Kindervakantie Sevilla: op avontuur in oude Moorse stad in Andalusië

Plan je een kindervakantie naar Sevilla? Bereid je dan voor om je te vergapen aan indrukwekkende gebouwen, lekker actief bezig te zijn én te smullen in deze bruisende oude Moorse stad in Andalusië!

Lees hier wat voor leuks je allemaal kunt zien en doen met kinderen in Sevilla, welke leuke activiteiten voor kinderen er in de omgeving van de Flamenco stad zijn en wat mijn favoriete kinderhotels in Sevilla zijn:

NB. Op een aparte pagina geeft ik nog meer tips voor een stedentrip Sevilla.

Met de paardenkoets door Sevilla

Met de paardenkoets door het Maria Luisapark in Sevilla

Wat zeg je ervan om jullie kindervakantie in Sevilla te beginnen in een paardenkoets? En om op deze manier een eerste indruk te krijgen van deze fascinerende stad in Andalusië?

In ongeveer 35 minuten rijd je langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Sevilla.

Je kunt een paardenkoets nemen vanaf de Plaza del Triunfo (bij de kathedraal en het koninklijk paleis van Sevilla), maar ook vanaf de Plaza de España.

NB. Begin 2020 in Sevilla kost een rit met een paardenkoets €45.

Verken Sevilla op de fiets

Een fietstour door Sevilla met Sevilla Sights

Een leuke manier om Sevilla met kinderen te verkennen is per fiets! Deze prachtige oude stad in Zuid Spanje is vlak en heeft behoorlijk wat fietspaden, dus het is veilig en ook niet zwaar om er te fietsen.

Via BajaBikes kun je fietsen huren in het geval dat jullie de stad op eigen houtje willen verkennen. Je kunt er ook kinderfietsen huur. Plus kinderstoeltjes voor achter op een volwassenfiets.

Maar je kunt ook samen met een Nederlandstalige gids een fietstour door Sevilla maken! Ook dit kan via BajaBikes. De groepen zijn dan vaak behoorlijk groot en de gidsen zijn studenten die tijdelijk in Sevilla wonen. 

Daarom geef ik zelf de voorkeur aan de fietstours van Sevilla Sights. Omdat je dan in een kleinere groep van maximaal 12 personen met een Nederlandstalige local op pad. Die je meeneemt naar plekken die je anders niet zou zien.

Ontdek spelenderwijs het verleden van Sevilla

Een leuke en originele manier om Sevilla beter te leren kennen als je met je kinderen op vakantie in Sevilla bent, vind ik ook de Past View Tour. Deze unieke tour brengt de geschiedenis van Sevilla weer tot leven met behulp van 3D-films en Virtual Reality-brillen! 

Op deze manier vinden ook kinderen het leuk om meer te leren over hoe Sevilla er vroeger uitzag en wat voor spannends er allemaal gebeurd is! 

De past view tour begint bij de Setas van Sevilla (op de Plaza de la Encarnación) en duurt ongeveer 2 uur.

Bootje varen op de Plaza de España

Roeien op de Plaza de España

Natuurlijk mag je tijdens een gezinsvakantie in Sevilla een bezoek aan de Plaza de España, het plein dat voor de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling in 1929 gebouwd is, niet overslaan.

Je kunt je kinderen er laten tellen hoeveel provincies Spanje heeft (alle provincies worden er namelijk genoemd), bij de ingang naar de Plaza de España kun je als echte Flamenco danseres op de foto en met wat geluk kunnen jullie er kijken naar een Flamenco optreden (onder de zuilengalerij in het midden van het immense, halfronde gebouw).

En bovendien kunnen je er voor een half uur een bootje huren op de Plaza de España…

NB. Begin 2020 kun je voor €6 een half uur een 4-persoons roeiboot huren.

*Waterpret op de Guadalquivir rivier*

Je kunt met je kinderen ook kajakken of paddle surfen op de Guadalquivir rivier die door Sevilla stroomt!

Avontuur of uitrusten in het Maria Luisa park

Speeltuin met uitzicht op Plaza de España in Maria Luisa park van Sevilla

Als jullie op de Plaza de España zijn, ga dan ook naar het Maria Luisa park! Het María Luisa park is het bekendste stadspark van Sevilla. En bevindt zich naast de Plaza de España (beter gezegd: de Plaza de España ligt in het Maria Luisa park). 

