Casa el Naranjo: Nederlandse B&B in Málaga voor fietsliefhebbers

Wat vroeger de Bank was van het kleine Andalusische dorpje Las Mellizas in het binnenland van provincie Málaga, is tegenwoordig B&B Casa el Naranjo. Een klein charmant hotel met 2 kamers  en 3 appartementen.

Het wordt liefdevol gerund door de Nederlanders Erica en Rik. En het is een prachtige uitvalsbasis voor een wandel- of fietsvakantie in Andalusië. Zeker omdat Erica en Rik ook geheel verzorgde fietsvakanties organiseren.

Nederlandse eigenaren

Erica en Rik van de Nederlandstalige B&B Casa el Naranjo

B&B Casa el Naranjo is een kleine B&B in het dorpje Las Mellizas, op 8 kilometer rijden van het witte dorp Álora, in het binnenland van de provincie Málaga. Die sinds 2007 liefdevol gerund wordt door de Nederlanders Erica en Rik. 

Met veel plezier zorgen zij er voor hun gasten. Met heerlijk ontbijt, lunchpakket en/of avondeten indien gewenst en tips over wat je kunt zien en doen in de omgeving van B&B Casa el Naranjo.

Zodat je zeker bent van een onvergetelijke en ontspannen vakantie bij Nederlanders in Zuid Spanje.

Kamers en appartementen

Appartement in B&B Casa el Naranjo

Ik hou ervan als een hotelletje zich bevindt in een oud gebouw dat door zijn nieuwe bestemming weer een zonnige toekomst tegemoet ziet. 

Dit is ook het geval met B&B Casa el Naranjo. Deze B&B met Nederlandstalige eigenaren in Andalusië bevindt zich namelijk in twee historische gebouwen: in de voormalige bank en een opslagplaats (een zogenaamde almacén) van het dorpje.

Erica en Rik hebben de gebouwen nieuw leven ingeblazen en veranderd in Casa Naranjo, een gezellige B&B met buitenzwembad in Zuid-Spanje die beschikt over twee grote kamers met eigen terras en gedeelde lounge met bibliotheek plus drie appartementen voor respectievelijk  2, 4 en 6 personen.

Met trein of auto naar Casa el Naranjo

Treinstation van Las Mellizas gezien vanuit B&B Casa el Naranjo

Casa el Naranjo is gelegen in het Andalusische dorpje Las Mellizas, pal tegenover het treinstation. Dus ook al bevindt het landelijk Nederlands hotelletje zich midden in het binnenland van Andalusië, toch is het met de trein prima bereikbaar! 

Met de trein is het 6 minuten rijden naar Álora. En 45 minuten rijden naar Málaga (station María Zambrano). Wat sneller is dan als je met de auto zou rijden (15min rijden naar Álora en 1uur naar Málaga). 

Dit betekent dat het niet eens noodzakelijk is om een auto te huren voor je vakantie bij deze Nederlanders in Zuid Spanje. Bijvoorbeeld als je een wandel- of fietsvakantie in Spanje wilt houden.

Fietsvakantie vanuit B&B Casa el Naranjo

Fietsvakantie vanuit B&B Casa el Naranjo

Want de B&B van Erica en Rik ligt een prachtige bergachtige omgeving. Die uitnodigt om te wandelen of te fietsen. Zeker ook in de winter. Als de gemiddelde dagtemperatuur nog steeds ruim 15 graden is en de zon nog bijna iedere dag schijnt.

De Nederlanders hebben prachtige fietsroutes voor racefietsen én mountainbikes uitgestippeld in de omgeving van hun kleinschalig hotel in het binnenland van provincie Málaga. En kunnen een geheel verzorgde fietsvakantie in Andalusië voor je regelen. Die bestaat uit:

  • vervoer van en naar vliegveld Málaga
  • accommodatie
  • eten
  • routes 
  • gratis fietskleding wassen
  • Nederlandstalige begeleiding tijdens het fietsen (indien gewenst) 
  • aanvullend dag-/ weekprogramma (indien gewenst)
  • racefiets/MTB/elektrische fiets (indien gewenst)

Caminito del Rey vanuit Casa el Naranjo

Wandelen over de Caminito del Rey in de provincie Malaga (Andalusië)

Wil je tijdens je vakantie in Zuid-Spanje de Caminito del Rey lopen? Dan is B&B Casa el Naranjo een goede uitvalsbasis.

Van hieruit is het namelijk maar ongeveer een half uur rijden naar het beginpunt van het bekendste wandelpad van Andalusië.

Erica en Rik kunnen je precies vertellen waar je naartoe moet.

En als je wilt, kunnen de Nederlandse eigenaren Erica en Rik je (VOORAFGAAND aan je vakantie in Zuid-Spanje!) helpen bij het kopen van de toegangskaartjes voor het zogenaamde Koningspad.

Via het contactformulier onder op deze pagina kun je vrijblijvend contact met hen opnemen:

Ardales meren vanuit Casa el Naranjo

En je kunt niet alleen wandelen of fietsen in de omgeving van deze B&B met Nederlandse eigenaren in Zuid-Spanje.

Je kunt er ook prachtig vogels kijken!

Bovendien kun je zwemmen plus vissen in de meren van Ardales, die op een half uur rijden van B&B Casa el Naranjo liggen.

En kun je er waterfietsen plus kano's huren.

Ik vind Casa el Naranjo daarom een heerlijke vakantiebestemming voor een actieve vakantie in het binnenland van Andalusië.

Casa el Naranjo in zijn geheel huren

Ben je op zoek naar een landelijke accommodatie in het binnenland van Andalusië voor een grotere groep? Bijvoorbeeld voor een familiefeest, creatieve week of  teambuilding evenement? Dan kun je Casa El Naranjo ook in zijn geheel huren. De Nederlandse vakantiewoning heeft plek voor maximaal 14 personen. 

Erica en Rik helpen je graag bij bijvoorbeeld de verzorging van eten, transport en/of programma. Maar wil je alleen de accommodatie huren en de rest zelf regelen, dan is dat ook geen probleem.

Conclusie

Ik vind B&B Casa el Naranjo een echte aanrader voor een wandel- of fietsvakantie in het binnenland van Andalusië. Want de uitstekend verzorgde Nederlandse B&B, die gevestigd is in de voormalige Bank va het Andalusische dorpje Las Mellizas, ligt in een prachtige bergachtige omgeving in het binnenland van provincie Málaga. Waarin je kunt wandelen, fietsen, vogels kijken en meer. 

Het kleinschalig hotel in Zuid Spanje is bovendien makkelijk per trein vanuit Málaga te bereiken. Zodat het niet nodig is om een auto te huren voor je fietsvakantie in Zuid Spanje. En de Nederlandse eigenaren kunnen vanuit B&B Casa el Naranjo een geheel verzorgde fietsvakantie in Andalusië voor je regelen.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Wil je meer weten over deze verzorgde Nederlandse B&B in het binnenland van Andalusië? Vul dan onderstaand contactformulier in. Dan zullen Erica en Rik van B&B Casa el Naranjo zo snel contact met je opnemen.

Alle velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen