Rustgevend Nederlands hotel Cortijo Valverde in binnenland Andalusië

Het kleinschalige Nederlandse hotel Cortijo Valverde is een kleine parel in het bergachtige binnenland van Andalusië. Een comfortabel en rustgevend landelijk hotel met groot zwembad en heerlijk eten. Dat een ideale bestemming is voor een actieve vakantie of ontspanvakantie in Zuid Spanje. 

Klein landelijk hotel buiten Álora

Cortijo Valverde is een comfortabel en rustgevend klein hotel in het binnenland van Andalusië. Dat zich bevindt in een voormalige boerderij buiten het authentieke witte bergdorp Álora. En beschikt over 6 comfortabele kamers (die o.a. voorzien zijn van badjassen, badslippers en Rituals producten), een Mediterrane tuin met hierin een groot zwembad en talrijke privé-zithoekjes, een fitnessruimte en een restaurant. 

Kleinschalig hotel Cortijo Valverde bij Álora (Málaga, Andalusië)
Het Nederlandse hotel Cortijo Valverde is rustig en landelijk gelegen
Ontspannen in het zwembad van Cortijo Valverde in Zuid Spanje
Comfortabele kamers van het kleine hotel Cortijo Valverde in het binnenland van Andalusië
Uitzicht Cortijo Valverde

Onvergetelijke vakantie bij Nederlanders

Het kleine landelijke hotel wordt liefdevol gerund door de Nederlanders Bert en Wendy. Die sinds 2016 hun drukke bestaan in Nederland verruild hebben met het ontspannen leven in Zuid Spanje. Waarbij Bert de gasten verwent met lekker eten en drinken. En Wendy gasten advies geeft over de omgeving en helpt met het organiseren van activiteiten. Die kunnen variëren van kaartjes voor de Caminito del Rey tot een dagje golfen tot yoga-les op Cortijo Valverde.

Actieve vakantie bij Cortijo Valverde 

Het kleine landelijke hotel in het binnenland van Andalusië is gelegen in een prachtige natuurlijke omgeving. Met bergen, kloven en meren. Die prachtig zijn voor een actieve vakantie in Spanje: een wandel- of fietsvakantie, maar ook een paardrijvakantie, vogelkijkvakantie, watersportvakantie of golfvakantie. 

Zo vind je op een half uur rijden van Cortijo Valverde de adembenemende kloof van El Chorro, de spectaculaire wandelroute Caminito Del Rey en de schitterende stuwmeren van Ardales. Waar je kunt zwemmen, kanovaren, zeilen en meer. En ben je binnen een uur rijden bij de bijzondere rotsformaties van El Torcal (Antequera).

Cultuurvakantie bij Cortijo Valverde

Wil je cultuur proeven tijdens je vakantie in Zuid Spanje? Verken dan de authentieke pueblos blancos in de omgeving van Cortijo Valverde. Bijvoorbeeld de witte bergdorpen Álora, Mijas en Ronda.

En hou je van steden? Ga een dag naar de verrassende stad Málaga.

Ontspanvakantie bij Cortijo Valverde

Maar je kunt natuurlijk ook heerlijk niets doen tijdens je verblijf bij deze Nederlanders. En genieten van de rust om je heen, het verkoelende zwembad en het heerlijke eten van Bert. Wil je je ontspanvakantie in Zuid Spanje compleet maken, dan kan Wendy ook yoga en massage op de Cortijo voor je regelen…

Kinderen vanaf 12 jaar welkom

Omdat Bert en Wendy willen dat dit charmant klein hotel in het binnenland van Andalusië een rustpunt vormt waar gasten kunnen bijkomen van hun drukke dagelijkse bestaan, hebben zij besloten dat kinderen pas vanaf 12 jaar welkom zijn. Om dezelfde reden zijn honden helaas niet toegestaan.

Duurzaam toerisme

Wat zou het mooi zijn als de generaties na ons nog net zo kunnen genieten van deze authentieke plek in Zuid Spanje als wij dat nu kunnen! Ik ben daarom een absolute voorstander van duurzaam toerisme. Waarbij de lokale bevolking wordt betrokken. En er wordt gedacht aan het milieu. Dit is een andere reden waarom ik dit kleine Nederlands hotel in Zuid Spanje aanbeveel.

Want Bert en Wendy doen er alles aan om het milieu zo veel mogelijk te sparen (via o.a. afvalscheiding, het gebruik van zonne-energie en verlichting met laag energieverbruik) en kopen zoveel mogelijk lokale producten en diensten. Bovendien geven zij hun gasten de mogelijkheid om CO2-neutraal te vliegen.

Bereikbaarheid Cortijo Valverde

Als je op vakantie naar het rustig en landelijk gelegen hotel in het binnenland van Andalusië gaat, kun je het beste vliegen op Málaga en dan een auto huren. Vanaf het vliegveld van Málaga is het dan nog maar 40 minuten rijden naar het kleinschalige hotel Cortijo Valverde.

Meer weten of boeken?

Lijkt het je wat om op vakantie in dit comfortabel klein Nederlands hotel in Zuid Spanje te gaan? Kijk dan op de website van Cortijo Valverde in Álora voor meer informatie. Hier kun je ook boeken.

Website: cortijovalverde.com
Contact: info@cortijovalverde.com
Adres: Cortijo Valverde, APDO 47, Álora 29500, Málaga
Telefoon: +34 952 11 29 79