ere van het plaatsen van een kopie van Sevilla's Giralda in New York.
 • In de calle Betis aan de andere kant van de Guadalquivir rivier, in de Triana wijk, liggen verschillende restaurants met prachtig uitzicht op de Torre de Oro. 

Las Setas van Sevilla

Een vrij nieuwe, maar inmiddels bekende bezienswaardigheid in Sevilla is de Metropol Parasol op de Plaza de la Encarnación.

De Metropol Parasol is naar zeggen het grootste houten bouwwerk ter wereld en heeft als bijnaam Las Setas de Sevilla, d.w.z. De Paddestoelen van Sevilla. 

Vanaf het golvende pad dat over de “hoeden” van de paddenstoelen loopt heb je een prachtig uitzicht over Sevilla.

Zeker rond zonsondergang is het er magisch. Maar ook in de avond vond ik het uitzicht erg mooi.

De trappen en bars rond Las Setas zijn tegenwoordig een populaire ontmoetingsplaats.

Beleef Sevilla tijdens een feest

Proef het Andalusische temperament en geniet van vrolijke Flamenco muziek plus Spanjaarden in prachtige klederdrachten tijdens de Feria de Abril van Sevilla.

Of beleef de Goede Week (in het Spaans: Semana Santa) in Sevilla.

In de week vóór Pasen trekken dagenlang gepassioneerde Semana Santa optochten door de straten van deze historische stad in Andalusië. En krijg je kippenvel van saetas die vanaf balkons gezongen worden...

Hou er rekening mee dat beide evenementen druk bezocht worden. Dus wil je zelf de Feria de Abril of de Goede Week in Sevilla beleven, zorg er dan voor data je vroeg een accommodatie boekt.

Meer bezienswaardigheden in Sevilla

Ik heb hier de bekendste bezienswaardigheden in Sevilla genoemd.

Je kunt echter nog zo veel meer zien in deze bruisende stad in Andalusië!

Bijvoorbeeld de voormalige Koninklijke tabaksfabriek of de overblijfselen van de Koninklijke Scheepswerf.

Op een aparte pagina lees je welke minder bekende bezienswaardigheden in Sevilla ik aan kan raden tijdens je vakantie in deze prachtige stad in Zuid-Spanje!

*Praktische informatie*

 • Het vliegveld van Sevilla ligt niet ver buiten de stad en is klein en overzichtelijk: autoverhuur bedrijven liggen direct in de aankomsthal en de bus naar de stad ((EA Aeropuerto)) staat meteen bij de uitgang van het vliegveld (links van de uitgang).
 • De bus vertrekt iedere 12 minuten en heeft als eindstation de Plaza de Armas. Onderweg stop je onder meer bij het treinstation Santa Justa (met treinverbindingen naar andere steden) en de Torre de Oro. En je betaalt contant bij de chauffeur( in 2020 was dit €4 per persoon ). 
 • Neem een reisgids mee met info over bezienswaardigheden, leuke routes, restaurants, winkels en meer. Een goede reisgids vind ik zelf de Reisgids Sevilla van Michelin.
 • Kom in de stemming voor een stedentrip Sevilla met een historische roman! Het boek 'Koningin op blote voeten' is het derde meesterwerk van Ildefonso Falcones (schrijver van De Kathedraal van de Zee). Het brengt het leven van zigeuners in achttiende eeuws Spanje in beeld en speelt zich af in Sevilla en Madrid...

Verken de omgeving van Sevilla

Het plaatsje Carmona in de provincie Sevilla (Andalusië, Spanje)

Heb je genoeg tijd, verken dan zeker ook de omgeving van Sevilla!

Bezoek bijvoorbeeld de charmante stadjes Carmona en Osuna en de oude Romeinse vestiging Itálica. Of ga op avontuur in het nationale park van Doñana. 

En natuurlijk kun je een stedentrip Sevilla combineren met een bezoek aan de andere twee bekendste steden in Andalusië: Córdoba en Granada. Als je geen auto hebt, kun je ook prima met de trein of bus deze steden bezoeken.

Op een aparte pagina geef ik meer tips over wat je kunt zien en doen in de omgeving van Sevilla:

Terug naar boven>>

Leuke activiteiten in Sevilla

Ontdek Sevilla met een Nederlandstalige Sevillaanse

Wil jij het échte Sevilla leren kennen? Maak dan een wandeltour of fietstour met Dolores van Sevilla Sights!

De Nederlandstalige Sevillaanse Dolores neemt je mee langs bekende én onbekende bezienswaardigheden van Sevilla.

Wat me vooral ook aansprak aan haar rondleiding, waren de veel leuke details die ze op een enthousiaste manier over deze fascinerende stad in Andalusië wist te vertellen.

Let op!

Wil je Sevilla's monumenten graag met een Nederlandse gids bezichtigen? Dat kan niet met Sevilla Sights (heeft hiervoor geen toestemming), maar wél met Merijn van Mijn Gids in Sevilla. Hij is namelijk beëdigd stadsgids in Sevilla en mag jou de monumenten ook van binnen laten zien...Lees meer>>

Beleef een Flamenco show

Beleef een Flamenco show tijdens je vakantie in Sevilla en proef de passie en emoties!

