Bijzonder overnachten in een Parador hotel in Spanje

Ken jij de Parador hotels in Spanje? In deze luxe staatshotels, die gelegen zijn op unieke locaties en gevestigd zijn in oude kastelen of paleizen, kun je absoluut bijzonder overnachten!

Op deze pagina vind je mijn favoriete:

Paradores – luxe staatshotels in Spanje

Parador hotels zijn luxe staatshotels in Spanje. Die gelegen zijn op unieke locaties. Bijvoorbeeld in plaatsen die op de Werelderfgoedlijst staan, in prachtige bergachtige gebieden of idyllische dorpjes. 

Bovendien bevinden deze bijzondere overnachtingen in Spanje zich vaak in historische gebouwen als voormalige kastelen, kloosters en paleizen. En beschikken zij over uitstekende restaurants. Waar aan de lokale keuken een moderne twist wordt gegeven.

Daarom vormen deze bijzondere hotels in Spanje een unieke manier om Spanje's rijke geschiedenis, prachtige natuur en heerlijke gastronomie van dichtbij te beleven.

TIP! Verblijf je tijdens je vakantie in Spanje niet in een Parador hotel? Neem dan bijvoorbeeld een kop koffie in de bar. Zo kun je deze historische schatten toch van dichtbij bewonderen.

Mooiste Parador hotels van Spanje

Smaken verschillen natuurlijk, maar mijn favoriete Parador hotels in Spanje zijn van noord naar zuid:

1.Parador hotel van Hondarribia (Baskenland)

Het Parador hotel van Hondarribia  is een bijzonder hotel aan de kust van Baskenland in Noord Spanje. Dat gevestigd is in een kasteel uit de 10de eeuw. Gelegen is aan de baai van Txingudi bij de grens met Frankrijk, op 2,5km van het strand van Hondarribia en 20km van San Sebastian. En beschikt ook over familiekamers.

2. Parador hotel van Santiago de Compostela (Galicië)

Het Parador hotel van Santiago de Compostela is gevestigd in het Hostal Reis Católicos, een prachtig historisch gebouw uit de vijftiende eeuw, dat vroeger onderdak bood aan pelgrims. En bevindt zich op het Obradoiro plein, pal naast de beroemde kathedraal van Spanje’s bekendste pelgrimsoord. Dit luxe 5-sterren hotel in Galicië is een van de mooiste en meest luxe Parador hotels van Spanje.

3. Parador hotel van Baiona (Galicië)

Het luxe Parador hotel van Baiona is gevestigd in een Middeleeuws fort, dat zich bevindt in kustplaats Baiona, die gelegen is aan een baai in het zuidelijke deel van het Rías Baixas gebied. Van waaruit je prachtig uitzicht op zee en de Ciés eilanden hebt. Dit luxe hotel in Galicië  beschikt over een uitstekend restaurant, een buitenzwembad, een sauna en een jacuzzi. Een heerlijke plek voor een ontspanvakantie in Noord Spanje.

4. Parador van Alcañiz (Aragón)

Het Parador hotel van Alcañiz in de regio Aragón is gevestigd in een voormalig kasteel van de Orde van Calatrava. Dat boven op een berg ligt en daarom prachtige wijdse uitzichten biedt. Het hotel heeft comfortabele kamers, een sfeervolle bar, heerlijk restaurant, fitnessruimte en sauna. Een bijzondere accommodatie in het binnenland van Spanje!

5. Parador hotel van Cardona (Catalonië)

Het Parador hotel van Cardona is gevestigd in een Middeleeuws kasteel buiten het plaatsje Cardona, in het binnenland van Catalonië. Vanaf de bergtop van dit sfeervolle hotel in Spanje heb je waanzinnige uitzichten. De bedden zijn comfortabel, het eten uitstekend en de omgeving een droom om in te wandelen. Wat wil je nog meer...?

6. Parador hotel van Sigüenza (Castillië La Mancha)

In het Parador hotel van Sigüenza in de regio Castillië La Mancha waan je je even helemaal terug in de Middeleeuwen als je door de gangen van het voormalige Moorse fort en later Bisschoppelijke paleis loopt. En tegelijkertijd geniet je van modern gemak en de heerlijke Castiliaanse keuken in het restaurant van deze bijzondere overnachting in Midden Spanje.

7. Parador hotel van Cuenca (Castillië La Mancha)

Wil je heerlijk luxe en in stijl overnachten tijdens je vakantie in Cuenca in de regio Castillië la Mancha? Dan vind ik het Parador hotel van Cuenca in het San Pablo klooster een aanrader. Proef er de geschiedenis en het heerlijke eten. En geniet van het uitzicht op de Middeleeuwse stad met de hangende huizen in Midden Spanje!

8. Parador hotel van Plasencia (Extremadura)

Het indrukwekkende Parador hotel van Plasencia bevindt zich in het 15e eeuwse klooster van San Vicente Ferrer. Dat bestond uit een klooster, kerk en paleis. En is gelegen in de Middeleeuwse plaats Plasencia, in de regio Extremadura. Wat zijn geschiedenis en modern gemak prachtig met elkaar verweven in deze bijzondere overnachting in Midden Spanje!

9. Parador hotel van Úbeda (Andalusië)

De Parador van Úbeda bevindt zich op misschien wel de mooiste plek van Renaissance stad Úbeda in de provincie Jaén. Deze bijzondere overnachting in Andalusië is namelijk gevestigd in het vroegere paleis van de kaplaan van de Capilla del Salvator kerk. En ligt naast de kerk. Dit historisch gebouw is bovendien het eerste Parador hotel van Spanje!

