Een kindervakantie Mallorca   

Bij een kindervakantie Mallorca denk ik aan een vakantie vol plezier voor kinderen. En daarvoor zijn er op Mallorca genoeg mogelijkheden! Natuurlijk zijn er waterparken en is er een pretpark.

Maar kinderen kunnen zich ook amuseren aan de vele stranden en in het water. En in de gevarieerde natuur en Middeleeuwse dorpen en stadjes in de binnenlanden van Mallorca. Zodat zij spelenderwijs meer te weten komen over dit fascinerende Spaanse eiland in de Middellandse Zee.

Ik heb de leukste activiteiten voor kinderen op Mallorca voor je op een rijtje gezet.

1. Geniet van exotische stranden en baaien op Mallorca

Geniet met je kinderen van de vele exotische stranden en baaien op Mallorca!

Er zijn drukbezochte, maar ook bijna verlaten stranden en baaien. Met heerlijk fijn en zacht zand. En prachtig helderblauw water.

Welk strand vinden jullie het mooist…?

2. Ontdek het onderwaterleven aan de kust van Mallorca

De kust van Mallorca kent een rijk onderwaterleven. Met veel verschillende en kleurrijke vissen en prachtige planten.Zet je snorkelbril op en ontdek het prachtige onderwaterleven.

Of vaar mee op een boot met een glasbodem. Door de glazen bodem van de boot zie je de mooiste vissen en het leven onder water. Vaak gaat de boot een tijdje voor anker bij een mooi strand, zodat je ook nog heerlijk in zee kunt zwemmen.

De glasbodem boten vertrekken overigens vanuit verschillende havens op Mallorca.

3. Ontdek de fascinerende kustlijn van Mallorca

Vanaf het strand kun je genieten van het strand en de zee. Maar je kunt niet zien hoe mooi de kustlijn van Mallorca is, met zijn grote en kleine baaien en indrukwekkende kliffen.

Dat ontdek je pas vanaf het water. Als je een boottocht maakt langs de fascinerende kustlijn van Mallorca. Er worden vanaf verschillende plekken boottochten georganiseerd.

Bijvoorbeeld vanaf Pollensa (in het noorden van Mallorca), Cala d’Or of  Colonia Sant Jordi. Vanuit Pollensa vaart de boot naar Cala Murta in de baai van Pollensa, de kleinste baai van Mallorca, en het strand van Formentor.

Op beide plekken gaat de boot voor anker en kunnen jullie al zwemmend, vissend of zonnebadend genieten van de prachtige omgeving om je heen.

4. Ga op ontdekkingsreis naar het eiland Cabrera

Maak een boot excursie naar het eilandje Isla Cabrera. Dit magische eilandje is een nationaal park. Met prachtige verlaten stranden, veel verschillende vogels en met langs de kust vissen in vele kleuren en maten.

5. Ontdek de indrukwekkende natuur in de binnenlanden van Mallorca

Ontdek de indrukwekkende natuur in de binnenlanden van Mallorca! Een afwisselende natuur met bergen, watervallen, kliffen en meren. En dieren en planten die we in Nederland niet kennen.

Verken de natuur op een manier die jullie allemaal leuk vinden. Je kunt er actief wandelen, fietsen of klimmen. Maar ook rustig picknicken of zwemmen in een meer.

Bezoek bijvoorbeeld:

6. Ander vertier voor kinderen op Mallorca

En dan is er nog ander vertier voor kinderen op Mallorca. Vertier dat altijd bij kinderen in de smaak valt. Namelijk het bezoek aan een pretpark, waterpark of dolfinarium:

Meer informatie

Kijk hier voor meer informatie en reistips voor een Vakantie op Mallorca (op de Balearen) of een van de andere Spaanse eilanden.


Keer terug van Kindervakantie Mallorca naar Vakantie Mallorca
Keer terug naar Spanje voor JouNieuwe pagina's

 1. De Balsa - Nederlandse vakantieboerderij in Sierra Nevada (Andalusië)

  Feb 12, 19 02:36 AM

  Vakantieboerderij de Balsa – eenvoudige Nederlandse vakantieboerderij aan de voet van de Sierra Nevada; met appartement en 5 kamers voor 1 tot 5 personen; ideaal voor een wandel-, fiets- of paardrijva…

  Lees meer

 2. De OV-kaart van Madrid – ideaal voor een vakantie in Madrid

  Feb 11, 19 09:12 AM

  Ideaal voor een vakantie in Madrid: de OV-kaart van Madrid! Lees waar de kaart geldig is, hoe je de kaart koopt en oplaadt en hoe je in-en uitcheckt met de kaart.

  Lees meer

 3. Ontdek Madrid vanuit de lucht met de Teleférico

  Feb 11, 19 06:25 AM

  Geniet van prachtige uitzichten vanuit de Teleférico van Madrid! Lees hier meer over ligging, bereikbaarheid, openingstijden, kosten en meer van de kabelbaan van Madrid naar Casa del Campo. En wat je…

  Lees meer