Een Spaanse eilanden vakantie - 
veel meer dan zon!  

Een vakantie naar  een van de Spaanse eilanden leek me lange tijd helemaal niets. Er is immers alleen zon, zee en feest, toch? Niets bleek minder waar! Er is veel meer dan zon! Op zowel de Balearen als de Canarische eilanden kun je genieten van ongerepte natuur en een rijke cultuur!

Dit maakt de Spaanse eilanden niet alleen een ideale bestemming voor een zonvakantie Spanje, maar ook voor een actieve vakantie, cultuurvakantie of gezinsvakantie. Zowel de eilanden voor de kust van Valencia als die voor de kust van Marokko.

Lees eerst meer over de eilandengroepen de Balearen en de Canarische eilanden. Of ga direct naar een van de Spaanse eilanden.

En lees meer over de verschillende soorten vakanties die je er kunt beleven.

Een vakantie op de Balearen

Ga je op vakantie naar de Balearen, dan kun je kiezen uit een vakantie op de Spaanse eilanden MallorcaMenorcaIbiza of Formentera.

Het is een eilandengroep voor de kust van Valencia, in de Middellandse Zee. 

De eilanden zijn door de eeuwen heen interessant geweest voor de handel en piraterij in het Mediterrane Gebied. En er zijn dus overblijfselen van talrijke volkeren te vinden.

De Spaanse eilanden Ibiza, Mallorca en Menorca zijn populaire bestemmingen voor een zonvakantie. En dus behoorlijk toeristisch. Laat je de drukbezochte stranden echter achter je, dan kom je terecht in een binnenland met een gevarieerd natuurlijk landschap en dorpen waar tradities in ere worden gehouden. 

Wil je op vakantie naar een Spaans eiland zonder massatoerisme? Ga dan  naar Formentera. Hier wordt massatoerisme bewust geweerd.

Een vakantie op de Canarische eilanden

Ga je op vakantie naar de Canarische eilanden, dan kun je kiezen uit een vakantie op de Spaanse eilanden Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura, La Palma, La Gomera of El Hierro.

De vulkanische eilanden zijn gelegen zijn in de Atlantische Oceaan, voor de kust van Marokko.

En hebben een heerlijk zacht klimaat, met een gemiddelde jaartemperatuur van 22 graden Celcius.

De eilanden Gran Canaria, Tenerife en Fuerteventura zijn populaire bestemmingen voor een zonvakantie. Zij bieden echter ook prachtige mogelijkheden voor plattelandstoerisme en actieve vakanties.

Wil je op vakantie naar een Spaans eiland waar helemaal geen massatoerisme te vinden is? Ga dan naar La Palma, La Gomera of El Hierro.

Soorten vakanties op de Spaanse eilanden

Ik zei het al: de Spaanse eilanden zijn niet alleen een goede bestemming voor een zon- en strandvakantie, maar ook voor een actieve vakantie. Bijvoorbeeld een wandel- of fietsvakantie, maar ook een yogavakantie of en skivakantie.

Wil je meer weten over een bepaald soort vakantie? Lees dan verder bij de vakantie van je interesse:

Maar je kunt ook prachtige rondreizen op de Canarische eilanden maken. Of wat zeg je van een kindervakantie op de Spaanse eilanden?

En wil je in de winter de zon en warmte opzoeken? Overweeg dan om te overwinteren op de Canarische eilanden of te overwinteren op de Balearen