Op avontuur in de Spaanse Pyreneeën met Locura de Vida

Wil je de Spaanse Pyreneeën optimaal beleven? Dan moet je meedoen aan een van de sportieve activiteiten van Locura de Vida! Dit lokale bedrijfje in Aragón organiseert uitdagende, maar ook rustige activiteiten in de natuur. Die geschikt zijn voor kinderen en volwassenen.

LET OP: Je mag weer op vakantie naar Spanje! Net als in Nederland en België gelden er echter nog extra hygiëne- en afstandsmaatregelen zolang er geen vaccin tegen COVID-19 gevonden is. Lees meer>>

Hier vertel ik meer over de gezichten achter Locura de Vida en de activiteiten die dit kleine bedrijf in de Pyreneeën en pre Pyreneeën van Aragón organiseert.

Het gezicht achter Locura de Vida

Locura de Vida is in 2009 opgericht door Chus en Chapi. Een Spaans stel uit de regio Aragón. Dat graag actief bezig is in de natuur. En dat tijdens de crisisjaren rond 2010 ervaart hoe de kwaliteit van reizen en activiteiten in de toerismebranche steeds verder achteruit loopt in Spanje (Chapi is dan ook al gids). 

Dit moet anders kunnen, vinden ze. Dus besluiten ze, -te midden van deze crisis én terwijl Chus zwanger is-, om hun eigen bedrijf met activiteiten in de natuur op te richten: Locura de Vida.

Uitdagende bergactiviteiten

Via hun bedrijfje bieden Chus en Chapi uitdagende, maar ook rustige activiteiten in de natuur aan. Die zich allemaal afspelen in of aan de voet van de Pyreneeën van Aragón.

Canyoning in Spaanse Pyreneeën met Locura de Vida
Grotverkenning in Spaanse Pyreneeën met Locura de Vida
Vía Ferrata in Spaanse Pyreneeën met Locura de Vida

1. Canyoning

Zo kunnen waaghalzen tijdens hun actieve vakantie in de Spaanse Pyreneeën samen met Chapi of de Engelse gids van Locura de Vida canyoning (in het Spaans: barranquismo) doen. Waarbij ze op een avontuurlijke manier een prachtig natuurlandschap verkennen. Door al wandelend, springend, zwemmend en abseilend de loop van een rivier door een kloof te volgen. In de Sierra de Guara of de Valles Occidentales del Pirineo.

2. Grotverkenning

Maar Locura de Vida kan je ook mee op avontuur nemen in een grot! Helm met hoofdlamp op en klimgordel aan. En dan al wandelend, klimmend, afdalend en kruipend een van de grotten in de Spaanse Pyreneeën (o.a. in de vallei van Aragón) ontdekken. Het is hierbij wel belangrijk dat je gezond bent en geen engtevrees hebt.  Want het kan nog al eens smal zijn in de grotten…. En kinderen moeten 8 jaar of ouder zijn.

3. Vía Ferrata

Of wat zeg je ervan om samen met Chapi of de Engels gids van Locura de Vida een Vía Ferrata (=ijzeren weg) te lopen als je op vakantie in de Spaanse Pyreneeën bent? Uitgerust met helm, klimgordel en touw volg je een met staalkabels en ijzeren trappen uitgezet parcours langs rotswanden. Met af en toe een hangbrug of afdaaltouw. En geniet je van spectaculaire uitzichten. 

Rustigere activiteiten Locura de Vida

Natuurwandeling met fotograaf in Spaanse Pyreneeën
Overleven in de natuur met je gezin - activiteit van Locura de Vida

Natuurwandeling met gids en fotograaf

Zijn deze bergactiviteiten van het Aragonese familiebedrijf wat te gewaagd voor jullie? Je kunt ook op een rustigere en veiligere manier de prachtige natuur van Aragón verkennen. Door samen met een gids én fotograaf een wandeling te maken. En zo de mooiste plekjes ontdekken en vastleggen. Zodat jullie thuis nog lange tijd kunnen nagenieten van jullie vakantie in de Spaanse Pyreneeën.

Overleven in de natuur met je gezin

Of wat zeg je ervan om samen met je gezin een overlevingscursus in de natuur te krijgen? En te leren hoe je een vuurtje stookt, water reinigt, een kamp makt en meer? Spelenderwijs leer je samen met je kinderen hoe je moet overleven in de natuur. Voor deze bijzondere activiteit in de natuur heeft het kleine Aragonese bedrijf in 2017-2018 de prijs van Beste toeristische ervaring van Aragón (=Mejor Experiencia Turística de Aragón) gewonnen!

Activiteiten geschikt voor kinderen

Chus en Chapi van Locura de Vida letten er op dat alle natuuractiviteiten die ze aanbieden ook geschikt zijn voor families met kinderen. Ze proberen daarom alles eerst uit samen met hun eigen dochtertje (begin 2019 acht jaar oud). De activiteiten zijn dus absoluut geschikt voor een actieve vakantie met kinderen in de Spaanse Pyreneeën!

Conclusie

Dus wil je lekker actief bezig zijn tijdens je vakantie in de Spaanse Pyreneeën? Probeer dan de uitdagende bergsporten canyoning, op grotverkenning of Vía Ferrata met het Aragonese familiebedrijf Locura de Vida. Of een wat rustigere natuurwandeling met fotograaf of een overlevingsdag met het gezin in de natuur.

Alle activiteiten van Locura de Vida zijn stuk voor stuk aanraders voor een actieve vakantie in de Spaanse Pyreneeën. Ook voor een kindervakantie in de Spaanse Pyreneeën!  

Meer weten?

Spreken de activiteiten van dit kleine familiebedrijf in Aragón je aan? Vul dan onderstaand contactformulier in (graag in het Engels). Dan neemt Locura de Vida zo snel mogelijk contact met je op!

Alle velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullenNieuwe pagina's

 1. Liébana: berggebied aan de voet van de Picos de Europa in Cantabrië

  Jul 14, 20 11:01 AM

  Doe inspiratie op voor een actieve of cultuurvakantie in het Liébana gebied in Cantabrië (Noord-Spanje); info over ligging, bezienswaardigheden, activiteiten, reistijd en sfeervolle accommodaties.

  Lees meer

 2. Wandeling langs de mooiste plekjes van Potes in Liébana (Cantabrië)

  Jul 14, 20 08:34 AM

  Een leuke wandeling van een local door het charmante Potes, hoofdstad van het Liébana gebied in Cantabrië, aan de voet van de Picos de Europa!

  Lees meer

 3. Parkeren in Madrid: alle mogelijkheden gratis en betaald

  Jul 13, 20 08:07 AM

  Ik heb voor je uitgezocht waar je gratis en betaald kunt parkeren in Madrid.

  Lees meer

Bewaar op Pinterest

Om te bewaren op Pinterest, klik op de button hieronder