Ik heb locals gevraagd wat zij de beste shows in dé Flamenco stad van Spanje vinden.

Zodat je niet verzuipt in het aanbod van Flamenco shows...

Flamenco les in Sevilla (Sevilla)

Neem jij in Nederland al Flamenco les óf wil je eens voelen hoe het is om Flamenco te dansen?

Dan kan ik de Nederlandstalige Flamenco les in Sevilla van Maria La Serrana warm aanbevelen.

Maria is 10 jaar lang in de leer geweest bij zigeunerfamilie Farruco.

Zij geeft Flamenco les aan beginners (ook kinderen) en gevorderden, neemt je mee naar de beste Flamenco voorstellingen in Sevilla en regelt zelfs Flamenco vakanties naar Sevilla.

Verken Sevilla op de fiets

Wil je de stad Sevilla op eigen houtje per fiets verkennen? Bij het Nederlandse fietsbedrijf Baja Bikes kun je fietsen huren.

Maar je kunt ook meegaan met een georganiseerde fietstour met Nederlandse gids door Sevilla. Je hoeft je dan niet druk te maken over een route en wat je gaat zien. En bovendien kom je met een gids veel meer over Sevilla te weten waardoor je de stad met andere ogen gaat zien.

Zowel Sevilla Sights als BajaBikes bieden leuke fietstours door Sevilla aan. Alleen zijn bij BajaBikes de groepen groter en zijn de gidsen vaak studenten die niet lang in Sevilla wonen. Terwijl je bij Sevilla Sights meegenomen wordt door een Nederlandstalige Sevillaanse die al jarenlang in Sevilla woont en elk hoekje kent.

Voetbalwedstrijd van Sevilla FC of Real Betis

Hou je van voetbal? Ga dan tijdens je vakantie in Sevilla naar een voetbalwedstrijd van Sevilla FC of Real Betis.

En proef de sfeer in een Spaans voetbalstadion.

De Nederlandse reisorganisatie P1 Travel (voorheen Equipo Voetbalreizen) organiseert voetbalreizen naar Madrid, Barcelona, Sevilla en Valencia.

Waarbij vlucht, voetbalticket en hotel voor je geregeld kunnen worden.

Rondleiding door Itálica (Sevilla)

Ben je geïnteresseerd in de Romeinse tijd? Bezoek dan zeker de ruïnes van de Romeinse stad Itálica als je in Sevilla bent!

De Romeinse stad, die 9 kilometer ten noordwesten van Sevilla ligt, was de geboorteplaats van de Romeinse keizers Trajanus en Hadrian en herbergt het op twee na grootste amfitheater van het Romeinse Rijk.

Je kunt ervoor kiezen om met het openbaar vervoer naar Itálica te gaan of om in Sevilla opgehaald te worden.

Als je in Sevilla opgehaald wordt, dan rij je onderweg ook nog langs het veertiende eeuwse klooster San Isidoro del Campo.

Nederlandstalige hamtour naar Aracena (Sevilla)

Wil je meer weten over de overheerlijke Iberische Bellota ham waar Spanje zo bekend om staat? De Nederlandstalige Dolores van Sevilla Sights neemt je mee naar Aracena, op 90 kilometer ten noordwesten van Sevilla!

Tijdens deze Nederlandstalige hamtour maak je een wandeling door het leefgebied van de varkens, krijg je in een kleine familiehamdrogerij te zien hoe de Spaanse ham gemaakt wordt én ga je ham proeven.

Een afwisselend, leerzaam én lekker uitstapje in de omgeving van Sevilla!!

Terug naar boven>>

Sfeervolle accommodaties in Sevilla

Terug naar boven>>

Georganiseerde reizen naar Sevilla

Een op maat gemaakte stedenreis naar Sevilla

De in Sevilla wonende Nederlandse Mandy van Sevilla by Mandy

Lijkt het je wat om op avontuur te gaan in de Zuid-Spaanse Flamenco stad Sevilla maar zie je er tegenop om zelf een gezellig en goed gelegen hotel, een mooie route en leuke activiteiten in Sevilla te vinden? Schakel dan de hulp in van het Nederlandse bedrijf Sevilla by Mandy, dat gerund wordt door de Brabantse Mandy!

Mandy kent niet alleen grote luxe hotels of juist romantische kleine hotels op de mooiste plekken in Sevilla, maar ook de beste restaurants en Flamenco shows, de mooiste parken en pleinen, de leukste winkelplekken en meer.

Desgewenst regelt zij verblijf, stippelt een mooie route uit, reserveert restaurants, boekt activiteiten en zorgt ervoor dat je vanaf het vliegveld naar je hotel of appartement wordt gebracht.

4 dagen passie en Flamenco in Sevilla

Met de mini-vakantie Pasión, Flamenco y Tapas van Riksja Travel proef je 4 dagen lang Passie en Flamenco in Sevilla!

Krijg uitleg over Flamenco, bezoek een Flamenco show plus een interactief Flamenco museum en krijg Flamenco les.

Maar Sevilla is niet alléén Flamenco. Het is ook een stad met prachtige Joodse wijk plus Plaza de España en heerlijke parken. Je verblijft tijdens deze mini-vakantie in een mooi patio-hotel in het centrum van Sevilla.

Terug naar boven>>