Wolven kijken in het Lobo Park in provincie Málaga (Andalusië)

Sinds 2004 is er in het binnenland van Málaga een wolvenpark te vinden: het Lobo park. In dit park, dat leven verschillende wolvensoorten bij elkaar in een semi-natuurlijke omgeving. Hierdoor is het park een ideale plek om het natuurlijke gedrag van wolven te bestuderen. Een absolute aanrader voor dierenliefhebbers én families met kinderen tijdens een vakantie in Andalusië!

Europese wolven in wolvenpark bij Antequera (Málaga, Andalusië)

LET OP: Je mag weer op vakantie naar Spanje! Net als in Nederland en België gelden er echter nog extra hygiëne- en afstandsmaatregelen zolang er geen vaccin tegen COVID-19 gevonden is. Lees meer>>

Wolvenpark bij Antequera

Het Lobo park ligt verscholen in een ongerept natuurgebied in de buurt van Antequera. En kijkt uit op El Torcal, een natuurgebied met bizarre rotsformaties. Dit grote wolvenpark in Zuid Spanje is in 2002 opgericht door het Duitse koppel Daniel en Alexandra. En is vanaf 2004 open voor publiek. 

In het wolvenpark leven verschillende wolvensoorten in een semi-natuurlijke omgeving, die maar liefst 40 hectare beslaat: Canadese Timber wolven, Toendra wolven uit Alaska, Europese wolven en Iberische wolven. 

De eerste wolven in het park komen uit verscheidene dierenparken in Europa. Inmiddels leven er echter ook veel wolven in het Lobo park die in het park geboren zijn (in 2005 werden de eerste wolvenpups geboren).

Rondleiding door Lobo park

Bij je bezoek aan het Lobo park bij Antequera neemt een Spaans of Engelssprekende gids je mee door het wolvenpark. En leer je hoe wolven communiceren, spelen, jagen en eten. 

Onderweg kom je langs talrijke observatieplatforms, van waaruit je de dieren van dichtbij kunt observeren.

Toendrawolf in Lobo park bij Antequera (Málaga, Andalusië)

En soms demonstreert de eigenaar van het park hoe de wolven huilen! Hij zet dan zelf een dierlijk gejank in, waar de andere roedels op reageren. Met als resultaat een overweldigend oergeluid dat door de vallei schalt. Erg leuk voor zowel kinderen als volwassen natuurliefhebbers!

Kinderboerderij in Lobo park

Wat overigens nog meer leuk voor kinderen is in het Lobo park in het binnenland van Andalusië, is de kinderboerderij van het park. Hier lopen geiten, schapen, herten, paarden, pony's, honden, varkens, pauwen, eenden en ganzen rond. Die je mag aaien en voeren.

Adres en openingstijden Lobo park

Het Lobo Park bij Antequera is gelegen bij afslag km 16, aan de Carretera Antequera – Álora (A343), de weg die gaat van Antequera naar Álora.

Het wolvenpark bij Antequera is het hele jaar open van 10:00 tot 18:00 uur. Alleen op woensdagen is het park gesloten (plus op 25 december en 1 januari).

De rondleidingen door het Lobo Park vinden iedere dag plaats om 11:00, 13:00, 15:00 en 16:30 uur.

Meer informatie over Lobo park

Meer informatie over dit interessante dierenpark in Zuid Spanje vind je op de website van het Lobo Park.

Met dank aan het Lobo park voor de prachtige wolvenfoto's.

Bezienswaardigheden in omgeving Lobo Park

Sfeervolle accommodaties in provincie Málaga
Nieuwe pagina's

 1. Paardrijvakantie in Catalonië: in de Pyreneeën en aan de Costa Brava

  Jul 31, 20 08:12 AM

  Ik ben op zoek gegaan naar de mooiste paardrijvakanties in Catalonië: dagtochten en trektochten in de Pyreneeën en aan de Costa Brava en zijn achterland.

  Lees meer

 2. Een ontspannende paardrijvakantie in Andalusië (Zuid-Spanje)

  Jul 31, 20 08:12 AM

  Inspiratie voor prachtige paardrijvakanties in Andalusië voor kinderen, beginners én ervaren ruiters: korte tochten, dagtochten en trektochten.

  Lees meer

 3. Top 10 voor een vakantie in de provincie Huesca (Aragón)

  Jul 30, 20 08:02 AM

  De Aragonese Chus deelt haar top 10 van wat je kunt zien en doen in de nog onbekende provincie Huesca in de regio Aragón in het noordoosten van Spanje.

  Lees meer