De groene long van Sevilla bestaat uit talrijke tuinen en pleinen met vijvers, beelden, bankjes en gebouwen. En is het hele jaar door een heerlijke plek (ook voor de plaatselijke bevolking) om even lekker te kunnen rennen, verstoppertje te spelen, op het gras te liggen, te picknicken en meer. 

Voor de kleintjes is er verder een kleine speeltuin met uitzicht op de Plaza de España. Bovendien zijn er een paar barretjes met terrasjes. En in het begin van het park (komend vanaf de Plaza de España) kun je een cyclo huren om al fietsend het park te verkennen. Een echte aanrader voor een kindervakantie in Sevilla!

NB. Begin 2020 kost een 4-persoons cyclo €15 uur voor een half uur. 

*Tips*

  • In het Maria Luisa park ligt ook het archeologisch museum (Museo Arqueológico; op de Plaza de América). Hier ervaar je wat voor spullen men in de prehistorische, de Griekse en de Romeinse tijd in Sevilla gebruikte: sieraden, wapens en ze zelfs parfum. De toegang is gratis, dus loop er zeker even binnen met je kinderen.
  • Loop vanaf het Maria Luisa park via de Pier van New York (=Muelle de Nueva York) langs de oever van de Guadalquivir richting de Gouden Toren (=Torre de Oro). Je vindt er een mooie promenade en 2 gezellige barretjes.
  • Dichtbij het Maria Luisa park ligt het kleine kindvriendelijke wetenschapsmuseum (Museo de la Ciencia). In het weekend kun je er een reis door de ruimte kunt maken in het Planetarium. En Virtual Reality brillen nemen je mee naar prachtige landschappen.

Bezoek de Gouden Toren

De Gouden Toren aan de Guadalquivir rivier in Sevilla

Houden je kinderen van boten, ontdekkingsreizigers en meer? Neem ze tijdens jullie kindervakantie in Sevilla dan ook mee naar de Torre de Oro, oftewel de Gouden Toren!

Deze toren is niet van goud (geweest). De toren heet zo, omdat hier het goud opgeslagen werd toen Spaanse ontdekkingsreizigers terugkwamen met goud, tabak en andere kostbaarheden vanuit de Nieuwe Wereld (=Amerika) die ze ontdekt hadden…

Je kunt de Gouden Toren ook van binnen zien en lopen door de ruimtes waar vroeger al het goud van Sevilla bewaard werd! 

Daarnaast is in de toren nu het marine museum gevestigd. En kun je o.a. zien hoe de Spaanse scheepsvloot er uit heeft gezien (die o.a. oorlog met Nederland heeft gevoerd) …

Beleef de Flamenco wereld

Een authentieke Flamenco show in dé Flamenco stad van Spanje

En wist je dat Sevilla dé Flamenco stad van Spanje is?

Wil je deze oude Moorse stad in Andalusië in zijn geheel beleven, beleef dan ook de Flamenco wereld als jullie een kindervakantie naar Sevilla maken!

Neem de kinderen mee naar een Flamenco show. En nog leuker: gooi zelf de voetjes van de vloer samen met je kinderen!

De Nederlandssprekende Flamenco danseres Maria La Serrana laat kinderen op een leuke, speelse manier kennis maken met deze typische Zuid Spaanse dans.

Ontdek Sevilla van boven én beneden

Las Setas in Sevilla

Een andere bijzondere plek om naar toe te gaan tijdens een kindervakantie in Sevilla, is naar de Paddenstoelen van Sevilla (=Las Setas de Sevilla): een enorm surrealistisch bouwwerk, dat een beetje lijkt op paddenstoelen. En dat naar zeggen het grootste houten bouwwerk ter wereld is. 

Vanuit de kelder neem je de lift naar boven. Vervolgens wandel je door een onwerkelijk landschap, over de ‘hoeden’ van de paddenstoelen. En word je getrakteerd op een prachtig uitzicht over Sevilla. Zeker rond zonsondergang is dit een magische plek. Maar hou er rekening mee dat je dan waarschijnlijk niet de enige bent op de paddenstoel.

