De mooiste kleinschalige hotels in Aragon (Midden Spanje)

Op deze pagina vind je mijn favoriete kleinschalige hotels in Aragon in het noordoosten van Spanje: charmante kleine hotels, die zich bevinden in historische gebouwen. En die gelegen zijn op prachtige locatie als een idyllisch Middeleeuws dorpje, de stad Teruel of natuurpark Ordesa.

Hotel Casa de San Martin (nationaal park Ordesa)

Ik ben meteen verkocht als ik het landelijke hotel Casa de San Martín zie.

Het charmante kleine hotel in Aragon ligt midden in het nationale park Ordesa, in de Spaanse Pyreneeën. En heeft een warme rustieke inrichting en een lekker restaurant.

In de betoverende omgeving van het romantisch hotel kun je bovendien eindeloos wandelen, fietsen, vissen en meer.

Parador hotel van Alcañiz

Het Parador hotel van Alcañiz in de regio Aragón ligt boven op een berg. En is gevestigd in een voormalig kasteel van de Orde van Calatrava.

Het hotel heeft comfortabele kamers plus een sfeervolle bar, heerlijk restaurant, fitnessruimte en sauna.

Dit is voor mij een echte bijzondere overnachting in Spanje!

Hotel Alodia (Alquézar)

Een ander charmant klein hotel in de regio Aragón is gelegen in de prachtige Middeleeuwse plaats Alquézar, in de provincie Huesca: hotel Alodia. 

Het romantisch hotel in het binnenland van Spanje kijkt uit op de Colegiata de Santa María la Mayor.

Een topper voor als je het leven in een authentiek Spaans bergdorpje wilt proeven. En een super uitvalsbasis om bijvoorbeeld te wandelen of fietsen in natuurpark Sierra y los Cañones de Guara, aan de voet van de Spaanse Pyreneeën.

Hotel El Peiron (Sos del Rey Catolico)

Of wat zeg je van het comfortabele en warm ingerichte hotelletje El Peiron?

Deze bijzondere overnachting in Aragón bevindt zich in een zeventiende eeuws gebouw dat deel uitmaakt van de oude stadsmuren van de prachtige Middeleeuwse plaats Sos de Rey Católico, dichtbij de grens met Navarra. 

En kijkt uit op de prachtig verzorgde smalle straatje met traditionele natuurstenen huizen. Een absolute droom!

Casa del Tío Americano (Albarracín)

Wil je verblijven in de mooie Middeleeuwse plaats Albarracín, in het zuiden van de regio Aragón? Dan beveel ik Casa del Tío Americano aan.

Het charmante kleine hotel in het binnenland van Spanje is sfeervol ingericht. En vanaf het terras kun je genieten van een spectaculair uitzicht op de Middeleeuwse plaats.

Deze accommodatie in Midden-Spanje ligt op 40 minuten rijden van Teruel en op minder dan 10 minuten rijden van het beschermde natuurgebied Pinares de Rodeno. 

Hotel El Mudayyan (Teruel)

In eerste instantie lijkt het centraal gelegen El Mudayyan hotel in de stad Teruel een gewoon modern hotel.

Het hotel is echter gebouwd boven op een Middeleeuwse kerk en heeft een eeuwenoude tunnel die naar de kerk en toren van San Salvador leidt!

Dit maakt het voor mij toch wel een bijzonder hotel in Aragon...
Nieuwe pagina's

 1. Een vakantie Santiago de Compostela: Spanje's bekendste pelgrimsoord

  Sep 16, 21 04:10 AM

  Proef tijdens je vakantie in Santiago de Compostela (Noord-Spanje) de bijzondere pelgrimssfeer en dwaal rond door smalle straten met gezellige pleinen en meer.

  Lees meer

 2. De marmersteengroeven van Macael in de provincie Almería (Andalusië)

  Sep 14, 21 09:08 AM

  Ken jij de marmer van Macael? Rond dit dorp in de provincie Almería wordt al ruim 2.000 jaar marmer gewonnen! Ligging| bezienswaardigheden| accommodaties

  Lees meer

 3. Waterpret in de meren en watervallen van Anna (Valencia)

  Sep 14, 21 07:20 AM

  Rond het plaatsje Anna in het binnenland van Valencia kun je in de zomer zwemmen in verschillende bronnen, meren en watervallen. Lees meer op Spanje voor Jou.

  Lees meer