Mooie hotels in het binnenland van de provincie Málaga (Andalusië)

Wat liggen er veel prachtige hotels in de provincie Málaga! Niet alleen aan de kust van Málaga, de zogenaamde Costa del Sol, maar ook in het binnenland. In pittoreske bergdorpjes of midden in de natuur. En natuurlijk in de stad Málaga.

Ik ben op zoek gegaan naar de mooiste hotels in het binnenland van de provincie Málaga. Zowel naar Bed and Breakfasts plus kleine boutique hotels als naar grotere luxe hotels. kindvriendelijke hotels.

Ben je op zoek naar een hotel in het centrum van Málaga of een hotel aan zee in de provincie Málaga? Bekijk dan zeker ook mijn favoriete:

Terug naar boven>>

Boutique hotels in binnenland Málaga

Boutique hotel Castillo de Monda (Ojén)

Een van mijn favoriete boutique hotels in de provincie Málaga is Hotel Castillo de Monda! 

Dit romantisch hotel in Andalusië is gevestigd in een voormalig kasteel, dat door de drie Nederlandse eigenaren omgetoverd is tot een boetiekhotel met 34 kamers (waarvan 2 familiekamers), zwembad, restaurant, dakterras en wellness

Het is gelegen op 15 minuten rijden van bergdorp Ojén, 30 minuten van het strand bij Marbella en 40 minuten van vliegveld Málaga.

Hotel los Caracoles del Sevillano (Frigiliana)

Op ongeveer 10 minuten rijden van het witte bergdorp Frigiliana ligt het landelijke hotel Los Caracoles del Sevillano.

Het is een sfeervol klein hotel in de bergen van het Axarquía gebied, met kleurrijke kamers in ronde huisjes die de vorm hebben van een slak. Vandaar de naam 'caracoles'. Een pareltje!

In het restaurant van dit kleinschalige hotel in de provincie Málaga worden af en toe Flamenco optredens georganiseerd. En natuurlijk is er ook een klein zwembad.

Boutique hotel Los Castaños (Ronda)

Ben je op zoek naar een rustig gelegen kleinschalig hotel in de bergen van Málaga van waaruit je kunt wandelen én waar je heerlijk kunt eten?

Dan is Hotel Los Castaños iets voor jou! Het boutique hotel ligt in het Andalusich witte bergdorp Cartajima, op 15 minuten rijden van Ronda. En is een absolute topper voor natuurliefhebbers en rustzoekers die houden van lekker eten.

Terug naar boven>>

Agriturismo's in binnenland Málaga

Agriturismo Finca Viva la Vida (Álora)

Een absoluut fantastische agriturismo in het binnenland van Málaga vind ik Finca Viva la Vida. De 4 kamers tellende boutique Bed and Breakfast is gelegen op een landgoed in de buurt van het pittoreske witte dorp Álora en wordt omgeven door olijfbomen.

Geniet er van het prachtige buitenzwembad met buitendouche, een overheerlijk ontbijt, een drankje van de bar plus de rust en stilte om je heen...

In de omgeving van dit kleine hotel met Nederlandse eigenaren kun je bovendien fantastisch wandelen of fietsen. En de stranden van de Costa del Sol liggen op 40 minuten rijden... Dit is voor mij Andalusië op zijn best!

Agriturismo Cortijo Valverde (Álora)

Of wat zeg je van agriturismo Cortijo Valverde buiten het witte bergdorp Álora?

Dit kleine hotel met Nederlandse eigenaren in het binnenland van Andalusië is gevestigd in een oude boerderij. Het beschikt bovendien over een zwembad, klein restaurant plus fitnessruimte. En ligt op minder dan een uur rijden van de stranden aan de Costa del Sol.

Heerlijk voor een cultuurvakantie, actieve vakantie of ontspanvakantie in Zuid Spanje!

Agriturismo Cortijo Vista Álora (Álora)

Een andere heerlijke agriturismo in de provincie Málaga vind ik B&B Cortijo Vista Álora.

Dit hotel met Nederlandse eigenaren in het binnenland van Andalusië, dat prachtig uitkijkt op de bergen en het dorpje Álora met zijn kasteel, beschikt over 2 comfortabele lichte kamers, een ruim zwembad, een prachtige tropische tuin, een honesty bar plus een algemene ruimte met boeken en bordspelletjes.

