B&B The lost Village - charmehotel in opgeknapt gehucht in Andalusië

Lunchen in het opgeknapte berggehucht El Acebuchal staat altijd vast op de agenda als we op vakantie in Frigiliana zijn. Omdat wij er de sfeer bijzonder vinden en het eten overheerlijk. In de afgelopen jaren kon je verschillende vakantiehuizen huren in El Acebuchal. Maar vanaf november 2018 kun je er ook een kamer huren. In de Nederlandstalige B&B The lost Village. 

B&B The lost Village in opgeknapt gehucht El Acebuchal (Malaga)

Op deze pagina geef ik uitgebreide informatie over dit charmehotel in Andalusië.

Nederlandstalige B&B 

Luc en Virginia van B&B The lost Village in El Acebuchal (Cómpeta, Málaga, Andalusië)

B&B The lost Village is in november 2018 geopend. En wordt gerund door Luc en Virginia. Voordat zij met hun dochter naar Zuid Spanje verhuisden, hebben zij jarenlang in Argentinië gewoond. Waar zij een B&B, jeugdherberg en activiteitencentrum runden. Met het vier kamers tellende hotel in El Acebuchal kunnen ze het nu dus rustiger aan doen. En hebben ze nog meer aandacht voor hun gasten.

Kleinschalig hotel in opgeknapt gehucht

Deze Nederlandse B&B in Zuid Spanje is gevestigd in een van de opgeknapte huizen in het eens verlate gehucht El Acebuchal, op 15 minuten rijden van het witte bergdorp Frigiliana en 30 minuten rijden van het strand van Nerja.  En telt vier 2-persoonskamers met eigen douche en toilet, een sfeervolle gezamenlijke ruimte, een dakterras met mini-zwembad en een gezellig terrasje voor het huis, in een idyllisch smal kronkelend straatje met witte huizen.

Klein charmehotel in wit bergdorpje in Axarquía gebied (Andalusië)
Terrasje B&B The lost Village in El Acebuchal bij Frigiliana
Woonkamer B&B The lost Village
Dakterras met mini-zwembad in eens verlaten gehucht El Aceuchal (Andalusië, Zuid Spanje)
2-persoons slaapkamer B&B The lost Village in El Acebuchal

Omgeven door natuur

B&B The lost Village ligt in de bergen van het Axarquía gebied in Málaga

Nu het gehucht is opgeknapt, worden een aantal huizen verhuurd als vakantiehuis. En is de Spaanse familie die het gehucht heeft opgeknapt een restaurant begonnen. Dat ’s middags druk bezocht wordt door wandelaars, fietsers en andere toeristen om te lunchen. 

Maar na de lunch vertrekt iedereen. En daalt er een hemelse rust neer over het gehucht. Dat gelegen is midden in de Sierras de Tejeda, Almijara y Alhama, in het Axerquía gebied van de provincie Málaga. Het enige dat je dan nog hoort, zijn dierengeluiden en het ruisen van de wind.

Let op! El Acebuchal is een echt berggehucht, dat ligt aan een smalle, kronkelende, niet geasfalteerde weg.

Ontbijt, lunchpakket en avondeten

Het kleine landelijke hotel in het binnenland van Andalusië serveert niet alleen ontbijt, maar ook avondeten. En als je tussendoor wat wilt drinken op een van de terrassen, of als je een lunchpakket mee wilt nemen voor onderweg, kan dat ook. 

Dit geldt zowel voor de gasten van B&B The Lost Village als voor gasten van andere vakantiehuizen in El Acebuchal. 

In mijn ogen is dit een ideale aanvulling voor El Acebuchal. Want wanneer de laatste lunchgasten uit het restaurant van El Acebuchal zijn vertrokken, gaat de hele familie Sánchez naar Frigiliana. En is de B&B van Luc en Virginia de enige plek om nog wat te eten of drinken als je het gehucht niet wilt verlaten. De dichtstbijzijnde winkeltjes, cafés en restaurants liggen dan op 15 minuten rijden, in Frigiliana.

Conclusie

De Nederlandstalige B&B The Lost Village in berggehucht El Acebuchal in het binnenland van Andalusië is voor mij een klein paradijsje op aarde! Je moet echter wel van rust en natuur om je heen houden als je in dit klein landelijk hotel in Zuid Spanje verblijft. Want je bevindt je echt midden in de natuur! Heerlijk voor als je wilt wandelen of fietsen. En het drukke leven van alledag even helemaal achter je wilt laten.

Praktische info B&B The lost Village

Bereikbaarheid B&B The lost Village

Komend met de auto vanuit Nerja, neem je de oude bergweg richting Frigiliana  en Torrox (MA-5105). Ongeveer vijf minuten nadat je Frigiliana hebt verlaten, sla je scherp rechtsaf (bij een tomatenkas, hier staat ook een bord naar El Acebuchal). Naar de smalle, kronkelende weg Camino del Pedregal, die het laatste stuk niet meer geasfalteerd is. 

Als het veel geregend heeft, moet je net voordat je El Acebuchal binnen rijdt nog even door water rijden. Vervolgens rijd je langs het restaurant. Totdat je bij de parkeerplaats van het gehucht uitkomt (bij het kapelletje).

Je auto heeft dan al zijn eindbestemming bereikt. Zelf ga je te voet nog ongeveer 50 meter verder naar beneden. Totdat je aan de linkerkant B&B The lost Village ziet liggen.

TIP! El Acebuchal is ook met een GPS te vinden. Let er hierbij wel op dat je El Acebuchal in de gemeente Cómpeta intikt (en niet Sevilla).

B&B The lost Village boeken

Je kunt B&B The lost Village in het opgeknapte berggehucht El Acebuchal boeken via Booking.com. Als je deze accommodatie in het achterland van de Costa del Sol Oost via Booking.com boekt, kun je tot een maand voor aankomst nog gratis annuleren. En je betaalt pas bij aankomst.

Ook interessant