Charmante kleine hotels in het centrum van Sevilla (Andalusië)

Wat liggen er veel prachtige kleinschalige hotels in het centrum van Sevilla! Bijvoorbeeld in de gezellige Santa Cruz wijk, mijn favoriete wijk van Sevilla. Hotels waarin je het Arabisch verleden nog kunt proeven, hotels uitzicht op de kathedraal en hotels met goddelijk dakterras plus buitenzwembad.

De mooiste hotels in deze oude Moorse stad in Andalusië heb ik hier bij elkaar gezet. 

Boutique hotel El Rey Moro***

In mijn favoriete wijk van Sevilla, de Santa Cruz wijk, ligt het prachtige boetiekhotel El Rey Moro.

Dat gevestigd is in een zestiende eeuws herenhuis. En waarvan de kleurrijke kamers Arabische decoraties hebben.

Bovendien heeft dit charmant klein hotel in Sevilla een dakterras met jacuzzi, is er een restaurant, kun je er fietsen huren en zijn honden toegestaan...

 Boutique hotel Alcoba del Rey de Sevilla***

Een sfeervol kleinschalig hotel in Sevilla met Arabisch tintje vind ik ook boetiekhotel Alcoba del Rey de Sevilla, dat ingericht is in een Mediterraan-Arabische stijl.

Geniet er van de vele details in de in totaal 15 hotelkamers. En droom weg op het dakterras met jacuzzi en met schitterende uitzichten over Sevilla...

Boutique hotel Casas de Santa Cruz***

Een ander sfeervol boetiekhotel in Sevilla vind ik Boutique hotel Casas de Santa Cruz.

Dat gelegen is in de gezellige Santa Cruz wijk, op twee minuten lopen van de kathedraal. 

Het elegante hotel is gevestigd in een Andalusisch achttiende eeuws huis met traditionele binnenplaats. 

En heeft prachtige Andalusische tegeltjes, houten plafonds en lichte rustgevende kamers.

Boutique Hotel Elvira Plaza***

In de Santa Cruz wijk bevindt zich ook Boutique hotel Elvira Plaza.

Dit kleinschalig hotel in Sevilla met Spa en restaurant heeft een lichte, minimalistische inrichting waarbij veel wit en hout gebruikt zijn.

En straalt een ongelofelijke rust op mij uit. Een absoluut fantastische vakantiebestemming voor je stedentrip Sevilla!

Hotel Las casas de la Judería****

Een ander prachtig hotel in mijn favoriete Santa Cruz wijk in Sevilla vind ik verder hotel Las Casas de la Judería. 

Dit bijzonder hotel in Zuid-Spanje bevindt zich in maar liefst 27 traditionele Andalusische huizen!

Die met elkaar verbonden zijn via gangen en gezellige binnenplaatsen. Bovendien heeft het hotel een buitenzwembad op het dak. Plus een goddelijke sauna.

Hospes Las Casas del Rey de Baeza****

Het 41 kamers tellende hotel Hospes Las Casas del Rey de Baeza is gevestigd in een traditioneel Andalusisch gebouw dat gebouwd is rond een ruime binnenplaats. En heeft een stijlvolle inrichting.

Bovendien beschikt dit romantisch hotel in de oude binnenstad van Sevilla over een dakterras met zwembad, een Wellnesscentrum, een bar en parkeerplaatsen. En zijn honden toegestaan.

Hotel Posada del Lucero****

Ook ben ik helemaal weg van Hotel Posada del Lucero. Bij de renovatie van het zestiende eeuwse gebouw zijn authentieke en moderne elementen op een prachtige manier met elkaar versmolten.

Bovendien heeft dit charmant hotel in het centrum van Sevilla een heerlijk dakterras met klein zwembad en bar. Een modern hotel met historische wortels...

Hotel Alfonso XIII*****

En ander hotel in Sevilla met arabisch tintje is het super-de-luxe hotel Alfonso XIII op een paar minuten lopen van de Plaza de España.

 Het 5-sterren hotel is aan het begin van de twintigste eeuw gebouwd door koning Alfonso XIII als verblijf voor VIP gasten. En heeft een prachtige Mudejar stijl. 

Heb je genoeg te besteden tijdens je vakantie in Sevilla? Voel je dan de koning te rijk in dit exclusieve hotel in Andalusië.

Hotels in omgeving Sevilla

Verblijf je tijdens je vakantie in Sevilla liever in een sfeervol hotel in de omgeving van Sevilla? Kijk dan wat mijn favoriete hotels in de omgeving van Sevilla zijn.
Nieuwe pagina's

 1. Oude schepen op het Pasaia Maritiem Festival in Baskenland (N-Spanje)

  May 25, 22 08:15 AM

  Op het Pasaia Maritiem Festival kun je van 26 t/m 29 mei 2022 o.a. oude zeilschepen bewonderen in de haven van de Baskische kustplaats Pasaia (Spanje). Info>>

  Lees meer

 2. Kleine campings op idyllische plekken in Zuid-Spanje

  May 24, 22 09:53 AM

  Kleine campings in Zuid-Spanje liggen vooral verscholen in het binnenland van Andalusië en Murcia, maar sommigen liggen ook aan de kust. Mijn favorieten>>

  Lees meer

 3. Gezellige, rustig gelegen kleine campings in Midden-Spanje

  May 24, 22 02:44 AM

  Kleine campings in Midden-Spanje (10-100 staplaatsen) zijn prachtig gelegen natuurcampings. Mijn favorieten in Madrid, Extremadura, Aragon, Navarra & Castilla.

  Lees meer