Terug naar boven>>

Bed and Breakfasts in binnenland Málaga

B&B The lost Village (El Acebuchal)

B&B The Lost Village bevindt zich in het eens verlaten berggehucht El Acebuchal in het oosten van de provincie Málaga (Andalusië), op 15 minuten rijden van het pittoreske witte bergdorp Frigiliana en 30 minuten rijden van Nerja en de zee.

Deze Bed and Breakfast met Nederlandstalige eigenaren is een klein paradijs voor als je van rust en natuur om je heen houdt!

Zeker als je wilt wandelen of fietsen tijdens je vakantie in Zuid-Spanje.

B&B Casa Sarandy (Almogía)

De rustig gelegen B&B Casa Sarandy in de bergen van Málaga

Een mooie en rustig gelegen B&B in de bergen van Málaga vind ik ook Casa Sarandy, dat overigens ook een appartement verhuurt. 

Deze heerlijke overnachting met Nederlandstalige eigenaren bevindt zich aan de Camino Mozárabe pelgrimsroute naar Santiago de Compostela, op 20 kilometer van natuurpark El Torcal, 40 kilometer van Andalusië's bekendste wandelpad caminito del Rey en 45 kilometer van het vliegveld van Malaga plus de Costa del Sol stranden.

Ik kan Casa Sarandy daarom warm aanbevelen voor een wandelvakantie in Zuid-Spanje! Je kunt er op eigen houtje de vele wandelroutes in de buurt verkennen. Of je kunt er een georganiseerde wandelreis boeken waarbij ook kost en vervoer in Spanje inbegrepen zijn...

B&B Olive Branch bij El Chorro

Ik vind de rustieke B&B Olive Branch bij El Chorro (provincie Málaga, Andalusië) een ideale vakantiebestemming voor klimmers, wandelaars, paardrijders en MTB-ers!

De Engelstalige, hondvriendelijke Bed and Breakfast is gelegen vlakbij de Caminito del Rey, in het prachtige natuurpark Desfiladero de los Gaitanos.

Het beschikt onder meer over een buitenzwembad met uitzicht op de bergen plus over familiekamers.

Agriturismo Finca Viva la Vida (Álora)

Een absoluut fantastische agriturismo in het binnenland van Málaga vind ik Finca Viva la Vida. De 4 kamers tellende boutique Bed and Breakfast is gelegen op een landgoed in de buurt van het pittoreske witte dorp Álora en wordt omgeven door olijfbomen.

Geniet er van het prachtige buitenzwembad met buitendouche, een overheerlijk ontbijt, een drankje van de bar plus de rust en stilte om je heen...

In de omgeving van dit kleine hotel met Nederlandse eigenaren kun je bovendien fantastisch wandelen of fietsen. En de stranden van de Costa del Sol liggen op 40 minuten rijden... Dit is voor mij Andalusië op zijn best!

B&B Cortijo Vista Álora (Álora)

Een andere heerlijke Bed and Breakfast in de provincie Málaga vind ik B&B Cortijo Vista Álora.

Dit hotel met Nederlandse eigenaar in het binnenland van Andalusië, dat prachtig uitkijkt op de bergen en het dorpje Álora met zijn kasteel, beschikt over 2 comfortabele lichte kamers, een ruim zwembad, een prachtige tropische tuin, een honesty bar plus een algemene ruimte met boeken en bordspelletjes.

B&B Casa Baliza (Alhaurin el Grande)

Maar ook B&B Casa Baliza in Alhaurín el Grande, op een half uur rijden van vliegveld plus strand, vind ik een topper.

Dit romantisch hotel in het binnenland van de provincie Málaga in Zuid-Spanje wordt gerund door Nederlanders. En heeft een heerlijk zwembad plus een lichte, natuurlijke inrichting met Balinese details.

Het ligt bij de Fahala rivier, wordt omgeven door veel groen en kijkt uit op de Sierra de Mijas. Een parel!

B&B Villa Archez (Cómpeta)

B&B Villa Archez bij Cómpeta in het oosten van de provincie Málaga

Zoek je een mooie Bed and Breakfast in het oosten van de provincie Málaga? Kijk dan zeker eens naar B&B Villa Archez bij het witte bergdorp Archez.

Het kleinschalige hotel met Nederlandse eigenaren ligt in de buurt van wit bergdorp Cómpeta en de Nederlandse wijngaard Bentomiz, op een half uur rijden van de Costa del Sol stranden en een uur rijden van het vliegveld van Málaga. En telt 4 kamers.

Geniet er van heerlijk eten, een heerlijk buitenzwembad en een prachtig uitzicht op de bergen! En verken het prachtige berglandschap rond de B&B met pueblos blancos als Frigiliana en El Acebuachal al wandelend, fietsend of per auto...

