Een stedentrip Zaragoza (Aragón): geschiedenis, kunst en winkelen

Heb jij wel eens een stedentrip naar de stad Zaragoza in het hart van de regio Aragón overwogen?

Deze voor veel toeristen nog onbekende stad in Midden-Spanje, die overigens de op vier na grootste stad van Spanje is, heeft een prachtige oude binnenstad met monumenten uit onder meer de Romeinse en Moorse tijd.

Bovendien kun je er genieten van moderne architectuur, interessante kunstmusea plus talrijke gezellige parken en pleintjes; varen over en wandelen of fietsen langs de Ebro rivier; terrasjes pikken, heerlijk eten én uitgebreid winkelen.

Op deze pagina kun je inspiratie opdoen voor een vakantie in Zaragoza en lees je meer over:

Bezienswaardigheden in Zaragoza

De Bacílica de Nuestra Señora de El Pilar

De Nuestra Señora del Pilar Basiliek in Zaragoza gezien vanaf de Ebro rivier - Foto: Esther Casas

Als je op vakantie in Zaragoza bent, is het onmogelijk om de Bacílica de Nuestra Señora de El Pilar in het centrum van de hoofdstad van Aragón te overzien.

De grote en indrukwekkende kathedraal is gelegen aan het Plaza Nuestra Señora del Pilar plein, dat met zijn lengte van 1500 meter één van de grootste autovrije pleinen van Europa is.

In de immense Barok kathedraal met prachtig gekleurde daken kun je onder meer genieten van fresco's van de Aragonese schilder Francisco de Goya.

Tip! vanaf de Puente de Piedra, de oudste brug van de stad, en het Arboleda de Macanaz park aan de andere kant van de Ebro rivier kijk je prachtig uit op de kathedraal. Overdag, ’s avonds én bij zonsondergang...

De Catedral de El Salvador

De El Salvador of La See kathedraal in Zaragoza (Aragón, Spanje) - Foto: Turismo Zaragoza

De El Pilar kathedraal is echter niet de enige kathedraal die de hoofdstad van de provincie Zaragoza rijk is.

De Catedral de El Salvador (ook wel “La Seo” genoemd) is gebouwd op de resten van een moskee, die weer boven op de plaats van een vroegere Romeinse tempel gebouwd is.

De kerk is bovendien gebouwd in verschillende stijlen: Romaans, Barok, Neoklassiek en Mudéjar.

Vanwege deze mix van culturen en stijlen is dit gebouw een van mijn favoriete bezienswaardigheden in Zaragoza.

Het Palacio de la Aljafería

Moorse bogen in het Aljaferia paleis in Zaragoza (Aragón, Midden-Spanje) - Foto: Aranzazu

Een andere prachtige bezienswaardigheid in Zaragoza vind ik verder het Palacio de la Aljafería.

Het paleis is in de negende eeuw gebouwd door de toenmalige Moorse koning Al-Muqtadir.

Nadat Zaragoza veroverd werd door de Christenen is het paleis eerst een koninklijke residentie en vervolgens de zetel van de Spaanse Inquisitie geweest. Totdat het de zetel van de regering van Aragón werd.

Ook hier kun je smullen van Aragonese Mudéjar kunst…

Tip! De Aragonese mudéjar kunst is door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed. In Zaragoza bevinden zich drie mudéjar monumenten:

 • het Palacio de la Aljafería,
 • de toren plus kerk van San Pablo,
 • de koepel plus muur van de La Seo kathedraal.

Romeinse overblijfselen uit Caesaraugusta

Romeins theater in Zaragoza - Foto: Daniel Marcos

Verder kun je tijdens een stedentrip in Zaragoza genieten van talrijke overblijfselen uit de Romeinse tijd.

In die tijd heette de stad nog Caesaraugusta. Naar de Romeinse Keizer Augustus (Caesar Augustus), die de oprichter van de stad is geweest!

