Een vakantie in de natuur in Ecolodge Cabañeros in Midden Spanje

Een klein milieuvriendelijk vakantiepark midden in de natuur. Zo zou ik Ecolodge Cabañeros in Spanje's nationale park Cabañeros in de regio Castillië La Mancha in Midden Spanje willen omschrijven. Verstopt tussen eeuwenoude Mediterrane bomen vind je hier zes houten hutten. Een paradijs voor natuurliefhebbers en liefhebbers van actieve vakanties.

Een boomhut van Ecolodge Cabañeros in nationaal park Cabañeros (Midden Spanje)

Eenvoudige hutten midden in de natuur

Ecolodge Cabañeros bestaat uit zes eenvoudige 3- tot 6-persoons houten hutten. Die gebouwd zijn tussen eeuwenoude Mediterrane bomen. De accommodaties verschillen in grootte, maar beschikken allemaal over een eigen keuken, badkamer, airconditioning, verwarming en TV. Aan alle basisgemakken is dus gedacht bij deze eenvoudige glamping in Midden Spanje.

Drie van de accommodaties van Ecolodge Cabañeros zijn bovendien boomhutten! Van waaruit je kunt genieten van fantastische uitzichten op de omliggende bossen, het stuwmeer Torre de Abraham en de Montes de Toledo.

Vakantiehuisje Las Grullas van Ecolodge Cabañeros
Eenvoudige interieur van vakantiehuisje Las Grullas
Boomhut El Quijigo van Ecolodge Cabañeros

Overzicht van hutten van Ecolodge Cabañeros

 1. El Aguila Imperial Ibérica: 3-persoons boomhut
 2. El Atardecer: 3-persoons boomhut
 3. El Quejigo: 3-persoons boomhut
 4. Barbas de viejo: 4-persoons huisje waarin huisdieren zijn toegestaan
 5. La Garduña: 6-persoons huisje waarin huisdieren zijn toegestaan
 6. La Grullas: 4-persoons huisje

Activiteiten vanuit Ecolodge Cabañeros

Ik zei het al: Ecolodge Cabañeros ligt in het nationale park Cabañeros. Een uitgestrekt natuurgebied tussen de Estena en Bullaque rivieren. Dat bestaat uit weilanden, bergketens, massieven en mediterrane bossen (grootste overgebleven mediterraan bos in Spanje). Waarin je veel verschillende planten- en dierensoorten vindt.

Vanuit de boomhutten van Ecolodge Cabañeros kijk je uit over eeuwenoude Mediterrane bossen en het Torre de Abraham stuwmeer

In dit prachtig stuk natuur in Midden Spanje kun je naar hartenlust wandelenfietsenpaardrijden of vogels kijken. En het naast Ecolodge Cabañeros gelegen stuwmeer Torre de Abraham kun je heerlijk kajakken

Je kunt dit nog onbekende nationale park in Spanje op eigen houtje verkennen. Maar in de weekenden worden er ook vaak activiteiten georganiseerd.

Kindvriendelijk

Om het bijzondere vakantieparkje in nationaalpark Cabañeros nog leuker te maken voor kinderen, vind je bij Ecolodge Cabañeros onder meer een zwembad en speeltuin. En worden er regelmatig activiteiten voor kinderen georganiseerd in natuurgebied Cabañeros.

Huisdieren toegestaan

Daarnaast heeft Ecolodge Cabañeros gedacht aan mensen die met hun hond op vakantie naar Spanje gaan. In twee hutten (cabaña Barbas de viejo en cabaña La Garduña) zijn huisdieren namelijk toegestaan.

Voor avonturiers en natuurliefhebbers

Ik kan dit kleine vakantieparkje in Midden Spanje warm aanbevelen aan natuurliefhebbers en liefhebbers van actieve vakanties. Van alle kanten wordt je hier omringd door een prachtige en rustgevende natuur. Waarin je helemaal kunt onthaasten. En eindeloze ontdekkingstochten in kunt maken.

Combineer met cultuurvakantie Spanje

Wil je een natuurvakantie in het Cabañeros park afwisselen met een cultuurvakantie in Midden Spanje of een stedentrip Madrid? Dat kan prima!

Op ongeveer een uur rijden van Ecolodge Cabañeros liggen namelijk prachtige plaatsen als Toledo en Almagro. Of de windmolens van Don Quijote. En Spanje’s hoofdstad ligt op minder dan twee uur rijden van deze bijzondere accommodatie in Midden Spanje.

Voor meer inspiratie kun je kijken op de vakantie pagina van Midden Spanje.

Boeken?

Lijkt het jou wat om natuurpark Cabañeros in Midden Spanje van zo dichtbij en zo intensief te beleven? Je kunt de hutten van Ecolodge Cabañeros boeken via de Engelstalige website Bungalowsclub.


Keer terug van Ecolodge Cabañeros naar Glamping Midden Spanje
Keer terug naar Spanje voor JouNieuwe pagina's

 1. Hotel los Castaños – een charmehotel in de buurt van Ronda (Andalusië)

  Aug 16, 19 11:29 AM

  Zoek je voor een ontspan-/actieve vakantie in Andalusië een klein landelijk hotel? Lees dan meer over Hotel los Castaños bij Ronda, in de bergen van Málaga.

  Lees meer

 2. Synagoge van Úbeda

  Aug 15, 19 11:09 AM

  Op vakantie naar UNESCO stad Úbeda in de provincie Jaén in noordoost Andalusië? Bezoek dan de Joodse synagoge! Lees op Spanje voor Jou info over de ontdekking, functie en openingstijden van de synagog…

  Lees meer

 3. Úbeda, Baeza en Jaén - dé Renaissance steden van Andalusië

  Aug 13, 19 07:18 AM

  Maak een rondreis langs Úbeda, Baeza en Jaén in Zuid Spanje! Op Spanje voor Jou vind je info en tips voor een bezoek aan dé Renaissance steden van Andalusië.

  Lees meer