Terug naar boven>>

Luxe hotels in binnenland Málaga

Hotel La Viñuela & Spa (Viñuela meer)

Zoek je een landelijk hotel voor een ontspanvakantie in de natuur? In het uitstekend verzorgde Hotel La Viñuela & Spa bij Viñuela kom je gegarandeerd tot rust!

Want in dit aan het La Viñuela stuwmeer gelegen luxe hotel in de Axarquía streek in de de provincie Málaga geniet je van comfortabele kamers, een tropische tuin met buitenzwembad en een uitstekend Wellness centrum en restaurant.

Hotel Cortijo Bravo (Velez Málaga)

Of wat zeg je van het luxe B Bou Hotel Cortijo Bravo, een romantisch hotel buiten Velez Málaga (provincie Málaga) in het binnenland van Andalusië, dat gelegen is op 10 kilometer van het strand van Torre del Mar aan de Costa del Sol Oost? 

Dit kleinschalig landelijk hotel in Zuid Spanje met koloniale uitstraling telt 21 comfortabele kamers, een restaurant en een buitenzwembad

Terug naar boven>>

Hotels met Nederlandstalige eigenaar

Casa Valle de Oro

Zoek je een charmant klein hotel in het hart van Andalusië, waarbij je kunt genieten van de natuur en stilte om je heen en van een gezonde en heerlijke keuken?

Dan vind ik het 2 kamers tellende Casa Valle de Oro van de Belgen Joost en Tatienne, dat ligt op 20 minuten rijden van het stuwmeer van Iznajar en 1 uur rijden van het vliegveld van Malaga, een absolute topper!

Je kunt in deze tussen de olijfbomen gelegen Nederlandstalige overnachting met buitenzwembad en overheerlijke maaltijden in de provincie Málaga overigens ook overnachten in een appartement of glampingtent (yurt)...

Cortijo Valverde (Álora)

Of wat zeg je van het landelijk gelegen Nederlands hotel Cortijo Valverde buiten het witte bergdorp Álora?

Dit kleine hotel in het binnenland van Andalusië is gevestigd in een oude boerderij. Het beschikt bovendien over een zwembad, klein restaurant plus fitnessruimte. En ligt op minder dan een uur rijden van de stranden aan de Costa del Sol.

Heerlijk voor een cultuurvakantie, actieve vakantie of ontspanvakantie in Zuid Spanje!

Agriturismo Finca Viva la Vida (Álora)

Een absoluut fantastische agriturismo in het binnenland van Málaga vind ik Finca Viva la Vida. De 4 kamers tellende boutique Bed and Breakfast is gelegen op een landgoed in de buurt van het pittoreske witte dorp Álora en wordt omgeven door olijfbomen.

Geniet er van het prachtige buitenzwembad met buitendouche, een overheerlijk ontbijt, een drankje van de bar plus de rust en stilte om je heen...

In de omgeving van dit kleine hotel met Nederlandse eigenaren kun je bovendien fantastisch wandelen of fietsen. En de stranden van de Costa del Sol liggen op 40 minuten rijden... Dit is voor mij Andalusië op zijn best!

B&B Casa el Naranjo (Álora)

Zoek je een kleinschalig hotel voor een fietsvakantie in Andalusië of voor een bezoek aan de  Caminito del Rey?

Kijk dan zeker eens naar B&B Casa el Naranjo. De Nederlandstalige B&B is gevestigd in de voormalige bank van het gehucht Las Mellizas, dichtbij het witte dorp Álora in het binnenland van Málaga.

En ligt pal tegenover het station van Las Mellizas. Van hieruit ben je met de trein in 6 minuten bij het eindpunt van het bekende wandelpad Caminitoo del Rey en in 45 minuten in Málaga. 

Bovendien kun je in deze B&B met 2 kamers en 3 appartementen een geheel verzorgde fietsvakantie boeken...

Hotel La Posada del Angel (Ojén)

Zoek je voor je vakantie in de provincie Málaga een romantisch hotel in een authentiek wit bergdorpje? Dan vind ik het gezellige en warm ingerichte hotel La Posada del Angel in het centrum van bergdorp Ojén een absolute aanrader.

Dit kleine landelijke hotel met Nederlandse eigenaren in Andalusië is gebouwd rond een Andalusische binnenplaats.

Het beschikt over 16 kamers plus een klein zwembad. Bovendien ligt het slechts 10 kilometer van het strand bij Marbella.