Van de vroegere Romeinse kolonie zijn tegenwoordig nog delen van het Forum Romanum, het theater, de publieke baden, de haven aan de Ebro rivier plus de stadsomwalling te zien.

De zogenaamde Ruta Caesaraugusta (=Caesaraugusta route) voert je langs al deze Romeinse overblijfselen in de stad Zaragoza.

Moderne architectuur in het Parque del Agua

Het Waterpark (=Parque del Agua) in Zaragoza, gebouwd voor Expo2008 - Foto: Turismo Zaragoza

Wist je trouwens dat in 2008 de Wereldtentoonstelling in Zaragoza heeft plaatsgevonden?

Ter gelegenheid van de Expo 2008, die het thema water en duurzame ontwikkeling had, is er langs de Ebro rivier een prachtige groene zone met hierin moderne gebouwen als de Water Toren (=Torre del Agua), het Brug Paviljoen (=Pabellón Puente), het Spanje Paviljoen (=Pabellón de España) plus het Congresgebouw (=Palacio de Congresos) ontwikkeld: het Parque del Agua (=Waterpark), dat ongeveer twee kilometer lang is. 

Ook het Aquarium van Zaragoza, dat een van Europa’s grootste zoetwater aquariums is, was een van de paviljoens in deze nieuwe groene long van Zaragoza.

Een stedentrip naar Zaragoza is in mijn ogen niet compleet zonder een bezoek aan dit bijzondere stadspark in Midden-Spanje.

Het Parque Grande van Zaragoza

Het Parque Grande in Zaragoza (Spanje) - Foto: Luis Lacorte

Een bezienswaardigheid op zich in Zaragoza vind ik ook het Parque Grande, dat tot 2008 het grootste stadspark van Zaragoza was. 

Het park dateert uit het begin van de 20e eeuw en is een prachtig park met brede lanen en op Versaille geïnspireerde tuinen plus fonteinen, waarin je even de stadsdrukte achter je kunt laten.

Bovendien kun je er een bezoek brengen aan de Botanische tuin van Zaragoza plus het etnologisch museum. 

Het elegante stadspark wordt overigens ook het Parque Grande de José Antonio Labordeta genoemd, naar de in 2010 gestorven Aragonese liedjesschrijver en politicus José Antonio Labordeta.

Tip: Bij de Puente de los Cantautores, de ingang van het Parque Grande, kun je fietsen en tandems huren. Plus een toeristentreintje door het park nemen.

Kunst van Goya, Gargallo en Serrano

Handelscentrum La Lonja in Zaragoza is tegenwoordig een tentoonstellingsruimte - Foto: Agustin Martinez

Maar je kunt tijdens een stedentrip in Zaragoza ook genieten van kunst! En dan vooral van de kunst van drie bekende Aragonese kunstenaars: schilder Francisco de Goya (1746-1828), schilder en beeldhouwer Pablo Gargallo (1881-1934) en beeldhouwer Pablo Serrano (1908-1985).

Hiervoor ga je naar de volgende musea en tentoonstellingsruimtes:

 • Het Pablo Serrano museum – een museum met hedendaagse kunst en cultuur, waarin je onder meer kunt genieten van werken van Serrano.
 • Het Pablo Gargallo museum - een museum in het prachtige zeventiende eeuwse Arguillo paleis met beeldhouwwerken van Gargallo. 
 • Het Goya museum - een museum in een 16e-eeuws gebouw in Renaissancestijl met o.a. schilderijen van Goya. Dit is bovendien het enige museum ter wereld dat permanent de hele serie gravures van Goya toont. 
 • Het Zaragoza museum – dit museum is gevestigd in een gebouw dat in het begin van de 20e eeuw gebouwd is voor de Frans-Spaanse tentoonstelling en bestaat uit twee delen: een deel met kunst vanaf de twaalfde eeuw tot nu (met een aparte ruimte met werken van Goya) en een deel met archeologische vondsten vanaf de prehistorie t/m de Moorse tijd.  
 • La Lonja –het uit de zestiende eeuw daterende oude handelscentrum van Zaragoza! Het gebouw bevindt zich op het Plaza del Pilar plein en is gebouwd in pure Renaissancestijl. Tegenwoordig doet het dienst als tentoonstellingsruimte.

