Een avontuurlijke kindervakantie op Canarisch eiland La Palma

Heb je er al eens aan gedacht om een kindervakantie naar Canarisch eiland La Palma te maken? Het groenste en meest noordwestelijk gelegen Canarisch eiland in de Atlantische Oceaan is namelijk één groot avonturenland voor kinderen! Met vulkanen, watervallen, bananenplantages, ravijnen, heel veel strand én een prachtige onderwaterwereld waarin dolfijnen, walvissen en schildpadden leven...

Lees snel meer over wat je met kinderen kunt zien en doen op La Isla Bonita. En lees ook even mijn tips voor als je met kinderen op vakantie gaat.

Zien en doen met kinderen op La Palma

Ga op wandelavontuur

Wandelen tijdens een kindervakantie op La Palma (Foto: Oceaanzicht)

Verken al wandelend de prachtige natuur La Palma: de zo verschillende landschappen rond de drie vulkanen die het Spaanse eiland rijk is, de laurierbossen en ravijnen waar riviertjes doorheen kabbelen. Wandel bijvoorbeeld naar het uitzichtpunt op de Roque de los Muchachos, het hoogste punt van het eiland, van waaruit je een schitterend uitzicht hebt.

Daarnaast kun je op de bananenplantages van dit Canarische eiland ontdekken hoe bananen groeien. 

En wist je dat je op La Palma de allereerste rotstekeningen die op de Canarische Eilanden gevonden zijn kunt zien (in het archeologische park Belmaco in Mayo), die dateren uit de prehistorie?

Over het hele eiland lopen goed gemarkeerde wandelpaden, dus je hoeft absoluut niet bang te zijn om er te verdwalen..

TIP! De Nederlanders Siepke en Marjan wonen op La Palma. Naar aanleiding van de vele wandelavonturen die zij er met hun eigen kinderen hebben gehad, hebben zijn de mooiste wandelroutes voor kinderen op La Palma bij elkaar gezet.

Ontdek de prachtige onderwaterwereld

De fascinerende onderwaterwereld langs de kust van La Palma

Ontdek tijdens jullie kindervantie op La Palma ook de indrukwekkende onderwaterwereld rond het Spaanse eiland!

Want de vroegere vulkaanuitbarstingen hebben er voor prachtige rotsen en grotten onder water gezorgd. En voor een grote diversiteit aan vissen en planten.

Je kunt er het hele jaar door snorkelen en duiken. Samen met een ervaren (Engelstalige) instructeur. En je hoeft geen duikervaring te hebben. Via de Nederlandstalige website GetYourGuide kun je een 2 uur durende snorkeltocht of een 4 uur durende duiktocht voor beginners boeken.

Maak een boottocht

Maar het water rond dit oude pirateneiland is niet alleen het leefgebied van vele prachtige planten en vissen. Er zwemmen ook dolfijnen, walvissen en schildpadden in rond!

Wedden dat jullie kinderen net zo graag walvissen, dolfijnen en schildpadden willen zien als papa en mama...?

Via de website GetYourGuide kun je verschillende boottochten boeken waarbij je op zoek gaat naar deze prachtige dieren die dichtbij de kust van La Palma in de Atlantische Oceaan leven.

Ga naar Santa Cruz de la Palma

Kleurrijke plafonds in de straten van Santa Cruz de la Palma (Canarische eilanden)

Zijn jullie kinderen geïnteresseerd in ontdekkingsreizigers? Breng tijdens jullie gezinsvakantie op La Palma dan zeker ook een bezoek aan het rustige, kleurrijke 15de eeuwse stadje Santa Cruz de la Palma.

In deze haven stopten vroeger schepen die op weg waren van Europa naar de Nieuwe Wereld (Amerika). En zijn ook eeuwen lang prachtige schepen gebouwd.

Leef je uit of ontspan op het strand

Een strand op het Spaanse eiland La Palma

Én natuurlijk kunnen jullie tijdens een kindervakantie op La Palma ook heerlijk zwemmen, snorkelen, varen en meer in de Atlantische Oceaan. Plus spelen, bouwen en ravotten op het strand. Lukt het jullie om een strand te vinden waar niemand anders is...?

Of jullie kunnen gaan zwemmen in een natuurzwembad op het Spaanse eiland. Bijvoorbeeld dat van La Fajana of El Charco Azul.

Als jullie van mooie zonsondergangen houden, ga dan zeker een keer naar het strand van Tazacorte om de zonsondergang te zien.

Tips voor kindervakantie La Palma

Zijn jullie van plan om met jullie kinderen op vakantie naar La Palma te gaan? En willen jullie La Isla Bonita op een voor iedereen leuke manier verkennen? Dat is absoluut geen probleem! Hou echter wel rekening met: 

  • de leeftijd van je kind(eren);
  • de fysieke mogelijkheden van je kind(eren);
  • de interesses van je kind(eren);
  • de belevingswereld van kinderen.

Zeker jongere kinderen hebben nog veel fantasie en houden van spelen, op avontuur gaan en lekker dollen. Speel hier op in tijdens jullie gezinsvakantie op La Palma. Ga samen op ontdekkingstocht op dit vroegere pirateneiland. En bedenk leuke zoek- en raadspelletjes voor onderweg. 

Voor zowel kleine als grotere kinderen geldt verder, dat ze het fijn vinden om ergens in betrokken te worden. Als jullie tijdens jullie kindervakantie op La Palma gaan wandelen, laat de kinderen waar mogelijk vooroplopen om de route te ontdekken. En laat oudere kinderen eventueel de kaart lezen.

Kinderen kunnen ook een eigen rugzak(je) dragen met bijvoorbeeld een vergrootglas, verrekijker en kompas; of tekenspulletjes om te tekenen wat ze onderweg zien.

En denk er natuurlijk aan om goed voorbereid op pad te gaan. Dus neem eten en drinken, zonnebrandcrème en extra kleren mee voor als het koud wordt of gaat regenen. Plus een telefoon voor noodgevallen (is bovendien ook handig om foto's te maken). En zorg ervoor dat jullie op de paden en bij elkaar blijven.

Sfeervolle accommodaties op La Palma