B&B The lost Village (El Acebuchal)

Zoek je een charmant klein hotel in de bergen van Andalusië? De Nederlandstalige B&B The Lost Village bevindt zich in het eens verlaten berggehucht El Acebuchal, op 15 minuten rijden van Frigiliana (Málaga, Andalusië) en 30 minuten rijden van zee.

Het kleine hotel is een klein paradijs voor als je van rust en natuur om je heen houdt! Zeker als je wilt wandelen of fietsen tijdens je vakantie in Zuid Spanje.

Hotel Castillo de Monda

Wat een bijzonder hotel in het achterland van de Costa del Sol is Castillo de Monda

Dit romantisch hotel in het binnenland van de provincie Málaga is gevestigd in een voormalig kasteel, dat door de drie Nederlandse eigenaren omgetoverd is tot een boetiekhotel met 34 kamers (waarvan 2 familiekamers), zwembad, restaurant, dakterras en wellness

Het is gelegen op 15 minuten rijden van bergdorp Ojén, 30 minuten van het strand bij Marbella en 40 minuten van vliegveld Málaga.

Cortijo Vista Álora

Een ander prachtig klein hotel in het binnenland van de provincie Málaga in Andalusië vind ik Cortijo Vista Alora.

Het Nederlandstalige hotel, dat prachtig uitkijkt op de bergen en het dorpje Álora met zijn kasteel, beschikt over 2 comfortabele lichte kamers, een ruim zwembad, een prachtige tropische tuin plus een algemene ruimte met boeken, bordspelletjes en honesty bar.

B&B Casa Baliza (Alhaurin el Grande)

Maar ook B&B Casa Baliza in Alhaurín el Grande, op een half uur rijden van vliegveld plus strand, vind ik een topper.

Dit klein romantisch hotel in het binnenland van de provincie Málaga in Zuid-Spanje wordt gerund door Nederlanders. En heeft een heerlijk  zwembad plus een lichte, natuurlijke inrichting met Balinese details.

Het ligt bij de Fahala rivier, wordt omgeven door veel groen en kijkt uit op de Sierra de Mijas. Een parel!

B&B Kia Ora (Casares)

B&B Kia Ora is een klein hotelletje met 1 kamer en 1 appartement in de vallei van Casares, in het achterland van de Costa del Sol.

De een onvergetelijke overnachting bij Nederlanders met fantastische uitzichten op bergen, bossen en zee, een heerlijk zwembad plus goddelijk ontbijt is gelegen op 20 kilometer van het strand bij Estepona en 100 kilometer van vliegveld Málaga.

Ideaal voor een fiets-, wandel- of gezinsvakantie in Zuid Spanje!

Terug naar boven>>

Kindvriendelijke hotels provincie Málaga

Hotel Castillo de Monda

Wat een bijzonder hotel in het achterland van de Costa del Sol is Castillo de Monda! 

Dit romantisch hotel in Andalusië is gevestigd in een voormalig kasteel, dat door de drie Nederlandse eigenaren omgetoverd is tot een boutique hotel met 34 kamers (waarvan 2 familiekamers), zwembad, restaurant, dakterras en wellness

Het is gelegen op 15 minuten rijden van bergdorp Ojén, 30 minuten van het strand bij Marbella en 40 minuten van vliegveld Málaga.

B&B Kia Ora (Casares)

B&B Kia Ora is een klein hotelletje met 1 kamer en 1 appartement in de vallei van Casares, in het achterland van de Costa del Sol.

De een onvergetelijke overnachting bij Nederlanders met fantastische uitzichten op bergen, bossen en zee, een heerlijk zwembad plus goddelijk ontbijt is gelegen op 20 kilometer van het strand bij Estepona en 100 kilometer van vliegveld Málaga.

Ideaal voor een fiets-, wandel- of gezinsvakantie in Zuid Spanje!

B&B Olive Branch (El Chorro)

Ik vind de rustieke B&B Olive Branch bij El Chorro (provincie Málaga, Andalusië) een ideale vakantiebestemming voor klimmers, wandelaars, paardrijders en MTB-ers!

Het Engelstalig, hondvriendelijk hotelletje is gelegen vlakbij de Caminito del Rey, in het prachtige natuurpark Desfiladero de los Gaitanos.

Het beschikt onder meer over een buitenzwembad met uitzicht op de bergen plus over familiekamers.

Terug naar boven>>


Lees meer over de provincie Málaga

Terug naar boven>>