Tips voor een actieve kindervakantie op Mallorca   

Bij een kindervakantie Mallorca denk ik aan een vakantie vol plezier voor kinderen. En daarvoor zijn er op Mallorca genoeg mogelijkheden! Natuurlijk zijn er waterparken en is er een pretpark.

Maar kinderen kunnen zich ook amuseren aan de vele stranden en in het water. En in de gevarieerde natuur en Middeleeuwse dorpen en stadjes in de binnenlanden van Mallorca. Zodat zij spelenderwijs meer te weten komen over dit fascinerende Spaanse eiland in de Middellandse Zee.

Ik heb de leukste activiteiten voor kinderen op Mallorca voor je op een rijtje gezet.

Exotische stranden & kleurige onderwaterwereld

Snorkelen in het kristalheldere water voor de kust van Mallorca

Neem je zwemspullen en snorkel mee voor een actieve kindervakantie op Mallorca! Want het Spaanse eiland voor de kust van Valencia heeft vele exotische stranden en baaien. Met heerlijk fijn en zacht zand. Prachtig helderblauw water. En een kleurrijke onderwaterwereld. Met veel verschillende vissen en prachtige planten.

Er zijn drukbezochte, maar ook bijna verlaten stranden en baaien. Waar je lekker kunt zonnebaden. Of juist actief kunt zwemmen, snorkelen en meer.

Boottochten langs de kust van Mallorca

Maak een boottocht langs de kust als je met je kinderen op vakantie op Mallorca bent! En bewonder de vele baaien en indrukwekkende kliffen die het Spaanse eiland rijk is, de eilandjes voor de kust en het prachtige onderwaterleven.

Je kunt kiezen uit verschillende boottochten vanuit diverse plaatsen van het populaire eiland van de Balearen. Bijvoorbeeld vanuit Pollensa (in het noorden van Mallorca), Cala d’Or of  Colonia Sant Jordi.

De boten hebben vaak een glazen bodem, zodat je nog beter de prachtige vissen en planten onder water kunt zien. En gaan een tijdje voor anker bij een mooi strand, zodat je ook nog heerlijk in zee kunt zwemmen (dus denk aan je zwemspullen!).

Er is ook een boot die 's morgens vroeg vaart. Zodat jullie kunnen genieten van een fascinerende zonsopgang. Én dolfijnen die in het helderblauwe water zwemmen.

Via de Nederlandstalige website GetYourGuide kun je voordat jullie kindervakantie op Mallorca begint al online talrijke boottochten boeken. De mooiste vind ik:

Op avontuur in binnenland van Mallorca

Ontdek tijdens jullie actieve kindervakantie op Mallorca ook de indrukwekkende natuur in de binnenlanden van Mallorca! Een afwisselende natuur met bergen, watervallen, kliffen en meren. En dieren en planten die we in Nederland niet kennen.

Verken de natuur op een manier die jullie allemaal leuk vinden. Je kunt er actief wandelen, fietsen of klimmen. Maar ook rustig picknicken of zwemmen in een meer.

Bezoek bijvoorbeeld:

Op de fiets door hoofdstad van Mallorca

Als je met je kinderen op vakantie op Mallorca bent, kan een dag Palma de Mallorca eigenlijk niet ontbreken. De hoofdstad van dit Spaanse eiland is niet heel groot en heeft toch genoeg om te zien en doen: kathedraal La Seu, het Bellver kasteel (net buiten de stad), de haven, een leuk speelgoedmuseum (Museu de sa Jegueta), parken, speeltuinen en meer.

Je kunt goed en veilig fietsen in de stad: de straten zijn vrij rustig, het is er niet erg heuvelachtig en er zijn fietspaden. Dus huur een fiets als je met je kinderen in Palma de Mallorca bent en verken zo op een actieve doch ontspannen manier de stad. Of ga mee met een Nederlandstalige fietstour door de stad.

Een leuk alternatief voor de fiets is de toeristenbus. Waarbij je kunt in- en uitstappen bij de belangrijkste bezienswaardigheden van Palma de Mallorca.

TIP! Je kunt goede fietsen huren voor volwassenen én kinderen bij het Nederlandse fietsbedrijf BajacBikes.  En hetzelfde bedrijf organiseert ook verschillende Nederlandstalige fietstours door Palma de de Mallorca.

TIP! Via de Nederlandstalige website GetYourGuide kun je van tevoren al online kaartjes voor de Hop on Hop off bus in Palma de Mallorca kopen.

Beleef Rafa Nadal Museum Xperience

Zijn jullie sportliefhebbers, dan kan ik voor jullie actieve kindervakantie op Mallorca ook een bezoek aanbevelen aan het Rafa Nadal Museum Xperience! Een interactief sportmuseum in Manacor. Waarin je met behulp van de nieuwste technologieën jezelf kunt uitdagen en testen in tennis, roeien, hockey, fietsen, formule 1 en meer...En waarin je natuurlijk ook alles te weten komt over de carrière van tennis-ster Rafa Nadal.

Entreekaartjes voor Nadal's interactieve sportmuseum kunnen jullie voorafgaand aan de vakantie met jullie kinderen op Mallorca al online kopen op de Nederlandstalige website van GetYourGuide.

Bezoek druipsteengrotten

Varen door druipsteengrotten Cuevas del Drach op Mallorca

Of wat zeggen jullie ervan om op avontuur in de druipsteengrotten Cuevas del Drach of Cuevas dels Hams in Porto Cristo te gaan als jullie met jullie kinderen in Mallorca op vakantie zijn? Het zijn sfeervolle druipsteengrotten met ondergrondse meren. Waar je in bootjes doorheen vaart. En waarin regelmatig concerten gegeven worden.

Hou je van meer actie? Ga dan klimmen en zwemmen inde Cueva dels Coloms.

Ander vertier voor kinderen op Mallorca

En dan is er nog ander vertier voor kinderen op Mallorca. Vertier dat altijd bij kinderen in de smaak valt. Namelijk het bezoek aan een pretpark, aquarium, waterpark of dolfinarium:

Meer vakantietips Mallorca

Andere vakanties op Spaanse eilanden

Doe ook eens inspiratie op over wat je kunt zien en doen op een van de andere Spaanse eilanden.