Het enorme houten bouwwerk bevindt zich overigens op de plek die in de Romeinse en Moorse tijd het centrum van de stad is geweest: de Plaza de la Encaranción. Hier is zo niets van te merken. Maar als je de trap omlaag gaat naar de kassa van Las Setas, kom je ook uit bij ruïnes uit de Romeinse en Moorse tijd. Die je ook kunt bezoeken en die zeker ook de moeite waard zijn.

NB. Begin 2020 is de toegangsprijs voor Las Setas €5 p.p. (kinderen tot 5jr gratis) en voor de Romeinse resten €2 (kinderen tot 16jr gratis). 

Let op: Het bouwwerk heet officieel Metropol Parasol. Onder deze naam staan Las Setas de Sevilla ook op de toeristenbordjes en stadsplattegrond.

Ander vertier voor kinderen in Sevilla

Kwallen in het aquarium van Sevilla

En wil je met je kinderen naar een pretpark, aquarium of grote speeltuin tijdens jullie kindervakantie in Sevilla? Ga dan naar:

  • Het piratenschip in het Parque de los Descubrimientos (=Park van de ontdekkingen) - een avontuurlijke speeltuin voor kleine kinderen, met onder andere een piratenschip. De speeltuin bevindt zich aan de Guadalquivir rivier, dichtbij de Pasarela de la Cartuja brug.
  • Het aquarium van Sevilla - Het Aquario de Sevilla ligt ook aan de Guadalquivir rivier, maar dan ter hoogte van het Maria Luisa Park. Je reist er terug in de tijd en maakt een spannende zeereis met ontdekkingsreiziger Ferdinand Magelhaes. Onderweg zien de kinderen de onderwaterwereld van de verschillende delen van de wereld, waar de ontdekkingsreizigers ook langs voeren.
  • Het pretpark van Sevilla - Isla Mágica is gebouwd op het terrein waar in 1992 de Wereldtentoonstelling heeft plaatsgevonden (aan de overkant van de Guadalquivir rivier, ongeveer naast de Triana wijk). Het pretpark bestaat uit verschillende achtbanen en een waterpark. En is open vanaf eind april t/m eind oktober.

Via de Nederlandstalige website van GetYourGuide kun je thuis al in het Nederlands entreekaartjes kopen voor zowel het aquarium als het pretpark van Sevilla: 

Eetplekken voor een kindervakantie in Sevilla

Tapas bar Volapie in de calle de Jacinto in Sevilla

Als je met kinderen op vakantie bent, wil je op andere tijden eten dan Spanjaarden. Dit kan wel eens betekenen dat je voor gesloten deuren van een restaurant komt te staan in Spanje. Sevilla is echter zo toeristisch, dat restaurants er meestal vanaf onze lunchtijd onafgebroken open zijn tot laat in de avond.

Bovendien zijn er in Sevilla veel restaurants die tapas serveren. Vaak kunnen kinderen dan al van tevoren zien wat ze gaan eten. En bovendien kun je tapas (of beter gezegd ‘raciones’ d.w.z. porties) met elkaar delen, zodat je verschillende gerechten kunt bestellen.

Ik wil echter nog twee restaurants in Sevilla apart noemen, omdat ze lekker eten voor kinderen hebben en tegelijkertijd op een plek met verhaal gevestigd zijn:

Zeker als je met wat tieners een stedentrip naar Sevilla maakt, is het leuk om te gaan eten in het Hardrock Café van Sevilla. Een stoere plek met lekkere hamburgers en dergelijke. Die bovendien gevestigd is in een oud bankgebouw. En een leuk detail: Het Hardrock logo achter de bar is helemaal gemaakt van castagnetten…

Een ander lekker restaurant met verhaal in Sevilla is het Italiaanse restaurant La Casa del Tesorero, oftewel het vroegere huis van degene die ervoor zorgde dat het goud dat vroeger vanuit Amerika (de Nieuwe Wereld) aankwam in Sevilla veilig in de Torre de Oro werd opgeslagen. Onder de glazen vloer van dit Italiaans restaurant zijn namelijk nog resten uit de Romeinse tijd te zien.

