Hotel los Castaños – een charmehotel in de buurt van Ronda (Andalusië)

Ben je voor je vakantie in Andalusië op zoek naar een rustig gelegen kleinschalig hotel in de bergen? Van waaruit je kunt wandelen? Én waar je heerlijk kunt eten? Dan is Hotel Los Castaños allicht iets voor jou! Het landelijk boutique hotel ligt in een klein Andalusich wit bergdorp op 15 minuten rijden van Ronda. Wordt omgeven door bergen. En is bovendien bekend voor zijn uitstekende keuken.

Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel meer over dit Engelstalig charmehotel in de bergen van Málaga!

Landelijk hotelletje in Alto Genal vallei

Hotel Los Castaños is gelegen in Cartajima in de provincie Málaga. Een idyllisch wit bergdorpje, met minder dan 300 inwoners. Dat midden in de Alto Genal vallei in de Serranía de Ronda ligt. Op 15 minuten rijden van Ronda. En omgeven wordt door bergen. Je kunt in dit romantisch hotel in het binnenland van Andalusië verblijven in een van de zes eenvoudige maar comfortabele kamers die het kleine hotel rijk is.

Dakterras met fantastisch uitzicht van hotel Los Castaños bij Ronda (Andalusië)
Slaapkamer van kleine charmehotel Los Castaños in wit bergdorp Cartajima (Málaga, Andalusië)
Cartajima - een typisch wit bergdorpje in Andalusië
Wandelen in de Serranía de Ronda

Voor natuurliefhebbers en rustzoekers

Ik vind Hotel Los Castaños een heerlijke bestemming voor natuurliefhebbers en rustzoekers. Want je kunt er heerlijke wandelen, fietsen, vogels kijken, klimmen en meer in de directe omgeving van dit hotel in de Serranía de Ronda. Zo vind je er talrijke wandelroutes die de zeven bergdorpjes in de Alto Genal vallei met elkaar verbinden. En rij je een stukje, dan kun je ook nog de Sierra de Grazalema en Sierra de las Nieves verkennen.

In het hotel kun bovendien heerlijk ontspannen en tot rust komen. Bijvoorbeeld op het dakterras van het landelijke hotel. Van waaruit je een indrukwekkend uitzicht op de omliggende bergen hebt.

Om de rust te garanderen, zijn kinderen pas welkom zijn vanaf 13 jaar. En is er ook geen TV op de kamers. Wil je toch TV kijken, dan kan dit in de gemeenschappelijke ruimte.

TIP! De wandelroutes rond Hotel Los Castaños zijn goed aangegeven en kun je zonder begeleiding lopen. Mocht je liever wél onder begeleiding wandelingen maken, vraag John en Diana dan naar de wandelvakanties die ze organiseren in de Alto Genal vallei en de Serranía de Ronda.

Engelstalig hotel

John en Diana van het kleine landelijke hotel Los Castaños in Andalusië

Hotel Los Castaños wordt sinds 2004 met veel passie gerund door het Amerikaans-Engels echtpaar Diana en John. Die met de hulp van de lokale Silvia hun gasten warm onthalen en in de watten leggen.

Je hoeft dus niet bang te zijn dat je Spaans misschien niet genoeg is als naar dit landelijk hotel in Andalusië op vakantie gaat. Want je kunt er gewoon Engels spreken.

Diana en John doen er bovendien alles aan om hun klein hotel in Zuid Spanje zo milieuvriendelijk te maken. Zo hebben zij bijvoorbeeld zonnepanelen geïnstalleerd, kopen zo veel mogelijk lokale producten, bevelen mensen aan om kraanwater te drinken en gebruiken LED verlichting in hun hotel.

Uitstekende keuken

Een van de heerlijke gerechten die Diana op tafel tovert in hotel Los Castaños

Diana heeft op heel wat verschillende plaatsen over de hele wereld gewoond voordat ze zich samen met John in dit idyllisch bergdorpje in Zuid Spanje vestigde. En heeft heel wat lekker eten geproefd tijdens haar avontuur.

Dit is tegenwoordig haar inspiratiebron voor de gerechten die ze in Hotel Los Castaños vol passie serveert tijdens een 3-tot-4-gangen-dinner. En John? Die houdt van wijnen en tovert de lekkerste wijnen bij ieder gerecht.

O ja, ’s ochtends kun je er genieten van een gezond en gevarieerd internationaal ontbijtbuffet.

Zwembad in dorp

Het openbare zwembad van Cartajima in Zuid Spanje

Wil tijdens je vakantie in Hotel Los Castaños een verkoelende duik kunnen nemen? Dat is geen probleem! Want ook al heeft dit charmehotel in de omgeving van Ronda geen eigen zwembad, het ligt op nog geen 500 meter van het openbare buitenzwembad van Cartajima. Een vrij groot zwembad, met fantastisch uitzicht en een prima bar waar je snacks en kleine maaltijden kunt kopen. En waar je samen met de plaatselijke bevolking zwemt.

Conclusie

Ik vind het klein landelijk hotel Hotel Los Castaños in de Serranía de Ronda in de provincie Málaga een absolute aanrader voor natuurliefhebbers en rustzoekers. Zowel voor een ontspanvakantie als een actieve vakantie in Zuid-Spanje.

Zo zijn er talrijke wandelroutes uitgestippeld in de omgeving van het boetiekhotel. En hou je van lekker eten? Dan zit je helemaal goed in dit klein charme hotel in het binnenland van Andalusië.

Hotel Los Castaños boeken

Op Booking.com vind je informatie over de prijs en beschikbaarheid van Hotel Los Castaños. Heb je interesse in een wandelvakantie, geef dit dan in de opmerkingen aan. Dan nemen Diana en John contact met je op.