Nederlandstalige Flamenco les in Sevilla met Maria La Serrana

Of je nu een uur of een week Flamenco les in Sevilla in Zuid Spanje wilt krijgen; alleen, met vrienden of met het gezin; de Nederlandstalige Flamenco danseres Maria La Serrana geeft het allemaal! Zij regelt zelfs Flamenco vakanties naar Sevilla.

We mogen weer op vakantie naar de Balearen en de Canarische eilanden zonder bij terugkeer getest te worden of in quarantaine te gaanLees meer over testen, noodzakelijke formulieren, coronapaspoort ed.>>

Lees meer over Maria La Serrana en over de Flamenco lessen die zij geeft in dé Flamenco stad van Spanje.

Wie is Maria la Serrana?

Flamenco danseres Maria La Serrana is geboren in Libanon en opgegroeid in Nederland. Als kind al was ze in de ban van Flamenco, maar pas tijdens haar studie Spaans begon ze echt Flamenco te leren dansen. Ze bleek talent te hebben; en al snel was ze uitgeleerd in Nederland.

Dus vertrekt Maria in 1999 naar Sevilla. Waar zij tien jaar lang in de leer gaat bij de wereldberoemde zigeunerfamilie Farruco. Van de Farrucos krijgt zij ook de bijnaam Maria “La Serrana” (=echte zigeunerin). Want ook al is zij geen Spaanse, zij heeft het temperament, de elegantie en de kracht van een echte zigeunerin…

Een optreden van Nederlandstalige Flamenco danseres Maria la Serrana

Vanaf haar aankomst in Spanje in 1999 geeft Maria Flamenco les in Sevilla, in haar eigen dansschool La Serrana. Een jaar later treedt ze al op in diverse Flamenco voorstellingen in Spanje. En in 2002 zet La Serrana haar eigen gezelschap op. 

Vanaf dan wordt ze internationaal bekend. En geeft ze ook Flamenco voorstellingen in Nederland, België, Ierland en zelfs de Verenigde Staten. 

In 2012 richt ze tenslotte haar eigen tablao (=Flamenco podium) in Sevilla op: Flamenco Esencia. Om een plek te creëren waar toeristen authentieke Flamenco kunnen proeven.

Flamenco les voor jong en oud

Een korte intro in Flamenco dansen

Wil je tijdens je vakantie in Sevilla kort proeven aan Flamenco dansen? Dan brengt Maria La Serrana je tijdens een introductie les op een leuke en enthousiaste manier de grondbeginselen van Flamenco bij in haar kleine studio in het centrum van Sevilla.

Flamenco plezier voor kinderen

Flamenco dansles voor kids bij Maria La Serrana in Sevilla, dé Flamenco stad van Spanje

En Maria La Serrana geeft niet alleen Flamenco les aan volwassen. Ook  gezinnen met kinderen kunnen bij haar terecht voor een Nederlandstalige Flamenco dansles.

Om het nog leuker te maken, verkleed je je tijdens deze Flamenco dansles voor kinderen in Sevilla eerst als échte Flamenco danser of danseres. Vervolgens leer je wat danspasjes en bewegingen. En het belangrijkste: je hebt plezier met elkaar!

Uitgebreide Flamenco cursus

Wil je meer dan alleen even proeven aan Flamenco dansen? Maria kan je ook iedere dag les geven in Sevilla. Of je nu beginner bent of gevorderde. Aan jou alleen of aan een groepje. Ze kan zelfs een hele Flamenco vakantie voor je regelen.

Dus bespreek je ideeën met La Serrana. En beleef een onvergetelijke Flamenco ervaring in Sevilla! Waar kun je tenslotte beter Flamenco leren dan in dé Flamenco stad van Spanje? En van wie kun je dan beter les krijgen dan van een échte Flamenco danseres, die bovendien ook nog Nederlands spreekt?

Authentieke Flamenco voorstelling

Een intieme en pure Flamenco voorstelling in Sevilla van Flamenco Esencia

Wil je Maria La Serrana in actie zien tijdens jouw stedentrip Sevilla? Kom dan naar een Flamenco voorstelling in de tablao van Maria, die zich bevindt in Triana, in de zigeunerwijk van Sevilla.

In deze tapas bar in Sevilla organiseert zij een paar keer per week kleinschalige en authentieke Flamenco voorstellingen. Waarbij zij samen met andere Flamenco talenten op de dansvloer staat. 

Uitleg over Flamenco

En wil je nóg meer Flamenco proeven? Voorafgaand aan een voorstelling kan Maria je een korte uitleg geven over de verschillende soorten Flamenco.

Én ze kan je meenemen door de zigeunerwijk Sevilla. En je nog veel meer vertellen over de geschiedenis van Flamenco in deze Flamenco stad in Zuid Spanje

Conclusie

Ik heb zelden een vrouw ontmoet die zo gepassioneerd is en die haar passie met zo een breed publiek weet te delen! Tijdens de voorstellingen in haar eigen tablao, als ze op toernee is, maar zeker ook tijdens de Flamenco lessen. Ongeacht of het nu een korte intro in of een uitgebreide cursus Flamenco dansen aan beginners of gevorderden is.

Meer weten over Flamenco les in Sevilla?

Wil je meer weten over de deze Nederlandstalige Flamenco lessen in Sevilla van Maria la Serrana? Of over de Flamenco voorstelling of rondleiding door Triana? Vul dan onderstaand contactformulier in (gewoon in het Nederlands). Dan neemt Maria zo snel mogelijk contact met je op.

Alle velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullenNieuwe pagina's

 1. Een gezinsvakantie naar kindvriendelijk Menorca (Balearen)

  Jul 14, 21 07:37 AM

  Een kindervakantie Menorca staat voor baaien met witte zandstranden en ondiep hemelsblauw water, uitkijktoren en forten, hotels met waterparken en meer...

  Lees meer

 2. All-inclusive hotels op Ibiza (Balearen) om bij weg te dromen

  Jul 02, 21 03:55 AM

  Zoek je een all-inclusive hotel op Ibiza (Balearen) dat je alleen hoeft te verlaten om de prachtige omgeving te verkennen? Dit zijn mijn favorieten!

  Lees meer

 3. Verwen jezelf in een luxe hotel op Ibiza (Balearen)

  Jul 01, 21 11:08 AM

  Zoek je een luxe hotel op Ibiza (Balearen)? Lees welke hotels ik kan aanbevelen in het binnenland, aan de kust en in de hoofdstad van dit Spaanse eiland.

  Lees meer

Bewaar op Pinterest

Om te bewaren op Pinterest, klik op de button hieronder