Canyoning in de Spaanse Pyreneeën: een walhalla voor alle niveaus!

Wist jij dat de Spaanse Pyreneeën een prachtige bestemming zijn om aan canyoning te doen?

Canyoning in de Spaanse Pyreneeën via Chill-Outdoor

Op deze pagina lees je meer over canyoning in het algemeen plus canyoning in de Spaanse Pyreneeën: 

Ik hoop dat je wat aan deze info hebt en dat jij ook een keer canyoning in de Spaanse Pyreneeën probeert tijdens je actieve vakantie in Spanje…

Wat is canyoning?

Bij canyoning maak je al lopend, glijdend, springend, abseilend, klimmend en zwemmend een tocht door een kloof (in het Engels een canyon en in het Spaans een barranco; canyoning heet in het Spaans dan ook barranquismo).

Er zijn kloven met en zonder water, maar meestal wordt aan canyoning gedaan in een rivierkloof en volg je de loop van een rivier.

Canyoning is dus een sport die in de bergen beoefend wordt. Het is een sport waarbij je de natuur om je heen intens beleeft. En een sport die je een echte adrenaline-kik geeft!

Iedere kloof is anders, waardoor je bij de ene kloof bijvoorbeeld meer moet abseilen of springen dan bij een andere.

Terug naar boven>>

Wie kan er aan canyoning doen?

Er zijn al eenvoudige canyoning tours in de Spaanse Pyreneeën voor kinderen vanaf 5/6 jaar

Er zijn kloven waarvoor je veel canyoning-ervaring dient te hebben, maar er zijn ook heel veel kloven waar iedereen aan canyoning kan doen, zolang je maar kunt zwemmen én de instructies van de gids goed opvolgt.

Zelfs vrij kleine kinderen kunnen al op canyoning-avontuur in de de Spaanse Pyreneeën gaan! Want er zijn al canyoning tours voor kinderen vanaf 5/6 jaar.

En heb je een minder goede lichamelijke conditie? Geef dit dan van tevoren aan, want dan kan de gids allicht naar een plek met makkelijkere sprongen en dergelijke gaan.

Terug naar boven>>

Waar kun je canyoning in de Pyreneeën doen?

In de provincie Huesca, de noordelijkste provincie van de regio Aragón die zich gedeeltelijk in de Spaanse Pyreneeën bevindt, vind je meer dan 500 ravijnen waarin je aan canyoning kunt doen! 

Vooral de Sierra de Guara, een berggebied in de pré-Pyreneeën (ten zuiden van de Pyreneeën), is een paradijs voor canyoning. Maar ook in de Pyreneeën vind je prachtige ravijnen voor ieder niveau.

Iedere ravijn heeft zijn eigen charme. De ene heeft prachtige absejlmogelijkheden, de andere fantastische watervallen en in een derde kun je weer heerlijk door het rivierwater glijden en zwemmen. 

Een paar prachtige canyoning plekken in Huesca zijn bijvoorbeeld de Formiga ravijn en de Peonera ravijn in de Sierra de Guara; plus de Hospital de Siresa ravijn in de Pyreneeën.

Terug naar boven>>

Beste canyoning periode in de Pyreneeën

Omdat er zo ontzettend veel ravijnen in dit deel van Spanje liggen, is canyoning in de Spaanse Pyreneeën het hele jaar mogelijk.

De fijnste periode is van de lente t/m de herfst (d.w.z. van april t/m oktober), omdat je dan canyoning in een rivierkloof kunt doen. 

In de zomer is canyoning bovendien een perfecte manier om af te koelen en tegelijkertijd lekker actief bezig te zijn. Want ook in de Spaanse Pyreneeën kan het in de zomer behoorlijk warm worden.

In de winter kun je in een droge kloof canyoning in de Spaanse Pyreneeën beoefenen.

Terug naar boven>>

Multi-avonturen vakantie in de Spaanse Pyreneeën

Lijkt het je wat om op canyoning avontuur in de Spaanse Pyreneeën te gaan? Overweeg dan een multi-avonturen vakantie van de Nederlandse reisorganisatie Chill-Outdoor!

Deze in de Aragonese Pyreneeën gevestigde reisorganisatie met Nederlandse eigenaren organiseert in samenwerking met lokale bedrijven zelf samen te stellen actieve vakanties waarbij je kunt kiezen uit talrijke outdoor activiteiten plus overnachtingsmogelijkheden. 

Andere outdoor activiteiten in de Pyreneeën

Actieve vakanties in de Spaanse Pyreneeën

Tip voor een gezinsvakantie: SNP organiseert een 8-daagse actieve familievakantie met canyoning en meer vanuit een kindvriendelijk hotel in de Benasque vallei (ca. 1 uur rijden van nationaal park Aigüestortes i Estany).

Tip voor een autovakantie: Via Sunny Cars kun je een all-inclusive auto huren waarbij je compleet verzekerd bent, het betaalde eigen risico in geval van schade terugkrijgt, zoveel kunt rijden als je wilt zonder bij te hoeven betalen én 24 uur per dag verzekerd bent van Nederlandstalige hulp.

Overnachten in de Spaanse Pyreneeën

Lees meer over de Spaanse Pyreneeën