Terug naar boven>>

Feesten en evenementen in Zaragoza

Ofrenda de Flores tijdens Fiestas del Pilar in Zaragoza (Aragón) - Foto: Turismo Zaragoza

Beleef de stad Zaragoza op een bijzondere manier tijdens een van de feesten en evenementen in de stad. Bijvoorbeeld tijdens de Semana Santa of de Fiestas del Pilar ter ere van de beschermheilige van de stad.

Op 12 oktober vindt er dan traditiegetrouw de Ofrendà de Flores plaats, waarbij Aragonezen in traditionele klederdracht bloemen brengen naar de beschermheilige, én worden op de Plaza del Pilar de jaarlijkse Jota wedstrijden gehouden waarbij dansgroepen uit heel Aragón de traditionele volskdans dansen.

Verder vindt er tijdens de Fiestas del Pilar op 13 oktober ’s avonds een processie door de oude binnenstad plaats, is er een optocht met reuzen, kun je genieten van vuurwerk en worden er allerlei andere leuke activiteiten voor jong en oud georganiseerd.

Als alles goed gaat, worden de feesten ter ere van Pilar in 2021 gehouden van 10 t/m 18 oktober. De Facebook pagina van Fiestas del Pilar houdt je hierover op de hoogte.

Naast deze feesten kun je in de straten Zaragoza bovendien ook regelmatig genieten van Middeleeuwse markten, concerten en dansfestivals. 

Terug naar boven>>

Leuke activiteiten in Zaragoza

Verken Zaragoza op de fiets

Fietsen in Zaragoza - Foto: Esther Casas

Verken de hoofdstad van Aragón op de fiets! Er loopt meer dan 130 kilometer aan fietspaden door de stad: langs de belangrijkste bezienswaardigheden, langs de Ebro rivier, langs de verschillende stadsparken en meer. 

Via het Nederlandse fietsbedrijf BajaBikes kun je meegaan met een fietstour met Engelstalige gids door Zaragoza. Maar je kunt ook een fiets huren en zelf op avontuur gaan. Op de toerismewebsite van Zaragoza vind je een fietsroute door het groene, onbekende Zaragoza die je zelf kunt fietsen.

Wandelen in en rond Zaragoza

Wandelen in Zaragoza - Foto: Alfredo del Tiempo

Een leuke manier om meer over deze nog niet erg toeristische stad in Midden-Spanje te weten te komen, vind ik via een privé wandeltour. Een lokale gids neemt je dan mee langs de hoogtepunten van de stad.

Wil je even geen cultuur proeven, wandel dan door een van de stadsparken van de stad (het Parque del Agua, Parque Grande en meer), langs de Ebro rivier of door de omgeving van deze grote stad in Midden-Spanje.

Wandel bijvoorbeeld een deel van de GR-99, die loopt langs de rivieroevers van de stad. Of wandel een deel van de Camino del Ebro, een pelgrimsroute naar Santiago de Compostella die begint bij de Ebro Delta en die in Logroño overgaat in de bekende Camino Francés.

Op de website AllTrails vind je verschillende fiets- en wandelroutes in de omgeving van de hoofdstad van Aragón.

Tapas eten in Zaragoza

Tapas eten in Zaragoza - Foto: Turismo Zaragoza

Wist je dat er in Zaragoza ook tapas bars zijn? Mensen vinden het er heerlijk om voor een hapje en een drankje van de ene naar de andere tapas bar te trekken!

Het bekendste tapas gebied in Zaragoza is rond El Tubo.

