Beleef de natuur vanuit een boomhut in Spanje!

Hou jij van bijzonder overnachten? Dan is het slapen in een boomhut in Spanje misschien iets voor jou! Zo tussen de bomen ben je pas écht dicht bij de natuur.

Ik heb eenvoudige én luxe boomhutten in Spanje gevonden. Prachtige duurzame accommodaties, die opgaan in de natuur.

De meeste hutten bevinden zich een paar meter boven de grond. Maar ik heb ook een boomhut gevonden die zich maar liefst 17 meter boven de grond bevindt! Hoogtevrees is dan niet handig…

Boomhutten in Noord Spanje

In Noord Spanje heb ik boomhutten gevonden in Galicië en Baskenland. De boomhutten die ik in Galicië gevonden heb, vormen samen de Cabañitas del Bosque.

Boomhutten Finca os Apriscos (Galicië)

Ervaar de natuur als je slaapt in een van de 3 luxe boomhutten op Finca os Apriscos, die de eerste boomhutten in Galicië zijn! Deze 2-/3-persoons glampings in Noord Spanje met keukentje, jacuzzi, kachel, panorama raam en terras liggen in een bos bij een rivier. Dichtbij natuurgebied Marismas del Tambre en de bergen van A Pena. En bieden fantastische uitzichten op bossen en valleien.

Boomhutten Cabañas do Barranco (Galicië)

Op slechts 1 kilometer van de Serra de Outes in Galicië liggen nog meer prachtige boomhutten: de Cabañas do Barranco. Deze bijzondere glamping in (Noord) Spanje bestaat uit acht luxe en modern ingerichte ecologische 2/3-persoons boomhutten met bed, keukentje, zithoek, jacuzzi, kachel, een panorama raam en terras. Bij een aantal accommodaties staat jacuzzi buiten op een overdekt terras. Als dat geen verwennerij is…

Boomhutten Cabañas da Broña (Galicië)

Kijk je vanuit je eigen comfortabele boomhut liever uit op zee? Dan zijn de Cabañas de Broña in Galicië wat voor jou! Aan het Broña strand staan vier luxe 2-/4-persoons boomhutten. Met aparte keuken, bad-, woon- en slaapkamer(s) en jacuzzi op het terras. Bovendien hebben 3 van deze glampings in Noord Spanje een extra dakterras om voor nog mooier uitzicht op zee. Indrukwekkend!

Boomhutten Cabañas sen Barreiras (Galicië)

Andere boomhutten in Galicië zijn de Cabañas sen Barreiras in de Serra de Outes, tussen de Costa da Morte, Rías Baixas en Santiago de Compostela. Op een paar km van zee. Deze glamping in Noord Spanje bestaat uit 6 modern ingerichte 2/3-persoons boomhutten met bed, keukentje, badkamer, kachel, panorama raam en terras met jacuzzi. 3 accommodaties zijn aangepast aan rolstoelgebruikers. Geweldig!

Boomhutten Cabañas en los Arboles Euskadi (Baskenland)

Ook in Baskenland kun je hoog in de bomen slapen. Bij Cabañas en los Arboles Euskadi in Zeanuri. Tussen de bomen van een groot landgoed liggen in deze bijzondere overnachting in Noord Spanje op 6 tot 17(!) meter hoogte 5 comfortabele 2/4-persoons boomhutten. Sommigen zonder stromend water en elektriciteit. Maar dan zijn er een droog toilet, wasplaats met waterkruik en kaarsen voor verlichting. En.. gratis ontbijt.

Boomhutten in Catalonië

Boomhutten Cabanes als Arbres

Ook in Catalonië kun je slapen in een boomhut. En wel in een van de 10 2/4-persoons boomhutten van Cabanes als Arbres in Sant Hilari Sacalm, op 40min rijden van vliegveld Gerona en Vic en 1uur van Gerona. De vakantiewoningen liggen in het bos van een groot landgoed, op 3 tot 8 meter hoogte. En hebben eigen toilet en gratis ontbijt. Op de boerderij van het landgoed is verder een badkamer, woonkamer en zwembad.

