Sfeervolle en mooi gelegen vakantiehuizen in Sevilla en omgeving

Hoe gaaf zou het zijn als je tijdens je stedentrip Sevilla overnacht in een comfortabel appartement dat uitkijkt op de Giralda, midden in het historische centrum van deze oude Moorse stad in Andalusië (Zuid Spanje)? 

Ik heb prachtige rustieke én moderne appartementen in Sevilla stad gevonden, die liggen op de mooiste locaties. En vakantiehuizen op het platteland van de provincie Sevilla voor als je je na een indrukwekkende dag in deze Andalusische parel liever terug trekt op het platteland:

Vakantiehuizen in Sevilla stad

1. Vakantiehuizen rond de kathedraal van Sevilla

2. Vakantiehuizen in levendige Triana wijk van Sevilla

Vakantiehuizen in omgeving Sevilla

Vakantiehuizen Las Tobas in de Sierra de Aracena

Verblijf je liever in een vakantiehuis op het platteland van Sevilla? Kijk dan eens naar de drie landelijke vakantiehuizen van Las Tobas! De eco-vriendelijke vakantiehuizen met buitenzwembad liggen in de Sierra de Aracena. In een oase van rust en natuurschoon. Waar je kunt wandelen, fietsen, paardrijden, vogelkijken en meer

Appartementen Puerta Sierra aan Vía Verde de la Sierra

Hou je van wandelen of fietsen in Spanje? Fiets of wandel dan zeker eens de Vía Verde de la Sierra! Een tot wandel- en fietspad omgebouwde spoorlijn die loopt van Puerto Serrano (Cádiz) naar Olvera (Sevilla). En overnacht in Apartamentos Puerta Sierra. Comfortabele 4-persoons appartementen met gedeeld zwembad, eigen terras, restaurant en speeltuin. Die zich bevinden in het voormalige stationsgebouw van Puerto Serrano

Vakantiehuizen Casa Vagón Vía Verde de la Sierra

Aan het eindpunt van de Vía Verde de la Sierra kun je vervolgens overnachten in Casas Vagón Vía Verde de la Sierra. Een klein vakantiepark met moderne 4/6-persoons bungalows in de vorm van een wagonzwembad, restaurant en speeltuin. Dat gebouwd is naast het oude station van Olvera. Van binnen zijn deze vakantiehuizen in Andalusië overigens heel standaard, maar wel comfortabel. En je kunt er fietsen huren...

NB. Het stationsgebouw van Olvera doet tegenwoordig dienst als Hotel Estación Vía Verde.

2-persoons vakantiehuis Olvera Hilltop

Wat een parel is het 2-persoons vakantiehuis Olvera Hilltop in het pittoreske witte bergdorp Olvera (Sevilla). Dat ligt aan het eindpunt van de Vía Verde de la Sierra. Dit klein rustiek vakantiehuis met dakterras in Andalusië bevindt zich in een typisch wit huis, naast de kerk en het kasteel van het dorp. En biedt fantastische uitzichten op het dorpje en de bergen eromheen. In de omgeving kun je o.a. wandelen, fietsen, paardrijden, paragliden en kanoën op het meer van Zahara. En je hond is ook welkom.

Appartementen Carrihuela bij Sierra de Grazalema

Andere mooie en karakteristieke vakantiehuizen in Andalusië vind ik de drie 2-persoons appartementen Carrihuela, die zich bevinden in een typisch huis in het witte bergdorp Algodonales (Sevilla), aan de voet van de Sierra de Grazalema (noordkant). De vakantiewoningen hebben een gezellige rustieke inrichting. Delen een overdekt terras. En staan huisdieren toe. Een perfecte uitvalsbasis om de Sierra de Grazalema en zijn witte bergdorpen op de fiets, te voet of met de auto te verkennen. 

6-persoons vakantiehuis Cueva Soleá bij Sierra de Grazalema

In het zelfde dorpje Algodonales (Sevilla), aan de voet van de Sierra de Grazalema (noordkant), ligt ook het 6-persoons vakantiehuis Cueva Soleá. Dat tegen een rotswand aan is gebouwd. En dus een soort grotwoning is. Wat je vooral merkt als je op het terras zit. Dit vakantiehuis in de provincie Sevilla heeft een gezellige rustieke inrichting. En is eveneens een perfecte uitvalsbasis om de Sierra de Grazalema en zijn witte bergdorpen op de fiets, te voet of met de auto te verkennen. Ook als je met je hond op vakantie in Spanje bent.

Groot vakantiehuis Asiento del Río in Pruna

Zoek je een groot en landelijk gelegen vakantiehuis in Andalusië? Kijk dan eens naar Casa Rural Asiento del Río in Pruna, in de provincie Sevilla. Dit rustiek vakantiehuis met buitenzwembad, dat gevestigd is in een Spaans landhuis, biedt onderdak aan 17 tot 19 personen. En ligt op 45min rijden van de Sierra de Grazalema, 65min van Ronda en 75min van Sevilla. In een bergachtige omgeving waarin je o.a. kunt wandelen, fietsen en vissen. O ja, je huisdier mag mee op vakantie.

Ken jij karakteristiek vakantiehuis in Sevilla?

Ken jij een sfeervol en mooi gelegen vakantiehuis op het platteland van of in een ander gezellig stadje in de provincie Sevilla, of in Sevilla stad? Neem dan contact met me op! Dan kan ik het vakantiehuis allicht toevoegen. Zo creëren we samen een overzicht van de mooiste vakantiehuizen in Andalusië.

Misschien ook interessant

Lees voordat je op vakantie naar Sevilla gaat ook eens mijn pagina met informatie en tips over wat je kunt zien en doen in Sevilla.

En wil je meer sfeervolle accommodaties in Sevilla en Zuid Spanje zien, kijk dan ook eens naar: