Locura de Vida: outdoor activiteiten in de Pyreneeën voor jong en oud

Meer dan 10 jaar heeft het kleine outdoor bedrijf Locura de Vida spannende outdoor activiteiten in de Spaanse Pyreneeën begeleid die geschikt zijn voor iedereen vanaf ongeveer 8 jaar.

Canyoning in Spaanse Pyreneeën met Locura de Vida

Wegens familieomstandigheden heeft het Aragonese bedrijf in 2022 zijn deuren echter moeten sluiten. Wat vond ik dit jammer om te horen!

Maar gelukkig zijn er nog meer bedrijven die gave outdoor activiteiten in de Spaanse Pyreneeën organiseren.

Ik heb zelfs een Nederlandse reisorganisatie gevonden die in samenwerking met lokale outdoor bedrijven plus accommodatie-aanbieders talrijke soorten vakanties in de Spaanse Pyreneeën organiseert, variërend van multi-avonturen vakanties tot rustige cultuurvakanties.

Op een aparte pagina vertel ik meer over de in de Aragonese Pyreneeën gevestigde reisorganisatie met Nederlandse eigenaren Chill-Outdoor.

Een op weer een andere pagina heb ik een overzicht gemaakt van gave outdoor activiteiten in de Spaanse Pyreneeën:

Outdoor activiteiten voor jong en oud

Locura de Vida is in 2009 opgericht door Chus en Chapi, een Spaans stel uit de regio Aragón dat graag actief bezig is in de natuur.

Omdat zij merken dat de kwaliteit activiteiten in de toerismebranche steeds verder achteruit gaat in Spanje, besluiten ze besluiten ze om zelf activiteiten in de natuur te gaan organiseren, die bovendien ook geschikt zijn voor families met kinderen.

Chapi heeft dan al jarenlang ervaring als gids, waardoor hij weet wat mensen willen én de mooiste plekken in Aragón weet te vinden.

De outdoor activiteiten die Locura de Vida in en aan de voet van de Spaanse Pyreneeën organiseert zijn niet alleen uitdagende activiteiten als canyoning en klimmen, maar ook rustige natuurbelevenissen als jeepsafari's plus een dag overleven in de natuur met je gezin, waarbij je spelenderwijs samen met je kinderen leert hoe je moet overleven in de natuur.

Voor deze laatste activiteit heeft het kleine Aragonese bedrijf in 2017-2018 de prijs van Beste toeristische ervaring van Aragón (=Mejor Experiencia Turística de Aragón) gewonnen.

Lees meer over de Spaanse Pyreneeën

Accommodaties in de Spaanse Pyreneeën