De mooiste kleinschalige hotels in La Rioja (Midden Spanje)

Op deze pagina vind je de mooiste kleinschalige hotels die ik in La Rioja in Midden Spanje gevonden heb. Romantische hotelletjes,  luxe designhotels of wijnhotels. Die zich bevinden op een wijngaard, in een historische stad, een Middeleeuwse of midden in de natuur van het bekendste wijngebied van Spanje.

LET OP: Per 25 augustus 2020 zijn weer alleen noodzakelijke reizen naar Spanje toegestaan en mogen we dus weer niet op vakantie naar Spanje. Lees meer>>

Kijk je mee welke parels ik in dit gebied in het binnenland van Spanje gevonden heb? Ik heb de accommodaties ingedeeld in:

 • Charme hotels in La Rioja
 • Luxe designhotels in La Rioja
 • Wijnhotels in La Rioja
 • Parador hotels in La Rioja

Charme hotels in La Rioja

Hostería del Monasterio de San Millan

Hoe bijzonder is het om te overnachten in het Yuso klooster in San Milán de la Cogolla, dat dateert uit de elfde eeuw en sinds 1997 op UNESCO’s Werelderfgoedlijst staat? Het klooster ligt aan de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. En herbergt een paar van Spanje’s oudste manuscripten.

hotel Eguren Ugarte

Wil je je vakantie in La Rioja in stijl doorbrengen op een wijngoed? Dan is hotel Eguren Ugarte een prachtige accommodatie voor je! Het comfortabele hotel bij Laguardia is gevestigd op de wijngaard van familie Eguren Ugarte. En biedt verbluffende uitzichten over het wijngebied in Spanje. Een prachtige plek om je onder te dompelen in het wijntoerisme.

Romantisch verwenhotel in wijnstad Laguardia

Het sfeervolle en warm ingerichte hotel Hospederia de los Parajes bevindt zich in de mooie middeleeuwse plaats Laguardia, die de hoofdstad is van het Rioja Alavesa wijngebied in Baskenland. Een bijzonder en romantisch hotel in La Rioja Alavesa. Met een wijnkelder die dateert uit de 15de eeuw. Waarin je kunt genieten van heerlijke streekwijnen. Dat beschikt over een goed restaurant. En een wellness-centrum met hamam, hot tub en wijntherapie.

Hotel Villa de Abálos

Hou je van wijntoerisme en van hotels in oude gebouwen? Kijk dan ook eens naar hotel Villa de Ábalos, in het hart van wijnstreek La Rioja Alta. Het landelijke hotel is gevestigd in een traditioneel 17e-eeuws gebouw. En wordt omringd door wijngaarden. Bovendien organiseert het hotel wijnproeverijen, bezoeken aan wijnhuizen en druiven plukken.

Hotel Los Agustinos

Ben je voor je vakantie in La Rioja op zoek naar een hotel in wijnhoofdstad Haro? Kijk dan eens naar Hotel Los Agustinos. Het rustig gelegen 4-sterren hotel is gevestigd in een veertiende eeuws klooster, in het centrum van Haro. En is prachtig opgeknapt. Geniet er onder andere van een mooie overdekte patio en een heerlijke kloostertuin.

Casa Rural Medieval Torre Fuerte S.XIII

Een echt hotel is Casa Rural Medieval Torre Fuerte niet. Want eten kun je er niet. Toch wil ik deze bijzondere accommodatie in Baños de Rioja noemen. Omdat zij zich bevindt in een Middeleeuwse toren uit de dertiende eeuw. De kamers zijn op een prachtige rustieke manier opgeknapt. En gaat je huisdier mee op vakantie naar La Rioja? Hier is het welkom!

Parador de Santo Domingo de la Calzada

Als je tijdens je vakantie in La Rioja verblijft in het Parador hotel van Santo Domingo de Calzada, dan verblijf je écht in een stukje oude geschiedenis van Spanje! Het hotel in het gezellige pelgrimsstadje was oorspronkelijk namelijk een ziekenhuis. Dat in de twaalfde eeuw gebouwd is voor pelgrims die op weg waren naar Santiago de Compostela.

Parador de Santo Domingo Bernardo de Fresneda

Een ander bijzonder hotel aan de Camino de Santiago vind ik het Parador hotel van Santo Domingo Bernardo de Fresnada. Het hotel is gevestigd in het voormalige klooster van het pelgrimsstadje. En is heerlijk centraal, maar rustig gelegen.

Luxe designhotels in La Rioja

Bekendste designhotel van La Rioja

Het bekendste designhotel van La Rioja is het avant-garde hotel Marqués de Riscal in Elciego. Hou je van luxe en wil je het wijngebied in Midden Spanje op een bijzondere manier beleven? Dan vind ik dit door Güggenheim architect Frank Gehry ontworpen bijzondere hotel in Midden Spanje een absolute topper. Voor zijn uiterlijk, wellness centrum met wijnspa en restaurants.