Winkelen met tieners in Sevilla

Gezellige terrasjes op Plaza de San Francisco in Sevilla

Maak je met tieners een stedentrip naar Sevilla? Dan zullen zij het allicht leuk vinden om ook te winkelen.

Het centrum van Sevilla heeft een gezellig, autovrij winkelgebied.

Het winkelgebied begint naast de kathedraal, in de Avenida de la Constitución.

En na het gemeentehuis, dat staat tussen de Plaza Nueva en de Plaza de San Francisco, vertakt het winkelgebied zich in kleine gezellige straatjes als de calle Sierpes, calle Tetuán en calle Cuna.

Terug naar boven>>

Vertier voor kinderen in de omgeving van Sevilla

En dan is er ook nog vertier voor kinderen in de omgeving van Sevilla:

  • Waterpark Aquapolis biedt verkoeling en plezier in de warme zomermaanden. Sevilla's waterpark ligt ongeveer 15 minuten buiten de stad. En heeft talrijke zwembaden en glijbanen. Plus een speciaal gedeelte voor kleine kinderen. 
  • MundoPark is de dierentuin van Sevilla, die zich ongeveer 30 kilometer ten noorden van de stad bevindt.
  • Parque Aventura ligt ook ten noorden van Sevilla. Hier kan je diverse routes volgen, waarbij je klimt en klautert.
  • La Reserva del Castillo de las Guardas is een uitgestrekt natuurreservaat met meer dan 1000 dieren. Dat ligt rond de resten van een oude kopermijn, op 50km ten noordwesten van Sevilla. Het is een soort safaripark, waar je met je eigen auto of met het treintje van het park doorheen kunt rijden. Bovendien kun je in dit natuurreservaat in Andalusië ook kanoën en zwemmen.

Terug naar boven>>

Kindvriendelijke hotels in Sevilla

Toen wij een kindervakantie naar Sevilla planden, vonden wij het belangrijk dat we na een drukke dag met veel indrukken even kunnen bijkomen.

Daarom zijn wij op zoek gegaan naar hotels met zwembad. En dan liefst binnenzwembad of verwarmd buitenzwembad, omdat we in de winter met onze kinderen naar Sevilla gingen. Onze persoonlijke favoriete kinderhotels in Sevilla zijn:

Hotel Barceló Sevilla Renacimiento

hotel-barcelo-sevilla-renacimiento-800.jpeg

Ons absoluut favoriet kinderhotel in Sevilla is Hotel Barceló Sevilla Renacimiento, omdat dit hotel onder andere een buitenzwembad én binnenzwembad heeft.

Je kinderen kunnen er dus ook in de winter zwemmen.

Het luxe 5-sterren hotel ligt bovendien maar 200 meter van pretpark Isla Mágica.

En heeft een bus die gratis op en neer naar het centrum van Sevilla rijdt.

Hotel Catalonia Giralda

Het binnenzwembad van Hotel Catalonia Giralda in Sevilla

Een ander fijn kinderhotel in Sevilla vind ik Hotel Catalonia Giralda, dat ligt op 15 minuten lopen tot de kathedraal.

Dit kindvriendelijk hotel in het centrum van Sevilla heeft namelijk een binnenzwembad.

En daarnaast heeft het leuke familiekamers, waarbij kinderen slapen in een stapelbed op dezelfde kamer.

Bovendien kun je de auto bij het hotel te parkeren en mogen honden er mee op vakantie komen.

Hotel Zenit Sevilla

Hotel Zenit in de Triana wijk in Sevilla

En dan is er nog Hotel Zenit Sevilla.

Al is het buitenzwembad van dit kindvriendelijk hotel in Zuid-Spanje niet verwarmd, het hotel heeft wél prachtige familiekamers. Hierbij zijn 2 kamers aan elkaar geschakeld. Ideaal!

Het kinderhotel bevindt zich in Triana, de voormalige zigeunerwijk van Sevilla, aan de overkant van de Guadalquivir rivier.

En ligt op 2 minuten lopen van de gezellige Jacinto straat en ongeveer 10 minuten lopen van de kathedraal.

Meer over Sevilla