Daarnaast vind je veel leuke tapas bars rond de Plaza Santa Maria, de Torre de la Magdalena (calle Estudios) en de Iglesia de San Miguel.

Kijken, bestellen en smullen maar...

Actief in het Waterpark van Zaragoza

Het strand in het Waterpark van Zaragoza - Foto: Turismo Zaragoza

Ga wandelen, fietsen of hardlopen in het Waterpark van Zaragoza!

Het uitgestrekte stadspark langs de Ebro rivier beschikt over wandel- en fietspaden, een strand, speeltuinen, waterspeeltuinen en meer. Je kunt er zelfs minigolfen, kanovaren en paardrijden!

Het Parque del Agua is dus een perfecte plek voor volwassenen én kinderen kunnen om zich uit te leven, te genieten van groen, even af te koelen en te ontspannen tijdens een stedentrip in Zaragoza!

Kanovaren in Zaragoza

Kanovaren op de Ebro rivier in Zaragoza - Foto: Esther Casas

Of ga kanovaren als je op vakantie in Zaragoza bent! Want wist je dat de Ebro rivier maar liefst 10 kilometer lang door de stad Zaragoza stroomt?

Bovendien zijn er ook kanalen door het Waterpark waarop je ook heerlijk kunt varen en van het groen om je heen genieten.

Wil je de stad dus van een andere kant bekijken, ga dan kanovaren op de Ebro rivier en of in het Parque del Agua van Zaragoza.

Zeker ook leuk voor als je met kinderen op vakantie bent!

Tip! Een lokaal bedrijf dat verschillende kanotours op de Ebro rivier organiseert is EbroNAUTAS.

Het Aquarium van Zaragoza

Het Aquarium van Zaragoza- Foto: Maria Vecino

Voor de Expo 2008 heeft deze grote stad in Midden-Spanje ook een nieuw aquarium gekregen: het Acuario Fluvial de Zaragoza.

Het aquarium bevindt zich in een van de paviljoenen en is het grootste aquarium van Europa en een van de grootste ter wereld. Het is het thuis van meer dan 350 verschillende soorten dieren.

Zo vind je er niet alleen dieren die zwemmen in de Ebro rivier, maar ook  dieren die leven in de Mekong, de Nijl, de Murray-Darling plus de Amazone rivieren.

Vanaf het restaurant op het dak van het aquarium heb je overigens prachtig uitzicht op het Waterpark en de moderne gebouwen van Expo 2008.

Op de Spaanstalige website van de aquarium van Zaragoza kun je toegangskaartjes kopen (klik hiervoor op "Compra tu entrada").

Op zoek naar de mooiste straatkunst

Straatkunst in Zaragoza - Foto: Marcos Cebrian

Sinds 2005 organiseert de stad Zaragoza ieder jaar het zogenaamde Festival Asolto, waarbij Spaanse én internationale artiesten erom strijden om de mooiste straatkunst te maken.

Hierdoor is de stad langzamerhand een groot openluchtmuseum aan het worden!

Dus hou je van street art, ga tijdens je stedentrip in Zaragoza dan zeker ook op zoek naar de talloze kunstwerken in de straten van de stad.

Winkelen in Zaragoza

Winkelen in de calle Alfonso in Zaragoza - Foto: Pedro Etura

Heb je zin om te winkelen tijdens je stedentrip in Spanje? Dan zit je in Zaragoza goed!

In de oude binnenstad plus rond de straten van Alfonso I en Don Jaime I vind je vele kleine gespecialiseerde winkeltjes.

In het nieuwe deel van de stad, dat begint rond de Plaza España en gaat van de Independencia straat naar het Plaza Aragón plein, vind je vervolgens talrijke winkels van bekende merken plus grote winkelcentra.

En tenslotte kun je er winkelen op een van de straatmarkten van Zaragoza plus in de overdekte markt Mercado Central, die zich in een prachtig modernistisch gebouw uit de twaalfde eeuw.

