La Posada del Angel, een paradijsje in de bergen van Malaga

Zoek je een lieflijk hotel in de bergen van Malaga? In één van de witte dorpjes waar Andalusië zo bekend om is? Dan is La Posada del Angel in Ojén een goede keuze.

Enige jaren geleden werkte mijn man een tijdje in de Spaanse havenstad Algeciras. In de kerstvakantie zijn we bij hem op vakantie geweest en hebben we een aantal bergdorpjes in de provincie Malaga verkend.

Op minder dan 10km rijden van Marbella vonden we het idyllische dorp Ojén. Met daarin het landelijke hotel La Posada del Angel.

De patio van La Posada del Angel

Het landelijke hotel La Posada Del Angel (letterlijk vertaald: De Herberg van de Engel) is een klein hotel met 13 kamers, dat midden in het centrum van Ojén ligt.

Het is gebouwd in een typische Andalusische stijl, rondom een open patio die in de warme zomerdagen schaduw en verkoeling geeft. Een heerlijke plek om op elk moment van de dag te ontspannen en te genieten van de prachtige omgeving.

Ook de kamers in het hotel ademen een warme, knusse, Arabische sfeer uit. O ja psst, het hotel heeft een verwarmd buitenzwembad…

De gezichten achter het hotel

Een kamer in hotel La Posada del Angel

Het charmante hotel wordt gerund door Helga en Ton, die in 2011 samen met hun kinderen Jochem en Siebe naar Zuid-Spanje verhuisden om hun droom te realiseren: het ontvangen van gasten in een prettig klimaat.

Zij vonden La Posada del Angel en begonnen aan de uitdaging om er een unieke en gezellige verblijfsplaats van te maken waar gasten graag terugkomen. Inmiddels is de familie goed geacclimatiseerd en heeft het hotel al heel wat tevreden gasten mogen ontvangen.

Het gaat zo goed, dat Helga en Ton afgelopen winter zijn begonnen met nog een project: de verbouw van een tweetal huisjes in het dorp Ojén. Dus binnenkort kunnen gasten kiezen tussen een verblijf in het hotel of in een vakantiehuis…

Het witte dorpje Ojén

Dorpsplein in het witte dorpje Ojén

Niet alleen in het hotel heeft men de traditionele Andalusische architectuur weten te behouden. Ook het dorpje Ojén is nog een typisch wit bergdorpje in Andalusië, met witgekalkte huizen en smalle straatjes.

Ondanks de explosieve bebouwing aan de kust op nog geen 10 km afstand is het de bewoners van Ojén gelukt om het plaatsje haar eigen karakter te laten behouden.

Plaza Andaluz, direct om de hoek van het hotel, is het dorpsplein dat het middelpunt van het dorpje vormt. Hier liggen verschillende bars en restaurants en komt de lokale bevolking bij elkaar om samen te praten, drinken en tapas te eten. Terwijl de kinderen er tot ’s avonds laat rond de fontein spelen.

De prachtige omgeving van Ojén

De bergen van Sierra de las Nieves

Ojén vormt een ideale uitvalsbasis om een mooi gedeelte van Zuid Spanje te ontdekken. Niet alleen de vele Pueblos Blancos (=witte dorpen) in de buurt zijn prachtig, maar ook de nabij gelegen Sierra de las Nieves (met veel wandelmogelijkheden) en de ruim vijftig golfbanen in deze streek zijn uiterst aantrekkelijk.

Ojén kan het start- en eindpunt zijn van een indrukwekkende tocht langs steden als Granada, Cordoba, Sevilla, Malaga, Ronda, Cadiz en Jerez de la Frontera.

En in de wintermaanden kan in de nabij gelegen Sierra Nevada het skiën gecombineerd worden met een glas sangria op één van de zonnige terrassen.

Meer weten?

Wil je meer weten over dit charmante Nederlandstalige hotelletje in bergdorpje Ojén? Kijk hier voor meer informatie en beschikbaarheid.


Keer terug van La Posada del Angel naar Vakantie Malaga
Keer terug naar Spanje voor JouNieuwe pagina's

 1. Oude schepen op het Pasaia Maritiem Festival in Baskenland (N-Spanje)

  May 25, 22 08:15 AM

  Op het Pasaia Maritiem Festival kun je van 26 t/m 29 mei 2022 o.a. oude zeilschepen bewonderen in de haven van de Baskische kustplaats Pasaia (Spanje). Info>>

  Lees meer

 2. Kleine campings op idyllische plekken in Zuid-Spanje

  May 24, 22 09:53 AM

  Kleine campings in Zuid-Spanje liggen vooral verscholen in het binnenland van Andalusië en Murcia, maar sommigen liggen ook aan de kust. Mijn favorieten>>

  Lees meer

 3. Gezellige, rustig gelegen kleine campings in Midden-Spanje

  May 24, 22 02:44 AM

  Kleine campings in Midden-Spanje (10-100 staplaatsen) zijn prachtig gelegen natuurcampings. Mijn favorieten in Madrid, Extremadura, Aragon, Navarra & Castilla.

  Lees meer