Hotels in La Rioja (Midden-Spanje): wijnhotels en luxe designhotels

Op deze pagina vind je de mooiste kleinschalige hotels die ik in La Rioja in Midden-Spanje gevonden heb. Romantische hotelletjes,  luxe designhotels of wijnhotels. Die zich bevinden op een wijngaard, in een historische stad, een Middeleeuwse of midden in de natuur van het bekendste wijngebied van Spanje.

Kijk je mee welke parels ik in dit gebied in het binnenland van Spanje gevonden heb? Ik heb de accommodaties ingedeeld in:

Boutique hotels in La Rioja

Hostería del Monasterio de San Millan

Hoe bijzonder is het om te overnachten in het Yuso klooster in San Milán de la Cogolla (La Rioja), dat dateert uit de elfde eeuw en sinds 1997 op UNESCO’s Werelderfgoedlijst staat??

Het klooster ligt aan de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela en herbergt een paar van Spanje’s oudste manuscripten...

Hotel Eguren Ugarte

Of wat zeg je ervan om te verblijven in een boutique hotel in La Rioja dat zich bevindt op een wijngoed?

Het comfortabele Hotel Eguren Ugarte bij Laguardia is gevestigd op de wijngaard van familie Eguren Ugarte en biedt verbluffende uitzichten over Spanje's bekendste wijngebied. Een prachtige plek om je onder te dompelen in het wijntoerisme...

Hospederia de los Parajes (Laguardia)

Het sfeervolle en warm ingerichte hotel Hospederia de los Parajes bevindt zich in de mooie middeleeuwse plaats Laguardia, die de hoofdstad is van het Rioja Alavesa wijngebied in Baskenland.

Dit boutique hotel in La Rioja Alavesa heeft een wijnkelder die dateert uit de vijftiende eeuw en waarin je tegenwoordig kunt genieten van heerlijke streekwijnen.

Bovendien beschikt deze bijzondere overnachting in Midden-Spanje over een goed restaurant plus een wellnesscentrum met hamam, hot tub en wijntherapie.

Hotel Villa de Abálos

Hou je van wijntoerisme en van hotels in oude gebouwen? Kijk dan ook eens naar Hotel Villa de Ábalos in het hart van wijnstreek La Rioja Alta.

Het boutique hotel is gevestigd in een traditioneel zeventiende eeuws gebouw en wordt omringd door wijngaarden. Bovendien organiseert het hotel wijnproeverijen, bezoeken aan wijnhuizen en druiven plukken.

Hotel Los Agustinos (Haro)

Een heerlijk boutique hotel in wijnhoofdstad Haro vind ik verder Hotel Los Agustinos.

Het rustig gelegen 4-sterren hotel is gevestigd in een veertiende eeuws klooster in het centrum van Haro en is prachtig opgeknapt. Geniet er onder andere van een mooie overdekte patio plus een heerlijke kloostertuin.

Casa Rural Medieval Torre Fuerte S.XIII

En dan is er nog Casa Rural Medieval Torre Fuerte in het gehucht Baños de Rioja, een boutique hotel in La Rioja met slechts 4 kamers.

Het kleine hotel is gevestigd in een gotische toren uit de dertiende eeuw en heeft een prachtige rustieke inrichting. Het is hier even net alsof je terug bent in de Middeleeuwen! Alleen slaap je dan wel in een comfortabel bed... En neem je je hond mee op vakantie naar Spanje? Ook hij is welkom in deze bijzondere overnachting in Midden-Spanje!

Terug naar boven>>

Luxe designhotels in La Rioja

Designhotel Marqués de Riscal

Het bekendste designhotel van La Rioja is het avant-garde hotel Marqués de Riscal in Elciego.

Hou je van luxe en wil je het wijngebied in Midden Spanje op een bijzondere manier beleven? Dan vind ik dit door Güggenheim architect Frank Gehry ontworpen luxe hotel in Midden Spanje een absolute topper. Voor zijn uiterlijk, wellnesscentrum met wijnspa en restaurants.

Boeken / Meer info

Designhotel Viura

Een minder bekend designhotel in wijngebied La Rioja is Hotel Viura, een 4-sterren hotel in Villabuena de Alava.

Geniet er van het prachtige uitzicht op de bergen van de Sierra de Cantabria en verken de omgeving in je auto, op de gratis fietsen van het hotel of via rondleidingen en wijnproeverijen die het hotel regelt.

Terug naar boven>>

Wijnhotels in La Rioja

Designhotel Marqués de Riscal

Het bekendste designhotel van La Rioja is het avant-garde hotel Marqués de Riscal in Elciego.

Hou je van luxe en wil je het wijngebied in Midden Spanje op een bijzondere manier beleven? Dan vind ik dit door Güggenheim architect Frank Gehry ontworpen bijzondere hotel in Midden Spanje een absolute topper.

Voor zijn uiterlijk, wellness centrum met wijnspa en restaurants.

Boeken / Meer info

Designhotel Viura

Een minder bekend designhotel in wijngebied La Rioja is Hotel Viura, een 4-sterren hotel in Villabuena de Alava.

Geniet er van het prachtige uitzicht op de bergen van de Sierra de Cantabria.

En verken de omgeving. In je auto, op de gratis huurfietsen van het hotel of via rondleidingen en wijnproeverijen die het hotel regelt.

Hotel Eguren Ugarte

Wil je je vakantie in La Rioja in stijl doorbrengen op een wijngoed? Dan is Hotel Eguren Ugarte een prachtige accommodatie voor je!

Het comfortabele hotel bij Laguardia is gevestigd op de wijngaard van familie Eguren Ugarte. En biedt verbluffende uitzichten over het wijngebied in Spanje.

Een prachtige plek om je onder te dompelen in het wijntoerisme.

Hospederia de los Parajes (Laguardia)

Het sfeervolle en warm ingerichte hotel Hospederia de los Parajes bevindt zich in de mooie middeleeuwse plaats Laguardia, die de hoofdstad is van het Rioja Alavesa wijngebied in Baskenland.

Het romantische wijnhotel in La Rioja Alavesa heeft een wijnkelder die dateert uit de vijftiende eeuw en waarin je tegenwoordig kunt genieten van heerlijke streekwijnen.

Bovendien beschikt deze bijzondere overnachting in Midden-Spanje over een goed restaurant plus een wellness-centrum met hamam, hot tub en wijntherapie.

Hotel Villa de Abálos

Hou je van wijntoerisme en van hotels in oude gebouwen? Kijk dan ook eens naar hotel Villa de Ábalos, in het hart van wijnstreek La Rioja Alta.

Het landelijke hotel is gevestigd in een traditioneel zeventiende eeuws gebouw. En wordt omringd door wijngaarden.

Bovendien organiseert het hotel wijnproeverijen, bezoeken aan wijnhuizen en druiven plukken.

Parador hotels in La Rioja

Parador de Santo Domingo de la Calzada

Als je tijdens je vakantie in La Rioja verblijft in het Parador hotel van Santo Domingo de Calzada, dan verblijf je écht in een stukje oude geschiedenis van Spanje!

Het hotel in het gezellige pelgrimsstadje was oorspronkelijk namelijk een ziekenhuis. Dat in de twaalfde eeuw gebouwd is voor pelgrims die op weg waren naar Santiago de Compostela.

Parador de Santo Domingo Bernardo de Fresneda

Een ander bijzonder hotel aan de Camino de Santiago vind ik het Parador hotel van Santo Domingo Bernardo de Fresnada.

Het hotel is gevestigd in het voormalige klooster van het pelgrimsstadje. En is heerlijk centraal, maar rustig gelegen.

Terug naar boven>>