De VVV van Zaragoza kan je meer vertellen over de locatie en tijden van de verschillende straatmarkten.

Terug naar boven>>

Met de hogesnelheidstrein naar Zaragoza

AVE trein op Delicias station in Zaragoza - Foto: Turismo Zaragoza

Wist je dat Zaragoza op ongeveer 300 kilometer van de steden Barcelona, Madrid, Bilbao én Valencia ligt en dat er tegenwoordig hogesnelheidstreinen zijn die op weg van Madrid naar Barcelona stoppen in Zaragoza?

Als je een week de tijd hebt voor een vakantie in Spanje, kun je nu dus makkelijk een stedentrip Madrid, Zaragoza en Barcelona met elkaar combineren, waarbij je op de heenweg vliegt op Madrid en terugvliegt vanaf het vliegveld van Barcelona (of andersom natuurlijk)!

Wil je zuiver een stedentrip naar Aragón’s hoofdstad maken, dan kun je vanaf Brussel (België) direct vliegen naar het vliegveld van Zaragoza nemen (ongeveer 10 kilometer buiten de stad).

Vanuit Nederland vlieg je op Madrid of Barcelona en neem je vervolgens de hogesnelheidstrein naar Zaragoza. Vanaf beide vliegvelden bedraagt de reistijd tot Zaragoza 2,5 tot 3 uur. 

Tips:

 • Vanuit het vliegveld van Madrid (T4) ga je eerst met de C1 of C10 naar Atocha (duur ca. 30 minuten). Hier neem je de hogesnelheidstrein, die je in 75 minuten naar het Delicias station in Zaragoza brengt.
 • Vanuit het vliegveld van Barcelona ga je eerst met de trein of bus naar het Sants station (bij bus overstappen op Pl. Espanya) en van hieruit in ca. 1,5 uur met de hogesnelheidstrein naar het Delicias station in Zaragoza.
 • De hogesnelheidstrein van Madrid naar Barcelona maakt tussen Madrid en Zaragoza ook nog een tussenstop in Guadalajara plus Calatayud. En tussen Zaragoza en Barcelona stopt de AVE in Lérida (Lleida) plus Tarragona.
 • Je kunt de treinkaartjes online kopen via de Nederlandstalige website van Omio.

Terug naar boven>>

Met de auto naar Zaragoza

Maar je kunt deze bij veel toeristen nog onbekende stad in Spanje ook bezoeken tijdens een autovakantie door Midden-Spanje. Je kunt dan vliegen op Madrid of Barcelona (en eventueel op Girona of Valencia) en van hieruit per huurauto een rondreis maken.

Mooie rondreizen met begin- en eindpunt in Madrid vind ik bijvoorbeeld:

 • Madrid - Alcalá de Henares - Barranco del Río Dulce - Sigüenza - Medinaceli - Calatayud - Zaragoza - Barcelona - Tarragona - Tortosa - Sagunto - Valencia - Teruel - Cuenca - Madrid (als je ook van de kust plus de grote steden Barcelona en Valencia wilt genieten; lengte ca. 1300 km).
 • Madrid - Alcalá de Henares - Barranco del Río Dulce - Sigüenza - Medinaceli - Calatayud - Zaragoza - Alcañiz - Teruel - Ciudad encantada de Cuenca - Cuenca - Tarrancón - Chinchón - Madrid (als je in het binnenland wilt blijven en vooral wilt genieten van kleinere Middeleeuwse plaatsen; lengte ca. 900km).
 • Madrid - Alcalá de Henares - Barranco del Río Dulce - Sigüenza - Medinaceli - Calatayud - Zaragoza - Soria - Calatañazor - El Burgo de Osma - Ayllón - Riaza - Buitrago de LozoyaPatones de Arriba - Madrid (als je in het binnenland wilt blijven en vooral wilt genieten van kleinere Middeleeuwse plaatsen; lengte ca. 800km).
 • Madrid - Alcalá de Henares - Barranco del Río Dulce - Sigüenza - Medinaceli - Calatayud - Zaragoza - wijngebied La Rioja - wijngebied Ribera del Duero - Madrid (lengte ca. 1.000km).
 • Madrid - Alcalá de Henares - Barranco del Río Dulce - Sigüenza - Medinaceli - Calatayud - Zaragoza - Soria - Segovia - Ávila - Toledo - Chinchón - Madrid (Werelderfgoed steden rond Madrid; lengte ca. 1.000km; eventueel combineren met Koninklijke residenties rond Madrid).

