Grotwoningen in Spanje: bijzonder én koel vakantie vieren

Bijzonder overnachten in een grotwoning in Spanje? Dat kan! De meeste van deze bijzondere vakantiehuizen vind je in Andalusië, in de provincie Granada. Maar ik heb ook grotwoningen op andere plekken in Zuid Spanje gevonden. En zelfs een paar in Midden Spanje en op de Spaanse eilanden.

Grotwoning Cueva de la Alegría (provincie Granada, Zuid-Spanje)

Ik ben voor je op zoek gegaan naar de mooiste grotwoningen in Spanje. Hier lees je welke bijzondere overnachtingsplekken in de rotsen ik gevonden heb.

Ik heb de accommodaties hierbij opgesplitst in:

Grotwoningen in Zuid-Spanje

De meeste grotwoningen in Zuid-Spanje zijn te vinden in het noorden van de provincie Granada. Maar ook in andere provincies van Andalusië heb ik nog een paar prachtige grotwoningen gevonden.

Grotwoningen Cuevas del Pino in Villarubia (Córdoba)

Wil je bijzonder overnachten in de omgeving van Córdoba? Kijk dan eens naar de grotwoningen Cuevas del Pino.

Deze bijzondere en luxe vakantiehuizen in Zuid Spanje zijn gelegen op het uitgestrekte terrein van een landhuis, 2km buiten Villarubia en 20km buiten Córdoba.

En hebben een strakke moderne inrichting. Geweldig! O ja, met zwembad.

2-persoons grotwoning El Tajo in Setenil (Cádiz)

Grotwoning Casa Rural El Tajo in het plaatsje Setenil in de provincie Cádiz (in het westen van Andalusië) is een modern ingericht 2-persoons vakantiehuis met balkon, waarin rotsen in plafond en muren je er aan herinneren dat je in een grot verblijft.

Heel bijzonder! O ja, je hond mag mee op vakantie naar dit bijzonder vakantiehuis in Zuid Spanje.

Grotwoningen Balcones de Piedad Los Balcones (Granada)

Een van mijn absoluut favoriete grotwoningen in Granada zijn de luxe grotwoningen Balcones de Piedad, die uitkijken op dorpje Los Balcones in het noordoosten van de provincie Granada.

Deze comfortabele en smaakvol ingerichte landelijke vakantiewoningen in Zuid Spanje, die omgeven worden door prachtige natuur, hebben 1, 2 of 3 slaapkamers en delen een  zwembad.

Een topper als je houdt van rust en natuur.

Grotwoningen Cuevas al Jatib bij Baza (Granada)

Helemaal stil wordt ik ook van de Cuevas al Jatib buiten Baza in het noordoosten van de provincie Granada, op 20min rijden van de Sierra de Baza en 70min van Granada.

De bijzondere vakantiehuizen in dit kleine vakantiepark hebben een smaakvolle en comfortabele rustieke inrichting. En delen een zwembad, speeltuin en hammam.

Hier beleef je een onvergetelijke vakantie in Zuid Spanje, ook met kinderen!

Grotwoningen Cuevas la Atalaya in Huescar (Granada)

De 6 sfeervolle grotwoningen van Cuevas la Atalaya in Huéscar bevinden zich rondom een vroegere Moorse uitkijktoren (=atalaya) en kijken uit over het mooie oude stadje in het noordoosten van Andalusië.

Geniet in deze bijzondere accommodatie voor 2, 4 of 6 personen van de bijzondere sfeer, de koelte, het verkoelende zwembad en de rust om je heen!

En o ja, je hond mag mee.

8-persoons grot Cueva de la Alegría Huescar (Granada)

Wat een parel is Cueva de la Alegría in Huéscar, in het noordoosten van de provincie Granada in Andalusië!

Deze tot in de puntjes verzorgde 8-persoons grot in Zuid Spanje heeft een fantastische rustiek-Arabische inrichting en een heerlijk buitenzwembad.

En kijkt uit op het historische centrum van Huéscar. Een absolute aanrader voor een bijzondere vakantie in Spanje! 

5-persoons grot Cueva Chelaja in Galera (Granada)

De comfortabele 5-persoons grotwoning Cueva Chelaja bevindt zich in Galera. Een idyllisch dorpje op de 'Altiplano' (=hoogvlakte) van provincie Granada, in het noordoosten van Andalusië, op 30min rijden van Huescar.

In een prachtige omgeving die rijk is aan archeologische schatten (o.a. prehistorische begraafplaats).