Designhotel Viura

Een minder bekend designhotel in wijngebied La Rioja is Hotel Viura, een 4-sterren hotel in Villabuena de Alava.

Geniet er van het prachtige uitzicht op de bergen van de Sierra de Cantabria. En verken de omgeving. In je auto, op de gratis huurfietsen van het hotel of via rondleidingen en wijnproeverijen die het hotel regelt.

Hospederia de los Parajes

Een ander prachtig hotel op een historisch wijngoed vind ik Hospedería de los Parajes in Laguardia. Het hotel ligt in het centrum van de Middeleeuwse stad Laguardia. Vooral mooi vind ik de vijftiende eeuwse wijnkelder, waar je kunt genieten van heerlijke Rioja wijnen. Maar ook het wellness centrum met hammam, hot tub en wijntherapie vind ik een aanrader.

Wijnhotels in La Rioja

Designhotel Marqués de Riscal

Het bekendste designhotel van La Rioja is het avant-garde hotel Marqués de Riscal in Elciego. Hou je van luxe en wil je het wijngebied in Midden Spanje op een bijzondere manier beleven? Dan vind ik dit door Güggenheim architect Frank Gehry ontworpen bijzondere hotel in Midden Spanje een absolute topper. Voor zijn uiterlijk, wellness centrum met wijnspa en restaurants.

Designhotel Viura

Een minder bekend designhotel in wijngebied La Rioja is Hotel Viura, een 4-sterren hotel in Villabuena de Alava.

Geniet er van het prachtige uitzicht op de bergen van de Sierra de Cantabria. En verken de omgeving. In je auto, op de gratis fietsen van het hotel of via rondleidingen en wijnproeverijen die het hotel regelt.

hotel Eguren Ugarte

Wil je je vakantie in La Rioja in stijl doorbrengen op een wijngoed? Dan is hotel Eguren Ugarte een prachtige accommodatie voor je! Het comfortabele hotel bij Laguardia is gevestigd op de wijngaard van familie Eguren Ugarte. En biedt verbluffende uitzichten over het wijngebied in Midden Spanje. Een prachtige plek om je onder te dompelen in het wijntoerisme.

Hotel Villa de Abálos

Hou je van wijntoerisme en van hotels in oude gebouwen? Kijk dan ook eens naar hotel Villa de Ábalos, in het charmante kleine dorpje Ábalos in wijnstreek La Rioja. Het landelijke hotel in Midden Spanje is gevestigd in een traditioneel 17e-eeuws gebouw. En wordt omringd door wijngaarden. Bovendien organiseert het hotel wijnproeverijen, bezoeken aan wijnhuizen en druiven plukken.

Parador hotels in La Rioja

Parador de Santo Domingo de la Calzada

Als je tijdens je vakantie in La Rioja verblijft in het Parador hotel van Santo Domingo de Calzada, dan verblijf je écht in een stukje oude geschiedenis van Spanje! Het hotel in het gezellige pelgrimsstadje aan de Camino Francés was oorspronkelijk namelijk een ziekenhuis. Dat in de twaalfde eeuw gebouwd is voor pelgrims die op weg waren naar Santiago de Compostela.

Parador de Santo Domingo Bernardo de Fresneda

Een ander bijzonder hotel in La Rioja, dat eveneens gelegen is aan de Camino Francés naar Santiago de Compostela vind ik het Parador hotel van Santo Domingo Bernardo de Fresnada. Het comfortabele hotel in Midden Spanje is gevestigd in het voormalige klooster van het pelgrimsstadje. En is heerlijk centraal, maar rustig gelegen.
Nieuwe pagina's

 1. Het ontstaan van toerisme aan de Costa Blanca: Benidorm en bikini’s

  Sep 25, 20 03:31 AM

  Sinds wanneer en waarom zijn de Costa Blanca en Spanje een populaire vakantiebestemming voor Noord-Europeanen? Vind hier het antwoord!

  Lees meer

 2. Patones de Arriba: opgeknapt verlaten bergdorpje in de regio Madrid

  Sep 10, 20 02:36 AM

  Kom meer te weten over het bijzondere bergdorpje Patones de Arriba in het noorden van de regio Madrid: bouwstijl, ligging, wandel- en overnachtingsmogelijkheden

  Lees meer

 3. Een wandelvakantie Midden-Spanje door ongerepte en afwisselende natuur

  Sep 03, 20 06:52 AM

  Inspiratie voor rustgevende wandelvakanties in Midden-Spanje, met tips over wandelreizen en wandelroutes door Midden-Spanje

  Lees meer