Stoere outdoor activiteiten in de Spaanse Pyreneeën van Locura de Vida

Hou je van actieve vakanties en wil je de Spaanse Pyreneeën optimaal beleven? Doe dan mee met een van de spannende outdoor activiteiten van Locura de Vida! Dit lokale bedrijfje organiseert uitdagende, maar ook rustige activiteiten in en aan de voet van de Aragonese Pyreneeën, die geschikt zijn voor kinderen en volwassenen.

Vanaf 27 oktober mogen Nederlanders weer op vakantie naar de Canarische eilanden, al worden alle niet-noodzakelijke reizen buiten Nederland momenteel afgeraden. Aan Belgen wordt een positief reisadvies gegeven voor La Palma en extra waakzaamheid voor de andere Canarische eilanden. Lees meer>>

Outdoor activiteiten voor jong en oud

Locura de Vida is in 2009 opgericht door Chus en Chapi, een Spaans stel uit de regio Aragón dat graag actief bezig is in de natuur.

Omdat zij merken dat de kwaliteit activiteiten in de toerismebranche steeds verder achteruit gaat in Spanje, besluiten ze besluiten ze om zelf activiteiten in de natuur te gaan organiseren, die bovendien ook geschikt zijn voor families met kinderen.

Chapi heeft dan al jarenlang ervaring als gids, waardoor hij weet wat mensen willen én de mooiste plekken in Aragón weet te vinden.

De outdoor activiteiten die Locura de Vida in en aan de voet van de Spaanse Pyreneeën organiseert zijn niet alleen uitdagende activiteiten als canyoning en klimmen, maar ook rustige natuurbelevenissen

Uitdagende bergactiviteiten

1. Canyoning

Canyoning in Spaanse Pyreneeën met Locura de Vida

Zo kunnen waaghalzen tijdens hun actieve vakantie in de Spaanse Pyreneeën samen met Chapi of de Engelse gids van Locura de Vida canyoning (in het Spaans: barranquismo) doen.

Hierbij volgen ze al wandelend, springend, zwemmend en abseilend de loop van een rivier door een kloof in de Sierra de Guara of de Valles Occidentales del Pirineo. Het is een super avontuurlijke en afwisselende outdoor activiteit, die voor iedereen vanaf 8 jaar geschikt is. Zolang je maar kunt zwemmen. 

Lees meer over canyoning in de Spaanse Pyreneeën>>

2. Speleologie

Grotverkenning in Spaanse Pyreneeën met Locura de Vida

Maar Locura de Vida organiseert ook speleologie in de Spaanse Pyreneeën, waarbij de kleinschalige reisorganisatie je mee op avontuur neemt in een grot!

Je krijgt dan een helm met hoofdlamp op en klimgordel aan. En gaat vervolgens al wandelend, klimmend, afdalend en kruipend op verkenning in een grot. Bijvoorbeeld in een grot in de vallei van Aragón.

Het is hierbij wel belangrijk dat je gezond bent en geen engtevrees hebt.  Want het kan nog al eens smal zijn in de grotten…. En kinderen moeten minimaal 8 jaar zijn.

3. Vía Ferrata

Vía Ferrata in Spaanse Pyreneeën met Locura de Vida

Of wat zeg je ervan om samen met Chapi of de Engels gids van Locura de Vida een Vía Ferrata (=ijzeren weg) te lopen als je op vakantie in de Spaanse Pyreneeën bent?

Uitgerust met helm, klimgordel en touw volg je dan een met staalkabels en ijzeren trappen uitgezet parcours langs rotswanden. Waarbij je af en toe een hangbrug of afdaaltouw tegenkomt.

Tijdens dit avontuur kun je bovendien genieten van spectaculaire uitzichten!

Rustige natuurbelevenissen

Natuurwandeling met gids en fotograaf

Natuurwandeling met fotograaf in Spaanse Pyreneeën

Zijn bovengenoemde bergactiviteiten van Locura de Vida wat te gewaagd voor jullie? Geen probleem! Want je kunt ook op een rustigere manier de prachtige natuur van de Aragoneze Pyreneeën en Pre-Pyreneeën verkennen.

Bijvoorbeeld door samen met een gids én fotograaf een natuurwandeling te maken. Op deze manier ontdek je de mooiste plekjes én leer je hoe je deze plekken op de beste manier kunt vastleggen.

Zodat jullie thuis nog lange tijd kunnen nagenieten van jullie vakantie in de Spaanse Pyreneeën.

Overleven in de natuur met je gezin

Overleven in de natuur met je gezin - activiteit van Locura de Vida

Of wat zeg je ervan om samen met je gezin een overlevingscursus in de natuur te krijgen? En te leren hoe je een vuurtje stookt, water reinigt, een kamp makt en meer?

Spelenderwijs leer je samen met je kinderen hoe je moet overleven in de natuur.

Voor deze bijzondere activiteit in de natuur heeft het kleine Aragonese bedrijf in 2017-2018 de prijs van Beste toeristische ervaring van Aragón (=Mejor Experiencia Turística de Aragón) gewonnen!

Conclusie

Ik vind de outdoor activiteiten van Locura de Vida ideaal voor een actieve vakantie in de Spaanse Pyreneeën, ook als je met kinderen op vakantie bent!

Want alle natuuractiviteiten van dit Aragonese bedrijfje zijn geschikt voor volwassenen én kinderen.

Bovendien biedt Locura de Vida niet alleen uitdagende bergsporten als canyoning, grotverkenning en beklimming van Vías Ferratas, maar ook rustige natuurbelevenissen als een natuurwandeling met fotograaf aan.

Meer weten?

Spreken deze outdoor activiteiten in de Aragonese Pyreneeën je aan? Vul dan onderstaand contactformulier in (graag in het Engels). Dan neemt Locura de Vida zo snel mogelijk contact met je op!

Alle velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullenNieuwe pagina's

 1. Casas Benalí: ecologisch vakantiepark op bergtop in Valencia

  Nov 26, 20 04:53 AM

  Vakantiepark Casas Benalí met zijn boutique hotel, huizen, glamping en camping is een opgeknapt berggehucht in het groene Valencia. Ontspan-& actieve vakantie!

  Lees meer

 2. Costa Adeje op Tenerife, luxe badplaats of complete kust?

  Nov 24, 20 05:08 AM

  Ten Noorden van Los Cristianos en Playa de las Americas, de eerste badplaatsen van Tenerife, is Costa Adeje ontwikkeld. Een nieuwe luxe badplaats, of meer...

  Lees meer

 3. Canyoning in de Spaanse Pyreneeën: een walhalla voor alle niveaus!

  Nov 23, 20 09:30 AM

  De Spaanse Pyreneeën zijn een waar canyoning paradijs! Wat is canyoning? Voor wie is canyoning? En waar kun je in de Spaanse Pyreneeën aan canyoning doen?

  Lees meer

Bewaar op Pinterest

Om te bewaren op Pinterest, klik op de button hieronder