Rustgevend Nederlands hotel Cortijo Valverde in de bergen van Malaga

Het kleinschalige hotel Cortijo Valverde is een prachtige kleine agriturismo met omgebouwde paardenstallen en meer die zich bevindt buiten het idyllische witte dorp Álora,  in het bergachtige binnenland van de provincie Malaga.

Dit hotel met Nederlandse eigenaren in Andalusië is heerlijk rustig gelegen in een prachtige fiets- en wandelomgeving en is een ideale bestemming is voor een actieve vakantie óf een zonvakantie in Zuid-Spanje. 

Klein landelijk hotel buiten Álora

Het Nederlandse hotel Cortijo Valverde is rustig en landelijk gelegen

Cortijo Valverde is een comfortabel en rustgevend klein hotel in de bergen ten noordwesten van de stad Malaga dat zich bevindt in een voormalige boerderij buiten het authentieke witte bergdorp Álora.

Deze agriturismo in het binnenland van Andalusië beschikt over 6 comfortabele kamers (die onder andere voorzien zijn van badjassen, badslippers en Rituals producten).

Bovendien is er een Mediterrane tuin met hierin een groot buitenzwembad en talrijke privé-zithoekjes, een fitnessruimte en een klein restaurant

Onvergetelijke vakantie bij Nederlanders

Uitzicht Cortijo Valverde

Het kleine landelijke hotel wordt liefdevol gerund door de Nederlanders Arrian, Monique en Brenda die begin 2023 deze heerlijke agriturismo overgenomen hebben van Bert en Wendy.

Zij verwennen hun gasten met lekker eten en drinken en geven hen uitgebreid advies over de omgeving.

Bovendien kunnen zij ook helpen met het organiseren van activiteiten.

Dit kan variëren van kaartjes bestellen voor de Caminito del Rey tot het regelen van een dagje golfen tot het organiseren van een yoga-les op Cortijo Valverde.

Actieve vakantie bij Cortijo Valverde 

Wandelen over de Caminito del Rey in Andalusië

Het kleine landelijke hotel in het binnenland van Andalusië is gelegen in een natuurlijke omgeving met bergen, kloven en meren die prachtig zijn voor een actieve vakantie in Spanje: een wandel- of fietsvakantie, maar ook een paardrijvakantie, vogelkijkvakantie, watersportvakantie of golfvakantie. 

Zo vind je op een half uur rijden van Cortijo Valverde de adembenemende kloof van El Chorro, de spectaculaire wandelroute Caminito Del Rey en de schitterende stuwmeren van Ardales, waar je kunt zwemmen, kanovaren, zeilen en meer.

En ben je binnen een uur rijden bij de bijzondere rotsformaties van El Torcal (Antequera).

Cultuurvakantie bij Cortijo Valverde

Wil je cultuur proeven tijdens je vakantie in Zuid Spanje? Verken dan de authentieke pueblos blancos in de omgeving van Cortijo Valverde. Bijvoorbeeld de witte bergdorpen Álora, Mijas en Ronda.

En hou je van steden? Ga een dag naar de verrassende stad Málaga.

Tip! Huur een all-inclusive auto als je op vakantie naar Cortijo Valverde gaat, zodat je tijdens je vakantie niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Ontspanvakantie bij Cortijo Valverde

Ontspannen in het zwembad van Cortijo Valverde in Zuid Spanje

Maar je kunt natuurlijk ook heerlijk niets doen tijdens je op vakantie bent bij deze Nederlanders.

En er genieten van de rust om je heen, het verkoelende zwembad en het heerlijke eten.

En wil je je ontspanvakantie in Zuid-Spanje compleet maken, dan kunnen Arrian, Monique en Brenda ook yoga en massage op de Cortijo voor je regelen. 

Omdat Arrian, Monique en Brenda willen dat dit charmant klein hotel in het binnenland van Andalusië een rustpunt vormt waar gasten kunnen bijkomen van hun drukke dagelijkse bestaan, hebben zij besloten dat kinderen pas vanaf 12 jaar welkom zijn.

Om dezelfde reden mogen honden er ook niet op vakantie komen.

Let op: kinderen vanaf 12 jaar zijn welkom op Cortijo Valverde; en honden zijn helaas niet toegestaan.

Duurzaam toerisme

Wat zou het mooi zijn als de generaties na ons nog net zo kunnen genieten van deze authentieke plek in Zuid Spanje als wij dat nu kunnen! Ik ben daarom een absolute voorstander van duurzaam toerisme. Waarbij de lokale bevolking wordt betrokken. En er wordt gedacht aan het milieu. Dit is een andere reden waarom ik dit kleine Nederlandse hotel in Zuid-Spanje aanbeveel.

Want Arrian, Monique en Brenda doen er alles aan om het milieu zo veel mogelijk te sparen (via afvalscheiding, het gebruik van zonne-energie en verlichting met laag energieverbruik) en kopen zoveel mogelijk lokale producten en diensten.

Bovendien geven zij hun gasten de mogelijkheid om CO2-neutraal te vliegen.

Praktische informatie Cortijo Valverde

Naam: Cortijo Valverde
Soort accommodatie: kleinschalig hotel

Nederlandse eigenaren: ja (Arrian, Monique & Brenda)
Zwembad: ja
Huisdieren toegestaan: nee
Open: hele jaar

Adres: Cortijo Valverde, APDO 47, Álora 29500 (Málaga, Andalusië)
Telefoon (en WhatsApp): +34 613740981 (Spaans) / +31 619770694 (Nederlands)

Dichtstbijzijnd vliegveld: vliegveld van Málaga (52 kilometer)

Terug naar boven>>