Boomhutten in Midden Spanje

In Midden Spanje heb ik boomhutten gevonden in Spanje's nationale park Cabañeros in Castillië la Mancha, de Sierra de Guadarrama in Madrid, de Sierra de Gata in Extremadura en in het Eikenbos van Armati Navarra. Stuk voor stuk zijn het prachtige accommodaties die liggen in een fantastische natuurlijke omgeving.  

Camping Monte Holiday

Of wat zeg je ervan om te slapen in een boomhut in Spanje's nationale park Cabañeros in Castillië La Mancha? In het milieuvriendelijk vakantieparkje Ecolodge Cabañeros bevinden zich 3 3-persoons boomhutten, op ca. 5 meter hoogte. Van hier uit heb je een onvergetelijk uitzicht op bossen, water en bergen. Een ideale bestemming voor een actieve natuurvakantie in Midden Spanje.

Boomhutten in natuurpark Cabañeros (Castillië la Mancha)

Of wat zeg je ervan om te slapen in een boomhut in Spanje's nationale park Cabañeros in Castillië La Mancha? In het milieuvriendelijk vakantieparkje Ecolodge Cabañeros bevinden zich 3 3-persoons boomhutten, op ca. 5 meter hoogte. Van hier uit heb je een onvergetelijk uitzicht op bossen, water en bergen. Een ideale bestemming voor een actieve natuurvakantie in Midden Spanje.

Boomhutten in de Sierra de Gata (Extremadura)

Zoek je een bijzondere accommodatie voor je vakantie in Extremadura? Ook hier kun je overnachten in 5 boomhutten! Die staan op een landgoed in Villasbuenas de Gata in de prachtige Sierra de Gata. Beleef de natuur in dit ongeschonden gebied in Midden Spanje vanuit een van deze milieuvriendelijke 2/5-persoons boomhutten op 2 tot 8 meter hoogte. Wat een fantastische natuurvakantie!

Boomhutten Basoa Suites (Navarra)

In Navarra heb ik de milieuvriendelijke boomhutten van Basoa Suites gevonden. Die liggen in het Eikenbos van Armati in Lizaso, midden in de Ultzama vallei. Op 30min rijden van Pamplona en 50min van San Sebastian. Hier vind je 5 comfortabele 2-persoons boomhutten met wastafel & waterkruik, droog toilet, terras en gratis ontbijt. In deze boomhutten in Midden Spanje voel je je zo vrij als een vogel!

Meer boomhutten in Spanje

Ken jij of ben je eigenaar van een mooie duurzame, eenvoudige of luxe boomhut in Spanje die ik nog niet genoemd heb? Neem dan contact met me op. Dan kan ik de accommodatie allicht toevoegen. En kunnen we met zijn allen een overzicht van de mooiste boomhutten in Spanje maken.

Andere bijzondere overnachtingen in Spanje
Nieuwe pagina's

 1. Extremadura: het Afrika van Europa

  Jan 15, 20 06:27 AM

  Lees meer over ‘the big 5’ van Extremadura (Midden Spanje), die leven in de op Afrikaanse savannes lijkende dehesas en vlaktes met eeuwenoude steeneiken.

  Lees meer

 2. Flamingo’s in de lagune van Fuente de Piedra

  Jan 15, 20 04:03 AM

  Wil je tijdens je Andalusië vakantie flamingo’s van dichtbij zien? Dat kan in de lagune van Fuente Piedra in de provincie Málaga! Lees hier mijn tips...

  Lees meer

 3. De leukste activiteiten voor een actieve kindervakantie in Madrid

  Jan 14, 20 05:59 AM

  Op Spanje voor Jou vind je de leukste bezienswaardigheden en activiteiten voor een kindervakantie in Madrid!

  Lees meer