Terug naar boven>>

Toeristenkantoren in Zaragoza

Ik vind het altijd handig om bij aankomst in een stad langs het toeristenkantoor te gaan voor een plattegrond van de stad en meer. De VVV van Zaragoza kan je ook meer vertellen over wandel- en fietsroutes, musea, straatmarkten, plekken van straatkunst en dergelijke.

De provinciale hoofdstad heeft verschillende toeristenkantoren, onder andere op het station van de hogesnelheidstrein en op de Plaza del Pilar in het centrum van de stad.

Op de website van het lokale toeristenkantoor vind je de adressen plus openingstijden van de VVV’s in Zaragoza.

Bezienswaardigheden omgeving Zaragoza

Verlaten dorp Belchite in provincie Zaragoza (Aragón)

Verken als je tijd genoeg hebt ook de omgeving als je op vakantie in Zaragoza bent! Een indrukwekkende bezienswaardigheid op 40 minuten rijden van de stad vind ik de ruïnes van het in de Spaanse Burgeroorlog verwoeste dorpje Belchite, dat ongeveer 40 kilometer ten zuidoosten van de stad ligt. 

Maar je kunt ook een bezoek brengen aan het kasteel van Cadrete, de stad Huesca of de prachtige Middeleeuwse plaats Calatayud

En kunstliefhebbers kunnen meer werken van Goya bewonderen in Goya's geboorteplaats Fuendetodos (met het ouderlijk huis van Goya plus het Gravure museum/ Museo del grabado), het Aula Dei klooster in Peñaflor plus in andere dichtbijgelegen plaatsen als Muel, Alagón, Pedrola en Remolinos.

Daarnaast kun je in de omgeving van Zaragoza genieten van de natuur! Zo vind je er uitgestrekte olijfbomenlandschappen in het droge natuurlandschap en kun je langs de Ebro rivier genieten van kleine meren (zogenaamde galachos).

Bijvoorbeeld de galacho van Juslibol (goed per openbaar vervoer te bereiken vanuit de stad) of de galacho van La Alfranca (die prachtig is om vogels te kijken).

En op 1,5 uur rijden in noordoostelijke richting van de stad vind je de indrukwekkende Sierra de Guara, die geweldig is voor outdoor activiteiten (zie het aanbod van ).

Tip! Op ruim 1,5 uur rijden ten zuiden van Zaragoza ligt mudéjar- en dinosaurussstad Teruel.

Terug naar boven>>

Sfeervolle accommodaties in Zaragoza

Je kunt tijdens je stedentrip in Zaragoza verblijven in heerlijke hotels en centraal gelegen appartementen. Dit zijn mijn favoriete hotels en appartementen in de hoofdstad van Aragón:

Sfeervolle hotels in Zaragoza

NH Gran Hotel de Zaragoza

Het Gran Hotel de Zaragoza is jarenlang hét hotel van Zaragoza geweest!

Het elegante hotel is gevestigd in een historisch gebouw in de oude binnenstad en heeft indrukwekkende foyer met prachtige kroonluchters.

De comfortabele kamers hebben tegenwoordig een lichte moderne inrichting. En uiteraard is er een sauna, fitnesscentrum, restaurant en bar aanwezig in het hotel.

In de omgeving van dit 4-sterren hotel in de regio Aragón liggen overigens ook veel winkels en restaurants… O ja, en huisdieren zijn er toegestaan.

