Flamenco les in Sevilla met Flamenco danseres Maria La Serrana

Of je nu een uur of een week Flamenco les in Sevilla in Zuid Spanje wilt krijgen; alleen, met vrienden of met het gezin; de Nederlandstalige Flamenco danseres Maria La Serrana geeft het allemaal! Zij regelt zelfs Flamenco vakanties naar Sevilla.

Lees meer over Maria La Serrana en over de Flamenco lessen die zij geeft in dé Flamenco stad van Spanje.

Wie is Maria la Serrana?

De internationaal bekende Flamenco danseres Maria La Serrana is geboren in Libanon en groeit op in Nederland. Als kind al is ze in de ban van Flamenco. Maar pas tijdens haar studie Spaans gaat ze op Flamenco les. Ze blijkt talent te hebben. En al snel is ze uitgeleerd in Nederland.

Dus vertrekt Maria in 1999 naar Sevilla. Waar zij tien jaar lang in de leer gaat bij de wereldberoemde zigeunerfamilie Farruco. Van de Farrucos krijgt zij ook de bijnaam Maria “La Serrana” (=echte zigeunerin). Want ook al is zij geen Spaanse, zij heeft het temperament, de elegantie en de kracht van een echte zigeunerin…

Een optreden van Nederlandstalige Flamenco danseres Maria la Serrana

Vanaf haar aankomst in Spanje in 1999 geeft Maria ook Flamenco les in Sevilla, in haar eigen dansschool La Serrana. Een jaar later treedt ze al op in diverse Flamenco voorstellingen in Spanje. En in 2002 zet La Serrana haar eigen gezelschap op. 

Vanaf dan wordt ze internationaal bekend. En geeft ze ook Flamenco voorstellingen in Nederland, België, Ierland en zelfs de Verenigde Staten. 

In 2012 richt ze tenslotte haar eigen tablao (=Flamenco podium) in Sevilla op: Flamenco Esencia. Om een plek te creëren waar toeristen authentieke Flamenco kunnen proeven.

Flamenco les bij Maria La Serrana

Ik heb zelden een vrouw ontmoet die zo gepassioneerd is. En die haar passie met zo een breed publiek weet te delen. Via voorstellingen die zij samen met andere Flamenco artiesten geeft. Via uitleg over Flamenco en rondleidingen door de zigeunerwijk van de Flamenco stad in Zuid Spanje. En natuurlijk via Flamenco lessen.

Even proeven aan Flamenco dansen

En zelfs de Flamenco lessen wil ze met een zo breed mogelijk publiek delen. Wil je tijdens je vakantie in Sevilla kort proeven aan Flamenco dansen? Dan maakt Maria La Serrana je weg wijs in de grondbeginselen van Flamenco.

Flamenco plezier voor kinderen

Flamenco dansles voor kids bij Maria La Serrana in Sevilla, dé Flamenco stad van Spanje

Niet alleen aan volwassen geeft Maria La Serrana een korte introductie les in het Flamenco dansen. Ook aan (gezinnen met) kinderen geeft zij Flamenco dansles. J

e verkleedt je als echte Flamenco danser of danseres. Leert wat danspasjes en bewegingen. En het belangrijkste: je hebt plezier met elkaar.

Uitgebreide Flamenco cursus

Wil je meer dan alleen even proeven aan Flamenco dansen? Maria kan je ook iedere dag les geven in Sevilla. Of je nu beginner bent of gevorderde. Aan jou alleen of aan een groepje. Ze kan zelfs een hele Flamenco vakantie voor je regelen.

Dus bespreek je ideeën met La Serrana. En beleef een onvergetelijke Flamenco ervaring in Sevilla! Waar kun je tenslotte beter Flamenco leren dan in dé Flamenco stad van Spanje? En van wie kun je dan beter les krijgen dan van een échte Flamenco danseres, die bovendien ook nog Nederlands spreekt?

Authentieke Flamenco voorstelling Sevilla

Een intieme en pure Flamenco voorstelling in Sevilla van Flamenco Esencia

Wil je Maria La Serrana in actie zien als je op vakantie in Sevilla bent? De kans is groot dat je haar vindt in Bar T de Triana, in de zigeunerwijk van Sevilla.

In deze tapas bar in Triana organiseert zij een paar keer per week authentieke Flamenco voorstellingen. Waarbij ze vaak zelf ook op de dansvloer staat.

Meer weten? 

Wil je meer weten over de Flamenco lessen van Maria la Serrana in Sevilla? Vul dan onderstaand contactformulier in (gewoon in het Nederlands). Dan neemt Maria zo snel mogelijk contact met je op.

Alle velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen

Keer terug van Flamenco les Sevilla naar Vakantie Sevilla
Keer terug naar Spanje voor JouNieuwe pagina's

 1. Nog meer tips van insiders op Spanje voor Jou!

  Dec 04, 19 05:29 AM

  Lees nu nog meer insider-tips op Spanje voor Jou! Van Spanje experts die al jarenlang in Spanje wonen. Of gespecialiseerd zijn in bv kinder- of fietsvakanties.

  Lees meer

 2. Casa Sarandy: een ontspannen vakantie bij Vlamingen in Málaga's bergen

  Nov 29, 19 08:06 AM

  Verblijf in de gastenkamer of het vakantiehuis van Casa Sarandy in de bergen van Málaga; en geniet van een zorgeloze ontspan- of actieve vakantie in Andalusië!

  Lees meer

 3. Een vakantie in Castillië La Mancha – het land van Don Quijote

  Nov 29, 19 03:35 AM

  Informatie en tips voor een vakantie in Castillië La Mancha in Midden Spanje: bezienswaardigheden, sfeervolle accommodaties, rondreizen, stedentrips en meer.

  Lees meer