Een onvergetelijke grot-ervaring in een typisch Andalusisch dorpje…

Casas Cueva Cazorla in Hinojares (Jaén)

Ook de Casas Cueva Cazorla in Hinojares in de provincie Jaén (Andalusië) mogen niet ontbreken in dit overzicht van de mooiste grotwoningen in Spanje.

De bijzondere 2-, 4- en 6-persoons vakantiehuizen zijn sfeervol en kleurrijk, met een Arabisch tintje. En delen een zwembad.

Bovendien liggen zij in het zuidelijkste deel van de Sierra de Cazorla, een prachtige plek voor een actieve vakantie in Zuid Spanje.

Terug naar boven>>

Grotwoningen in Midden-Spanje

Grotwoning Cueva del Escardillo in Cuenca (Castillië La Mancha)

Maar ook als je op vakantie in Midden Spanje bent, kun je bijzonder overnachten in een grotwoning!

In de Middeleeuwse plaats Cuenca in de regio Castillië La Mancha ligt namelijk de  grotwoning Casa Cueva del Escardillo, bij de ingang van de historische binnenstad van Cuenca.

Het 2- tot 4-persoons vakantiehuis is gezellig ingericht. En kijkt uit over de Júcar rivier. Huisdieren zijn toegestaan.

Grotwoning Hotel Cueva Tardienta Monegros (Aragón)

Andere grotwoningen in Midden-Spanje liggen in de provincie Huesca in Aragón: de 8 grotwoningen van Hotel Cueva Tardienta Monegros, die zich bevinden op een voormalig vliegveld in de halfwoestijn van Monegros, waar de eigenaar van het Adults-Only hotel zijn fantasie heeft laten zegevieren met een kasteel, kamelen en privé-vliegveld...

De in Marokkaans ingerichte grotwoningen zijn uitgehakt in een berg en komen uit op een gezamenlijke binnenplaats. Verder is er een buitenzwembad plus een jacuzzi. Wat een bizarre en bijzondere overnachting in Spanje is dit! Een unieke ervaring is hier gegarandeerd....

Terug naar boven>>

Grotwoningen in Oost-Spanje

Grotwoning bij Jijona

Wat een bijzonder vakantiehuis is deze 7-persoons grotwoning op eco-glamping Finca les Coves bij Jijona, op 30 minuten rijden van de stranden van de Costa Blanca!

Deze grotwoning met Nederlandse eigenaren in de provincie Alicante heeft een stijlvolle moderne inrichting. En is gelegen in een prachtige natuurlijke omgeving.

Op deze glamping in het zuiden van de regio Valencia bevinden zich ook nog twee A-frame huizen en twee glampingtenten. Samen delen zij een heerlijk zwembad plus bar.

Een fantastische vakantiebestemming in Oost Spanje voor een zonvakantie, kindervakantie of actieve vakantie. In de zomer, winter, lente en herfst!

Terug naar boven>>

Grotwoningen op de Spaanse eilanden

Grotwoning Casa Cueva la Ladera (Gran Canaria)

Bijzonder overnachten kun je ook in de grotwoning Casa Cueva la Ladera in het binnenland van het Canarische eiland Gran Canaria.

Het vrijstaande 7-persoons vakantiehuis bevindt zich gedeeltelijk in een grot. En is smaakvol ingericht.

Wat ik ook handig vind: er zijn boeken, dvd’s voor kinderen en spelletjes in huis.

Grotwoningen Casas Cueva el Caidero (Gran Canaria)

Twee andere vakantiehuizen op het Spaanse eiland Gran Canaria die gedeeltelijk in een grot zijn gebouwd zijn de vakantiehuizen van Casas Cueva el Caidero.

De 6-persoons vakantiehuizen liggen net buiten natuurpark Tamadaba, op 5 minuten rijden van het pittoreske dorpje Artenara.

De grotwoningen hebben bovendien ieder een eigen zwembad. Gaaf!

Grotwoningen Casas Cueva Alfer (Tenerife)

Op het Canarische eiland Tenerife kun je bijzonder overnachten in de huisdier- en kindvriendelijke grotwoningen voor 2 tot 4 personen van Casas Cueva Alfer in Fasnia, aan de oostkust van het Spaanse eiland, bij het kustplaatsje Las Eras.

Zelfs meubels zijn er in steen uitgehouwen! Een unieke belevenis…

Andere bijzondere overnachtingen in Spanje

Terug naar boven>>