Stoere outdoor activiteiten in de Spaanse Pyreneeën van Locura de Vida

Hou je van actieve vakanties en wil je de Spaanse Pyreneeën optimaal beleven? Doe dan mee met een van de spannende outdoor activiteiten van Locura de Vida!

Er wordt momenteel ten strengste afgeraden om op vakantie naar Spanje te gaan. Dit geldt zowel voor het Spaanse vasteland, de Balearen en de Canarische eilanden. Lees meer>>

Het lokale bedrijf organiseert canyoning, speleologie en via ferrata tours in de provincie Huesca (Aragón), die geschikt zijn voor volwassenen én kinderen.

Bovendien leert het gezinnen op een leuke manier hoe te overleven in de natuur. En neemt het je in een 4x4 mee door prachtige berglandschappen.

Outdoor activiteiten voor jong en oud

Locura de Vida is in 2009 opgericht door Chus en Chapi, een Spaans stel uit de regio Aragón dat graag actief bezig is in de natuur.

Omdat zij merken dat de kwaliteit activiteiten in de toerismebranche steeds verder achteruit gaat in Spanje, besluiten ze besluiten ze om zelf activiteiten in de natuur te gaan organiseren, die bovendien ook geschikt zijn voor families met kinderen.

Chapi heeft dan al jarenlang ervaring als gids, waardoor hij weet wat mensen willen én de mooiste plekken in Aragón weet te vinden.

De outdoor activiteiten die Locura de Vida in en aan de voet van de Spaanse Pyreneeën organiseert zijn niet alleen uitdagende activiteiten als canyoning en klimmen, maar ook rustige natuurbelevenissen als jeepsafari's plus een dag overleven in de natuur met je gezin.

Canyoning tours in de Spaanse Pyreneeën

Canyoning in Spaanse Pyreneeën met Locura de Vida

Zo kunnen waaghalzen tijdens hun actieve vakantie in de Spaanse Pyreneeën samen met Chapi of de Engelse gids van Locura de Vida canyoning (in het Spaans: barranquismo) doen.

Hierbij volgen ze al wandelend, springend, zwemmend en abseilend de loop van een rivier door een kloof in de Sierra de Guara of de Valles Occidentales del Pirineo. Het is een super avontuurlijke en afwisselende outdoor activiteit, die voor iedereen vanaf 8 jaar geschikt is. Zolang je maar kunt zwemmen. 

Lees meer over canyoning in de Spaanse Pyreneeën>>

Speleologie in de Spaanse Pyreneeën

Grotverkenning in Spaanse Pyreneeën met Locura de Vida

Maar Locura de Vida organiseert ook speleologie in de Spaanse Pyreneeën, waarbij de kleinschalige reisorganisatie je mee op avontuur neemt in een grot!

Je krijgt dan een helm met hoofdlamp op en klimgordel aan. En gaat vervolgens al wandelend, klimmend, afdalend en kruipend op verkenning in een grot. Bijvoorbeeld in een grot in de vallei van Aragón.

Het is hierbij wel belangrijk dat je gezond bent en geen engtevrees hebt.  Want het kan nog al eens smal zijn in de grotten…. En kinderen moeten minimaal 8 jaar zijn.

Lees meer over speleologie in de Spaanse Pyreneeën>>

Via Ferrata tours in de Pyreneeën

Vía Ferrata in Spaanse Pyreneeën met Locura de Vida

Of wat zeg je ervan om samen met een professionele instructeur een Via Ferrata (=ijzeren weg) te lopen als je op vakantie in de Spaanse Pyreneeën bent?

Uitgerust met helm, klimgordel en touw volg je dan een met staalkabels en ijzeren trappen uitgezet parcours langs rotswanden. Waarbij je af en toe een hangbrug of afdaaltouw tegenkomt.

Tijdens dit avontuur kun je bovendien genieten van spectaculaire uitzichten!

Lees meer over Vias Ferratas in de Spaanse Pyreneeën>>

Overleven in de natuur met je gezin

Overleven in de natuur met je gezin - activiteit van Locura de Vida

Of wat zeg je ervan om samen met je gezin een overlevingscursus in de natuur te krijgen? En te leren hoe je een vuurtje stookt, water reinigt, een kamp makt en meer?

Spelenderwijs leer je samen met je kinderen hoe je moet overleven in de natuur.

Voor deze bijzondere activiteit in de natuur heeft het kleine Aragonese bedrijf in 2017-2018 de prijs van Beste toeristische ervaring van Aragón (=Mejor Experiencia Turística de Aragón) gewonnen!

Conclusie

Ik vind de outdoor activiteiten van Locura de Vida ideaal voor een actieve vakantie in de Spaanse Pyreneeën, ook als je met kinderen op vakantie bent!

Want alle natuuractiviteiten van dit Aragonese bedrijfje zijn geschikt voor volwassenen én kinderen.

Bovendien biedt Locura de Vida niet alleen uitdagende bergsporten als canyoning, speleologie en beklimming van Vías Ferratas, maar ook rustige natuurbelevenissen als een overlevingscursus in de natuur plus een 4x4-tocht door de natuur aan.

Meer weten?

Spreken deze outdoor activiteiten in de Aragonese Pyreneeën je aan? Vul dan onderstaand contactformulier in (graag in het Engels). Dan neemt Locura de Vida zo snel mogelijk contact met je op!

Alle velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullenNieuwe pagina's

 1. Een uitdagende óf ontspannen fietsvakantie in Spanje

  Mar 05, 21 06:32 AM

  De mooiste fietsgebieden voor een fietsvakantie in Spanje, mooiste fietsreizen naar Spanje en beste periode om te fietsen in Spanje.

  Lees meer

 2. Casa el Naranjo – Nederlandse B&B in Málaga voor fietsliefhebbers

  Mar 04, 21 06:30 AM

  Zoek je een Nederlandse B&B voor een wandel- of fietsvakantie in het binnenland van Andalusië? Lees dan meer over B&B Casa el Naranjo op Spanje voor Jou.

  Lees meer

 3. Op vakantie in Granada (Andalusië) - Moorse invloeden, bergen en zee

  Mar 04, 21 06:22 AM

  Een vakantie Granada is meer dan het Alhambra zien! Geniet van ongeschonden berglandschappen en witte dorpen. Tips voor cultuur-/ actieve vakantie Zuid-Spanje.

  Lees meer

Bewaar op Pinterest

Om te bewaren op Pinterest, klik op de button hieronder