De mooiste kleinschalige hotels in Sevilla en omgeving

Op deze pagina vind je de mooiste charme hotels van de provincie Sevilla. Tenminste volgens mij dan:). In het centrum van Sevilla kun je overnachten in sfeervolle hotels met een Arabisch tentje of romantische hotels met uitzicht op de kathedraal. En in de omgeving van Sevilla kun je verblijven in kleinschalige hotels in oude stadjes als Carmona en Osuna. Of in een landelijk hotel op het platteland...

Kijk je mee welke charmante hotels ik in het centrum en de omgeving van Sevilla heb gevonden? 

* Mijn favoriete hotelletjes in het centrum van Sevilla staan op een aparte pagina.

Hotels in omgeving Sevilla

NIEUW! B&B Casa Arena Sevilla

B&B Casa Arena Sevilla is een 5 kamers tellend boetiekhotel met Nederlandse eigenaren nét buiten Sevilla. Ideaal voor als je om te slapen de drukte van Sevilla achter je wilt laten. Ook als je met oudere kinderen op vakantie bent. Want kinderen va.10 jaar zijn van harte welkom in de prachtige B&B met zwembad van Ruud en Mandy.

Nederlands Hotel Hacienda la Morena

Op ruim een uur rijden van Sevilla, Cádiz en Jerez de la Frontera ligt het landelijk hotel Hacienda la Morena. Het romantisch hotel met Nederlands-Franse eigenaren in het binnenland van Andalusië bevindt zich in een Andalusische herenboerderij. Die is ontworpen en liefdevol gerund wordt door Harm en Magali. Zij kennen de omgeving op hun duimpje en kunnen talrijke activiteiten regelen.

Hotel Hospedería del Monasterio in Osuna**

Op een uur rijden in oostelijke richting vanuit Sevilla ligt midden in de oude plaats Osuna hotel Hospedería del Monasterio. Wat een juweeltje! Vanuit het zwembad op het terras van de voormalige herberg droom je weg. Terwijl je uitkijkt op de belangrijkste kerk en de universiteit van Osuna...

Hotel Posada San Fernando in Carmona**

Wil je wat minder luxueus overnachten? Dan beveel ik hotel Posada San Fernando in het historische stadje Carmona, op 30min rijden in noordoostelijke richting van Sevilla, warm aan. Dit in een voormalige herberg gevestigde hotel is een eenvoudig, maar goed verzorgd en gezellig hotel. Dat bovendien ligt op een geweldige locatie, aan het dorpsplein in Carmona.

Parador hotel van Carmona****

Een luxer hotel in het stadje Carmona is de Parador de Carmona. Dit Parador hotel in de omgeving van Sevilla is gevestigd in een voormalige Moorse vesting uit de veertiende eeuw. De Moorse invloeden en antieke inrichting van het rustieke 4-sterren hotel doen me bijna geloven dat ik terug in de Middeleeuwen ben…

Hotel Alcazar de la Reina in Carmona****

In het stadje Carmona ligt ook hotel Alcazar de la Reina. Ook dit 4-sterren hotel is gevestigd in een voormalige Moorse vesting. En heeft nog vele Mudéjar details. Naar zeggen heeft de Castiliaanse koning Juan II er in de 15de eeuw de residentie voor zijn vrouw van gemaakt, om van hieruit ten strijde te trekken tegen de Moorse Sultan van Granada…

Hotel Palacio Marques de la Gomera in Osuna****

Een andere parel die ik vind in Osuna is hotel Palacio Marques de la Gomera, een voormalig achttiende eeuws paleis. Het 4-sterren hotel heeft een barokke voorgevel. En natuurstenen binnenmuren, elegante houten deuren en een sfeervolle patio. Bovendien ligt het in de gezellige San Pedro-straat, op 500 meter van het Romeinse amfitheater van Osuna.

Meer hotels in Sevilla en omgeving

Wil je nog meer hotels in Sevilla en omgeving zien? Kijk dan eens op Booking.com. Wat ik vooral fijn vind aan deze gebruikersvriendelijke Nederlandse website, is het enorme aanbod.

Bovendien hoef je meestal pas op locatie te betalen. En kun je vaak tot op het laatste moment nog gratis annuleren.

Meer sfeervolle accommodaties dichtbij Sevilla

Vakantiehuizen Las Tobas in de Sierra de Aracena

Verblijf je liever in een vakantiehuis op het platteland? Kijk dan eens naar de drie vakantiehuizen van Las Tobas! De eco-vriendelijke vakantiehuizen met buitenzwembad liggen in de Sierra de Aracena, op een uur rijden in noordwestelijke richting van Sevilla. In een oase van rust en natuurschoon. Waarin je kunt wandelen, fietsen, paardrijden, vogelkijken en meer. 
Nieuwe pagina's

 1. Natuurpark Cadí-Moixeró: berggebied met idyllische dorpen in Catalonië

  Oct 13, 21 03:19 PM

  Natuurpark Cadí-Moixeró (Catalonië) is met z’n vele wandel-, fiets- plus klimmogelijkheden en Middeleeuwse plaatsen ideaal voor een actieve én cultuurvakantie!

  Lees meer

 2. Torre Nova – Luxe appartementen bij wijnstreek Penedès (Catalonië)

  Oct 07, 21 08:20 AM

  Zoek je een landelijk appartement in Catalonië dat niet te ver van Barcelona en de zee ligt? Torre Nova heeft 8 luxe appartementen op 15 minuten van Montserrat.

  Lees meer

 3. Smullen van natuur en geschiedenis bij etappe 4 van de Grand Tour

  Oct 04, 21 08:54 AM

  Spanje voor Jou's ervaringen van etappe 4 van de Grand Tour Catalunya: natuurpark Cadí-Moixeró en vulkaangebied La Garrotxa in Catalonië

  Lees meer