Glamping Dehesa Experiences (Andalusië): duurzame luxe natuurbeleving

Sinds ik in 2021 foto’s van Glamping La Dehesa Experiences heb gezien, ben ik helemaal enthousiast over deze glamping in Andalusië. En nu ik in het boek “Duurzaam door Spanje” meer over deze bijzondere overnachting in Zuid-Spanje heb gelezen, wil ik er helemáál naartoe!

6 luxe safaritenten op Glamping La Dehesa Experiences

Tijdens de Corona-pandemie kwamen drie jonge Spaanse ondernemers op het idee op exclusieve, duurzame vakantiewoningen te bouwen. Die geen ecologische voetafdruk achterlaten. En waarin mensen de natuur ten volste kunnen beleven.

Midden in biosfeerreservaat Sierra Morena in de provincie Cordoba vonden zij een dehesa (=uitgestrekt, glooiend weidelandschap met eeuwenoude steen- en kurkeiken, olijfbomen en kastanjebomen) waar zij hun droom konden verwezenlijken. Hier bouwden zij Glamping La Dehesa Experiences.

De glamping laat als geen ander zien hoe exclusiviteit, duurzaamheid en natuurbeleving hand in hand kunnen gaan. En is een uitmuntend voorbeeld van luxe kamperen én duurzaam toerisme!

Luxe glamping in de Sierra Morena

Interieur van een glampingtent bij La Dehesa Experiences

Glamping La Dehesa Experiences bestaat uit 6 safaritenten die allemaal een eigen badkamer, kleine keuken, terras én klein zwembad hebben.

Vier van deze glampingtenten zijn bedoeld voor 4 personen en hebben 2 slaapkamers. De andere twee glamping tenten zijn voor 2 personen en hebben een kingsize bed plus badkuip.

De safaritenten liggen verder zó, dat je je buren niet kunt horen of zien. En dat je vanaaf je privé-terras volop uitzicht hebt op het uitgestrekte glooiende weidelandschap.

Een leuk detail vind ik bovendien dat iedere tent voorzien is van een verrekijker en vogelgids. Om het safari gevoel compleet te maken…

En hier houdt het luxe kamperen niet op. Want als je bij deze bijzondere overnachting in Zuid-Spanje op vakantie komt, krijg je iedere ochtend gratis ontbijt op bed. En ook de rest van de dag kun je er eten en drinken bestellen, dat netjes bij jouw tent afgeleverd wordt. Op het tijdstip dat jij wenst.

Duurzaamheid ten top

Uitzicht op het glooiende weidelandsschap van de Sierra Morena (Cordoba, Zuid-Spanje)

Tegelijkertijd is Glamping La Dehesa Experiences super duurzaam!

Zo zijn de safaritenten gebouwd op plateaus, is het meubilair gemaakt van milieuvriendelijke materialen, komt het water uit een eigen bron, zijn de buggies waar het eten mee rond wordt gebracht elektrisch, is alle communicatie digitaal en wordt de energie voor het overgrote deel opgewekt met zonnepanelen.

Bovendien komt het personeel uit de buurt. En zijn alle producten die gebruikt worden voor de catering lokaal: groente, vlees, kaas, olijfolie, wijn en meer.

Behalve de jam die je er krijgt. Die komt uit Galicië, als knipoog naar een van de drie eigenaren die uit deze regio in Noord-Spanje komt…

Belevenissen op Glamping La Dehesa Experiences

Glamping La Dehesa Experiences is een paradijs voor als je van sterren kijken houdt!

Wat ik verder ook fantastisch vind aan deze exclusieve glamping in de provincie Cordoba, zijn de vele activiteiten die je Glamping La Dehesa Experiences aanbiedt! Denk bijvoorbeeld aan:

  • MTB-tochten door de Sierra Morena;
  • Een kajaktocht;
  • Paardrijtochten of tochten met paard en wagen;
  • Een tocht met een heteluchtballon;
  • Sterrenkijken met live gitaarmuziek;
  • Het observeren van de Iberische lynx;
  • Het spotten van de vale en zwarte gier;
  • Een bezoek aan een olijfboomgaarden, perserij en een olijfolieproeverij.

Maar natuurlijk kun je in de omgeving van de glamping ook zelf wandeltochten maken. En zodra het donker is, kun je er genieten van een heus sterrenparadijs! Want de Sierra Morena maakt deel uit van ’s werelds grootste Starlight reservaat…

Kamperen in open lucht met comfort van luxe hotel

Genieten van volop privacy in de dehesa van de Sierra Morena

Bij Glamping La Dehesa Experiences kun je dus kamperen in de open lucht met het comfort van een luxe hotel!

Dit vind ik nu echt duurzaam toerisme op zijn luxe.

Waarbij exclusiviteit, duurzaamheid én natuurbeleving hand in hand gaan. 

Hier wil ik liever gisteren dan vandaag op vakantie gaan. Om me te laten verwennen, heerlijk tot rust te komen én de prachtig uitgestrekte dehesa van de Sierra Morena te beleven...

*Bereikbaarheid Glamping La Dehesa Experiences*

Glamping La Dehesa Experiences ligt 40 kilometer ten noordoosten van de knusse Moorse stad Córdoba, in het berggebied de Sierra Morena.

Het dichtstbijzijnde vliegveld is dat van Sevilla (ongeveer 1,5 uur rijden). En het vliegveld van Malaga ligt op 2 uur rijden van dit luxe en duurzame vakantie-adres. Beiden liggen hebben directe vluchten vanuit Nederland en België.

Omdat de glamping midden in de natuur ligt, kun je er niet met het openbaar vervoer komen. Het is dus handig om een auto te huren.

Meer over Glamping La Dehesa Experiences

Marion Hoogwegt van MaXperience en Kus uit Spanje heeft deze exclusieve glamping in Zuid-Spanje uitgeprobeerd. In haar boek “Duurzaam door Spanje”, waarin 35 inspirerende Spanjaarden over hun passie vertellen, vertelt ze meer over deze bijzondere overnachting. En over hoe zij Glamping La Dehesa Experiences ervaren heeft (pagina 41 t/m 47).

Glamping La Dehesa Experiences boeken

Ben jij net zo enthousiast geworden als ik en wil jij ook graag op vakantie bij Glamping La Dehesa Experiences? Kijk dan snel wanneer een van deze prachtige safaritenten nog beschikbaar is! Je kunt boeken via Booking.com.

Terug naar boven>>