Een vakantie in de natuur in Ecolodge Cabañeros in Midden Spanje

Een klein milieuvriendelijk vakantiepark midden in de natuur. Zo zou ik Ecolodge Cabañeros in Spanje's nationale park Cabañeros in de regio Castillië La Mancha in Midden Spanje willen omschrijven. Verstopt tussen eeuwenoude Mediterrane bomen vind je hier zes houten hutten. Een paradijs voor natuurliefhebbers en liefhebbers van actieve vakanties.

Deze accommodatie in Spanje is momenteel helaas niet te boeken via Spanje voor Jou. Maar gelukkig zijn er nog meer glampings in Midden Spanje en boomhutten in Spanje.

Een boomhut van Ecolodge Cabañeros in nationaal park Cabañeros (Midden Spanje)

LET OP: Per 25 augustus 2020 zijn weer alleen noodzakelijke reizen naar Spanje toegestaan en mogen we dus weer niet op vakantie naar Spanje. Lees meer>>

Eenvoudige hutten midden in de natuur

Ecolodge Cabañeros bestaat uit zes eenvoudige 3- tot 6-persoons houten hutten. Die gebouwd zijn tussen eeuwenoude Mediterrane bomen. De accommodaties verschillen in grootte, maar beschikken allemaal over een eigen keuken, badkamer, airconditioning, verwarming en TV. Aan alle basisgemakken is dus gedacht bij deze eenvoudige glamping in Midden Spanje.

Drie van de accommodaties van Ecolodge Cabañeros zijn bovendien boomhutten! Van waaruit je kunt genieten van fantastische uitzichten op de omliggende bossen, het stuwmeer Torre de Abraham en de Montes de Toledo.

Vakantiehuisje Las Grullas van Ecolodge Cabañeros
Eenvoudige interieur van vakantiehuisje Las Grullas
Boomhut El Quijigo van Ecolodge Cabañeros

Overzicht van hutten van Ecolodge Cabañeros

 1. El Aguila Imperial Ibérica: 3-persoons boomhut
 2. El Atardecer: 3-persoons boomhut
 3. El Quejigo: 3-persoons boomhut
 4. Barbas de viejo: 4-persoons huisje waarin huisdieren zijn toegestaan
 5. La Garduña: 6-persoons huisje waarin huisdieren zijn toegestaan
 6. La Grullas: 4-persoons huisje

Activiteiten vanuit Ecolodge Cabañeros

Ik zei het al: Ecolodge Cabañeros ligt in het nationale park Cabañeros. Een uitgestrekt natuurgebied tussen de Estena en Bullaque rivieren. Dat bestaat uit weilanden, bergketens, massieven en mediterrane bossen (grootste overgebleven mediterraan bos in Spanje). Waarin je veel verschillende planten- en dierensoorten vindt.

Vanuit de boomhutten van Ecolodge Cabañeros kijk je uit over eeuwenoude Mediterrane bossen en het Torre de Abraham stuwmeer

In dit prachtig stuk natuur in Midden Spanje kun je naar hartenlust wandelenfietsenpaardrijden of vogels kijken. En het naast Ecolodge Cabañeros gelegen stuwmeer Torre de Abraham kun je heerlijk kajakken

Je kunt dit nog onbekende nationale park in Spanje op eigen houtje verkennen. Maar in de weekenden worden er ook vaak activiteiten georganiseerd.

Kindvriendelijk

Om het bijzondere vakantieparkje in nationaalpark Cabañeros nog leuker te maken voor kinderen, vind je bij Ecolodge Cabañeros onder meer een zwembad en speeltuin. En worden er regelmatig activiteiten voor kinderen georganiseerd in natuurgebied Cabañeros.

Huisdieren toegestaan

Daarnaast heeft Ecolodge Cabañeros gedacht aan mensen die met hun hond op vakantie naar Spanje gaan. In twee hutten (cabaña Barbas de viejo en cabaña La Garduña) zijn huisdieren namelijk toegestaan.

Voor avonturiers en natuurliefhebbers

Ik kan dit kleine vakantieparkje in Midden Spanje warm aanbevelen aan natuurliefhebbers en liefhebbers van actieve vakanties. Van alle kanten wordt je hier omringd door een prachtige en rustgevende natuur. Waarin je helemaal kunt onthaasten. En eindeloze ontdekkingstochten in kunt maken.

Combineer met cultuurvakantie Spanje

Wil je een natuurvakantie in het Cabañeros park afwisselen met een cultuurvakantie in Midden Spanje of een stedentrip Madrid? Dat kan prima!

Op ongeveer een uur rijden van Ecolodge Cabañeros liggen namelijk prachtige plaatsen als Toledo en Almagro. Of de windmolens van Don Quijote. En Spanje’s hoofdstad ligt op minder dan twee uur rijden van deze bijzondere accommodatie in Midden Spanje.

TIP! Kijk voor meer inspiratie op de vakantie pagina van Midden Spanje.
Nieuwe pagina's

 1. Aankomst van kraanvogels in Extremadura: het begin van de winter!

  Sep 29, 20 08:58 AM

  Van november t/m februari kun je in de regio Extremadura in Midden-Spanje genieten van vele duizenden kraanvogels…

  Lees meer

 2. Het ontstaan van toerisme aan de Costa Blanca: Benidorm en bikini’s

  Sep 25, 20 03:31 AM

  Sinds wanneer en waarom zijn de Costa Blanca en Spanje een populaire vakantiebestemming voor Noord-Europeanen? Vind hier het antwoord!

  Lees meer

 3. Patones de Arriba: opgeknapt verlaten bergdorpje in de regio Madrid

  Sep 10, 20 02:36 AM

  Kom meer te weten over het bijzondere bergdorpje Patones de Arriba in het noorden van de regio Madrid: bouwstijl, ligging, wandel- en overnachtingsmogelijkheden

  Lees meer