10. Parador hotel van Carmona (Andalusië)

Een half uur rijden in Noordoostelijke richting van Sevilla ligt in het stadje Carmona de Parador de Carmona. Een Parador hotel dat gevestigd is in een voormalige Moorse vesting uit de 14de eeuw. De Moorse invloeden en antieke inrichting van het rustieke 4-sterren hotel doen me bijna geloven dat ik terug in de Middeleeuwen ben…

Meer Parador hotels in Spanje

Maar er zijn nog veel meer prachtige Parador hotels waarin je bijzonder kunt overnachten in Spanje.

Op Booking.com vind je een overzicht van alle Parador hotels in Spanje. Hoe? Door bij bestemming Spanje in te vullen. En vervolgens bij Hotelketens te filteren op ‘Paradores de Turismo’ (in de linker balk, flink naar beneden scrollen).

Maak een Paradores reis door Spanje

Maak eens een Paradores rondreis als je op vakantie in Spanje bent! Je kunt de rondreis natuurlijk zelf samenstellen en ieder hotel los boeken (bijvoorbeeld via Booking.com - zie hierboven).

Maar je kunt ook hulp krijgen bij het organiseren van deze bijzondere vakantie in Spanje. Bijvoorbeeld van AmbianceTravel. Deze Nederlandse reisorganisatie biedt onderstaande Paradores rondreizen in Spanje aan, maar kan ook een Paradores reis op maat voor je maken (neem hiervoor contact op met AmbianceTravel - via knop rechtsboven op hun website). Dit zijn mijn favoriete Paradores rondreizen in Spanje:

Paradores rondreis Noord Spanje (12dgn)

De Paradores rondreis door Noord Spanje van AmbianceTravel is een 12-daagse luxe rondreis per auto. Langs de adembenemende kust en het groene binnenland van Noord Spanje. Waarbij je  verblijft in 6 prachtige Paradores. O.a. in de Parador hotels van Santo Domingo de la Calzada en Hondarribia.

Paradores rondreis Galicië (8dgn)

De Paradores rondreis door Galicië van AmbianceTravel is een 8-daagse luxe rondreis per auto door het ruige Galicië in noordwest Spanje en een stukje Castillië en Leon. Waarbij je bijzonder overnacht in onder meer de Paradore hotels van León, Santiago de Compostela en Tui.

Paradores rondreis Spaanse Pyreneeën (15dgn)

In de 15-daagse Paradores rondreis door de Spaanse Pyreneeën van AmbianceTravel maak je een reis per auto door het bergachtige grensgebied tussen Spanje en Frankrijk. De vakantie begint in kustplaats Hondarribia (Baskenland) en eindigt in kustplaats Begur (Catalonië). Je verblijft in o.a. in het Parador hotel van Hondarribia en Cardona. En kunt onderweg heerlijke wandelingen maken.

Paradores rondreis UNESCO steden rond Madrid (10dgn)

Wil je tijdens je rondreis langs de Werelderfgoedsteden rond Madrid verblijven in luxe Parador hotels? Dan is deze 10-daagse Paradores rondreis van AmbianceTravel precies wat je zoekt. Tijdens deze luxe rondreis per auto langs o.a. de Middeleeuwse plaatsen Ávila en Segovia overnacht je in de Parador hotels van Toledo, Trujillo, Salaparamanca, Ávila en Segovia.

Paradores rondreis klassiek Andalusië (8dgn)

Wil je tijdens je ontdekkingstocht langs onder meer Andalusië's hoogtepunten Granada, Córdoba en Sevilla bijzonder overnachten in Parador hotels? Dan is de 8-daagse luxe Paradores rondreis Klassiek Andalusië van AmbianceTravel iets voor jou. Je verblijft dan in o.a. het Parador hotel van Granada, Córdoba en Carmona. 

Paradores rondreis Canarische eilanden

Tijdens de luxe 8-daagse Paradores rondreis Canarische eilanden van AmbianceTravel verblijf je in het Parador hotel van Cruz de Tejeda op Gran Canaria én het Parador hotel van Breña Baja op La Palma. Vanuit deze bijzondere overnachtingen weg van het massatoerisme kun je te voet deze twee prachtige Spaanse eilanden verkennen. Deze Paradores reis is dus een wandelvakantie en géén autovakantie!

Andere bijzondere overnachtingen in Spanje
Nieuwe pagina's

 1. De Lecrin vallei in Granada (Andalusië): de Vallei van Geluk

  Apr 01, 20 10:12 AM

  De Lecrin vallei dichtbij Granada, de Sierra Nevada én de Costa Tropical: prachtige uitvalsbasis voor een Andalusië vakantie met cultuur, natuur én strand…

  Lees meer

 2. Het hele jaar een heerlijke wandelvakantie op de Canarische eilanden

  Mar 30, 20 10:41 AM

  Een wandelvakantie op de Canarische eilanden? Lees meer over wandelroutes, wandelreizen en mooiste wandelgebieden op Tenerife, La Palma, Lanzarote, La Gomera em

  Lees meer

 3. Een vakantie aan de Costa del Sol - de kust van Málaga (Andalusië)

  Mar 30, 20 09:12 AM

  Op vakantie naar de Costa del Sol in Andalusië (Zuid-Spanje)? Lees meer over de kust van provincie Málaga. O.a. tips over vakantiehuizen en sfeervolle hotels.

  Lees meer