Op jeepsafari in de uitlopers van de Spaanse Pyreneeën

Geniet van een overweldigende natuur en ontdek unieke plekken tijdens een jeepsafari door de uitlopers van de Spaanse Pyreneeën! Locura de Vida biedt jeeptours aan in de provincie Huesca (regio Aragón), waarbij een ervaren gids je in een 4-persoons jeep mee neemt naar rustige plekken rond bijvoorbeeld Los Mallos de Riglos of het Loarre kasteel, die met een normale auto moeilijk te bereiken zijn.

Jeepsafari's in de uitlopers van de Aragonese Pyreneeën

Lijkt het je wat om tijdens je vakantie in de Spaanse Pyreneeën een jeeptour door de regio Aragón te maken?

Op deze pagina vertel ik meer over de verschillende 4x4 tours van outdoor bedrijf Locura de Vida. Ik vind ze stuk voor stuk prachtig. Aan jou de keuze welke tour jij het mooiste vindt...

Let op: Het Aragonese familiebedrijf Locura de Vida heeft helaas in 2022 haar deuren gesloten. Ik heb nog geen ander bedrijf gevonden waarmee je op een verantwoorde manier een jeepsafari kan maken. Maar er zijn gelukkig ook nog andere gave activiteiten in de Spaanse Pyreneeën>>

Jeepsafari naar de Mirador de los Buitres

Zonsondergang bij Los Mallos de Riglos (Huesca, Aragón)

Bij de jeepsafari “El Atardecer en el Mirador de los Buitres” (=Zonsondergang vanuit het uitzichtspunt van de Gieren) vertrek je ongeveer twee uur voordat de zon ondergaat per jeep met chauffeur richting het Mallos de Riglos gebergte.

Na een tussenstop bij het Marcuello Kasteel rij je door naar het Uitzichtpunt van de Gieren, van waaruit je kunt genieten van een onvergetelijke zonsondergang, van een spectaculair uitzicht op het Mallos de Riglos gebergte én van de vele roofvogels die er rondvliegen.

Deze jeepsafari is een onvergetelijke ervaring voor vogelliefhebbers en andere natuurliefhebbers!

Begin- en eindpunt: Ayerbe en Loarre – vertrektijd vanuit Ayerbe: ca. 2 uur vóór zonsondergang - duur: ca. 3 uur

Jeepsafari Loarre kasteel en omgeving

De Sierra de Loarre in de provincie Huesca (Aragón)

Een andere prachtige jeepsafari aan de zuidrand van de Pyreneeën van Aragón vind ik de jeeptour “Los confines de Loarre” naar het kasteel van Loarre plus zijn omgeving.

Je krijgt een rondleiding door het sprookjesachtige kasteel en rijdt vervolgens naar de onbekende Sierra de Loarre ten noorden van deze Middeleeuwse stad in Aragón.

Vanaf het noorden van de Sierra de Loarre kun je de bergen van de Pyreneeën in zijn volle glorie zien liggen.

Begin- en eindpunt: Ayerbe en Loarre – vertrektijd vanuit Ayerbe: dinsdag t/m vrijdag 11.15 uur en in het weekend 10.45 uur - duur: ca. 4 uur

Jeeptour door leefgebied bekende bandiet

Jeeptour door het land van Mariano Gavín in Aragón (Spanje)

Een dan is er nog de 4x4 tour door het leefgebied van Mariano Gavín, een beruchte struikrover uit het begin van de negentiende eeuw, die ook wel de Kakkerlak (=Cucaracha) genoemd werd.

Tijdens deze ongeveer 5 uur durende jeeptour kom je alles te weten over het leven en de vele overvallen van deze legende! En zie je zijn schuilplaatsen, uitkijkposten en meer.

Een spannend avontuur voor als je met kinderen op vakantie gaat…

Begin- en eindpunt: Huesca en Alcubierre – vertrektijd vanuit Alcubierre: 11.30 uur - duur: ca. 5 uur

Periode voor jeepsafari

Je kunt bovengenoemde jeepsafari’s in de provincie Huesca, door de uitlopers van de Aragonese Pyreneeën het hele jaar door maken.

Groepsgrootte jeepsafari

De jeeps die gebruikt worden voor de 4x4 tours van Locura de Vida bieden naast de chauffeur nog plek aan 4 personen. Wil je met meer mensen op avontuur, dan zorgt het Spaanse outdoor bedrijf voor meerdere jeeps.

Tips voor jeepsafari

  • Neem een verrekijker mee!
  • Neem wat te eten en drinken mee voor onderweg.
  • Word je makkelijke wagenziek, neem dan van tevoren een pilletje tegen wagenziekte, zodat je voor 100% van de tour kunt genieten.

Terug naar boven>>

Andere outdoor activiteiten in de Pyreneeën

Actieve vakanties in de Spaanse Pyreneeën

Tip voor actieve vakantie: de kindvriendelijke Camping Boltaña op 5 kilometer van het idyllische Aínsa (Huesca, Aragón) organiseert samen met een lokaal bedrijf outdoor activiteiten als speleologie en via ferrata klimmen.

Tip voor een gezinsvakantie: SNP organiseert een 8-daagse actieve familievakantie met canyoning en meer vanuit een kindvriendelijk hotel in de Benasque vallei (ca. 1 uur rijden van nationaal park Aigüestortes i Estany).

Lees meer over de Spaanse Pyreneeën

Met dank aan Locura de Vida voor de prachtige foto's!