Hotel Pilar Plaza

Zoek je een hotel midden in het hart van het oude Zaragoza, op het Plaza Señora del Pilar plein?

Dan vind ik Hotel Pilar Plaza een aanrader.

Het hotel bevindt zich in een prachtig gebouw uit de negentiende eeuw, beschikt over elegante kamers met comfortabele bedden en ligt bovendien pal tegenover de El Pilar Kathedraal!

Hotel Avenida

Een van mijn favoriete hotels in de oude binnenstad van Zaragoza is Hotel Avenida aan de Avenida Cesar Augusto, op een paar minuten lopen van het Plaza del Pilar plein.

Het gezellige hotel met overdekte binnenplaats die me doet denken aan een oude Villa Romana heeft een moderne lichte inrichting. En op verschillende plaatsen zijn stenen binnenmuren te zien. Prachtig!

Bovendien wordt dit hotel in Midden-Spanje omgeven door allerlei gezellige pleintjes. O ja, en honden mogen er ook op vakantie komen.

Hotel Sauce

Lekkerbek als ik ben, is een van mijn andere favoriete hotels in Zaragoza hotel Sauce.

Het kleine familiehotel heeft namelijk niet alleen gezellige moderne kamers, maar ook een café/banketbakkerij met ’s werelds lekkerste taarten die de familie zelf maakt!

Dat wordt op zijn minst drie nachten slapen in Zaragoza om al het lekkers te kunnen proeven….

Zrooms & Suites Hostel Boutique

Maar ook het Zrooms & Suites Hostel Boutique vind ik een prachtig hotel dat centraal gelegen is in het centrum van Zaragoza!

Dit comfortabel kleine hotel in Zaragoza heeft een warme, romantische, wat mysterieuze inrichting. Iedere kamer heeft bovendien een eigen balkon.

En het 6-persoons appartement van het boutique hotel heeft zelfs een supergezellige privé terras/tuin.

Mooie centraal gelegen appartementen in Zaragoza

Appartementen Basilicus

Wil je tijdens je stedentrip in Zaragoza verblijven in een gezellig appartement in de oude binnenstad?

Meer centraler dan de appartementen van Apartamentos Basilicus kun je het niet vinden!

Want deze sfeervolle appartementen met respectievelijk 2 en 6 slaapkamers liggen pal aan het Plaza Nuestra Señora del Pilar plein en kijken uit op de Bacílica de Nuestra Señora de El Pilar.

Appartement Balcon de Plaza del Pilar

Ook het 6-persoons appartement El Balcón de Plaza del Pilar II is gelegen tegenover de El Pilar basiliek, op het Plaza de Nuestra Señora del Pilar plein in de oude binnenstad van Zaragoza.

Dit modern ingerichte appartement in Zaragoza telt 3 slaapkamers. Bovendien mag je er je hond mee op vakantie nemen.

Appartementen Sabinas El Pilar

Nog steeds in het hartje van de oude binnenstad liggen de 2- en 4-persoons appartementen Apartamentos Sabinas El Pilar.

De comfortabele en uitstekend geïsoleerde appartementen met moderne lichte inrichting bevinden zich in een zijstraat van het Plaza del Pilar plein. En bieden eveneens een prachtig uitzicht op de El Pilar basiliek.

Appartement El Balcón de Cesar Augusto

Maar ook het 4-persoons appartement El Balcón de Cesar Augusto kan ik warm aanbevelen!

Het 2 slaapkamers tellend appartement heeft een prachtige lichte inrichting en is centraal gelegen in de oude binnenstad van Zaragoza, op een paar minuten lopen van het Romeinse Forum Romanum.

Bovendien beschikt het appartement over een balkon. En mag je hond er mee op vakantie.

Dit zijn natuurlijk lang niet alle slaapplekken in de hoofdstad van Aragón. Op Booking.com vind je nog veel meer accommodaties in Zaragoza.